Rat Rusija-Ukrajina 2024 - komentari

1367

Rat Rusija-Ukrajina 2024 - komentari

offline
  • ribar
  • Pridružio: 17 Maj 2024
  • Poruke: 79
  • Gde živiš: El Mundo Latino

bojank ::
Stavljao sam vec tekst napisan od strane Rusa sa iskustvom koji eksplicitno kaze da je "glupi" telefon veca smrt od "pametnog".
Zato sto kada lociras 20+ glupih telefona na jednom mesto - 100% je vojska u pitanju. I Rusi i Ukrajincu su tako vise puta nahvatali protivnike, Rusi onu nacosku sahranu, Ukrajinci jedan od poligona.

Ne shvatam u cemu je razlika 20 glupih i 20 pametnih telefona, sa ukljucenom SIM funkcijom.
U slucaju koji ste naveli nijedan telefon ne treba da bude ukljucen, a da je pameti koristili bi se na smenu, ili uopste ne.
Mislim da je osnovna mana smartphone u vrsti i kolicini informacija koje mogu biti kompromitovane, a ne u geolokaciji korisnika i poster mozda, ne znam nisam ga crtao, o tome govori.

Citat:Кнопочный телефон будет храниться в определенном месте, выдавать его будут в положенное время.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2942

Veceras verovatno raketiranje Ukrajine, 10 Tu-95MS i 5 Tu-22M3 kazu da je na nebu:

https://t.me/geromanat/27416
https://t.me/geromanat/27414

Gerani su poceli



offline
  • povjesničar, pedagog
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 2275
  • Gde živiš: Rijeka

Kaže handžar medija da da su Ameri protiv toga da ukri koriste njihovo oružje u napadu na Rusiju, a čije je himars npr. ?

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/bomba-iz-na.....e-15464672

offline
  • cer 
  • Građanin
  • Pridružio: 11 Apr 2024
  • Poruke: 146

ElJugoLoco ::
Ne shvatam u cemu je razlika 20 glupih i 20 pametnih telefona, sa ukljucenom SIM funkcijom.
U slucaju koji ste naveli nijedan telefon ne treba da bude ukljucen, a da je pameti koristili bi se na smenu, ili uopste ne.
Mislim da je osnovna mana smartphone u vrsti i kolicini informacija koje mogu biti kompromitovane, a ne u geolokaciji korisnika.

Citat:Кнопочный телефон будет храниться в определенном месте, выдавать его будут в положенное время.

Mislim da je osnovna prednost nekoriscenja smartfona, vise u tome sto se obicni vojnici ne dovode u iskusenje da uploaduju slike, koriste Whatsapp, Telegram i ostale stvari koje bi mogle kompromitovati lokaciju jedinica i naoruzanja. Naravno vecina glupih telefona nema ni GPS, mada se metodom trijangulacije uspesno lociraju i jedni i drugi.
Citat na ruskom, koji si ostavio, najboje opisuje idealan nacin koriscenja telefona u rovu.

offline
  • Pridružio: 08 Apr 2022
  • Poruke: 664

Nedelja & Big Serge :

https://bigserge.substack.com/p/russo-ukrainian-war-widening-the

offline
  • ribar
  • Pridružio: 17 Maj 2024
  • Poruke: 79
  • Gde živiš: El Mundo Latino

Posmatrac77OKB ::Nedavne vježbe taktičkih nuklearnih snaga su jasan signal da će se to oružje upotrijebiti kad-tad, jednostavno neizbežno. Rusi nemaju kuda nazad, iza je Rusija. Poruka je jasna, sledeća ozbiljnija faza je masovna mobilizacija i mljevenje svega, nakon toga taktičke nuklearke ukoliko se ne dozovu pameti. Ukrajinci su svjesni da će ih (sponzori) gurati preko granice razuma, a nemaju kud, nego čačkati mečku dok ih Rusi konačno ne razdržave.

Gluposti kada vec mogu da evakuisu Kalinjingradsku oblast i da naprave jednu dzinovsku deponiju, kakvu svet video nije, sa djubretom iz cele Rusije koja ce non-stop goreti. Zeleni bi tacno odma kapitulirali. GUZ - Glavom U Zid

offline
  • Ljuba
  • Pridružio: 06 Jan 2008
  • Poruke: 227

cer ::
......... Naravno vecina glupih telefona nema ni GPS, mada se metodom trijangulacije uspesno lociraju i jedni i drugi.
Citat na ruskom, koji si ostavio, najboje opisuje idealan nacin koriscenja telefona u rovu.


Uz dužno poštovanje, repliciram samo zato što je tvoj post poslednji i rekao bih da si u nečemu u pravu, a u nečemu i nisi (kao i većina korisnika mobilnih telefona).

U pravu si za smartfone i "đavolovu rabotu" koja se zove iskušenje. Većina podataka o geolokacijama upravo dolazi iz raznih objava na društvenim mrežama.

