Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1340

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6233

powSrb ::Заседа у Маријупољу.
18+
https://twitter.com/Blue_Sauron/status/1516025510362595332

Руси се возили цивилним возилима. Поново сви на гомили уза зид, једна граната може све да их побије. Овде су изгледа рањени нагурани на гомилу. На крају се види да војник примећује дрон.


Стварно су ови мали дронови, комерцијалне зујалице општа напаст. Да ли је реално да не постоји решење да се они онеспособе. Просто ми је невероватно да војска троши милијарде долара и да им један дрон од 500 долара лети несметано изнад војске овако. То не говорим само за Русе, већ за све војске.

It rained in the area wed/thur/fri but was clear late fri and saturday

https://timeanddate.com/weather/@686946/historic

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • powSrb 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Mar 2015
  • Poruke: 9415

slonic_tonic ::
Nije.
Nije prioritet. Vrlo mali broj ovih napada je uspješan i svi su snimljeni.


Ја видех десетине ако не и стотине снимака где ови дронови извиђају и наводе артиљерију.

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7863
  • Gde živiš: Zagreb

aha, mislio sam da misliš na bacanje onih granatica.
moja greška

offline
  • powSrb 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Mar 2015
  • Poruke: 9415

Boter ::Није то ништа види тек ово -
https://twitter.com/Randypeacock18/status/1516038618174926855

Провјерена информација као тај видео.


То што си окачио је обична глупост.
Покушај поређења тога и овог снимка је одбијање да се верује сопственим очима.
У преводу то што си окачио није се десило, а ово на снимку такође.

Да није можда исцениран?
ЦГИ ипак, а можда су и ово Украјинци а Руси бацају бомбе по њима.

Сваки пут се питам колико далеко је кремљоидима(много добру дефиницију овог израза је дао један форумаш пре пар година на теми о Сирији) мозак спреман далеко да иде у негирању стварности.

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8378
  • Gde živiš: pecina stroga

xpforswodniw ::@babaroga
ja niti u jednom postu nisam rekao da sam apsolutno siguran da nije bio pozar, te da zbog toga brod nije potonuo. mislim da je i jedna i druga varijanta moguca.
s druge strane, i da je bio pozar, ne mogu da vjerujem da na tom brodu sa 500 clanova posade, koji su odlicno obuceni itd, da ne postoje sistemi koji sprecavaju da nastane pozar, zatim sistemi za javljanje o nastanku pozara, onda automatski sistemi za gasenje pozara, onda pp ekipe itd.
valjda su skladista municije, goriva i drugih zapaljivih mts u nekom posebnom rezimu cuvanja i zastite od pozara. znaci postoji bezbroj sistema i pravila kako da se sprijeci ovakva katastrofa i da se izgubi ovaj kapitalni brod i sve je to zakazalo i brod je potonuo.
Sto se tice ucestalosti pozara i gubitaka zbog pozara, ispred sebe imam neku lietaruru koja govori o gubicima svih brodova u 2.svjetkom ratu i gdje pise da je , izuzimajuci podmornice, na svim stranama u ratu potopljeno 194 velika ratna broda (bojni brodovi, nosaci aviona, krstarice i lake krstarice), od cega je svega 22 potopljeno zbog razloga koji iskljucuju oruzani sukob ili mine i diverzije, znaci pozari , nasukavanje, tj. u 2.svj.ratu svega manje od 11% povrsinskih ratnih brodova je stradalo od pozara i sl. razloga. zato mislim da je mala sansa da je moskva nastradala od pozara


Nisam uopste polemisao sa tobom, samo sam citirao tvoj post kao slagvort za diskusiju.
Ja sam jedno 99.9999 % siguran da je brod pogodjen i da je potonuo kao rezultat ostecenja ili od pogotka, ili od sekundarnih eksplozija kasnije kad se vatra od pogotka prosirila.

Vatra na pogodjenom brodu je prvi neprijatelj, jer unistava instalacije, a isto tako onemogucava ekipe za kontrolu stete da rade, najvise zbog dima koji se siri po unutrasnjosti broda.

Moskva je po ruskom MO bila potpuno evakuisana prvi dan, znaci prepustena sudbini. Ovo samo govori o obimu vatre i eksplozija (ili opasnosti od istih). Znaci, izgubili su kontrolu nad pozarom, pretila je vjerovatno opasnost od masivne sekundarne eksplozije, i brod je napusten.

Kad je brod napusten, nema vise borbe za plovnost. Pumpe koje jos rade ispadaju kad pozar dodje do kablova za napajanje. Ili do generatora koji ih pogoni. Jednostavno brod je prepusten sam sebi i sudbini.

