"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

2167

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

Jedino ne treba isprovocirati Zapad da nakon onog šamara u Avganistanu nađu nekoga da malo pokažu silu. Mi ovdje uvijek njima na dohvat ruke. Ali opet, nisu u Srbiju uložili ozbiljan novac samo Kina i Rusija. To možda malo podiže prag tolerancije. Ovo malo ispitivanje reakcije.
Ali kako god, lijepo je vidjeti ove helikoptere. Samo da ne bude onih izleta od ranije... Ja bih vozio voz.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Ситуација у свету се значајно променила у односу на 99-ту и 2004-ту годину. На жалост имамо овакву власт...
Треба издржати још мало.



offline
  • Pridružio: 24 Nov 2010
  • Poruke: 1044

Samo jedan i samo jedan helikopter vrlo kratko treba da samo malo (d o0.5 kim) udje na kosovo ... kao greskom ... da se ispipa puls!

offline
  • riva 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 02 Avg 2011
  • Poruke: 349

Tekst za link

"Zamenik pomoćnika državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Gabrijel Eskobar smatra da Srbija i Kosovo ne bi trebalo da militarizuju pitanje registarskih tablica i šalju specijalne jedinice u mesto gde postoji Kfor i gde nema potrebe za tim, a voleo bi u narednih sedam dana da vidi neki pomak u Briselu u vezi sa pitanjem tablica, prenosi Glas Amerike."


Tekst za link

Premijer Albanije Edi Rama zatražio je od Skupštine UN priznanje nezavisnosti Kosova i naglasio da Albanija podržava dijalog između Kosova i Srbije kao jedinu alternativu, prenosi Gazeta ekspres.
"Albanija podržava dijalog između Kosova i Srbije, to je jedina prilika za uzajamno priznanje između dve države. Govorim to s apsolutnim uverenjem, samo će razboritost, hrabrost i vizija konačno omogućiti Srbiji da ukloni teret iz prošlosti", rekao je Rama na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

offline
  • Insan 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 12 Okt 2015
  • Poruke: 1584

danijell ::Jedino ne treba isprovocirati Zapad da nakon onog šamara u Avganistanu nađu nekoga da malo pokažu silu. Mi ovdje uvijek njima na dohvat ruke. Ali opet, nisu u Srbiju uložili ozbiljan novac samo Kina i Rusija. To možda malo podiže prag tolerancije. Ovo malo ispitivanje reakcije.
Ali kako god, lijepo je vidjeti ove helikoptere. Samo da ne bude onih izleta od ranije... Ja bih vozio voz.


A na kome ce da pokazu silu? Zasto Talibane ne izbombardovase?? Iran???
Koliko NATO ima aktivnih nosaca aviona i koliko ima eskadrila koje mogu da djeluju u inostranstvu, mimo ostalih problema u kojima se ogleda Pacifik , Kinesko more,S. Korea, Persijski zaliv pa i Rusi a oni od 9 aktvnih nosaca aviona koje su imali 99-ih sada jedva imaju 4 ??
Kada si poslednji puta cuo da se provozala NATO 6 flota??
HATO -carstvu koje je i danas vrlo jako ali je u odlasku, mi Srbi istom nismo vise toliko bitni, Kina i Kina je problem broj 1 , a nas jos uvjek mogu neko vrijeme samo da plase na racun stare slave, pricas o NATO a kao da spominjes "dug falus od polu krepalog magarca", pocni lagano da se navikavas da ce svako malo NATO negdje da dobije samar ili cipelu u dupe. U ovom trenutku NATO nemoze ni 30% procenata snage da upotrijebi protiv nas kao 99-ih samo je pitanje koliko mi mozemo u odnosu 99-u???

online
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2121

riva ::Naravno i to je moguca opcija.. Ja nekako ne vjerujem u takav razvoj situacije osim u slucaju da Zapad odluci pustiti Kurtija niz vodu.
Vidi, ne verujem ni ja. Ako ni zbog čega drugog onda zato što ova konkretna situacija još nema potencijal ili intenzitet koji bi tako nešto opravdao. Pre bi tako nešto bilo moguće u kontekstu događaja iz 2011. ili 2012.
Samo naglašavam da svaka situacija može imati jedno ili više taktičkih rešenja. U teoriji.
E sad, teorija i praksa ...

