"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1930

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Nebojša Đokić
  • vojni istoričar
  • Pridružio: 03 Jun 2010
  • Poruke: 4066
  • Gde živiš: Novi Beograd

Egipat je nekoliko puta ponovio i zvanično da priznanja nije bilo i uvek glasa protiv Kosova. Pravno formalno nisu povukli priznanje jer po njima tog priznanja nije ni bilo. današnja egipastka vlada bi samu sebe dovela u bezveznu situaciju kada bi poništavala nešto što se po njoj nije ni desilo. I zaista, Egipat se u svim situacijama prema Kosovu ponaša kao prema nepriznatoj državi. Za Liberiju ne mogu da tvrdim ali za Gvineju Bisao pouzdano znam da nije tačno da se predonislila kad je reč o povlačenju priznanja. Kod priznanja Kosova od strane Perua takođe imamo priznanje od jednog čoveka predsednika Perua i to nikad nije realizovano u praksi jer je ovaj u međuvremenu smenjen a po zakonu u Peruu priznanje neke države vrši vlada a ne predsednik. Peru skoro uvek da ne kažem uvek glasa protiv Kosova.
Uopšte po nekim analizama kod skoro trećine priznanja imamo, u stvari, vrlo sporna pravno formalna priznanja (po zakonima zemalja koje su to uradile) čak i od strane nekih zemalja EU.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 09 Feb 2015
  • Poruke: 1524

"Nema priznanja Kosova u aktuelnim granicama"

Beč -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić isključio je, u intervjuu bečkom dnevniku „Standard“, mogućnost da Beograd prizna Kosovo u aktuelnim granicama.

Nije veoma verovatno da ćemo priznati Kosovo. Ne mislim da će se to dogoditi, ali ne možemo zatvoriti vrata dijalogu. Obe strane moraju izgubiti, kako bi nastala vin-vin situacija.


Što reče Robespjer pre više od dva veka:
" Ne, dvor i njegove sluge nikada vas neće izdati u grubom i prostačkom smislu, odnosno toliko nespretno da to primetite, i to dovoljno rano da uspete da popravite zla koja vam nanesu. Ali će vas varati, uspavljivati, iscrpljivati, stepenicu po stepenicu i dovešće vas do poslednjeg trenutka vaše političke agonije; izdaće vas vešto, umereno, patriotski, kao što su i do sada činili; i pobediće, ako treba, da bi vas uspešnije izdavali."

a moglo bi se primeniti i na današnje vreme, naročito kada neko vodi i pobeđuje sa 5:0 u međunarodnoj utakmici, jel.


Ali dobro, ACO SRBINE, ACO SRBINE, ACO SRBINE!!! Jebo Kosovo ako ja mogu kao drug član koji odobrava sve što Aca Srbin radi da dobijem radno mesto, sendvič i črvenu kad idem da mu kličem i mašem zastavom (koju ću kasnije ionako da bacim u kontejner jer koji će mi k**ac zastava). A možda i sina bez škole uspem da uvalim u lokalni vodovod. Jes da nema odgovarajuću školu, niti zna bilo šta, niti je plata neka, ali nema veze, samo neka kaplje...



offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3512

Председник Србије опет најављује да би радо прекршио устав над којим је положијо заклетву да ће га штитити. И то иако је већ одавно потпуно јасно да је издајничка идеја о подели Србије потпуно пропала свугде сем у његовој глави.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019.....id=1606615
"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić isključio je, u intervjuu bečkom dnevniku „Standard“, mogućnost da Beograd prizna Kosovo u aktuelnim granicama."
.
А за то време вероватно будући премијер лажне државе каже да је идеја ЗСО мртва ствар, што је већ одавно очигледно. Јел беше 6:0?
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019.....id=1606614
"Lider Samoopredeljenja i verovatno novi premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je u ponedeljak uveče da je Zajednica srpskih opština mrtva stvar."

offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11156
  • Gde živiš: Banja Luka

@...

