Rat u Ukrajini - 2017, 2018, 2019, 2020, 2021. godina

127

Rat u Ukrajini - 2017, 2018, 2019, 2020, 2021. godina

offline
 • ds69  Male
 • Zaslužni građanin
 • Pridružio: 29 Dec 2012
 • Poruke: 597

Јуче 7. марта 2018. године при покушају да се ухапси активни припадник полиције у Кијеву, раније припадник специјалне јединице "Беркут", рањен је припадник СБУ. Припадници Службе безбедности Украјине, њих више, не пише тачно колико, су покушали због трговине оружјем ухапсе активног полицајца у близини метро станице Леснаја тј. Шумска у Кијеву, али их је овај приметио и у њихов ауто бацио ручну бомбу и побегао! Ауто је уништен а рањени сбу-шник одвезен у болницу.

https://rian.com.ua/kiev/20180307/1033025233/kyiv-granata-sbu-brosil.html

Украјина без обзира на препоруке наци идеолога, историчара и директора Инситута националног сећања, Владимира Вјатровича масовно слави "комунистички" празник, 8. март. У бившој СФРЈ, 8. март никада није био државни празник, као уосталом ни 22. децембар. У бившем СССР-у и савременој Русији је празновање било и сада је сасвим другачије. Жене су честитале мушкарцима 23. фебруар а они њима 8. март и то се уз цвеће, поклоне, јело и пиће заиста празновало у оба наведена дана. Тако и данас су разне градске власти по целој Украјини организовале разне догађаје, концерте и представе, а градоначелник Кијева, бивши боксер Кличко је и честитао женама. Биће избора опет, боље се не играти са традицијама.
Кијев је два дана пре 8. марта био свако вече у страховитим шпицевима од огромне количине аута због шопинга.
Уз Вјатровича се против празника изјаснила јавно и америчка грађанка Уљана Супрун, тренутно министар здравља Украјине. На друштвеним мрежама јој је масовно поручено да она може да празнује 1. април, дан будале (день дурака на русском), када може да прима и честитке...

https://rian.com.ua/analytics/20180308/1033046431/.....marta.html

Данашње издање РИА Новости за Украјину доноси и интервју са кијевским композитором Владимиром Бистрјаковим. Текст почиње следећим уводом:
"Украинское общество сознательно расшатывают, натравливают одну его часть на другую, но подобное состояние не может длиться долго – оно ведет к развалу государства, предупреждает композитор Владимир Быстряков
(Украјинско друштво свесно слабе, трују један његов део против друге, али наведено стање не може трајати дуго - оно води ка распаду државе, упозорава Владимир Бистрјаков)".
Потом Бистрјаков помиње неке од познатих жена чији случајеви су одјекнули у јавности. Позната глумица Ада Роговцова је сву своју каријеру направила у Русији, како у позоришту, тако и на филму, да би данас буквално љубила знамења нацистичког "Правог сектора". Бистрајков каже да јој он неће судити, то је њен лични избор.
Великој звезди, још из доба СССР, певачици, Софији Ротару је забрањено да наступа у Украјини иако има украјински пасош. Има и некретнине на Криму.
В свое время Наташе Королевой прямым текстом сказали: "Отчисли 20% и пой хоть про Путина". "Ну, про Путина она не пела и не поет, она поет лирику. Но тем не менее ее тоже в свое время причислили к врагам нашего государства. Это постыдно, потому что ни одно государство на моей памяти не имело столько врагов, черных списков, как наше сегодняшнее государство. Которое, казалось бы, должно думать о комфорте для населения, а тут нас лишают фильмов, спектаклей, общения со знаменитыми талантливыми актерами, которые работают в России
(У своје време су Наташи Корољевој (украинска певачица) директно рекли: "Пребаци 20 % и певај чак и за Путина". Али о Путину она није певала и не пева, она пева лирику. Али ипак њу су исто у своје време писали на списак непријатеља наше државе. То је срамно зато што ни једна држава колико се сећам није имало толико непријатеља, црних листа, као наша држава данас. Држава би била дужна да мисли о задовољству становника, а нас ту лишавају могућности да пратимо филмова, спектакле, контакта са познатим и талентованим глумцима који раде у Русији)".
Потом продужава Бистрјаков:
Женщин я бы не советовал троллить еще и с чисто этических качеств. К женщинам нужно относиться очень бережно. Но тут не важно: под косу попадает все, что угодно. Та же Билык, которая в начале была иконой стиля, пела на украинском языке и было все нормально. Потом она начала петь на русском языке: тоже хорошо, тоже с успехом. Очевидно, ее троллят за язык
(Жене не саветујем да тролују још и из чисто етичких квалитета. Према женама се треба односити врло пажљиво. Али овде није важно: под косу пада све што ко пожели. Иста так Билик (Ирина Билик, украјинска певачица, почетком марта 2018. године су јој националисти забранили концерт у Лавову), која је од почетка била икона стила, певала на украјинском језику и било је све нормално. После је почела да пева на руском језику, исто добро, исто са успехом. Очигледно њу тролују за језик.)"

