Rat u Ukrajini - 2017, 2018, 2019, 2020, 2021. godina

123

Rat u Ukrajini - 2017, 2018, 2019, 2020, 2021. godina

offline
 • Insan 
 • Super građanin
 • Pridružio: 12 Okt 2015
 • Poruke: 1273

Koji autogol. Šta su sa tim postigli, varaju se ako misle da su se Pro rusi ukakili onako odistinski?
Pro rusi kada zarobe Ukrainske vojnike ranjene previju i liječe, ljudski se ophode prema zarobljenim (ajde neračunam po koju ćušku iza ušiju i po neku čizmu u dupe) to je standardni dio folklora ma koja vojska da te zarobi na malo batina moraš biti spreman.
Ovim postižu da Pro rusi im ne idu živi u ruke te će se još žešće boriti a Ukrainci rado predavati kada zagusti.
Logika svakog običnog vojnika u njih neračunam dobrovoljce,plaćenike,specijalce već one obične (pogotovo neostrašćene, prisilno mobilizovane i sl.) je zašto bi se tukao i poginuo kad zna ako se preda da ga neće niko ubiti.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • ds69  Male
 • Zaslužni građanin
 • Pridružio: 29 Dec 2012
 • Poruke: 600

20. фебруара 2018. године у Кијеву код споменика Небеској сатнији (Небесной Сотни на руском) у улици Институтској окупљени људи и рођаци погинулих су испљували премијера Гројсмана и спикера В. Раде Андрија Парубија уз повике на украјинском ганьба (чита се хањба а значи срамота). Кондитор је дошао да полаже венце у рано јутро па је избегао да и њега на исти начин сачекају.

РИА Новости Украина: https://rian.com.ua/kiev/20180220/1032518150/kiev-.....rubii.html

Министар правде у време Јануковича, Јељена Лукаш је на својој страници на Фб написала на руском: "Нельзя жить с повернутой в прошлое головой. Виноваты все. Обманувшиеся, промолчавшие, испугавшиеся и переобувшиеся. Просто степень вины разная. А вот ответственность и ошибки имеют имя и фамилию.
Украина жертв майдана и украинская шайка, получившую вполне конкретную выгоду от трагедии Майдана.
Одни отдали жизни за мечту, другие за порядок. Царствие небесное невинно убиенным. А третьи выжили и обогатились, разрушив всё. Именно они были заинтересованы в гибели людей. И в этом понимании едины как сторонники, так и противники майдана, которым, по большому счету, давно больше не о чем спорить
(Не треба живети са окренутом у прошлост главом. Криви су сви. Обманути, они који су ћутали, уплашени и преобувени. Просто је степен кривице разна. А одговорност и грешке имају име и презиме.
Једни су дали живот за машту, други за поредак. Церство небеско невино убијеним. А трећи су преживели и обогатили се разрушивши све. Баш они су били заинтересовани за погибељ људи. И у том размишљању су јединствени како присталице, тако и противници мајдана, који у великој мери одавно више немају о чему да се споре)"

РИА Новости Украина: https://rian.com.ua/view/20180222/1032566042/lukash-traur.html

offline
 • ds69  Male
 • Zaslužni građanin
 • Pridružio: 29 Dec 2012
 • Poruke: 600