Što se tiče lociranja starijih tipova telefona (tzv. "tasteraša") koji nemaju ugrađene opcije za praćenje kao moderni pametni telefoni, situacija je malo izazovnija. Jednostavno rečeno, triangulacija ne dolazi u obzir jer većina telefona se nalazi u "stanju prijema", čekajući "prozivku" (u IT zajednici poznato kao pingovanje) od bazne stanice. To pingovanje se obavlja u izuzetno kratkom vremenskom periodu kada mobilni uređaj komunicira sa baznom stanicom (BS), tako da je klasična triangulacija od strane neke službe za radio goniometrisanje praktično nemoguća.


Druga je stvar kako se vrši lokacija mobilnog uredjaja od strane bazne stanice jer je takva informacija neophodna ,jer je to osnova za rad mobilne telefonije.

Oblast lokacije u GSM (Global System for Mobile Communications) mrežama funkcioniše kroz složen sistem koji koristi više tehnika i tehnologija za određivanje položaja mobilnih uređaja. Evo kako to funkcioniše (maximalno pojednostavljno):

GSM mreža je podeljena na oblasti pokrivene baznim stanicama, poznate kao ćelije (cells). Svaka bazna stanica ima jedinstveni identifikator i služi određenoj oblasti, omogućavajući komunikaciju sa mobilnim uređajima u toj oblasti.

Svakom mobilnom uređaju u GSM mreži dodeljuje se jedinstveni identifikator ćelije (Cell ID), koji identifikuje ćeliju sa kojom je uređaj trenutno povezan. Ova informacija pruža osnovnu lokaciju uređaja, u zavisnosti od pokrivenosti ćelije.

Triangulacija koristi signale iz više baznih stanica za određivanje položaja uređaja. Proces uključuje merenje vremena potrebnog da signal stigne do baznih stanica i određivanje rastojanja do uređaja na osnovu tih merenja. Triangulacija uz pomoć više baznih stanica omogućava preciznije određivanje položaja uređaja nego samo sa jednom baznom stanicom.

Jedna od tih opcija je i Timing Advance .To je merenje rastojanja između mobilnog uređaja i bazne stanice. Mobilni uređaj šalje signal baznoj stanici, koja meri vreme potrebno da signal stigne i vrati se nazad. Na osnovu ovog vremena, mreža može odrediti rastojanje od uređaja do bazne stanice, što pruža dodatnu informaciju za lokaciju.
I na kraju E-OTD je tehnologija koja meri razliku u vremenu prijema signala od više baznih stanica do mobilnog uređaja. Ove vremenske razlike se koriste za izračunavanje preciznije lokacije uređaja.

Mobilni uređaj komunicira sa najbližom baznom stanicom,bazna stanica šalje podatke o signalu u centralni sistem za obradu.
Sistem koristi Cell ID, Timing Advance, i druge mere kako bi procenio lokaciju uređaja.
Ako je potrebno preciznije određivanje lokacije, koriste se dodatne bazne stanice.


Sve ovo praktično znači da hakovanjem (ili rada "krtice) pomenutog centralnog sistema za obradu podataka možete doći do podataka o BILO ČIJEM telefonu kao u Ukrajini,Sbiji ili u bilo kom delu sveta..

offline
  • Pridružio: 19 Jan 2015
  • Poruke: 1225

Posmatrac77OKB :: mljevenje svega, .
E da, to tako ide, ustanu i odu samelju.

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2942

https://t.me/front_channel_sr/21931

🇺🇦⚡️🇷🇺 Objavljen je snimak, snimljen neposredno nakon udara ukrajinskih dronova na radaru Voronjež-DM u Krasnodarskoj teritoriji

P.S. Tokom 2022. godine na aerodromu Engels OSU su napale strategijske bombardere deo nuklearne trijade. Dakle nije prvi put. Koji će odgovor na ovo biti videćemo tokom ove noći jer je podignuta strategijska avijacija.

offline
  • ribar
  • Pridružio: 17 Maj 2024
  • Poruke: 79
  • Gde živiš: El Mundo Latino

@ljubacv
Odličan post!
Pitanje, da li je fizički izvodljivo upasti u tudje bazne stanice? Shvatam da je moguće presretanje signala, prisluškivanje, ali koliko je realna recimo triangulacija, bez kontrole baznih stanica?

Moderatori nek brišu ako je off, prastajte

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 576 korisnika na forumu :: 30 registrovanih, 5 sakrivenih i 541 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Apok, bobomicek, Boris BM, darkojbn, DavidA, debeli, draganca, goxin, jackreacher011011, Karla, kybonacci, Leonov, loon123, Marko Marković, mercedesamg, Metanoja, mikrimaus, miljannis, Milos ZA, milos.cbr, Nemanja.M, nick79, nikoladim, Parker, sasa87, suton, vathra, Vatreni Zmaj, zivojin32