"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1775

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 03 Jan 2012
  • Poruke: 136

Zbog ovog pokusaja predavanja u Vranju,ako je ovo tacno nekome treba kvalitetno j...i i oca i majku.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11156
  • Gde živiš: Banja Luka

@...

Ljudi moji sta se cudite?
Srbija se, prema sporazumu o individualnom akcionom planu partnerstva (IPAP) i SOFA sporazumu, obavezala da ce, u pozitivnom smislu, promovisati clanstvo Srbije u Nato.
Taj nesrecni direktor gimnazije iz Vranja (ili neki drugi organizator) je samo sledio uputsva svoje stranke, plaseci se za poziciju i posao.
Kad preds. Vucic kaze "Srbija nece u Nato" znajte da je to poruka za glasace, a ne tvrdo uverenje i namera.



offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32323

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da Srbija nikada neće prihvatiti ultimatum koji je Priština postavila usvajanjem platforme.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019.....id=1514935

U Kosovskoj agenciji za registraciju preduzeće "Trepča" registrovano je kao akcionarsko društvo. Time su, prema ranije usvojenom Statutu te kompanije, privremene prištinske institucije postale vlasnik 80 odsto, a zaposleni 20 odsto akcija tog kombinata. Kosovski premijer Ramuš Haradinaj kaže da je "Trepča" registrovana po zakonu.
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/politika.....uzeca.html

offline
  • Pridružio: 09 Feb 2015
  • Poruke: 1524

Osuđen Miško, Vučić sikteriše Šiptare, još malo podizanja tenzije, vojska ovo ono... raspisivanje izbora u aprilu, pobeda SNS-a, nastavak dogovora o razgraničenju i sledeće godine u ovo vreme naša VELIKA POBEDA! Par kvadratnih kilometara na Kosovu, i rešeno vekovno pitanje. Ende.

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

Još malo će ovi NATO predavači kao Jehovini svjedoci obilaziti kuće i stanove.

offline
  • liman 
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 27 Okt 2018
  • Poruke: 963

Prva stvar zanimljiva za platformu je ta da je najverovatnije i SAD odustao od čuvenog "razgraničenja" tako da je "vođa" opet doživeo fijasko u međunarodnim vodama. Ja platformu tako čitam, Tači je ne bi podržao da iza nje ne stoje SAD. Haradinaj jeste pokeraš ali Tači se slepo drži SAD i zna da bez njih ne vredi mnogo.

Druga stvar tu interesantna je da tek sada treba očekivati hoas, jer će sada i jedni i drugi prvo pokušati da odgode pregovore do maja nadajući se novoj administraciji u EU koja bi možda podržala "razgarničenje" a ako od toga ne bude ništa onda da nekako dogovore da izguraju do 2020. koja je izborna u SAD i te godine će se SAD uglavnom baviti samim sobom pa će biti i manji pritisak na njih. A da bi odgodili dogovor a da se ne zamere na zapadu ja jedino vidim preko serije nekih teških incidenata, nemira i tihog rata tipa ovih taksi.

offline
  • Pridružio: 03 Jun 2016
  • Poruke: 1492

liman ::Prva stvar zanimljiva za platformu je ta da je najverovatnije i SAD odustao od čuvenog "razgraničenja" tako da je "vođa" opet doživeo fijasko u međunarodnim vodama. Ja platformu tako čitam, Tači je ne bi podržao da iza nje ne stoje SAD. Haradinaj jeste pokeraš ali Tači se slepo drži SAD i zna da bez njih ne vredi mnogo.

Druga stvar tu interesantna je da tek sada treba očekivati hoas, jer će sada i jedni i drugi prvo pokušati da odgode pregovore do maja nadajući se novoj administraciji u EU koja bi možda podržala "razgarničenje" a ako od toga ne bude ništa onda da nekako dogovore da izguraju do 2020. koja je izborna u SAD i te godine će se SAD uglavnom baviti samim sobom pa će biti i manji pritisak na njih. A da bi odgodili dogovor a da se ne zamere na zapadu ja jedino vidim preko serije nekih teških incidenata, nemira i tihog rata tipa ovih taksi.


Razgraničenje nije opcija, kojo bi amerikanci ili evropa podupirali. Jer znaju, da če davo onda izači iz boce. Na balkanu crtati granice po nacionalnom ključu, to bi bilo nalik samoubistvu. To se radi samo ratom. To je bila samo fora, na koju su vjerovatno uhvatili Vučiča, and company, da su podpisali onaj Bruseljski sporazum. ZSO je bila u tom fazonu. Obečanja su vjerovatno bila data, da su malo ložili Vučiča, jer znaju da je on u biti nacionalista....koji glumi majku Terezu. U politici se obečanja dadu, da se posle prelome, jer u politici nema prijatelja. Samo interesi. Ako politik ima želju, da ima prijatelja, mora si kupit pasa.