Данашње (22. фебруар 2018. године) РИА Новости за Украјину доносе интересантан чланак на тему четири сценарија за будућност Украјине. Руски политиколог и новинар Геворг Мирзојан нас обевештава да је у Москви радила међународна експертска група од осам људи из шест земаља који су се скупили у Руском савету за међународне послове.
Био би заиста дуг текст ако бих у целини превео чланак са руског, преносећи оригинал и пишући превод. Зато ћу пренети најинтересантније детаље, а ко иоле разуме руски може да прочита на линку цео текст чланка.
Први сценарио су написали Андреј Кортунов из Москве (директор раније поментуог РСМД) и директор Кијевског Института глобалних трансформација, Алексеј Семениј. По њему на власт у следећем мандату у Украјини долазе представници економске и политичке децентрализације. На власт у Украјини долази измишљени лик Владимир Кармаљук (презиме лидера сељачке буне у Украјини почетком XIX века), а у Русији остаје ВВП. Рат изузетно ниског интензитета се продужава до 2021. године, да би потом ослабила подршка Москве ДНР/ЛНР, они били реинтегрисани у Украјину, а неки од носилаца власти у републикама би задржали своје позиције.
Други сценарио су написали сарадник америчке корпорације Rand Семјуел Чарап и (вероватно бивши) украјински дипломата, председник консталтинг фирме Гранд Торнтон Украјина Александар Чалиј. По њему на изборима 2019. године побеђује фиктивни председник Јарослав Мудри. Мудри се, уз подршку међународне заједнице, одриче ултранационалиста, почиње реинтеграцију Донбаса, али и неке представнике ДНР/ЛНР доводи до "давања изјава". Мења се устав и Украјина почиње политички да личи на Немачку са утицајним уставним судом. Украјина постаје ванблоковска земља, Донбас се коначно реинтегрише 2027. године. Нова украјинска економија расте по стопи од 7% годишње и отвара се и према Русији и према ЕУ.
Трећи сценарио је мрачан. Писали су га Балаш Јарабик из Фонда Карнеги и Симон Вајс из Фонда Фридрих Еберт. Порошенко остаје председник после 2019. године. ДНР/ЛНР остају самосталне и потпуно одвојене од Украјине. Нацисти дивљају. Економија и животни стандард и даље опада. Негде 2024. године дешава се оружани пуч у ком на власт долазе ултранационалисти, који уопште не организују изборе. ЕУ се дистанцира од Кијева, али Пендостан до даљег помаже новом режиму у Кијеву као важној тачки у борби са Москвом. Тек после тога нема назнака опоравка у руско-украјинским односима. Тзв. Армија за ослобођење Крима од кримских татара и ветерана рата у Донбасу почиње 2027. године да организује провокације на Криму.
Четврти сценарио су написали директор берлинског Центра за источноевропска и међународна истраживања Гвендолин Засе и директор аустријског бироа Фонда Еберта Рајнхард Крум. По њима на власт 2019. године долазе технократи, који признају губитак Крима и ДНР/ЛНР. У В. Ради постоје три фракције БПП без Кодитора који се повлачи из политике уз имунитет, Блок Јулије Тимошенко и Опозициони блок. Армија и добровољачки батаљони добијају све мању подршку. Почињу реформе при којима се власт ослања на модернизовану индустрију и пољопривреду. Нова елита почиње да схвата да развијања економије нема без Русије. Потписују се трговински споразуми како са ЕУ, Тако и са Евроазијским савезом. Млади 2027. године прихватају да је нерешивост проблема Крима факт.

https://rian.com.ua/analytics/20180222/1032565249/.....raine.html

online
 • pein 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 09 Jan 2012
 • Poruke: 28906


«Антитеррористическая операция» на Донбассе подходит к завершению, и в ближайшее время она будет переформатирована в «операцию объединенных сил» под командованием военного руководства.
Источник: http://rusvesna.su/news/1519288322

online
 • pein 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 09 Jan 2012
 • Poruke: 28906Mr. Green Mr. Green Mr. Green


online
 • pein 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 09 Jan 2012
 • Poruke: 28906

Жестокие кадры: Защитники Донбасса уничтожают оккупантов ВСУ из новой мощнейшей винтовки
https://vk.com/video-70187376_456240006
https://vk.com/video-70187376_456240008

offline
 • Pridružio: 22 Jan 2014
 • Poruke: 1256
 • Gde živiš: Srbija

Moze li neko ko je vise upucen, a sa ove distance, da mi kaze sta trenutno radi Graham Filips, da li je njegova uloga potpuno cista i da li je imao neke licne reakcije po mrezama na ubistvo Givija i sl. ?

Vidim mu kanal na YT, vidim da seta po Rusiji i zonama...

Takodje, gde je onaj njegov kamerman sa repom, onaj narandzasti 100% irac ?

Licno mi je ostavio vrlo pozitivan utisak, ali da pitam inace.

