Rat u Siriji, 2018. godina

1036

Rat u Siriji, 2018. godina

offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

Министарство одбране Русије: Израел крив за обарање авиона Ил-20

Портпарол Министарства одбране Русије генерал-мајор Игор Конашенков на конференцији за медије даје детаље рушења авиона Ил-20 у Сирији.

https://rs.sputniknews.com/rusija/2018092311172673.....ane-il-20/



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 18 Jun 2009
  • Poruke: 299

Hvala na objasnjenju. E sad, da izmedju Rusa i Sirijaca ne postoji odlicna koordinacija od prvog dana, ili da Sirijci gadjaju nasumicno kako kazu Izraelci, verovatno bi za sve ove godine i hiljade ruskih naleta mnogo mnogo pre ovog obaranja bilo neko obaranje. Tu su i Buk i Panciri, respektabilan arsenal Sirijaca, a ipak do sad nije bilo obaranja, znaci koordinacija je odlicna. Moja laicka pretpostavka je da Izraelci znaju za zone/koridore u kojima ne sme da se dejstvuje i to koristili, Sirijcima dojadili i desilo se sta se desilo. Da nije bilo Izraelaca u celoj ovoj prici oko Il-a pa i da kazes da su Sirijci totalno omanuli, jer posle one puspauze i epizode sa Pancirom sve je moguce ocekevati od njih, al posto su se i Izraelci muvali tuda, pre bih rekao da su ih dobro isplaniranom akciom navukli na dejstvovanje i stradao Il.



offline
  • Pridružio: 08 Avg 2012
  • Poruke: 597

Konferencija za novinare u vezi rusenja IL 20 , sada je malo jasnije kako je doslo do obaranja od strane Sirijske PVO .
https://www.youtube.com/watch?time_continue=21&v=Qg9GliGS0RY

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2014
  • Poruke: 1379

Konasenkov je odmjeren ,ozbiljan i ljut, pa mozda je vrijeme da se Rusija konacno naj...e majke raznim kaubojima po svijetu.

offline
  • Pridružio: 09 Feb 2015
  • Poruke: 1524

Možeš misliti što se trzaju. Kovali su zavere i ubijali ruske careve, a sad će kao mnogo da se brinu zbog jednog aviona i nekoliko pilota/vojnika koje su gurnuli u smrt.
Opet, Rusi su sami krivi što ih prave budalama i nekažnjeno im lupaju šamare. I to ne samo kada se radi o ovom nesrećnom Iljušinu.

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

GnaeusDomitiusAhenobarbus ::Možeš misliti što se trzaju. Kovali su zavere i ubijali ruske careve, a sad će kao mnogo da se brinu zbog jednog aviona i nekoliko pilota/vojnika koje su gurnuli u smrt.
Opet, Rusi su sami krivi što ih prave budalama i nekažnjeno im lupaju šamare. I to ne samo kada se radi o ovom nesrećnom Iljušinu.


Да али чини ми се да су сада проваљени. Или боље речено истерани на чистину. Опасни су докле год делују из потаје.

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2014
  • Poruke: 1379

Nove mornaričke vježbe Mediteranu

https://twitter.com/SEEKINGTHETRU17/status/1043627415828869120

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

E sada, samo Rusi dobijaju šamare... Šamaraju se oni tamo svi međusobno, vidljivo ili ne. Izraelski proksiji nabijaju kilometražu autobusima po i oko Sirije. Još im se Iran do granice sa svojom vojskom privukao. Hezbolah iskustva, i šta već ne, skuplja i skuplja, zahvaljujući kome... pa na šta će ličiti sutra neki sukob Izraela protiv takve vojske. Ni 2006. godine nije bilo baš sjajno. Nervozan Izrael će sebi svašta dopustiti. Ali su lukaviji od Turaka koji su direktno oborili avion.

offline
  • powSrb 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Mar 2015
  • Poruke: 9417

ltcolonel ::
PowSrb bolje bi ti bilo da obrišeš prethodni post da se ne brukaš jer pišeš o nečem o čemu definitivno nemaš pojma.
Ја сам поставио питање, нема шта да се брукам. Хвала на остатку одговора.
То све и даље нема никакве везе и неби ни требало да се понавља, главна тема треба да буде Израел и његова кривица у овој ситуацији. Као што видимо и МО Русије прича о томе, а не о путањама С200 и Сиријцима, то 'није битно'. Наравно занимљиво је чути о чему ви стручни причате, али много ми се сви удаљисте од теме као да Израела и нема, а могли би и на С200 да се преселите, да те поруке буду лакше нађене касније.