Tako da po meni vatra (i sekundarne eksplozije ako ih je bilo) su osnovni uzrok potapanja. Primarni uzrok ja bih reko bice da je pogodak.

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7863
  • Gde živiš: Zagreb

S2M ::
Нацистка из “Правого Сектора”, подразделение “Госпитальеры”, считается медицинским орденом бандеровцев.



nešto mi govori da ova nije vidjela fronta, ali možda sam samo pun predrasuda

offline
  • Boter 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 31 Avg 2014
  • Poruke: 360

+ citat

Кремљоид ти тата. Иди питај га шта је видео монтажа и зашто је овај видео исцјепкан и овако склопљен...

offline
  • powSrb 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Mar 2015
  • Poruke: 9415

S2M ::
It rained in the area wed/thur/fri but was clear late fri and saturday
https://timeanddate.com/weather/@686946/historic

Знам шта мислиш, а знаш и ти шта си покушао и како да напишеш. Wink
Коментар стари снимак се може протумачити као да је већ качен на форуму. Јер ако није нема потребе писати га. Снимак је нов, и на форуму. Време када је настао није познато.
Фотка Москве је стара фотка! Laughing
Јер је настала пре неколико дана, нема везе што се данас појавила јел тако? Није наравно.
Мало озбиљније комуникације ајде Ziveli
Boter ::Кремљоид ти тата. Иди питај га шта је видео монтажа и зашто је овај видео исцјепкан и овако склопљен...Није, био је у рату па зна како то изгледа. Али имам једнога, не верује да су Руси изгубили иједан авион до сада, све је пропаганда. Laughingslonic_tonic ::aha, mislio sam da misliš na bacanje onih granatica.
moja greška
Мислим уопште, за извиђање, навођење, па и те бомбице.

offline
  • Pridružio: 29 Mar 2022
  • Poruke: 252

Komercijalni dronovi vecinom rade na poznatim frekvencijama 2.4 i 5 Ghz , i postoje jammer-i tj blokatori frekvencija , cak ti uredjaji i nisu skupi i znaju se postaviti i instalirati na nekim objektima tako da onemogucuje prilzak drona , gube se konekcija , slika , mogucnos upravljanja ( znam iz iskustva Smile . Sto je najzalosnije oni su mali , velicine rutera , i prilicno su jeftini , mislim da ih mogli i trebali montirati na skoro svako vozilo , zato ih jos nema , nije mi jasno , a mozda ih i koriste samo ne znamo i ne masovno

offline
  • Pridružio: 12 Jan 2012
  • Poruke: 127

+ citat

Није то ништа види тек ово -
twitter.com/Randypeacock18/status/1516038618174926855

Провјерена информација као тај видео.

tvoj tvit 1 lajk, profil 33 pratilaca, slika vojnika loše kvalitete zbog jpg artefakata
citiratni tvit 1453 lajka, 314 retvitova, 46 odgovora, profila ima 62000 pratilaca, hd snimak drona

ma sve je to isto Laughing

neprovjereno, fotošopirano, stari snimak (zar je stvarno bitno da li se ovo na snimku desilo prije 5 minuta ili prije 5 dana, nije sigurno prije godinu dana - a snimak je nov kao objava koja do sada nije viđena pa da se samo tako stavi u kategoriju "stari snimak"), nije tako kako izgleda, naknadno dodano, pomjereno, položaj [ubaci šta god] ne upućuje da se stvarno tako desilo, snimljeno u katarskom studiju, evo dokaz da je sve to gluma [dokaz neki snimak iz serije], na telegramu kažu da je bilo ovako, prognoza kaže da je padala kiša, položaj sunca i mjeseca i horoskopski znaci upućuju da ukrajinci lažu itd. ... Laughing Laughing Laughing

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1376 korisnika na forumu :: 53 registrovanih, 8 sakrivenih i 1315 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 9k38, ajo baba, Alibaba1981, Areal84, bagor10, Battlehammer, Bubili, bufanje, cikadeda, darionis, darkangel, Dimitrise93, Dorcolac, DPera, draganl, FileFinder, hooraay, hyla, ikan, jackreacher011011, janbo, Karla, kikisp, krkalon, Krvava Devetka, kybonacci, ljuba, Mcdado, mercedesamg, MilosKop, milutin134, Mixelotti, mocnijogurt, naki011, nemkea71, nextyamb, panzerwaffe, Parker, pein, raptorsi, Romibrat, royst33, skvara, Srle993, Stoilkovic, suton, Toper, Trpe Grozni, Vlada78, wolf431, YugoSlav, zbazin, Zoca