О украјинизацији прогнозира Бистрјаков:
"В конечном итоге это ударит, я на 100% уверен, по замечательному украинскому языку. Потому что если его навязывают насильно, искусственно, психопатки бросают мелочь в лицо продавцам, которые им отвечают на неправильном, как они считают, языке, то это признак паранойи в обществе. Как это излечить – сложно сказать. Есть такой тип людей, которые будут держаться до последнего. Кричать, что во всем виноваты москали, которые наше сало съели. И как бы не было плохо, они будут держаться до последнего: "С голой дупой, але незалежні". Есть люди, которые живут по этому принципу, не хотят поднять голову, увидеть объективные причины нашего сегодняшнего распада.
(На крају то ће ударити, ја сам 100 % уверен, по изузетном украјинском језику. Зато што га намећу силом, вештачки, психопати бацају прашину у лица продаваца, који им одговарају на неправилном, како они рачунају, језику, то је признак параноје у друштву. Како се то лечи, тешко је рећи. Постоје такви типови код људи, који ће се држати до последњег. Викати да су за све криви "москаљи", који су нашу сланину појели. И као да није ни било лоше, они ће се држати до последњег: "С голим дупетом, али независан". Постоје људи који живе по том принципу, неће да подигну главу и виде објективне разлоге нашег садашњег распада").

А украинское общество – распадается, категоричен он: "и к сожалению, если общество не находит внутри силы для консолидации, следом распадается и государство". "Это все – части одного большого процесса под названием "развал Украины как государства". Больно смотреть, как распадается некогда красивая и успешная во всех отношениях страна!" – подытожил Владимир Быстряков
(А украинско друштво се распада, категоричан је он: "И на жалост, ако друштво не налази унутар себе снаге за консолидацију, након тога се распада и држава". То су све делови једног великог процеса под називом "распадање Украјине као државе". Боли ме да гледам како се распада некада лепа и успешна у сваком погледу држава!" - сумирао је Владимир Бистрјаков").

РИА Новости Украина: https://rian.com.ua/analytics/20180308/1033053740/bystriakov-raspad-strany.html

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • Pridružio: 26 Apr 2014
 • Poruke: 2135

Путин дао Американцима још годину дана да користе Украјину за борбу против Русије
Председник Русије Владимир Путин је у новом документарном филму Владимира Соловјева „Светски поредак 2018“ изјавио да су САД „грубо и дрско“ обмануле Русију уочи државног удара у Украјини. Међутим, руски експерти сматрају да Американци нису преварили само Русију, него цео совјетски народ.
Citat:Вашингтон се 2014. обратио Москви и од Русије затражио да учини све што може да тадашњи председник Украјине Виктор Јанукович не користи војску против опозиције у Кијеву. Москва је пристала, али је дан касније у земљи спроведен државни удар.

„Обратили су нам се наши амерички партнери и замолили нас да учинимо све да Јанукович не користи војску против опозиције, која је тада заузела нека градска подручја и административна здања. Пристали смо, а дан касније се догодио преврат“, испричао је Путин.

Како је додао, касније „нису рекли ниједну реч“. Напротив, дали су пуну подршку онима који су извршили државни удар.

Путин је рекао да су САД фактички својим рукама спровеле тај државни удар и сада су присиљене да подржавају власти у Кијеву.

„Једноставно су сами себе сатерали у ћошак“, додао је шеф Кремља.

Према речима руског председника, ово је први пут да су „амерички партнери“ тако озбиљно преварили Москву.

„То је било тако грубо и дрско, можда и први пут“, рекао је он.