Ево превод свега са брифинга МО Русије. Можда негде има грешака, брзински сам превео, али то је то.
Citat:Израелци јавили да ће да гађају север Сирије, Ил-20 кренуо у базу ка обали. Али Израелци су гађали западну страну земље, Латакију, где је авион и кренуо због упозорења да ће ови да гађају север земље. Лажне информације које су Израелци дали нису дале времена Ил20 да се на време пребаци на безбедну територију, односно они су стигли до Латакије, али су Јевреји слагали да ће бомбардовати север а не запад земље.

У 21:39 су јавили Русији да бомбардују
У 21:40 су бацили бомбе на циљеве
У 21:51 Сиријци почели да гаћају са ПВО(вероватно касно)

После напада Израелци су се удаљили 70км од обале, највероватније да се припреме за нови напад ако овај пропадне или ко зна због чега и укључили су радарске/електронске ометаче.

У 21:59 један Ф16 се поново приближио обали Сирије и приближио се Ил20 који се окретао да слети у Сирију.

Сиријци су га уочили и сматрали да је то још један напад и отворили су ватру. Немогуће је да Израелци нису знали да је Ил20 у ваздуху поред њих, као што су тврдили у Москви, јер има већи(?) одраз од Ф16, и да ће због тога Руски Ил20 бити мета коју ће ПВО захватити. Такоће Израел зна да Сирија и Русија користи различите системе свој-туђи. И због тога САА ПВО врло лако може да погреши између Ил20 и Ф16. После овога Ил20 је кренуо да слеће и путања му се поклопила са долазећим ПВО који је гађао Ф16. Хоће ИЗРИЧИТО да нагласе да је израелски авион видео Руски Ил20 и искористио га као штит док је летео уз обалу Сирије.

У 22:03 оборен је Ил20 са С200
У 22:07 је нестао са радара
До 22:40 Израелски авиони су остали у подручју и наставили да патролирају(Ето могли су Руси да им звекну сва 4 Ф16 са С400 и нико неби кукао, није као што м инеко рече неки дан треба времена да се дејствује, да су ону су вероватно одлетели чим су дејствовали по Сирији и да није било времена вероватно. Читавих 38 минута од обарања Ил20 Израелци су били у том подручју, то је била прилика за одговор без даље ескалације, сада је можда касно за обарања)

У 22:29 Руси јавили Израелцима да им је нестао Ил20!!! еј јавили им, и ови се наравно поново правили блесави нећу ни да преводим...

У 22:53 читавих 50 минута после почетка напада се јевреји удостојили да се јаве и кажу: "Добили смо информацију да вам је пао авион" и рекли да су очистили зону пада(повукли се) и да су спремни да помогну...

Радарске информације показују да је изрелски Ф16 директно одговоран за смрт 15 Руса чланова посаде Ил20 и да је у питању непрофесионалност или отворени криминални акт. Тако да Руси верују да одговорност за Ил20 лежи у потпуности на Израелцима и онима који су одлучили да изврше овај напад. Израелци су маневрима 17. летели близу Латакије(аеродрома) и нису само угрозили војне већ и цивилне авионе који ту слећу и који су се могли наћи ту у тренутку напада, тако да су могли постати жртве Израелског авантуризма.И даље траје претрага 27 километара од обале у потразу за телима 15 чланова посаде, како би их вратили кући породицама.