offline
  • Pridružio: 01 Avg 2008
  • Poruke: 81
  • Gde živiš: Beograd

Ne znam zašto ovde neki i dalje insistiraju da je sve režija AV kada mu je najbolji trenutak za takvu glumu prošao sa EU ponudom pre dva dana. Možemo da pričamo šta hoćemo ali on sigurno nije glup lik.
Izgleda da se ovde ide na igru živaca. Ako Šiptari krenu da mlate Srbe eto VS, ako mi prvi potegnemo moći ćemo samo gledamo iz helikoptera kako ih čiste.

offline
  • Pridružio: 21 Okt 2017
  • Poruke: 482

Nema od tog šamaranja posle Afganistana ništa, neće oni skoro u neke nove vojne avanture posebno ne sad u momentu kada se sad sav fokus amricke spoljne politike prebacuje na Kinu a u vojnom smislu na Juzno Kinesko More. To je što se Amerike tiče, a što se EU tiče tek oni nebi vojno reagovali osim ako ta reakcija nebi bila iznuđena sa naše strane, tipa da se pobijemo sa snagama KFOR-a ili krenemo u neku srpsku Oluju usmerenu protiv albanaca. KFOR nije dole bezveze i manite se priča o zauzimanju Kosova oruznom silom jer nas tamo nebi docekali albanci već NATO. Ja se slažem sa gospodom koja su rekla da nam vojska u ovoj i ovakvoj situciji moze sluziti samo da odvrati ove dole da pripucaju na naš narod i takođe da bi se mogla koristiti da se poboljša pregovarački status sa nekim dobro odmerenim i ograničenim akcijama ali onda kada za to postoji opravdanje. Iskreno ne vidim baš smisao u gađanju magacina, ali ako bi posle ovih naleta helikoptera i pokazivanja zuba sa naše strane albanci na neki nacin opet podigli lestvicu i napravili neki novi ekses to bi samo znacilo da i nasi onda moraju da smisle nesto novo, i tako dok jedna strana ne popusti ili dok se neko iz vana ne seti da pritisne malo ove u Pristini. Npr da im meri kazu da ce da napuste Bond-stil, to je Trump uradio pa oni povukose one takse...

offline
  • Pridružio: 21 Okt 2017
  • Poruke: 482

U slučaju da sa albanske strane se ponovo desi neko kršenje Briselskog sporazuma ja nebi gađao nikakve magcine u dubini Kosova već bi uklonio (ili ukoliko je potrebno izbrisao sa lica zemlje) barem jedan od ovih tzv. graničnih prelaza koje su albanci ispregovarali po tom istom sporazumu. Na taj način bi jasno rekli ovima u Briselu da nam je dosta pregovora u kojima jedna strana sprovodi sve a drugoj strani ne pada na pamet ni da pokuša da sprovede bilo šta. Takođe to bi u neku ruku rešilo problem tablica jer se kontrola istih sprovodi upravo na tom prelazu.

offline
  • Pridružio: 21 Jun 2021
  • Poruke: 197

Онај снимак са хеликоптерима где се чује "Ево их наши" довољно показује целу муку нашег народа доле. Као што је неко споменуо, ако су им хеликоптери унели барем трачак наде, ја сам срећан, да знају да нису сами. Да ли је ово црвена линија коју Србија неће дозволити да се пређе, видећемо. Прошлост нас учи да вероватно није, а ако јесте, надам се да имамо довољно снаге и мудрости да из овога изађемо чистог образа.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1258 korisnika na forumu :: 38 registrovanih, 8 sakrivenih i 1212 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: aleksmajstor, Atomski čoban, Bluper, bojank, Boris Bosiljčić, Boris90, ccoogg123, cenejac111, cinoeye, comi_pfc, dekan.m, Demostant, Denaya, doktor1964, Dr.Strangelove, Excalibur13, flash12, FOX, GenZee, ILGromovnik, ivica976, Joja, Karla, Kriglord, kunktator, laki_bb, mercedesamg, Mixelotti, Mlav, Ne doznajem se u oružje, nenad81, procesor, slonic_tonic, Srki94, Stoilkovic, YU-UKI, zdrebac, 1107