"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

2160

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • riva 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 02 Avg 2011
  • Poruke: 349

Razgovor kosovskih policajaca i srpskih političara na Brnjaku




https://rs.n1info.com/vesti/tajno-snimljen-razgovo.....a-brnjaku/



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32556

Gradonačelnik Bujanovca Nagip Arifi smatra da je odluka prištinske vlade o reciprocitetu kada su u pitanju registarske oznake ispravna.
Arifi ukazuje da su građani Kosova 10 godina plaćali i uklanjali tablice pri ulasku u Srbiju. "Stalno smo tražili reciprocitet, a poslednja odluka kosovske vlade odnosi se na primenu reciprociteta", rekao je za Indeks onlajn.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2021.....id=1926673

Četiri "zakucana" zahteva Srbije
Beograd -- Beograd traži da se ispune četiri zahteva kako bi se nastavio dijalog u Briselu, pišu mediji.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2021.....id=1926728



offline
  • goxin 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 20 Dec 2013
  • Poruke: 7589
  • Gde živiš: Srpsko Sarajevo

"....Pazi ti ovo, Albanci odbijaju da sporovdu sprovođenje dogovora oko ZSO, jer nije u skladu sa Ustavom Kosova! Hej, jedna nakaradna tvorevine bandita, zna šta se sme, a šta se ne sme. I lepo kažu na početku, primenićemo ZSO ali kad izmenimo ustav kako ga ne bi kršili. ..."

Like jer je napisana priznanje pogresnih stavova od prije i jedna o pravilu o postovanju sagovornika.
Na kraju svi smo okupljeni oko jedne ideje a ta ideja ide lakse ako smo slozni ....
Ovaj citat gore je također odlican o stanju...

Sa druge strane , bili smo mi i vise nego fer prema njima od 1945 , da bi nam se to sve vratilo maksimalno losim 1981 i sve gore i gore poslije toga . Tipican terorizam je podrzan od strane svijeta...

Sa druge strane za bilo kakvo reagovanje od VS moraju imati dobri razlozi da se ne bi ponovila osuda kao prije , sto vodi sankcijama i izolaciji . Tako da odmah iskljucim tenkove koje jurisaju ka Pristini.


Za sada Srpski narod pokazuje volju i bori se mirnim sredstvima za svoja prava. Sto je dobro .
Ali sto neko rece resetovali smo se deset godina i vise nazad . Putevi su opet blokirani .
Znaci politika zadnjih 10 godina oko Kosova nije dobra .
MUP Kosova ne moze da obezbjedi mir jer gradjani Srbi nemaju povjerenja u Njih. Sa Razlogom .

Jednostavno traziti RS na Kosovu i ne ici manje od toga . Sve sa enklavama .....

Poenta je sto se to sa razlogom ne svidja Vaterpolistima , a potapljivanje terena i zemljotresi su uvjek prisutni kada se interesne zone mjenjaju ( vlasnici ).
Tako da treba racunati da bi Vaterpolisti mogli eskalirati situaciju . Kako onda reagovati ( a Srbiji ekonomski zavrnu ruke ) a da ne bude pretjerano .
Uci vojskom , samo policijom ili proxy.....

offline
  • Dicus  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Okt 2008
  • Poruke: 2992
  • Gde živiš: Beogard

riva ::Razgovor kosovskih policajaca i srpskih političara na Brnjaku




https://rs.n1info.com/vesti/tajno-snimljen-razgovo.....a-brnjaku/


Ovo je toliko poražavajuće za slušati i gledati da ne mogu ni da kometarišem Sad

offline
  • Pridružio: 02 Avg 2004
  • Poruke: 1229
  • Gde živiš: u svom mestu

Dicus ::
Možemo mi do sutra da se pravimo ludi i da pokušavamo da Vladu Republike Kosova tretiramo kao pokrajinsko telo, ali to ni de facto ni de jure ne pije vodu, jer ta "pokrajinska vlast" nije uspostavljena zakonima Republike Srbije. Dakle, Ustav je prekršen 2013. godine, prekršila ga je tadašnja(sadašnja) vlada, mada nema nikakve dileme da bi to uradio i neko drugi. To je tačka od koje sve ide nizbrdo i u nepovrat za nas. Sve druge priče su ona magla koju ti spominješ, koja je tu da građanstvo ne vidi šta se dešava. Nisam protiv dialoga i pregovora, ali ovaj je krivo nasađen od početka. Još 2008. je morala da se proglasi okupacija teritorije Kosova i Metohije, a to nije urađeno, ni tada ni posle toga.


