"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

2162

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 02 Avg 2004
  • Poruke: 1229
  • Gde živiš: u svom mestu

neshaoct ::
Hvališ ih i vidiš neki njihov osećaj za procedurom, za poštovanje Ustava. Diviš im se kako su oni više država od Srbije... Ustvari, ovaj post je kompilacija nepoznavanja materije o kojoj pišeš, ali imaš želju da nekako automatski uvek na Beograd prebaciš krivicu, dok su u PR anđeli koji eto i proceduru i Ustav znaju, i mnogo su ozbiljniji od nas kao država.

Hvališ bandite koji izbegavaju obavezu koju su prihvatili.
Kako je moguće da ne vidiš da je njihovo pozivanje na nekakav Ustav u PR samo izgovor da ne primene ZSO? Kako je moguće da hvališ njihovu želju da izbegnu (pozivajući se na neki Ustav u PR) preuzetu obavezu po pitanju ZSO?

Oni su potpisali da se neće pozivati na Ustav, već da će da promene pravni okvir kako bi omogućili ZSO onako kako je potpisano. Evo činjenica:
- tekst Briselskog sporazuma OVDE.
- tekst Plana za primenu tog Briselskog sporazuma OVDE

U tom Planu, pod tačkom 1 piše: Prilagođavanje pravnih okvira.
Dakle, znalo se u momentu potpisivanja Briselskog sporazuma da ZSO nije po njihovom Ustavu, zato i piše da to moraju da izmene. Nema ''nije u skladu i neću da primenim'', nego ''menjaj Ustav i primeni ZSO''.

Usput, ako smatraš da se pregovori između PR i BG imaju voditi u skladu sa postojećim ustavnim okvirima u PR i BG, onda se ustvari nema o čemu ni pregovarati jer po njihovom Ustavu su oni država, po našem nisu... - pa onda ae već danas popodne u rat. Samo, ako sad kreneš u rat protiv PR, onda ti se pojave njihovi sponzori i kažu da napadaš stranu koja proglašenjem nezavisnosti Kosova nije prekršila međunarodno pravo, po mišljenju MSP koje je SRB sama tražila. Svako naše rešenje koje se bazira na tome da prvo budemo k'o nojevi i zabijemo glavu u pesak i pravimo se da nije bilo 1999. godine i da nema presude MSP, i tek onda tako zabijene glave pišemo nešto po papiru što mislimo da je rešenje - samo su škrabotine jer se ne može smisleno pisati sa glavom u pesku.

Dicus ::Briselski sporazm je apsolutno nevalidan i nezakonit iz ugla Ustava Republike Srbije, a to je sveta knjiga svake ozbiljne zemlje...
Vlada Srbije u isto vreme krši više članova ustava...

Pročitaj ovo i reci šta od napisanog u obrazloženju Ustavnog Suda nije tačno.

Ako se jednog dana dođe do nekog konačnog sporazuma sa PR, svakako će morati da se menja Ustav Srbije, a po proceduri za njegovu promenu neophodno će biti i da se sprovede referendum.
Na kraju ćemo ti, ja i svi ostali kazati hoćemo li to što neko smatra konačnim sporazumom sa PR, ili nećemo takav sporazum.



Auuuu prijatelju, pa ti bolje promovises briselski sporazum i od samog "gospodara"! Alal ti vera! Kao da je taj sporazum neko nase veliko postignuce, nasa grandiozna pobeda, ejjjj!? A jos se i na misljenje ustavnog suda pozivas, koji je na tom slucaju eklatantno pokazao kako se ne treba mesati u svoj posao!!! Svaka ti cast, svojim sofisticiranim spinovima si me zadivio, a verujem da bi postideo i mnoge spin majsotre iz rezimskih medija. Ja ti skidam kapu Ziveli



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Dicus  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Okt 2008
  • Poruke: 2991
  • Gde živiš: Beogard

Citat:Evo sad opet jednog stava koji ti je pogrešan, a na njemu si utemeljio najveći deo tvog poslednjeg posta. Kažeš:
Citat:
Dicus ::
...Nakon detaljnijeg čitanja raznih dokumenata ovih dana, stvarno dolazim do jezive spoznaje da se tzv. Republika Kosovo ponaša daleko ozbiljnije i odgovornije kao jedna država, od npr. Srbije.
Pazi ti ovo, Albanci odbijaju da sporovdu sprovođenje dogovora oko ZSO, jer nije u skladu sa Ustavom Kosova! Hej, jedna nakaradna tvorevine bandita, zna šta se sme, a šta se ne sme. I lepo kažu na početku, primenićemo ZSO ali kad izmenimo ustav kako ga ne bi kršili. Kasnije se dešavaju političke promene i nova vlast odbija da promeni Ustav i samim tim odlaže formiranje ZSO. Mislim zaista, alal im vera, ne mogu im ništa zameriti. Oni sebe smatraju državom i pokušavaju da se tako ponašaju.