Na kraju je Vučič posle 6 dugih godina skonto, da ga vrte ko malo dete. A davao ustupke....a oni zapadni prijatalji ga tapkali po ramenu...Bolje bi bilo, da onog probono Blera šalju avijonom kuči. Što prije.

Tako da razgraničenja neče biti. Srbija neče dobiti ni parče Kosova, ako ga ne uzme sama. Neče dobiti Trepču,ni Gazivode, ni Mitrovicu. Zapamtite, neče biti ni ZSO, niti razgraničenja. Sam su to fore, na koje su uhvatili ove skrivene nacionaliste, pa imaju izradene njih psihološke profile valda.

Kad šipci zauzmu granice, srbe čeka sudbina kao u hrvatskoj, polako če nestati, a zapad če to mirno posmatrati. A srbi, srbi če se tada još svadati, ko je kriv, da su izgubili Kosovo...i plakati, kad dobiju slučajno poziv da se ide na 15 dana obuke..i tako če na red doči republika srbska. Koju čeka ista sudbina. Nestanak.

offline
  • boyce 
  • Super građanin
  • Pridružio: 05 Nov 2007
  • Poruke: 1072

Malopre na RTS načuh novinarku, kako nam je ovaj naš najbolji, najpametniji, najveći ikad, izdajnik izjavio u Sremskoj Mitrovici da je ,,prevaren''!!!
On ,,prevaren"?!
Pa od prvog dana on je prihvatio njihovu igru i dogovorio se sa njima šta i kako i obavezao se sporazum i sve ovo je bila šarada i predstava za naivne, on se bori, on se konsultuje sa narodom, on ne da, on brani, a u realnosti je davao sve što onom njegovom prethodniku nije palo na pamet i zbog čega je izgubio podršku on novootkrivenih AV prijatelja, tipa Merkel, Makron, Bler itd.
Mic po mic je sve predavao, od kontrole severa, od sudstva, od prihvatanja i legitimisanja kosovske vlasti i faktički njenog priznavanja učešćem u istoj svojih lokalnih lutaka sa kojima manipuliše uz pomoć kriminalaca koje je vaspostavio dole na KiM.
Juče vidim po novinama da ovi njegovi podrepaši izjavljuju da nisu oni, da su to oni pre njih sve prihvatili još 2011 godine, jeste kako da ne ima nas još koji pamtimo.
Jedino rešenje nam je odlazak ovog kriminalnog SNS režima na čelu sa ovim izdajnikom i onda proglašavanje okupacije u SB UN, a zatim kako smo dali tako mic po mic razgradnja ovog što je AV dao i prihvatio na KiM, od sudstva, povlačenja iz vlasti, i na kraju preuzimanja prelaza, a sa njima samo onako kako oni budu sa nama, na njihovu ruku ruku, na njihov mač mačem.

Info sa fb

offline
  • su27 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2012
  • Poruke: 2492

boyce ::Malopre na RTS načuh novinarku, kako nam je ovaj naš najbolji, najpametniji, najveći ikad, izdajnik izjavio u Sremskoj Mitrovici da je ,,prevaren''!!!
On ,,prevaren"?!


tako će da ga "prevare" i da potpiše nezavisnost, biće ma podmetnuli mi mangupi rekli mi to je peticija protiv busplusa..

online
  • Kubovac  Male
  • Stručni saradnik foruma
  • Pridružio: 12 Jul 2016
  • Poruke: 5055

Vidim da dolazi i do zabune u predsedničkim ovlašćenjima u vođenju spoljne i/ili unutrašnje politike, jer ta ovlašćenja ne postoje niti mu bilo koji organ upravljanja (Skupština Srbije) to može preneti.....

https://www.predsednik.rs/dokumenta/zakon-o-predsedniku

https://www.predsednik.rs/predsednik/nadleznosti

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1048 korisnika na forumu :: 53 registrovanih, 6 sakrivenih i 989 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., bankulen, bojanM84, bokisha253, BORUTUS, BraneS, brundo65, ccoogg123, CrazyDiablo, Dannyboy, djboj, Djokkinen, Doca, DonRumataEstorski, DragoslavS, Duh sa sekirom, dule10savic, GandorCC, GenZee, Grah0, helen1, Ivan Campo, Joja, JOntra, Kubovac, kunktator, kybonacci, loon123, LUDI, mean_machine, Metanoja, mgolub, milenko crazy north, milimoj, misa1xx, Nemanja.M, nenad81, novator, opt1, Panter, panzerwaffe, Parker, royst33, savaskytec, Seeker, solic, stalja, Stija zmija, theNedjeljko, VJ, voja64, Wrangler, Zi0mek