Rat u Siriji, 2017. godina

1054

Rat u Siriji, 2017. godina

offline
  • Pridružio: 09 Jul 2017
  • Poruke: 283

All Syrian Army sites along on Road from SHoula till Arround Sokhneh , captured By ISIS nocas pala Ovo postaje kriticno za SAA
https://mobile.twitter.com/MIG29_/status/913501980680687617
SDF sa druge strane reke razvalju sa istim tempom.Krenuli su sad i juzno od al Suwar i zauzeli al-Tahat selo. Severno su napredovali danas 25 km i zauzeli selo Bir Nafakh..

Al Bagdai trazi koncentraciju prema Siriskom rezimu.koje sa Rusima proglasava glavnim neprijateljem za Amere cak kaze da nisi poslali trupe a jesu ..Deluje mozda suvise kordinisano ?

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • amstel  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 13 Maj 2012
  • Poruke: 2523
  • Gde živiš: Hiljadu milja od topolivnice

@Dostanic09 ..
itekako su zapadne sluzbe sposobne da naprave takvu organizaciju poput ID.ne treba zaboraviti izraelsku logistiku,kao ni saud.arabiju,emirate,kuvajt koji su sto novcano(debele pare) sto logisticki pomagali teroriste.i turska je znacajan igrac u svemu ovome.bukvalno svi jaki faktori zapada i bl.istoka su delovali protiv sirije(ujedno protiv rusije).dobro je da su uopste opstali.

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Да. И Нацисти су дошли на власт "случајно". Само остаје питање како су могли да створе онакву војску? "Одкуде?" Smile
Исто и ови исиовци. Одкуде им падају тојоте? С'неба?
Суштина је у овоме. Довољно је створити услове. А онда се ствари одвијају спонтано, са повременим дозирањем.
Хитлер је неспорно много подпомогнут. И Немачкој је дозвољено да развија војне капацитете. Али Хитлера није било могуће контролисати. Тако је и са исилом.
Они могу да вуку потезе и да усмеравају терористе. АЛи не могу да их контролишу.
Водите се једноставном логиком. Коме одговара постојање исила? Е па коме одговара он је и умешан у настанак истог.

offline
  • Pridružio: 25 Dec 2016
  • Poruke: 2102

Skupili se svi kozo.e.ci sa BI i Kavkaza i resili da traze svoja prava, prve komade oruzija su kupili prodajom kozjeg sira a posle su presli i na prodaju krzna i mleka. Smile

offline
  • Pridružio: 14 Dec 2010
  • Poruke: 1312

Vidim da babaroga i dr kvalitetni forumaši brane ideju da je ISIS produkt autohtonog ekstremnog islama, pre svega braneći tezu kako nije sve crno i belo. Ja ovde smatram suprotno. Okosnica SAD moći u regionu su Izrael, naftaške monarhije i do skoro Turska. Upravo su ovo zemlje koje su glavni sponzori što novce, što oružjem, što informacijama isila, a bogami i kadrom i obukok.

Svi ti zainteresovani igrači imaju svoje odvojene ciljeve, nekada iste, nekada suprotstavljene, ali zajedničko im je da su američki igrači u regionu, da je američki uticaj jak i rekao bih presudan za politiku ovih zemalja. Postoji deo koji nije crno/beo, a to su ne uvek isti interesi Katra, Turske, Saudijaca, Izraela, Emirata, Kurda itd, ali iznad tih interesa stojie američke poluge moći u energetici, bankarstvu, vojnoj industriji, samim tim i politici ovih zemalja.

Američki plan za Bliski Istok je održavanje stanja ne ništa boljeg od srednjeg veka. Ono što je nazvan mračno dobra evrope, u tom se stanju nalazi Bliski istok već dugo. Sumrak kulture, nauke, kakvog stvaralaštva i umetnosti, progresivnih ideja... Iran i Turska to menjanju videćemo dokle.

Sa druge strane, kao čest dokaz da ISIL nije čedo NSA, CIA i neocom elite navode se terorsitički napadi u Evropi koji navodno nisu u SAD interesu. I ovo je netačno. Ovi napadi destabilizuju EVropu, SAD je potrebna destabilizovana Evropa koju će opet preko svojih kanala kontrolisati. Ekstremni muslimani, veliki broj izbeglica, bezbednosni propusti su poluge pritiska.

Takođe zanimljiv članak sam čitao, zaniljivu kolumnu gde se nalazi da SAD ne može da parira Kini ekonomski, da je trka već izgubljena brže nego što se očekvialo i da je samo pitanje godine kada će kao domine krenuti prvo azijske zemlje da se okreću onome ko ima više novca. Kao glavni razlog za ovo navodi kinesko unutrašnje tržište od 1.5 milijardi i naučno/ineženjerski kadar koji proizlazi iz te masovnosti. Stoga smatra da SAD mora da hitno poveća broj stanovnika i to na više od 500 miliona stanovnika, a da to ne mogu biti slabo učeni latinosi i afroamerikanci kao do sada, već kulturološki i znanjem bogatiji Evropljani. U sklopu toga pritisak muslimana na Evropu i nestabilnost dovešće do selidbe elite, bogatijeg dela Evrope u bezbedniji američki kontinent. Sve kao metod povećanja populacije odgovarajučim stanovnišptvom radi partiteta Kini. Iako zvuči ekstreman, mene ne bi čudilo da ovaj plan struji američkgo "elitom".