Apsolutno tacno, iz ugla nas koji smatramo kako treba da se ponasa rukovodstvo jedne suverene drzave, bez obzira sta radi skrivena diplomatija i bez obzira sto nemamo siru sliku situacije! Na zalost mi vec duze vreme nismo suverena drzava, vlast nam uglavnom drugi sastavljaju po svojim potrebama. Lepo je kada prorezimski mediji za siru populaciju stvaraju utisak da se trenutno rukovodstvo ponasa u skladu sa interesima nase otadzbine, ali je daleko od realnog stanja stvari, najblaze receno.

Sto se tice KiM, za nas su odavno kola krenula nizbrdo, jer su sve dosadadasnje vlasti, pogotvo od 2000. pa naovamo, manje ili vise ta kola zdusno gurali i ubrzavali. Ne bih da previse mudrujem, ali kao obican covek koji prati ova desavanja, znam da nam je potpisivanje briselskog sporazuma zateglo vec stavljenu omcu oko vrata. Mnogi su pre mene vec pisali o tome da je vec vidjen scenario naseg premudrog vodje, "ja sam sve ucinio sto sam mogao, borio sam se kao lav, radio sam po 26 sati bez sna, iako dan traje samo 24, dragi moji penzioneri jednostavno moramo da se pomirimo sa realnoscu na terenu da su Kosovo i Metohija od sad republik kosoves" ... Forma je nebitna, ali sustina je da smo samo na milimetar od de jure priznanja, jer de facto smo to odavno uradili mnogim nerezonskim odlukama i potezima!

offline
  • Sim.a 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Avg 2009
  • Poruke: 2982
  • Gde živiš: Zemlja čuda

Ja se ne slažem da su najveći krivci na vlasti od 2000. To se odnosi i na ove sad. Za mene najveći krivac koji je imao istorijsku šansu da napravi nešto uspešno od Srbije i nešto na Kosovu je Milošević i ceo taj SPS aparat nakazno rođen od KP Srbije. To je bilo vreme kad su se mogle raditi velike i naravno teške stvari. Ali to je vreme propušteno. Onda su i sagovornici sa druge strane bili bolji i ozbiljniji što bi trebalo da i nama odgovara. To je propušteno i ovo je samo račun sa kamatama. Račun smo dobili 1999. a kamate plaćamo stalno jer se u istoriji i životu to tako plaća. Kamata na kamatu se gomila. Plašim se da tu kraja nema skoro. Ne može se to popraviti a stati može samo ako se velike sile slože da se nekom nešto silom nametne i preseče da izgubi. Takvih okolnosti nema i neće ih biti do nekog sledećeg velikog rusvaja na svetu. Da li se tome nadati ili ne je pitanje jer može da se okrene i na gore od ovog. Nema garancija da bi išlo na našu stranu.

offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3506

Већина од тога што пишете је у теорији тачна, али где ви живите? Геополитички положај Србије од 1990-их је после Јерменије најгори на свету. С тим што је Јерменија у ОДКБ па Азери и Турци бар не смеју да их директно нападну. Ми смо окружени НАТО државама, дакле непријатељем, без обзира какве односе имали са појединим државама. Због тога је одвајање ЦГ било западу толико битно. И сада да ми нешто урадимо, ако и не буде НАТО интервенције, биле би санкцје, изолација и враћамо се у 1993. Сви би се иселили и готово је са Србијом.

Положај Србије се од 1990-их доста поправио, и то не нашом заслугом. Из два разлога. Прво, сада су на сцени Русија и Кина и многи други мањи нама наклоњени играчи. Запад слаби и има друге приоритете. Друго, Шиптари су демографски пропали. Број рођених им је од краја 1980-их опао за 66%! Фертилитет са 5 на испод 2. То су много драстичнији падови од наших. Масовно се исељавају, пропорционално много више од нас. Они више немају потенцијал да освајају, ускоро више неће имати ни потенцијал да ратују.