Хоће такође да нагласе да се израелски пилоти понашају много другачије од пилота из Америке. Руси никада нису прекшили договор са Израелцима иако су ови више пута задавали главобољу са блиским ударима који су БИЛИ ПОТЕНЦИЈАНА ПРЕТЊА БЕЗБЕДНОСТИ РУСА на датом подручју.

У последње 3 године
- Русија је 310 пута упозорила Израел о дејству своје авијације близу окупираног Голана.
- У исто време Израел је упозорио Русе о свој дејству у Сирији свега 25 пута, непосредно пре напада.

- Тешко им је да разумеју због чега се Израел понаша овако незахвално, после свега што је русија урадила у последње 3 године за Израел и народ Израела.

- На захтев Израела да се спречи ракетирање голана од стране ирана/хезболаха(измишљање) Русија је издејствовала повлачење тих група до 140км од окупираног Голана!
1050 војника
24 ВБРа
145 комада остале технике/муниције
Све повучено са Голана због Израела уз помоћ Русије. русија и патролига Голаном поред УН, имају и 6-8 испостава.
- Русија је више пута гарантовала Изераелу да никаква 'осетљива' муниција/техника која долази из Русије неће завршити у рукама погрешне стране(читај хезболах).
- Вратили су им и онај тенк 2016 када је натенјаху долазио у Москву
- Русија се побринула да се сачувају Јеврејска историјска места/локације/гробнице у Сирији.

- Русија је на захтев Израела учествовала у проналажену остатака Израелског војника/обавештајца ан територији Сирије, уз обезбеђене координате од стране Израела. Русија је ово урадила у сарадњи са Сиријцима(којима то сигурно није било право). израелски агент је био на територији под контролом ИД, где су терористи изненада напали Руске војнике који су били у потрази за зелом Израелца. Један Рус је рањен у овој поерацији, али си наставили са потрагом за мртвим Израелцом.

када погледамо све горе наведено закључујемо да су израелске непријатељске акције, у случају Ил20 прешле све границе нормалне, цивилизоване сарадње. Информације приказане данас о инциденту, показују да Израелско војно лидерство или нема захвалности због нивоа/добрих односа са Русијом, или нема контролу над индивидуалним командирима и командама који разумеју да би њихове акције водиле ка трагедији.

offline
  • powSrb 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Mar 2015
  • Poruke: 9417

А како о свему пишу про САА налози

Citat:Things Russia did for Israel, while Russia got F A in return

1. Evict Iran/Hezbollah from the Golan
2. Search for the remains of IDF soldiers behind enemy lines, directly endangering the lives of Russian soldiers
3. Israel could bomb Syria/Hezbollah/Iran at will
4. Russia fails to supply Syria with the S-300 to this day. Syria bought this system AGES ago.
5. Massive intelligence sharing with Israel about IRGC/Hezbollah troop movements.
6. Protection of Jewish sites in Syria.
7. Russia notified Israel 310 (!) times about its military movements in & over Syria since 2015, while Israel notified the Russians only 25 times.
8. Russia looked the other way when Israel armed Jihadis in Syria, while being much harsher on Turkey and Jordan for doing the same
And so on and so on.....
https://twitter.com/Brasco_Aad/status/1043793508136562689

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 917 korisnika na forumu :: 53 registrovanih, 10 sakrivenih i 854 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Apok, Bane san, Bobrock1, Brana01, Bubimir, croato, Denaya, doktor123, dolinalima, DonRumataEstorski, DragoslavS, dule10savic, h8propaganda, hatman, helen1, Ilija Cvorovic, Karla, kiltae, kovinacc, Krusarac, Levi, Lubica, mercedesamg, MiGac, Mikulino, milenko crazy north, milimoj, Mixelotti, Motocar, mustangkg, Nemanja.M, nemkea71, nobutado, operniki, ozzy, Parker, pedjolino76, pein, Penzula, procesor, rasok, slonic_tonic, solic, srbijaiznadsvega, Srle993, ss10, stankolich, Steeeefan, Tandrkalo, vathra, VP6919, 1107