Rat Rusija-Ukrajina 2024 - komentari

1363

Rat Rusija-Ukrajina 2024 - komentari

offline
  • ribar
  • Pridružio: 17 Maj 2024
  • Poruke: 79
  • Gde živiš: El Mundo Latino

Ako ima jedna stvar kojoj se divim i kod Rusa i kod Ukrajinaca, je što i jedni i drugi, kako kući, tako i na frontu jedu enormne količine heljde, iliti "гречке". Gde god koji snimak iskoči, u zemunicama, uvek je tu lonac sa heljdom.


"Klinci u sorcevima slikaju unisteni S-400"
Блят, пиздец, нахуй



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 13 Maj 2024
  • Poruke: 1

Frunze ::Što se tiče zemalja na klackalici između EU (+SAD) i Rusije (+Kina), da bi se sagledalo ko je tu dobro, a ko zlo, samo treba videti koja od dve strane stalno pritiska zemlje na klackalici da se sa drugom stranom ne sarađuje, a koja nema ništa protiv da se sa drugom stranom sarađuje. Sasvim je dovoljno.

Da bi smo shvatili Ukrajinu, treba se osvrnuti na Gruziju. Ko je bio u Gruziji, sigurno je primetio da se maltene svugde gde se na zvaničnim institucijama nalazi zastava Gruzije nalazi i zastava EU. Međutim, posle toliko godina i pored dve separatističke republike na njenoj teritoriji pod kontrolom zvanične vojske Rusije, oni su shvatili da im je u interesu saradnja sa Rusijom. Sada je zapadnjacima odjednom problem zakon koji postoji u mnogim zapadnim zemljama, te im SAD naravno preti sankcijama (kako originalno).

Sad dolazimo do Ukrajine. Trebalo je samo da prihvate autonomiju Donbasa i pravo na korišćenje ruskog jezika tamo gde se on priča. Sasvim obične evropske vrednosti kao i svuda u EU. Čak ni Krim u sastavu Rusije nisu morali da priznaju, nego da ga smatraju okupiranom teritorijom, kao što Gruzija smatra Abhaziju i J. Osetiju. Vijorile bi se zastave EU po Ukrajini, u NATO nikad ne bi bili primljeni jer postoji teritorijalni spor sa Rusijom na Krimu, vremenom bi se saradnja sa Ukrajina-Rusija prirodno obnovila, verovatno i brže nego Gruzija-Rusija, jer su narodi mnogo bliži.

Glavno pitanje je, šta je zapadu ovo trebalo? Da li se na njihovim čelnim pozicijama nalaze takvi glupani, koji nisu dovoljno stručni da bi procenili kako će Rusija igrati u svom dvorištu? Zašto i dalje u glas vrte mantru "ničim izazvanog" napada Rusije na Ukrajinu? Da li će se na vreme probuditi iz zarivanja glave u pesak pred posledicama svojih postupaka?


Sve tacno, medjutim kad se situacija "odzumira" na vremenskoj skali, jasno je da cilj unistenje RF radi bezbedonosnih (nuklearni potencijal) i ekonomskih (prirodni resursi) razloga tako da je svako pregovaranje sa kolektivnim zapadom nakon raspada SSSR-a bilo kupovanje vremena zapadu i zamazivanje ociju RF, pocevsi od EX-YU pa do primera koje si naveo.



offline
  • Pridružio: 10 Maj 2024
  • Poruke: 43

Meni ove izjave tipa Rogozinove već idu na živce. Bolje je da ćute.
Ako ovaj napad na ruske sisteme upozoravanja ostane izolovan slučaj onda i nema straha od ozbiljne eskalacije. Međutim ako se nastavi Rusija će morati da odgovori ili će doći u situaciju da im napadaju sisteme za upozoravanje pa i nuklearne silose. I na kraju će izvršiti i nuklearni udar na Rusiju.
Čini mi se da je FB napisao da se napad zapravo desio pre mesec dana. Pa su možda vežbe nuklearnih taktičkih snaga poruka? U svakom slučaju nije dobro. Jedno je gađati vojne objekte, rafinerije, trafo stanice itd... A sasvim drugo gađati elemente nuklearne trijade. Iskren da budem iznenađen sam nedostatkom odgovora sa ruske strane. Nisam Iznenađen kada nema nekog oštrijeg odgovara usled raketiranje Belgoroda ili bilo kog drugog ruskog grada. Niti kada nema odgovora za gađanje rafinerija.
Po meni ovo je baš zabrinjavajuće. I ruska pasivnost je krajnje zabrinjavajuća.

