"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

2159

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • ikan 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 03 Feb 2013
  • Poruke: 2743

Dele li se pozovi? ono "OTADŽBINA TE ZOVE"?
Ili ćorak, opet dizanje borbene gotovosti...



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 29 Feb 2008
  • Poruke: 1490

Dicus ::Citat:Tebi jeste samo magla u glavi po ovom pitanju jer nisi u stanju da razgovaraš bez toga mi/vi /oni...ti izgleda tripuješ da sam ja ovo ili ono...pitaj Boga. Nisi u stanju da normalno pričaš sa drugim čovekom jer ti mozak više ne razume izgleda da se nisu svi podelili na Vučićeve i Đilasove.


Vidiš ja tebe nigde nisam vređao, nisam procenjivao stanje mozga, nisam te optuživao da lažeš. Nisam jer sam elemetarno vaspitan da to ne radim, a i znam šta je razlika između laži i neistine, a nisam siguran da ti znaš.

E, mani me takvog izvrtanja rečenog. Nigde nisi lično vređan, jesu napadani tvoji stavovi.

I u tom mom citatu na koji se pozivaš piše ''magla u glavi po ovom pitanju''. Tačno i precizno je ograničeno na šta se odnosi...na tvoj stav po ovom pitanju. Bezveze je to raditi, veštački sad praviš od sebe nekakvu žrtvu ličnih uvreda (ali tek nakon što više nemaš argumenata).

- Prvi put je magla pomenuta sa moje strane ovako:
Jadan ti, lutaš u magli jer ti niko nije objavio na Dnevniku šta je cilj SRB...
22 Sep 2021 11:32

- Tvoj odgovor 2 sata kasnije:
Nema plana, nema referenduma, nema ničega, samo magla koju ti spominješ. Meni nije magla u glavi ne brini, vrlo jasno znam šta se dešava, i jasno nagađam ishod...
22 Sep 2021 13:31

Tebi nije magla u glavi, a meni jeste...jel' tako? Vidiš kako si prvi počeo sa tim.
A, nisam ti ni odgovorio na isti način, već sam ograničio i rekao ''po ovom pitanju''.
Imam pravo da ti napadnem svaku laž koju si napisao, a napisao si ih oko ove konkretne situacije sa tablicama. Ako ti se ne dopada to - pa, nemoj više pisati stvari koje nisu istina čak i nakon što ti se ukaže da je istina drugačija.

Dicus ::Takođe se ne sećam da sam ti se obrati kao pripadniku neke grupacije, nekog tabora i sl, već sam se obraćao tebi lično...
Nisi, nisi....evo primera radi kako nisi...sve između redova onako perfidno provučeš:
- Možda ti misliš da smo stvarno pobedili 5:0 u pregovorima.
- Tebi se to možda sviđa, možda i ne, ali ako ga podržavaš onda si za to.
- Polako, rekoh ti već, smireno, čitaj pažjivije postaješ nervozan. Priznajem ja po nekad brzam sa pisanjem, jbga mora pošteno plata da se zaradi pa nemam baš puno vremena za pisanje, pa progutam i neko slovo i neku reč...
- A ishod je velika pobeda, tj. nešto što ćeš ti verovatno slaviti kao veliku pobedu, ja neću...


=====

Nego, kad stigneš...možda kasnije, drugi put ili drugi dan, možeš li pojasniti zašto si ovo pisao:

Gospodin je 2016. potpisao da pristaje da se ukinu srpske tablice sa severa Kosmeta od 2021. I onda kad dođe taj trenutak kreće medijsko spinovanje da se ljudima zamažu oči i da se to pride iskoristi u dnevno-političke svrhe. Nije mi samo jasno šta sad kukaju ako su znali šta potpisuju?
20 Sep 2021 11:27

Kako ova laž doprinosi sadržaju Foruma?
Nije 2016. nego je još 2011. godine potpisano ukidanje SRB tablica na KiM: Evo gasporazum iz 2011. i njegova tačka 7.

I umesto da se tu zaustaviš i kažeš nešto kao jbg-a nisam znao da je još 2011. to potpisano, ti nastavljaš dalje izmišljajući da te 2011. ustvari i nije potpisano ništa konkretno, nego kažeš:
''2011. je potpisano da će se raditi na slobodi kretanja bez ikakve definicije šta to znači...''
22 Sep 2021 13:31
To ''bez ikakve definicije'' je tekst sporazuma gore okačen...baš je sve nešto neodređeno i nedefinisano bilo ukidanje SRB tablica u stavu 7 Sporazuma, svi to vidimo... Very Happy

I, sad kad se vidi da si pisao laži oko ove konkretne situacije...sad okrećeš priču na ''vređaš me lično''.
Ne...nemaš nijednu ličnu uvredu sa moje strane (ni direktno, ni onako između redova kao što si ti radio), niti ćeš je ikada imati.



offline
  • Pridružio: 08 Avg 2019
  • Poruke: 5375

bato ::

Лажу шиптари.