Међутим, руски политиколог Руслан Осташко каже да САД нису дрско обмануле Русију само по питању Украјине, него су САД дрско превариле цео руски, совјетски народ, када су говорили да је распад Совјетског Савеза демократија, када су уверавали да је све у реду и када су обећавали да никаквог ширења НАТО-а неће бити.
Citat:„Ми можемо да изађемо из ове ситуације. Следеће године, када украјински гасно транзитни систем не буде више био потребан, јер ће радити ’Северни ток 2‘ и ’Турски ток‘, вредност Украјине ће нагло да падне. Самим тим, Американци имају још годину дана да користе Украјину у ’последњој бици‘ против Русије. Видећемо, шта они могу да смисле…“, закључио је Осташко.
https://rs.sputniknews.com/komentari/2018030811148.....sija-sad-/

offline
 • Pridružio: 05 Jan 2012
 • Poruke: 948

Cekaj bre,jel se neko ovde zajebava ili je Putin ovo stvarno reko,javno priznao da su ispali magarci???
Pa to je kao kad momak kaze devojci „skini se necu ti nista majke mi“ i zamisli ona se skine.Pa gospode Boze zar se po tom principu odlucuje o tako vaznim stvarima.
A onda vidim poslednje vreme istu pricu o raspadu i povlacenju iz Nemacke...“nato nam je obecao da se nece siriti na istok“kad gle cuda slagali su nas kme kme kme.
Ja prosto ne mogu da verujem kakve izjave citam koje stizu iz Rusije.
A ovaj neki politikolog sto se tesi da Amerika ima jos godinu dana da koristi Ukrajnu,da je moju babu pitao ona bi mu rekla da Ameri gde udju samo silom izlaze odatle.
Sve sam vise siguran da ce Ruski narod skupo platiti nesposobnost svojih vodja koji dozvoljavaju da im neprijatelj polako navlaci omcu oko vrata.
Kad je u Moskvi bila ona zla vlast zapadna granica im je bila Berlin,a sad im je zapadna granica Donjeck i Lugansk.
Znaci u soku sam kakve izjave Putin daje majke mi.

offline
 • stug 
 • Elitni građanin
 • Pridružio: 05 Feb 2018
 • Poruke: 2329

Srecom bar za sirenje otan nije on odgovoran. Tu se javi Gorbacovu / Jelcinu. I sustinu si totalno promasio. Nazvao ih je pravim imenom: LAZOVI i PREVARANTI

offline
 • pein 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 09 Jan 2012
 • Poruke: 28860

Već sam postavljao ovaj snimak sa VK kad ukrovojnik dobije pulju po sred srede Mr. Green evo i snimka na YT-u

8 марта украинские правоохранители задержали руководителя Центра освобождения пленных «Офицерский корпус», генерал-полковника в отставке Владимира Рубана.
Источник: http://rusvesna.su/news/1520543381

Радикалы избили участниц женского марша в центре Киева
https://vk.com/video-70187376_456240074
В центре Киева неонацисты напали на участниц женского марша. Об этом сообщили организаторы марша на странице мероприятия в соцсети.
Источник: http://rusvesna.su/news/1520521607

offline
 • ds69  Male
 • Zaslužni građanin
 • Pridružio: 29 Dec 2012
 • Poruke: 597