Unapred hvala.

offline
 • Pridružio: 28 Mar 2015
 • Poruke: 1059

Danas stupa na snagu zakon o Donbasu, kad se ocekuje eskalacija sukoba? Da li su Rusi spremni, ko zna sta su ovi pripremili za ovo vrijeme uz pomoc prijatelja sa zapada...

offline
 • ds69  Male
 • Zaslužni građanin
 • Pridružio: 29 Dec 2012
 • Poruke: 600

Последњих неколико недеља током фебруара интензивирао се судски поступак против бившег председника Јануковича. 20. фебруара је своју изјаву суду дао Александар Турчинов, који је у функцији председника Врховне раде био и вршилац дужности председника од бекства Јануковича до избора Кондитора. Турчинов је покренуо тзв. ато и ако је неко одговоран за почетак грађанског рата у Украјини, онда је то овај баптистички пастор из Дњепропетровска, који код куће говори руски језик, а на њему се обично обраћа и војницима када обилази фронт. Овде преносим два интересантна питања Турчинову које је поставио адвокат Јануковича, Виталиј Сердјук:

"Постоянно слышим, что Россия враг. Как вы объясните договор между Украиной и РФ о дружбе сейчас?" — спросил секретаря СНБО адвокат Виталий Сердюк. Турчинов на это ответил, что договор нужен "для сильной позиции в международных судах", поскольку в договоре Россия признает границы Украины. По его мнению, "Россия бы хотела, чтобы Украина денонсировала этот договор и отказалась бы от границ, установленных после второй мировой войны
(Стално слушамо, да је Русија непријатељ. Како ви објашњавате споразум између Украјине и РФ о пријатељству сада? - пита секретара Савета за националну безбедност адвокат Виталиј Сердјук. Турчинов је на то одговорио да је споразум потребан "због јаке позиције у међународним судовима" јер у споразуму Русија признаје границе Украјине. По његовом мишљењу, "Русија би хтела да се Украјина денунцира (откаже) од тог спразума и одрекне се од граница које су успостављене после другог Светског рата)"

Отвечая на вопрос о том, почему новые власти Украины не объявили войну России, Турчинов заявил, что Украина не может объявить войну РФ, поскольку у Киева "нет военных средств, чтоб противостоять такому ядерному государству, как Россия в случае применения им всего арсенала оружия". "Именно поэтому, как в феврале-марте 2014 года, так, к сожалению, даже сейчас, когда мы имеем боеспособную армию, мы не можем объявить войну агрессору, потому что РФ — ядерное государство"
(Одговарајући на питање о томе зашто нове власти у Украјини нису објавили рат Русији. Турчинов је изјавио, да Украјина не може објавити рат РФ, зато што Кијев "нема војних средстава, да би се суочио таквој атомској државом, као Русија у случају да примени цео свој арсенал оружја". "Наиме зато, како у фебруару-марту 2014. године, тако на жалост чак и сада, када ми имамо борбено готову армију, ми не можемо објавити рат агресору, јер је РФ - атомска држава".

РИА Новости Украина: https://rian.com.ua/analytics/20180220/1032523067/sud-nad-yanukovichem.html

Мислим да му ова друга изјава неће бити узета као једна од малобројних олакшавајућих околности када седне ипред Војног суда у Доњецку и суочи се са последицама својих одлука.

online
 • pein 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 09 Jan 2012
 • Poruke: 28906


Донецкий военкор Михаил Андроник отправился на место уничтожения украинскими оккупантами санитарного автомобиля ВС ДНР, где своими глазами увидел то, что от него осталось, и расспросил военнослужащих армии ДНР о произошедшем.
Источник: http://rusvesna.su/news/1519562227

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 989 korisnika na forumu :: 50 registrovanih, 7 sakrivenih i 932 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 2918 - dana 22 Nov 2019 07:48

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: -[CoA]-, 39mm, A.R.Chafee.Jr., Ben Roj, darcaud, Dejan84, Djokkinen, dzoni19, Georgius, haris1913, havoc995, ikan, Karla, Koca Popovic, krkalon, krlebgd77, kuntalo, mackenzie, mane123, mgolub, mikrimaus, milenko crazy north, misaru, nemkea71, nikoladim, nuke92, oprem1, opt1, Parker, pein, pirke96, privremeno, raso76, Romibrat, ruma, Singidunumac, slonic_tonic, stagezin, stegonosa, synergia, tespis, trutcina, Vlad000, vlad4, vladulns, wizzardone, wolf431, zdrebac, Zlikowsky, 125