Ovo na snimku su neki civili, jel se o tom radi?

offline
  • Toni  Male
  • SuperModerator
  • Pridružio: 18 Jun 2008
  • Poruke: 30145

ikan ::Dele li se pozovi? ono "OTADŽBINA TE ZOVE"?
Ili ćorak, opet dizanje borbene gotovosti...


Cak nijedna uzbunica...

offline
  • bato  Male
  • Super građanin
  • Pridružio: 31 Jan 2010
  • Poruke: 1050
  • Gde živiš: Novi Sad

mercedesamg ::
Ovo na snimku su neki civili, jel se o tom radi?


Да.

offline
  • riva 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 02 Avg 2011
  • Poruke: 349

Kako sada stvari stoje na Merdaru tece nesmetano zamjena tablica i prolaz vozila.
Vjerovatno se zamjena tablica provodi i juzno od Ibra.
Logicno je da je ljudima jednostavnije prihvatiti zamjenu tablica nego ulaziti u nove neizvjesnosti i neugodnosti.

Jedno od vaznijih pitanja za sve strane je da li je realno ocekivati "povratak na stanje prije 20.09"?
Sansa da se ROSU povuce a da njenu funkciju nastavi temeljna policija+Euleks je prilicno velika.
Sansa da se vrati stari rezim sa tablicama je mala ali nije iskljucena.

Usprkos blokadi Jarinja i Brnjaka i dalje je otvoren prelaz na Merdaru tako da postoji jedan nesmetani prelaz. Linija nije hermeticki zatvorena.
Prema tome teoretski se blokada Jarinja i Brnjaka moze produziti dugo, bez kriticnih posljedica.

Jedno od pitanja je i pod kojim uvjetima ce se prekinuti blokada ona dva prelaza. Odnosno dali ce se pokusati deblokada uz upotrebu sile. Kako stvari stoje i jedni i drugi mogu cekati, nikome se ne zuri. Jedan prolaz je i dalje otvoren.. prolaz robe i putnika je otezan ali nije 100% prekinut.

Nekako mi se cini najvjerovatnije da ce i jedni i drugi ukinu probne tablice i naplatu dodatnog osiguranja. Svi ce na svoj nacin proglasiti pobjedu. Barikade bi se u tom slucaju maknule. Pregovori bi se nastavili.

offline
  • RJ 
  • SuperModerator
  • Gavrilo Milentijević
  • Komandir stanice milicije Gornje Polje
  • Pridružio: 12 Feb 2005
  • Poruke: 35510
  • Gde živiš: ovalni kabinet

offline
  • Pridružio: 09 Apr 2014
  • Poruke: 706

Luke, share, subscribe

offline
  • Pridružio: 25 Feb 2021
  • Poruke: 25

Наводно слике наших са друге стране реке Јариње

offline
  • Dicus  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Okt 2008
  • Poruke: 2989
  • Gde živiš: Beogard

@Neshaoct

Pogledaj svj ton i način kojim (mi) se obraćaš, pun si besa i agresije. Pročitaj sopstvene poruke i biće ti (možda) jasno o čemu pričam, možda neće, ali veruj mi tako je. Vadiš manje bitne delove onoga što sam rekao iz konteksta od početka, i totalno zanemaruješ suštinski bitne stvari koje pominjem. Ne čudi me da podržavaš ovu politiku, jer lider uprvo to radi svakodnevno, izvlači stvari iz konteksta, one koje mu se sviđaju i od njih pravi priču, potpuno ignorišući celinu. Nema vremena, volje, a na kraju krajeva nema nikakvog smisla da ti vadim rečenice i analiziram i pokušavam da ne pišem kilometarske poruke, a da me pri tome svi razumeju.

Moraš prvo da naučiš šta je laž, a šta neistina, to sam ti već pomenuo, a suštinski je bitno za civilizovanu komunikaciju. Jer kad počnemo jedan drugog da etiketiramo sa kao lažove, ili nešto drugo, prelazimo onu nevidljivu granicu pristojnosti, što obično dovede do komplikacija, nekad i ozbiljnih. Zato polako, najdobronamernije ti kažem, umi se, pojedi nešto, ohladi glavu pre nego li ti prsti krenu da kuckaju po tastaturi. Tvoje reči, normalno formulisane, će tebi i tvojim stavovima dati veći kredibilitet.

