Rat Rusija-Ukrajina 2024 - komentari

1369

Rat Rusija-Ukrajina 2024 - komentari

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2451

ElJugoLoco ::
Ne shvatam u cemu je razlika 20 glupih i 20 pametnih telefona, sa ukljucenom SIM funkcijom.


Velika količina glupih telefona na jednoj lokaciji je znak da je u pitanju okupljanje vojske, jer je mogućnost da je velika količina glupih telefona na okupljanju civila danas ravna nuli.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 1370

Fighterbomber pojašnjava situaciju o uništenju s-400 od neki dan. Posada je živa, od 7 atacms raketa, 5 je srušenih, jedna je prošla. Pouke su izvučene

Citat:In general, I received comprehensive information on this incident ; in fact, it differs from what I assumed only in small details, and not in essence.
Publicly, I can only add that the entire S-400 crew is alive due to the fact that the time has already been calculated when it is already pointless to fight against the ATACMS of its target and there is time for the personnel to take cover.
There were officially 7 missiles, 5 of them were shot down, 1 worked.

Well, the most important thing is that this bug will be fixed in the very near future. And besides, the list of air defense systems capable of working with such ballistics will expand significantly.

Once again, I cannot help but note the legion of stubborn domestic idiots who are experts in fake videos, correct starts, splices and other revelations.
They really are already doing more harm than crests.

https://t.me/fighter_bomber/16848



offline
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1590

Šta bi sa još jednom? Gde je ona završila?

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19462

ElJugoLoco ::...
Ne shvatam u cemu je razlika 20 glupih i 20 pametnih telefona, sa ukljucenom SIM funkcijom. ...


Zato sto kada vidis 20+ glupih telefona a okolo sve pametni jasno je da se vojska smestila u grad medju civile. Pa onda klepis nacosku sahranu, ili neki hotel, ili gde god da su drugde. A da su tada koristili "pametne" telefone ne bi bilo moguce sprovesti diskriminaciju civili/vojska.

Rocker ::... Dakle, nije ni potrebno kontrolisati "njihovu" baznu stanicu, dovoljno je imati nekoliko svojih koje su u dometu.

Pogodak u centar mete.
Sta mislite, cemu sluze oni Orlani i Gerani sa komunikacionom opremom za mobilnu telefoniju? Smile

offline
  • ribar
  • Pridružio: 17 Maj 2024
  • Poruke: 79
  • Gde živiš: El Mundo Latino

Kolege kapiram šta znači dvaes' telefona na jednom mestu. Ono što ne shvatam je kako zna neko da li je u pitanju glup, ili pametan. Na mreži su, koriste SIM, i jedan i drugi.

Svakako satelitski internet baziran na satelitima u GEO, bi imao najviše smisla za komunikaciju i verovatno je tako, osim za ličnu upotrebu..

Mozda bolje da ne širimo Off, zbog moje radoznalosti..

Dopuna, Nadjoh ovo
Citat:Запомните! Сим-карты с номерами РФ (не ЛНР и ДНР) - это образно говоря, как "красная тряпка для быка" или надпись "убей меня"
dzen.ru/a/ZD0PYW2MHAlD0lBd

offline
  • Pridružio: 13 Apr 2022
  • Poruke: 1109

ElJugoLoco ::... Ono što ne shvatam je kako zna neko da li je u pitanju glup, ili pametan.
Modem ne salje samo podatke SIM kartice, nego i IMEI telefona + jos podataka o samom modem chipu, koje protokole podrzava itd itd.
IMEI i serijski broj uredjaja su dovoljni da se identifikuje model telefona, iako postoji nacin da se to spoofuje ali to je malo vjerovatno na large scale.

offline
  • Pridružio: 07 Apr 2022
  • Poruke: 85

Rocker ::
Modem ne salje samo podatke SIM kartice, nego i IMEI telefona + jos podataka o samom modem chipu, koje protokole podrzava itd itd.
IMEI i serijski broj uredjaja su dovoljni da se identifikuje model telefona, iako postoji nacin da se to spoofuje ali to je malo vjerovatno na large scale.