offline
  • Luka 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Mar 2011
  • Poruke: 3174

Rogonos ::HrcAk47 ::...bukvalno si me sahranio.
Pu, pu, pu! Ja bih Hrčku svašta rekao, ali ovo nikad Mr. Green

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3255

https://x.com/GeromanAT/status/1794368079922925949

GP":Berestovoe južno od Kislovke u sektoru Kupyansk također će biti pod ruskom kontrolom u naredna 24 sata.
Ukrajinci su se navodno povukli."

Odstupanje ukra na svim pravcima, moglo bi još da se ubrza.

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2022
  • Poruke: 468

Ima li još negdje ova vijest o pogođenom vlaku s 1.200 Ukrajinaca kod Harkova?
https://oruzjeonline.com/2024/05/25/krvoprolice-ru.....kov/?amp=1

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2941

Ostvari se skoro sve sa onog mog predviđanja prošlog meseca, nije samo Krasnogorivka ja mislim, al moguće i da će ona pasti u narednih par dana. Uskoro pišem očekivanja za sledeći mesec Very Happy

+ Dosta mesta je osvojeno koje nisam znao da će jer je počela Harkovska ofanziva i oko Ocheretine su Rusi značajno probili.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 33062

Roker bukvalno bilo par snimaka sa ukro gopro kamere i momenat kad rusaki FPV pogodi M2 Bredlija znam da sam na drugu temu okačio bar jedan ili dva tokom ukro letnje Hersonsko-Zaporoške ofanzive i bar jedan ili dva od naci bat Azov iz okoline Klješčejevke neko malo ošamućen neko ranjen al izađu živi i zdravi i ide onda ide pitanje "hlopci svi živi".

Партизанская война против ТЦК на Украине: нападают, отбирают оружие и обстреливают из РПГ военкоматы
https://t.me/RVvoenkor/69008

«Ты бы там сдох»: конфликт военного ВСУ с моГилизаторами в Полтаве
https://t.me/RVvoenkor/69006

Массовая драка украинцев с военными ВСУ в Одессе
https://t.me/RVvoenkor/68978

Разбегаются как тараканы: "Легендарная" 59 омпбр ВСУ бросает свои позиции и отступает из лесополосы западнее Нетайлово
https://t.me/RVvoenkor/68992

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2451

Žoržo ::Sve tacno, medjutim kad se situacija "odzumira" na vremenskoj skali, jasno je da cilj unistenje RF radi bezbedonosnih (nuklearni potencijal) i ekonomskih (prirodni resursi) razloga tako da je svako pregovaranje sa kolektivnim zapadom nakon raspada SSSR-a bilo kupovanje vremena zapadu i zamazivanje ociju RF, pocevsi od EX-YU pa do primera koje si naveo.

Da, ali ja se plašim da ovim sadašnjim glupanima na zapadu nije jasno da nema uništenja RF bez uništenja minimum Evrope.

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 1370

@Frunze najgore je da ja osobno mislim da bi sotonama iz Washingtona odgovaralo i sravnavanje Evrope dokle god sravne i Ruse. To je ono što mene užasava, da to nije jasno samo ovim teletabisima iz EU. Ukr im je prvi buffer, EU im je drugi buffer.

Znam da je zabranjeno diskutirati o nuklearnom napadima na forumu i protiv toga sam, ali da sam Rus, doslovno bi im rekao još jedan ovakav incident i sve baze na zapadu ukr biti će pogođene taktičkim nuk. oružjem, idući incident, Evropa je na redu. Kažem, da sam Rus, osobno se nadam da se nikada tako nešto neće desiti.

Nije mi jasno da sami Rusi ne dižu graju oko ovoga?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 473 korisnika na forumu :: 11 registrovanih, 3 sakrivenih i 459 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Fog of War, ikan, kreza, ladro, Marko Marković, Mercury, procesor, rodoljub, ruma, shaja1, vathra