Hvališ ih i vidiš neki njihov osećaj za procedurom, za poštovanje Ustava. Diviš im se kako su oni više država od Srbije... Ustvari, ovaj post je kompilacija nepoznavanja materije o kojoj pišeš, ali imaš želju da nekako automatski uvek na Beograd prebaciš krivicu, dok su u PR anđeli koji eto i proceduru i Ustav znaju, i mnogo su ozbiljniji od nas kao država.

Hvališ bandite koji izbegavaju obavezu koju su prihvatili.


Nesho, imaš problem u komunikaciji, tu ti ja ne mogu pomoći. Ali mogu da te zamolim da prestaneš da interpretiraš moje reči na način koji tebi odgovara i da to javno iznosiš kao moje reči. Svi učesnici foruma znaju da čitaju, i mogu i sami da zaključe šta sam napisao i šta sam hteo da kežm.
Vrlo je jasno šta sam napisao, i vrlo je jasno u kom kontekstu, i da tzv. Republika Kosovo se ponaša odgovornije od Republike Srbije, što je apsurd. Nema tu ni govora o prebacivanju nikakve krivice na Beograd, jer ne merim ko je u krivu a ko upravu, već vrlo eksplicitno pišem da se Kosovo drži svog Ustava a Republika Srbija ga kriši. Nisu "anđeli" u Prištini kao što ti pokušavaš da zaključiš, več su ljudi koji više drže do interesa svoji sunarodnika nego što je to slučaj kod nas.

Citat: Kako je moguće da hvališ njihovu želju da izbegnu (pozivajući se na neki Ustav u PR) preuzetu obavezu po pitanju ZSO?

Moguće je naravno, jer da sam oni, postupao bih identično, štito bih svoje interese. Kao građanin ove zemlje očekujem da se poštuje njen Ustav, i da sam kojim slučajem političar, sigurno ne bih potpisao ništa što je protivno istom.

Citat:Oni su potpisali da se neće pozivati na Ustav, već da će da promene pravni okvir kako bi omogućili ZSO onako kako je potpisano. Evo činjenica:
- tekst Briselskog sporazuma OVDE.
- tekst Plana za primenu tog Briselskog sporazuma OVDE

U tom Planu, pod tačkom 1 piše: Prilagođavanje pravnih okvira.
Dakle, znalo se u momentu potpisivanja Briselskog sporazuma da ZSO nije po njihovom Ustavu, zato i piše da to moraju da izmene. Nema ''nije u skladu i neću da primenim'', nego ''menjaj Ustav i primeni ZSO''.


Neka me neki pravnik ispravi, ali mislim da tako nešto nije pravno moguće, mislim na to da se obavežeš da ćeš kršiti sopstveni Ustav. Besmisleno i ne preterano obavezujuće jer promena ustava ne zavisi samo od volje politčara i vlasti već od naroda, jer se on menja na referendumu. Dakle, prvo moraš Ustav da prilagodiš novom sporazumu pa tek onda da isti potpišeš i da on pravno bude validan.

Citat:Usput, ako smatraš da se pregovori između PR i BG imaju voditi u skladu sa postojećim ustavnim okvirima u PR i BG, onda se ustvari nema o čemu ni pregovarati jer po njihovom Ustavu su oni država, po našem nisu... - pa onda ae već danas popodne u rat. Samo, ako sad kreneš u rat protiv PR, onda ti se pojave njihovi sponzori i kažu da napadaš stranu koja proglašenjem nezavisnosti Kosova nije prekršila međunarodno pravo, po mišljenju MSP koje je SRB sama tražila. Svako naše rešenje koje se bazira na tome da prvo budemo k'o nojevi i zabijemo glavu u pesak i pravimo se da nije bilo 1999. godine i da nema presude MSP, i tek onda tako zabijene glave pišemo nešto po papiru što mislimo da je rešenje - samo su škrabotine jer se ne može smisleno pisati sa glavom u pesku.
Ovaj deo ti ostavljam za neki drugi put kad budem imao više vremena, a jako je zanimljiv Smile