Sigurno bi mogao da se sklopi jednostavan uredjaj koji moze da spoof-uje gomilu logovanja na SIM mrezu sa laznim IMEI, serijskim uredjajima i sta god zivo hoces. Svi ti protokoli su poznati i lako je sve to sastaviti. To bi bio i dobar nacina da se uradi deployment jer prvo posaljes stotine ovih uredjaja da simuliraju lazne lokacije okupljanja pa ti nadji medju dvesto-tristo-hiljadu grupa pravu.

offline
  • Pridružio: 10 Maj 2024
  • Poruke: 43

bojank ::
Zato sto kada vidis 20+ glupih telefona a okolo sve pametni jasno je da se vojska smestila u grad medju civile. Pa onda klepis nacosku sahranu, ili neki hotel, ili gde god da su drugde. A da su tada koristili "pametne" telefone ne bi bilo moguce sprovesti diskriminaciju civili/vojska.



Uzmeš 100 "glupih" telefona upališ ih i poređaš u praznoj zgradi. Uradiš tako na više desetina lokacija.

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2947

Blizi se kraj meseca, krajem proslog sam napisao od prilike koja mesta bi mogla pasti i skoro sva su pala, uz jos dodatnih hvala Bogu.
Ajde sada da okusam srecu baziranu na nekim pomeranjima ovog meseca i da probam da pogodim i za sledeci.

Krenuvsi od juga ka severu pocinjem sa pravcem

- Orehov, nakon uspesnog zauzimanja Robotina ocekujem da ce da zauzmu i rovovi seeverno od mesta i tako osiguraju Robotino, jer je jos klimavo obzirom da su Ukri jako blizu. Ne ocekujem zauzimanje nekih mesta, vise zatrpavanje ove Orehovske rupe, ali nije iskljuceno i da ce Rusi vratiti Pjatihatki i mozda fizicki preseci Sherbaki i pokrenuti neke akcije ka Maloj Tokmacki i Novodanilovki.





- Gulajpolje, dugo se granatira Malinovka, secamo se i iznenadnog zauzimanja mesta Mirne, tako da nije iskljuceno da ce Rusi pokusati da preseku Gulipolje sa Orehovim i sa Velikom Novosilovkom, ovako nekako:




- Velika Novosilka, u narednih par dana ocekujem pad Staromajorskog i Urozajnog, ocekujem da ce Rusi krenuti u zauzimanje brda okolo reke, bitno je i zauzeti mesto Rivnopolj da bi se zastitila krila, dakle do kraja Juna ocekujem pad (Staromajorskog, Urozajnog i vrlo moguce Rivnopolja, Makarivke, Blagodatnog i Storozheve):




- Ugledar, cujemo da je verovatno Paraskovjevka pala, a i da nije pasce ubrzo, tu ocekujem pre svega pad Konstantinovke i peglanje dosta km2 u poljima oko Ugledara i Pobede:



- Krasnogorivka, mozda padne u Maju, ali ima tu jos da se radi, pad Georgievke i Nevelske je izvestan, a ocekujem i brzi pad Maksimiljanivke, sa njom automatski i Gostre pada i pocetak borbi za Kurahovo, Daljne, Zorjane, Oleksandropolj,Zhelanne Pershe.



- Karlivka, ocekujem pad tog mesta, kao i Jasnobrodovke, Novopokrovskog, Novoselivke Pershe, a uzimanjem brda oko Karlivke sto nece biti lako mogu automatksi popadati sva zaokruzena mesta u Junu.