Ja sam definitivno pogrešio u nekim tvrdnjama, a to se odnosi na vreme kada su nacrti zakona o slobodi kretanja ispregovarani, i to, iako ne mogu da nađem zapsinik sa te rundne pregovara, za 90% stvari jeste bilo 2011. To je moja greška, bazirana na pogrešnim informacijama koje sam pročitao, a koje nisu bile dovoljno određene. Međutim suštinski ne menja poentu svog mog pisanja na ovu temu. Briselski sporazum je potpisala nova vlast, i to ni na koji način ne smanjuje odgovornost prethodne, ali sve što je ispregovarano je finalizirano Briselskim sporazumom 2013. godine. I tu se javlja jedan veliki suštinski problem, koji tebi i meni ne bi trebao da ima veze sa konkretnim političarima već samo sa našom zemljom, pravnim sistemom i našom budućnosti. Briselski sporazm je apsolutno nevalidan i nezakonit iz ugla Ustava Republike Srbije, a to je sveta knjiga svake ozbiljne zemlje. Nakon detaljnijeg čitanja raznih dokumenata ovih dana, stvarno dolazim do jezive spoznaje da se tzv. Republika Kosovo ponaša daleko ozbiljnije i odgovornije kao jedna država, od npr. Srbije.
Pazi ti ovo, Albanci odbijaju da sporovdu sprovođenje dogovora oko ZSO, jer nije u skladu sa Ustavom Kosova! Hej, jedna nakaradna tvorevine bandita, zna šta se sme, a šta se ne sme. I lepo kažu na početku, primenićemo ZSO ali kad izmenimo ustav kako ga ne bi kršili. Kasnije se dešavaju političke promene i nova vlast odbija da promeni Ustav i samim tim odlaže formiranje ZSO. Mislim zaista, alal im vera, ne mogu im ništa zameriti. Oni sebe smatraju državom i pokušavaju da se tako ponašaju.
Vlada Srbije u isto vreme krši više članova ustava a pre svega član 8 koji kaže da je teritorija Republike Srbije jedinstvena i nedeljiva, a zatim i član 97. koji kaže da teritorijalna organizacija i lokalna samouprava spada u zakonodavnu nadležnost Republike Srbije, a Briselskim sporazumom mi prihvatamo da se ZSO formira pod zakonima Republike Kosovo, da se izbori formiraju po zakonima Republike Kosovo, da se policija integriše u policiju Kosova...Naravno u tekstu sporazuma ne piše "po zakonima Republike Kosovo", ali ne vidim da li postoje neki drugi zakoni tamo? Jel su to zakoni Republike Srbije ili Republike Kosova? Republike Kosova bez ikakvih dilema, jer su doneti po svim pravnim procedurama Republike Kosovo i ma na njih kao Republika Srbija nismo imali nikakav uticaj. Šta kaže Ustav Srbije na tu temu:

Citat:
Надлежност Републике Србије
Члан 97.

Република Србија уређује и обезбеђује:

1. сувереност, независност, територијалну целовитост и безбедност Републике Србије, њен међународни положај и односе са другим државама и међународним организацијама;

2. остваривање и заштиту слобода и права грађана; уставност и законитост; поступак пред судовима и другим државним органима; одговорност и санкције за повреду слобода и права грађана утврђених Уставом и за повреду закона, других прописа и општих аката; амнестије и помиловања за кривична дела;

3. територијалну организацију Републике Србије; систем локалне самоуправе;
....
...
..


Pored ovoga samim tim se direktno krši i preambula:

Citat:
Полазећи од државне традиције српског народа и равноправности свих грађана и етничких заједница у Србији, полазећи и од тога да је Покрајина Косово и Метохија саставни део територије Србије, да има положај суштинске аутономије у оквиру суверене државе Србије и да из таквог положаја Покрајине Косово и Метохија следе уставне обавезе свих државних органа да заступају и штите државне интересе Србије на Косову и Метохији у свим унутрашњим и спољним политичким односима,
грађани Србије доносе


Možemo mi do sutra da se pravimo ludi i da pokušavamo da Vladu Republike Kosova tretiramo kao pokrajinsko telo, ali to ni de facto ni de jure ne pije vodu, jer ta "pokrajinska vlast" nije uspostavljena zakonima Republike Srbije. Dakle, Ustav je prekršen 2013. godine, prekršila ga je tadašnja(sadašnja) vlada, mada nema nikakve dileme da bi to uradio i neko drugi. To je tačka od koje sve ide nizbrdo i u nepovrat za nas. Sve druge priče su ona magla koju ti spominješ, koja je tu da građanstvo ne vidi šta se dešava. Nisam protiv dialoga i pregovora, ali ovaj je krivo nasađen od početka. Još 2008. je morala da se proglasi okupacija teritorije Kosova i Metohije, a to nije urađeno, ni tada ni posle toga.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 997 korisnika na forumu :: 21 registrovanih, 2 sakrivenih i 974 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: -[CoA]-, Bobrock1, bojank, Botovac, Djordje29, draganl, Karla, kinez88, Kriglord, krkalon, Krvava Devetka, LUDI, opt1, paja69, panzerwaffe, powSrb, Regrut Boskica, sabros, Shilok, slonic_tonic, sovanova95