Sta je Tito govorio o KiM i Albaniji 1975.

online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32581

Novi momenat u paketu "nema dobrih vesti za Srbiju kada je reč o rešenju za KiM", stigao je, kako je preneo predsednik Aleksandar Vučić, iz Sjedinjenih Američkih Država, od čijeg je izaslanika, kaže, čuo da je EU promenila stav i da bi od Beograda mogla tražiti priznanje.
"Do sada EU nije postavljala nikakve preduslove Srbiji. Mi smo, međutim, od Amerikanaca čuli da se to možda promenilo, ali želimo to da čujemo od naših evropskih partnera. Ne mogu da isključim da će EU tražiti priznanje, ali to do sada nije učinila", rekao je predsednik Srbije za bečki Standard.
http://www.rtv.rs/sr_lat/politika/evropska-unija-c.....59512.html

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

pein ::Novi momenat u paketu "nema dobrih vesti za Srbiju kada je reč o rešenju za KiM", stigao je, kako je preneo predsednik Aleksandar Vučić, iz Sjedinjenih Američkih Država, od čijeg je izaslanika, kaže, čuo da je EU promenila stav i da bi od Beograda mogla tražiti priznanje.
"Do sada EU nije postavljala nikakve preduslove Srbiji. Mi smo, međutim, od Amerikanaca čuli da se to možda promenilo, ali želimo to da čujemo od naših evropskih partnera. Ne mogu da isključim da će EU tražiti priznanje, ali to do sada nije učinila", rekao je predsednik Srbije za bečki Standard.
http://www.rtv.rs/sr_lat/politika/evropska-unija-c.....59512.html


Bukvalno 24/7 na svim vestima papagajski ponavljaju ovu izjavu, sve nacionalne TV stanice na svakih sat vremena vrte ovu vest, na svim zivim portalima je na naslovnici, ko ode na trafiku cigare da kupi vidi ovu izjavu na naslovnim stranama tabloida, u kolima ko slusa radio je ovu vest cuo 7-8 puta...

Jel se deli neka nagrada za nabijanje broja postova ili je izbor "ako hoces posao mozes lepiti plakate, lupati pluseve na portalima ili copy paste AV izjave po forumima uz navodjenje izvora rts, b92, pink, alo, informer" ?
Smem da se kladim da ako bi izvrteo 300 strana u nazad svaki tvoj upis bi bio prenosenje dnevnih podobnih informacija od kojih ljudi beze da ih ne slusaju po 1000 puta dnevno i nula diskusija, nula iznosenja svog misljenja. Samo "AV izjavio po pitanju KiM", link i čekiranje na castle.rs za sendvic.

offline
  • amstel  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 13 Maj 2012
  • Poruke: 2526
  • Gde živiš: Hiljadu milja od topolivnice

Albanija će se povući iz balkanskog "mini Šengena", ako Priština ne bude uključena u tu saradnju, kaže albanski ministar spoljnih poslova Gent Cakaj.

- Premijer (Albanije Edi) Rama imao je suštinski uslov, koji neće biti predmet pregovora, a to je da ukoliko Kosovo bude isključeno iz te saradnje, Albanija se odmah povlači - rekao je Cakaj u intervjuu za KTV.

On je, kako navodi Koha ditore, naglasio da je "Kosovo crvena linija za Albaniju u odnosima sa Zapadnim Balkanom", prenosi Kosovo onlajn.

https://www.blic.rs/vesti/politika/pristina-povlac.....ju/6eb4q1f

Фала вам ,што сте тако одлучни.

online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32581

Kosovska Centralna izborna komisija (CIK) počela je verifikaciju glasačkih listića pristiglih iz centralne Srbije.

Kako prenosi RTS, osoblje CIK-a je uključeno u ovaj proces, ali zbog predostrožnosti na sebi ima bele zaštitne kombinezone, budući da je pre deset brojanje prekinuto zbog navodne alergijske reakcije kod pojedinih članova komisije.
https://www.blic.rs/vesti/politika/u-jednu-fotogra.....be/6gs1wst

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

amstel ::

Фала вам ,што сте тако одлучни.

+1
Надам се да ће бити доследни у томе и повући се. Или, да ће бити бар онолико истрајни, колико је тзв "Косово" истрајно у ставу да неће укинути уведене царине док га Србија "не призна".

offline
  • Pridružio: 27 Feb 2015
  • Poruke: 529

Ovo samo rat resava... a do tad po principu Milosa Obrenovica, pregovaraj, pregovaraj, ali nista ne dogovaraj.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1196 korisnika na forumu :: 41 registrovanih, 9 sakrivenih i 1146 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: aleksmajstor, Atomski čoban, Bobrock1, Boris Bosiljčić, Bubimir, darkojbn, Denaya, Dr.Strangelove, gorican, gzoki, havoc995, ILGromovnik, Karla, kikisp, Kriglord, Kubovac, kunktator, laganini123, laki_bb, ljuba, madza, mercedesamg, Mercury, Mixelotti, Mlav, mnn2, nebkv, panzerwaffe, pein, Plava bluza, S2M, shone34, slonic_tonic, Stoilkovic, theNedjeljko, Valter071, vesthepes, Vlad000, YU-UKI, zeo, |_MeD_|