Citat:Pročitaj ovo i reci šta od napisanog u obrazloženju Ustavnog Suda nije tačno.
Ustavni Sud je junački odbio da da ocenu ustavnosti Briselskog sporazuma jer je reč o političkom aktu. Tebi, a i ostalim forumašima preporučujem da pročitaju i izdvojena mišljenja na kraju uglednih sudija Ustavnog Suda koji se nisu složili sa odlukom o nadležnosti suda.
Vrlo je izvesno da je vršen jak politički pritisak da se donese upravo ovakva odluka.

Citat:Ako se jednog dana dođe do nekog konačnog sporazuma sa PR, svakako će morati da se menja Ustav Srbije, a po proceduri za njegovu promenu neophodno će biti i da se sprovede referendum.
Na kraju ćemo ti, ja i svi ostali kazati hoćemo li to što neko smatra konačnim sporazumom sa PR, ili nećemo takav sporazum.

Ne razumem, kakav je smisao da me na kraju pita bilo šta, a da pre toga bez volje naroda preda policiju, pravni sistem i sve ostalo na upravljanje Republici Kosovo?

Jedan video za kraj, preporuka za sve forumaše:



offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3499

Sim.a ::@dragoljub11987
Ne mislim na podelu teritorije jer kako je uraditi kad tamo nema linije od koje bi se krenulo. Mislim na neko prepuštanje odgovornosti njima u zamenu za bezbednost svima i formalno ostajanje u sastavu Srbije (primer samo ne kao neka moja ideja). Ustupke praviš kad si najači i kad sve izgleda da su jake karte kod tebe. Kad svi znaju da ih nemaš to nema ustupka i cenkanja, samo dranje. Zato kažem da je to vreme prošlo.

Нема ту компромиса. То ни за нас а поготово за њих никада не би било прихватљиво. Да се не лажемо, ко би овде прихватио македонски модел са 50 њихових посланика, неколико министара, можда и премијером, двојезичним натписима итд? Морали бисмо да их издржавамо као у Југославији. А и они расту и јачају само када паразитирају. Када су сами са собом, као што се видело од 1999. прираштај опада, исељавање расте.
Што се поделе тиче, ево шта је предлагано (не подржавам, само износим предлоге).

offline

Sirius ::dragoljub11987 ::"A u Beogradu promovisana knjiga Kurtijeve supruge"

b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2021.....id=1926813
"Beograd -- Dok traje napetost na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, zbog odluke kosovskog premnijera, u Beogradu promovisana knjiga Kurtijeve supruge.

Reč je o knjizi "Ideja slobode i 'samoopredeljenje" Rite Augestad Knudsen, supruge kosovskog premijera Aljbina Kurtija, a tim povodom Helsinški odbor za ljudska prava, koji je preveo knjigu na srpski jezik, organizovao je i razgovor o temi samoopredeljenja.

Autorka, koja se putem Zuma uključila na konferenciju, zahvalila je organizatoru na prevodu i organizovanju razgovora o temi prava na samoopredeljenje.

U razgovoru su, pored Sonje Biserko, učestvovali direktor Foruma za etničke odnose Dušan Janjić, profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu Dragan Đukanović.

Posredstvom interneta su se u razgovor uključili direktor Kosovskog instituta za istraživanja i razvoj (KIPRED) dr Ljuljzim Peci, profesor Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Nerzuk Ćurak, profesor Pravnog fakulteta u Podgorici Srđan Darmanović.

Autorka je, između ostalog, rekla kako očekuje da će se koncept samoopredeljenja, čije se značenje i koncept menjaju, vratiti u međunarodnu politiku.

Knjiga, između ostalog, kako piše u uvodu, govori o tome kako su se značajne izjave u XX i početkom XXI veka o temi samoopredeljenja odražavale na borbu koja se vodila oko međunarodnog značenja slobode i bile njen deo."


Нама горих душмана од нас самих нема...Ко све вршља по овој земљи, то је богу плакати. Не верујем да је ово урађено случајно.


Potpuno se slažem sa tvojim postom.