Ta elita je zastranila kao nekada elita rimske imperije. Izgubila svaki dodir sa životnim vrednostima, ogrezla u pohlepi, nagonima za novcem, perverzijama, moći, sebičnosti, grehu svake vrste. Sva je priliak da ih i čeka sudbina Rima sa daleko kraćim trajanjem. Otuda ne treba da čudi da od 2SR sarađuju sa najgorima. Od cosa nostre, trijada, kartela do talibana, isila, ujgura, čečena i sličnih glavoseča.

Rusija je vesnik tog rušenja. Iako nemerljiva ekonomski sa dva džina, pokazuje da nije sve u ekonomiji. Gruzija, Krim, Sirija.

offline
  • Pridružio: 09 Jul 2017
  • Poruke: 283

Iran je glavni neprijatelj Izraela i SAD pored Rusije .ISIL je rak prozvod svaceg neverujem da je kontrolisan a da su normalniji bili bi im i prirodni saveznici..Ovako su izgovor i Rusima.Moguce da imaju kontakte
.Moguce da su im da li satelitske snimke recimo sada cak i nesto oruzija i da povremeno prave dogovore kao i drugi recimo i Siriska vlada..Samo meni je neverovatno da SDF predje u presudnu ofanzivu sada skoro savrseno uz ovakav govor Bagdaija koji ocigledno akcenat stavlja sada na Iran , Sirisku vladu i Ruse naravno uz par opaska prema SAD ali je jasno sta je rekao i deluje kao neki dogovor.Mozda gresim

offline
  • Pridružio: 08 Dec 2011
  • Poruke: 1959
  • Gde živiš: Novi Travnik - ex Pucarevo

^
Idemo od teme, ali kako gore netko reče "stvorili su se uvjeti".

To je u potpunosti točno, dakle svi ste, bar po mom mišljenju, u pravu. Stvorili su se adekvatni uvjeti u političkom, geostrateškom, vojnom, religijskom i svakom drugom smislu.

Takvi uvjeti su kao lagana vatra koju treba raspirjati.

Povijesno nasljeđe bliskog istoka, rat za naftu i naftovode, problem Kurda, hezbolah, Izrael, odmak Turske od sekularizma, iranski nuklearni program, odnos Rusija - Amerika, islamski fanatizam i radikalni pokreti unutar istog, Afganistan, Irak.... i još mnogo toga. Sve skupa netko je iskoristio i dao doprinos da je situacija ovakva kakva jeste. ISIL je produkt kompletne priče.

A u toj priči su svi, posebno financijeri Američani koji moraju liječiti kompleks ex supersile, zatim Turci koji su dobri sa američanima ali nisu sa Kurdima i Asadom, zatim Iranci koji su dobri sa Asadom i Rusijom ali ne i sa Amerikancima, Kurdima i izraelom, pa Izrael koji je dobar sa Amerikom i Rusijom i niskim više, pa Iračani koji su dobri sa Turcima sa Asadom, Rusima, Amerikancima ali ne i sa Kurdima...pa...

Sve u svemu treba taj kancer odstraniti dole i to jako...ako je itko imalo normalan i poštuje ljudske vrijednosti, kulture i druge elemente vezane za ovu priču, onda nikad nije imao veći razlog da u ovim momentima navija za Rusiju.

Nadam se da vvs ujutro udara po ovim kritičnim linijama.

offline
  • Pridružio: 27 Nov 2013
  • Poruke: 2990

Mene interesuje koliko je stabilno rešenje da se šiiti iz Sirije i Iraka spoje granicom? Koliko to doprinosi u korist koalicije na strani Rusije?

offline
  • Pridružio: 09 Jul 2017
  • Poruke: 283

Trebace vremena da se zatvori prodor jer ovo je razvalina sada ne prodor ..Sutra je nece zatvoriti sigurno .Tigar je u Homsu nece moci da ga okrenu za 24 sata a naredjenje mogu dobiti tek sutra treba ih izvuci sa fronta itd opet trebace par dana da stupe u akciju barem..
Meni je upalo u oci vest da su Rusi pobegli iz Palmire za Homs odjednom.Sta se to desava?

online
  • Pridružio: 19 Jan 2015
  • Poruke: 1206

Nista novo se ne desava. Kad god Tigar uradi neki napredak, a SDF u ili bilo kome od ovih bandi treba, sasvim slucajno i spontano izbaci se ISIS i izvede takvu akciju na tako dobro odabranim mestima da i profi armija im pozavidi. Naravno, sve to spontano, i u situaciji kad gube na svim frontovima.

Za to vreme sa druge strane Eufrata plemena menjaju ISILove za zute dresove, i sasvim spontano vratili se umerenom nacinu zivota. Pitanje vremena je kad ce stvoriti LGBT cetu kao znak poverenja prema svojim gazdama, normalno sa prenosom na CNN/BBC. Malo kasni dok se prikupe oni koje nisu bacili sa krova zgrade u Raki...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1232 korisnika na forumu :: 54 registrovanih, 7 sakrivenih i 1171 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 8u47, airsuba, Alibaba1981, amonsrb, Apok, aramis s, babaroga, bagor10, Bobrock1, Boris Bosiljčić, ccoogg123, celik, cemix, dankisha, darkstar101, dejina811, djordje92sm, dolinalima, Dorcolac, flash12, Georgius, GORDI, goxin, havoc995, HrcAk47, ILGromovnik, ivicasimo, JOntra, kikisp, kjkszpj, Koridor, Krvava Devetka, kybonacci, LUDI, mean_machine, mercedesamg, Mercury, mile23, milenko crazy north, nextyamb, opt1, panzerwaffe, Parker, procesor, raso7, Rogan33, Sančo, Shinobi, slonic_tonic, vathra, wizzardone, Zaledjeni, šumar bk2, 1107