Данас, 9. марта 2018. године је ухапшен Владимир Рубан (рођ. 1967. године), резервни официр, председник организације Официрски корпус, и организатор размене заробљеника између ДНР/ЛНР и Украјине. Вест је већ објавио поштовани Pein. Рубан је ухапшен на контролном пункту када је из ДНР улазио у Украјину. Ухапшен је јер су му при контроли на пункту преласка нашли оружје...
Рубан је човек близак Виктору Медведчуку, некада шефу администрације председника Кучме, потом олигарху, коме су млађу кћерку Дашу крстили лично ВВП и Светлана Медведјева!
Рубан и Медведчук су због својих ставова били згодни као посредници украјинском председнику у разговорима са РФ и Д/ЛНР на разне теме, а украјински националисти их терете за издају.
У његовој украјинској биографији са Википедије пише следеће:
"В кінці лютого 2017 разом з Надією Савченко відвідав тимчасово окупованій території ОРДЛО, порушивши порядок перетину лінії розмежування, після чого СБУ анулювала дозвіл Рубана на виїзд в ОРДЛО
(При крају фебруара 2017. године, заједно са Надијом Савченко је посетио привремено окупиране територије ОРДЛО, нарушивши правила преласка границе, после чега је СБУ анулирала дозволу Рубану на улазак у ОРДЛО како украјинци службено зову Д/ЛНР)".
Као и:
"Неодноразово був відзначений в прихильності до терористів ДНР, ЛНР та «Новоросії», за що піддавався критиці. Займаючись звільненням полонених, висловлював думку, що якщо матері українських військових, які потрапили в полон до терористів, будуть на колінах вимолювати у бойовиків життя своїх синів, то надалі матері і їх сини «будуть правильно голосувати
(Не једном је био примећен у привржености терористима ДНР, ЛНТ и "Новорусији" за шта се подвргавао критици. Занимајући се ослобођењем заробљеника, рекао је да ако мајке украјинских заробљеника код терориста на коленима буду молиле за живот својих синова, даље ће и њихови синови "правилно гласати")".
Све што се данас десило се могло и очекивати на основу његове украјинске биографије на Википедији у којој још пише:
16 січня 2016 СБУ заявила, що громадянин В. Рубан поширює заяви, що начебто він, як представник СБУ, проводив у Мінську якісь переговори з можливого звільнення утримуваних в Росії громадян України та начебто обговорював там вірогідність їхнього обміну на російських військовослужбовців, що потрапили в полон в Україні. СБУ офіційно наголосила, що В. Рубану не надавалися жодні доручення чи повноваження вести будь-які переговори щодо звільнення громадян України: «пан Рубан міг побувати у Мінську як приватна особа, але він ніколи не брав участі в офіційних перемовинах чи зустрічах». СБУ також заперечила, що Рубан є «генералом» спецслужби, про що заявляв пан Рубан.
(16. јануара 2016. године је СБУ изјавила да грађанин В. Рубан шири вести да је он као представник СБУ, који у Минску преговара о могућем ослобађању из Русије грађана Украјине и да он тамо разговара о могућој њиховој размени за војнике РФ који су заробљени у Украјини. СБУ званично изјављује да се В. Рубану нису давале никакви задаци или пуномоћја да води преговоре око ослобођења украјинских грађана: "Г. Рубан је могао бити у Минску као приватно лице, али никада није могао учествовати у званичним разговорима или сусретима". СБУ је исто тако одриче да је Рубан "генерал" специјалних служби о чему је изјављивао сам)".
https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D1%83%D0%B1%D.....0%B8%D1%87

https://ria.ru/world/20180309/1516049560.html?referrer_block=index_archive_32

Данас је Васиљ Грицак, шеф СБУ окривио лично главу Републике Захарченка и Александра Тимофејева из ДНР да су са Рубаном планирали терористичке акте тј. да из минобацача нападне Врховну раду у којој би био и Кондитор па након тога и заузимање Врховне раде...
Супермен Рубан.
https://ria.ru/world/20180309/1516052389.html?referrer_block=index_main_1

Остаје да се види да ли ће ове оптужбе бити повод за заоштравање на линији фронта, или је реч о вероватно привременом елиминисању политичког противника, који се јавно није слагао са политиком како Кондитора, а особито партијом рата Народни фронт, Парубија, пастора Турчинова и човека бр. 2 у Украјини Авакова.
Избори 2019. године се ближе, параноја све већа...

offline
 • ds69  Male
 • Zaslužni građanin
 • Pridružio: 29 Dec 2012
 • Poruke: 597

Данас 9. марта 2018. године је планирано да Кондитор положи цвеће на споменик великом украјинском писцу Тарасу Шевченку поводом његовог дана рођења.
Није му се посрећило. Не превише велика група од неколико стотина, десничара су неким "случајем", пише да су нашли "слабо место", прошли кроз кордон полиције, Нацгарде и СБУ и пре њега стигли до споменика и тамо почели митинг. Очито да Кондитор нема слободу кретања у сопственој земљи и да би само уз ангажовање војске могао да оде тамо куда би желео. Биће да још увек ништа са Аваковим и Турчиновом није договорено око њихове будућности на власти па га чекају иза сваког ћошка неки протести.
Интересантно да већина учесника или као први саговорник новинара Грађанских тв говори на суржику, или као остали са муком споро говоре украјински уз руски акценат иако су из градова и села западно од Кијева, попут Винице.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=128&v=j2rgFr139ss

Некако у исто време, комуналци који су демонтирали неке гараже у Шевченковском рејону Кијева су испребијали народног посланика партије Слобода (Олег Тјагнибок, украјински нациста), Јурија Левченка, јер је са мањом групом људи хтео да их спречи у томе и баци флашу са запаљивом течношћу на њих. Даљи сукоб је прекинула полиција.
Левченко је 6. октобра 2017. године запалио димну кутију у сали Врховне раде како би спречио председнички закон којим је продужено важње претходног у коме су први пут поменути Д/ЛНР као ОРДЛО (Посебни рејони Доњецке и Луганске области). Није му ни тада успело.

https://rian.com.ua/analytics/20180309/1033089745/miting-napugal-poroshenko.html

offline
 • ds69  Male
 • Zaslužni građanin
 • Pridružio: 29 Dec 2012
 • Poruke: 597