Зато је чекање једина опција. Проблем је у томе што наша власт од 2008. не инсистира на статусу кво, него мало по мало предаје све што имамо у рукама. Наравно и ми требамо да схватимо да је повратак на стање од пре 1999. немогућ. Али пре или касније ће морати да се нађе неки компромис између 1998. и 2008. Ако се не предамо.

offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3506

Sim.a ::Ja se ne slažem da su najveći krivci na vlasti od 2000. To se odnosi i na ove sad. Za mene najveći krivac koji je imao istorijsku šansu da napravi nešto uspešno od Srbije i nešto na Kosovu je Milošević i ceo taj SPS aparat nakazno rođen od KP Srbije. To je bilo vreme kad su se mogle raditi velike i naravno teške stvari. Ali to je vreme propušteno. Onda su i sagovornici sa druge strane bili bolji i ozbiljniji što bi trebalo da i nama odgovara. To je propušteno i ovo je samo račun sa kamatama. Račun smo dobili 1999. a kamate plaćamo stalno jer se u istoriji i životu to tako plaća. Kamata na kamatu se gomila. Plašim se da tu kraja nema skoro. Ne može se to popraviti a stati može samo ako se velike sile slože da se nekom nešto silom nametne i preseče da izgubi. Takvih okolnosti nema i neće ih biti do nekog sledećeg velikog rusvaja na svetu. Da li se tome nadati ili ne je pitanje jer može da se okrene i na gore od ovog. Nema garancija da bi išlo na našu stranu.
Ако мислиш на поделу или нешто слично, мораш имати у виду да је Милошевић дошао на власт управо захваљујући томе што се први после 1966. успротивио политици која је вођена према КиМ. Да је нешто покушао у правцу поделе изгубио би власт пре него што би било шта урадио.

offline
  • Pridružio: 07 Feb 2020
  • Poruke: 41

Kako Kosovo onlajn nezvanično saznaje, pripadnici Rosu jedinica koje se nalaze na prelazu Brnjak u opštini Zubin Potok napala su trojicu lokalnih Srba Dragišu Vlaškovića, Zorana Tomovića i Jovana Takova.

Po izjavama očevidaca napad na Srbe nije bio ničim izazvan, a pripadnici Rosu jedinica su naneli teže povrede Dragiši Vlaškoviću, koji je trenutno u Domu zdravlja Zubin Potok gde mu se ukazuje lekarska pomoć.
link na vest

offline
  • Pridružio: 29 Feb 2008
  • Poruke: 1490

Dicus ::@Neshaoct

Pogledaj svj ton i način kojim (mi) se obraćaš, pun si besa i agresije.Pročitaj sopstvene poruke i biće ti (možda) jasno o čemu pričam, možda neće, ali veruj mi tako je.

Ti treba da pročitaš moje postove opet, jer ovo što si napisao nije tačno.

Moje prvo pitanje tebi, kad sam video stvari koje si napisao, bilo je: Siguran si da je tako?
20 Sep 2021 16:24
Blaža formulacija od ''siguran si da je tako'' nije izmišljena. Kakva agresija, kakvi bakrači.
Posle tog mog pitanja si trebao da prestaneš čitati budale sa tvitera, već da sam u 3 klika pronađeš šta je istina. Umesto toga napisao si kako si prilično siguran da je tako.

Nakon što sam ti dao linkove ka tekstovima sporazuma, i dalje nisam pisao da govoriš neistinu po ovom pitanju, ili da pišeš laž...već sam koristio formulaciju istina je drugačija, i da si pogrešio. Evo ovde:
20 Sep 2021 23:10
Kakva agresija, kakvi bakrači.

Posle toga dolaziš pun sebe sa stavom ''ajde da rašćistimo jednu stvar, zarad zdravog razuma i da se više ne manipuliše na tu temu'', evo ovde:
21 Sep 2021 09:11
Ja manipulišem, pa ćeš ti kao da raščistiš zarad zdravog razuma???

A, onda kasnije nova tvrdnja, koja takođe nije istina, kako je ''2011. potpisano da će se raditi na slobodi kretanja bez ikakve definicije šta to znači'', evo ovde:
22 Sep 2021 13:31

Tek nakon svega toga pišem koji tvoji stavovi su laž. Ne pišem da si ti lažov.
Vidiš kako postoji stepenovanje moje komunikacije sa tobom. Od davanja prilike da sam dođeš do istine (siguran si da je tako?), da sam izguglaš...pa sve do pisanja da je neki tvoj stav laž dug je bio put. I to tek nakon što si ti mene optužio da manipulišem.

I, nemaš razloga da se vređaš jer:
- ''Lažov si'' - ne može.
- ''ovo što si napisao je laž'' - može.
- ''imaš maglu u glavi'' - ne može.
- ''imaš maglu po ovom pitanju'' - može.
- napadati ličnost - ne može.
- napadati stavove - može.

Sledeći put kad te pitam ''da li si siguran da je tako''...ti prvo proveri i nemoj verovati drugima.