A imam i jedno pitanje ukoliko je ko stigo da bude prisutan na promociji i mozda cuo od gore navedenih dal Srbi imaju pravo na samoopredeljenje? Pitam za prijatelje iz Republike Srpske.

Hvala

offline
  • Kos93  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 11 Sep 2007
  • Poruke: 7274

Некакви договори КПС/РОСУ са нашим људима?
[youtube]https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=5FPYsV8yuqk&feature=youtu.be&fbclid=IwAR04_0cRnAQq02WdXV7KFMZFLWLINYGFlkTOemNiTLFr3H3YgoDUmtnk2og[/youtube]

offline
  • VJ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2014
  • Poruke: 17736

Citat:Акција Приштине, дан четврти – полиција претукла тројицу Срба
Грађани незадовољни одлуком Приштине о замени регистарских таблица и даље протестују на северу Косова и Метохије, код прелаза Јариње и Брњак, где су распоређене Специјалне јединице Росу. На север покрајине и даље се може једино пешице.


https://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politik.....stina.html

offline
  • Elektroteh. automatike
  • Pridružio: 28 Dec 2011
  • Poruke: 696
  • Gde živiš: Novi Sad

Не знам за вас али мени јако боду очи ти билборди "добродошли у ЗСО" !!! Да иза свега овога стоје истински српски национални интереси ваљда би требали писати "добродошли у Србију", "или "... у АП Косово и Метохију" или "ово је Србија", каква црна ЗСО ??? Нема је и неће је ни бити!
Када то саберемо са ћућорењем појединих политичких представника са кпс/росу о сменама које још и спроводе кроз блокаду, отварању трака за пролаз мислим да нико више не треба имати сумње да је све ово договорено на високом нивоу све три стране. Чуј молим те, прошли пут Шерпама изгурали гомилу камиона са пута, разбуцали блокаде од шљунка, балвана, пуцали гумењаке и сузавце директно у масу, а и ранили пар људи а сада као бубице шпартају док их ови наши подј***вају и смеју им се у лице ??? Ма дај... Него како напредује увођење "ausweis-a" и усвајања новог закона о полицији у остатку Србије? Са тога се по сваку цену мора скренути пажња.
Јел има неко да стварно мисли да су уцвикали од интервенције ВС/Жандармерије са оне стране административне линије све док им је нато доле и свуда око њих и нас па су зато мирни???
Нема од тога ништа.
Е сад, ја лично имам неку назови забрану уласка на КиМ од 2019. На врху папира је био назови грб са звездицама што сам пред њима поцепао. Хапшен сам доле три пута од 2014. а од тога једном од стране Срба у КПС само зато што сам фоткао возила росу?!? Током те три посете и свих ранијих видео сам довољно свакаквог српско/шиптарског шуровања на разним позицијама а сам народ који није приступио "дружини" је једино за чега се вреди заузети, али нема ко, нису од интереса, нема ту лове ни за једну страну и њима остаје патња и борба за опстанак.
Можда ће овај мој коментар некима изгледати набацано свашта нешто преко нечег али имало би се много чега још написати, само не би онда прошло модерацију, ако и ово прође..
Чекамо да договоре прекид представе и то је то.

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2020
  • Poruke: 116

Такође ми боде очи добродошли у зсо али ајде битно ми да су доле људи сложни и да се држе немојмо да цепидлачимо

offline
  • Kibice 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2020
  • Poruke: 585

Slozili su se da poslovi nastave da se rade bratski, a da predstava za javnost dobije novi oblik. Kakva ZSO, pregovaras sa teroristima. Mada i sa jedne i sa druge strane kriminalci. Pa kakvi pregovaraci takvi i pregovori.

Vladika Atanasije za njega rece davno, ozbiljan je to prevarant, dobrodosli u zso je njegova ideja koju sad pod bubrege nama pokusavaju da prodaju njegovi ljudi. Losa rezija, losi i glumci. Napisaste 10ak strana, posvadjaste se ovde, oko predstave, dok posao ide preko Merdara u fulu.
Uzdravlje.

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2018
  • Poruke: 1807

Добродошли у Србију, у сред Србије..
Па нису са падобраном скочили.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 754 korisnika na forumu :: 8 registrovanih, 3 sakrivenih i 743 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Bokiboks, darios, goxin, JOntra, kybonacci, nuke92, slonic_tonic, šumar bk2