У РФ ових дана интензивно траје председничка предизборна кампања, у којој сви опозициони кандидати имају заиста доста простора у медијима и никакве шансе да би сменили актуелног председника.
Жена (рођена 1981. године) која је фактички одрасла у присуству ВВП-а (Собчак је почетком 90-их био градоначелник Питера а ВВП је био његов помоћник), Ксенија Собчак, сада "жестока" опозиционарка, са дозволом горе поменутог да се кандидује, је у духу добросуседства званично тражила од Украјинске державе да јој дозволи да води кампању на Криму, и да због наведеног и посети Крим.
Павел Климкин, министар иностраних дела Украјине јој је одговорио да је у питању "политичка шизофренија". Како је уопште смела да пита да у смислу предизборне кампање посећује "окупирани" Крим? Тако по мишљењу украјинског националисте са руским именом и презименом не сме да се ради.
За разлику од Алексеја Наваљног, који је своју судбину одвано везао за институцију у граду Langley у Вирџинији, и коме због још увек актуелне условне казне затвора ето није дозвољено да се кандидује, Ксјуша Собчак, без обзира шта говори или пише у јавности изгледа није "шарнула" свој потпис наведеној агенцији...
Јуче је одговорила Климкину:
"Очень не хочется отвечать высшему должностному лицу суверенного государства в духе "сам такой", но задумайтесь: украинские власти воспрепятствовали единственному российскому политику, поддержавшему их национальный суверенитет, посетить их страну в строгом соответствии с ее законами… У кого из нас шизофрения?
(Баш ми се не одговара вишем дужноснику суверене државе у духу "сам си такав", али замислите се: украјинске власти спречавају единственом руском политичару који подржава њихов суверенитет, да посети њихову земљу у строгом поштовању њених закона... Код кога је од нас шизофренија?").

РИА Новости https://ria.ru/election2018_news/20180311/1516109248.html

28. фебруара 2018. године, код Соловјова на Русија 1, Собчак је исполивала Вовика Жириновског водом после треће или четврте увреде на свој рачун у време дебате свих опозиционих кандидата док се истовремено бранио на свој начин од оптужби Сергеја Бабурина, некада честог госта у Србији, за лојалност Борису Јељцину током заузимања Државне думе 1993. године.

https://www.youtube.com/watch?v=9sfgdRhx96M

После су наставили са дуелом као да се ништа није десило, Вовик је још који пут опсовао Собчак, која није имала више воде на располагању.
Мајка Собчак, Људмила, удовица Анатолија Собчака, је иначе члан Савета федерације (Сената) РФ за Републику Тува...

offline
 • Cigi  Male
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 05 Jan 2011
 • Poruke: 2772
 • Gde živiš: Novo mesto

Bivši lider „Desnog sektora“: Kako zapadne vojne kompanije vrbuju Ukrajince
Arrow https://rs-lat.sputniknews.com/evropa/201803101114856192-Jaros-vrbovanje-boraca/
Citat:Povodom dobrovoljaca koji putuju po svetu — to je njihovo pravo, na kraju krajeva. Ako država ne omogućava takve stvari, oni, nažalost, idu tamo, ratuju. Ja znam takve činjenice, mnogo je momaka iz ’Ajdara‘, ’Dnjepra‘, raznih dobrovoljačkih bataljona, ’Azova‘, oni su se raspršili po svetu. I to je loše“, izjavio je Jaroš.

offline
 • Pridružio: 01 Jun 2013
 • Poruke: 2467

U ovom cirkusu oko hapsenja Rubana fali samo paparazzo informera . Mada i Ukrajinci imaju ludu srecu da se novinar sa kamerom sasvim slucajno nadje na blok postu u vreme neocekivanog nailaska Rubanovog kobija.
Sada ce par dana dr Avakov iz Kijeva, Turcinov, Jaros i ostali Vulini 24/7,od UA Sarape do UA Marica, da pricaju kako je sprecen drzavni udar,pohvatani izdajnici i zaverenici i sacuvani mir i stabilnost. Isti cirkus,ista rezija a samo se statisti menjaju. Ljudi koji izucavaju manipulisanje masama bi na ovom sablonu mogli da doktoriraju.

@ DS69
Jel mozes , molim te napisati reakcije medija i politicara na hapsenje Rubana? Ako sam pravilno shvatio imas mogucnost da gledas njihove TV stanice i citas stampu.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 387 korisnika na forumu :: 4 registrovanih, 2 sakrivenih i 381 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 2918 - dana 22 Nov 2019 07:48

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 39mm, radionica1, simazr, wizzardone