=====

Evo sad opet jednog stava koji ti je pogrešan, a na njemu si utemeljio najveći deo tvog poslednjeg posta. Kažeš:
Dicus ::...Nakon detaljnijeg čitanja raznih dokumenata ovih dana, stvarno dolazim do jezive spoznaje da se tzv. Republika Kosovo ponaša daleko ozbiljnije i odgovornije kao jedna država, od npr. Srbije.
Pazi ti ovo, Albanci odbijaju da sporovdu sprovođenje dogovora oko ZSO, jer nije u skladu sa Ustavom Kosova! Hej, jedna nakaradna tvorevine bandita, zna šta se sme, a šta se ne sme. I lepo kažu na početku, primenićemo ZSO ali kad izmenimo ustav kako ga ne bi kršili. Kasnije se dešavaju političke promene i nova vlast odbija da promeni Ustav i samim tim odlaže formiranje ZSO. Mislim zaista, alal im vera, ne mogu im ništa zameriti. Oni sebe smatraju državom i pokušavaju da se tako ponašaju.

Hvališ ih i vidiš neki njihov osećaj za procedurom, za poštovanje Ustava. Diviš im se kako su oni više država od Srbije... Ustvari, ovaj post je kompilacija nepoznavanja materije o kojoj pišeš, ali imaš želju da nekako automatski uvek na Beograd prebaciš krivicu, dok su u PR anđeli koji eto i proceduru i Ustav znaju, i mnogo su ozbiljniji od nas kao država.

Hvališ bandite koji izbegavaju obavezu koju su prihvatili.
Kako je moguće da ne vidiš da je njihovo pozivanje na nekakav Ustav u PR samo izgovor da ne primene ZSO? Kako je moguće da hvališ njihovu želju da izbegnu (pozivajući se na neki Ustav u PR) preuzetu obavezu po pitanju ZSO?

Oni su potpisali da se neće pozivati na Ustav, već da će da promene pravni okvir kako bi omogućili ZSO onako kako je potpisano. Evo činjenica:
- tekst Briselskog sporazuma OVDE.
- tekst Plana za primenu tog Briselskog sporazuma OVDE

U tom Planu, pod tačkom 1 piše: Prilagođavanje pravnih okvira.
Dakle, znalo se u momentu potpisivanja Briselskog sporazuma da ZSO nije po njihovom Ustavu, zato i piše da to moraju da izmene. Nema ''nije u skladu i neću da primenim'', nego ''menjaj Ustav i primeni ZSO''.

Usput, ako smatraš da se pregovori između PR i BG imaju voditi u skladu sa postojećim ustavnim okvirima u PR i BG, onda se ustvari nema o čemu ni pregovarati jer po njihovom Ustavu su oni država, po našem nisu... - pa onda ae već danas popodne u rat. Samo, ako sad kreneš u rat protiv PR, onda ti se pojave njihovi sponzori i kažu da napadaš stranu koja proglašenjem nezavisnosti Kosova nije prekršila međunarodno pravo, po mišljenju MSP koje je SRB sama tražila. Svako naše rešenje koje se bazira na tome da prvo budemo k'o nojevi i zabijemo glavu u pesak i pravimo se da nije bilo 1999. godine i da nema presude MSP, i tek onda tako zabijene glave pišemo nešto po papiru što mislimo da je rešenje - samo su škrabotine jer se ne može smisleno pisati sa glavom u pesku.

Dicus ::Briselski sporazm je apsolutno nevalidan i nezakonit iz ugla Ustava Republike Srbije, a to je sveta knjiga svake ozbiljne zemlje...
Vlada Srbije u isto vreme krši više članova ustava...

Pročitaj ovo i reci šta od napisanog u obrazloženju Ustavnog Suda nije tačno.

Ako se jednog dana dođe do nekog konačnog sporazuma sa PR, svakako će morati da se menja Ustav Srbije, a po proceduri za njegovu promenu neophodno će biti i da se sprovede referendum.
Na kraju ćemo ti, ja i svi ostali kazati hoćemo li to što neko smatra konačnim sporazumom sa PR, ili nećemo takav sporazum.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 896 korisnika na forumu :: 43 registrovanih, 7 sakrivenih i 846 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, Belac91, ccoogg123, CikaKURE, cinoeye, darkangel, draganca, elenemste, FOX, HrcAk47, Kandrbandrdzilo, Karla, Krvava Devetka, kybonacci, ljuba, marsovac 2, Matija, Mcdado, menges, mikrimaus, milos.cbr, Misirac, Mlav, nebojsag, nemkea71, Oscar, pein, proka89, Rakenica, raptorsi, RJ, robert1979, SlaKoj, Smiljke, Srle993, stalja, stegonosa, Trpe Grozni, tubular, vathra, vladulns, žeks62