- Ocheretine, ovde Ukri salju rezerve masovno, ali verujem da ce Rusi iznenadjenjima na jugu i severu uspeti da odvuku neki deo i da zauzmu mesta Novoaleksandrivku, Kalinovo, Sokil, Jevhenivku i mozda Progres, Vovche, Lozuvatske, Vozdvizhenku, Baranivku i Timofivku i uz ozbiljan napad preseku put Pokrovsk - Kalinovka u cilju buduceg stavljanja u klesta aglomeracije Nju Jork:



- Chasiv Jar, definivan pocetak bitke za Chasiv Jar, pad mesta Kalinovka, Grigorivka, Orehov Vasiljevka, a mozda i celog Chasiv Jar-a uz malo srece, mada je pre verovatno da ce pola mesta biti Rusko do kraja Juna i u Julu da padne ceo Chasiv Jar:




- Siversk - Jug, Spirne konacno, Razdolivka, mozda i Fedorivka, Vasikovka, Vimka, Ivano Darivka i gadne borbe ocekujem za VErhokamjanske, pad ovog mesta ce presuditi Siversk:



- Siversk - Sever, Bilogorivka ovde stoji da je Ruska, ali verovatno nije, mora se uzeti ovaj terikon ili sta je vec i preko brda zauzeti samo mesto, videcemo sta ce biti u sumi, jakko se sporo tu napreduje i non stop jedni druge kontirraju.



- Juzni Zeribjec, ocekujem da Rusi odustano od Ternija napadima sa istoka i da krenu od Makejevke:



- Oskol, ocekujem ubrzo pad Miasozharivke, Stelmahivke, Pischane, Berestove je palo i moguce pocetak akcija ka Kopanki, Lozovi:



- Kupjansk, posle pada Ivanovke, ubrzo bi trebala pasti Stepova Novoselivka, mozda i baksuzna Sinkovka i pocetak bitke za Petropavlivku, bio bi to siguran pocetak kraja Oskola ako se sve desi ovako kako sam nacrtao jer su uzete kljucne visine




- Harkov, pojma nemam, mozda padne Lipci, mozda i Vovchansk i neka sela okolo, a mozda i kontriraju Ukri.

Uglavnom lista mesta koja verovatno padaju je:

- Pjatihatki,
- Malinovka
- Staromajorsko
- Urozajno
- Konstantinovka (manja)
- Krasnogorivka
- Nevelske
- Georgievka
- Maksimiljanivka
- Gostre
- Karlivka,
- Jasnobrodovka
- Novopokrovskoe
- Novoselivke Persha
- Novoaleksandrivku
- Kalinovo
- Sokil
- Jevhenivku
- Kalinovka
- Grigorivka
- Orehov Vasiljevka
- Spirne
- Razdolivka
- Bilogorivka
- Makejevka
- Miasozharivke
- Stelmahivke
- Pischane
- Stepova Novoselivka

Kao sto vidimo u Junu nam sledi verovanto dalje ubrzanje na svim linijama i pripreme za uzimanje vecih mesta u narednim mesecima. Ziveli

offline
  • ribar
  • Pridružio: 17 Maj 2024
  • Poruke: 79
  • Gde živiš: El Mundo Latino

@stalja
Super ideja, još upariti uz njih solarne panele i napraviti distancioni switch, mashala.

@Rocker, zahvaljujem na objašnjenju, smetnuo sam IMEI s uma.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 819 korisnika na forumu :: 48 registrovanih, 3 sakrivenih i 768 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, Apok, bobomicek, Boskovic, crnitrn, darkangel, Dogma21, Dorcolac, dragoljub11987, Fabius, FileFinder, FOX, Gargantua, ivan1973, Još malo pa deda, Kubovac, kybonacci, laurusri, lord sir giga, Lošmi, MiG-29M2, Milometer, Milos ZA, milutin134, Mixelotti, Motocar, MrNo, nenad81, nikoladim, opt1, Oscar, procesor, rodoljub, rovac, Skywhaler, stegonosa, theNedjeljko, tomigun, Toper, tubular, vathra, VJ, vladaa012, YU-UKI, YugoSlav, zbazin, zziko, šumar bk2