Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1594

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Наводно руски бродови на пучини код Одесе. Ако је истина поставља се питање зашто их Украјинци не гађају?

https://t.me/boris_rozhin/45416

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • rb53 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 28 Mar 2022
  • Poruke: 16

Mihail
rb53 ::

ФСБ предотвратила диверсию на объекте транспорта в Белгородской области. Задержаны двое граждан РФ - сторонники украинских нацистов. Они уже дают признательные показания.
Дакле, нису хохоли, већ грађани РФ. Само су присталице (сторонники) украјинских нациста.

Zasto ne bi mogli biti hoholi?
Hoholi koji imaju ruski pasos i gradjani su RF.
Vecina Donbas-a pa jos na ovamo ka Zapadu su Rusi pa imaju samo Ukrajinske papire
Из горње информације се не може закључити да су хохоли. Већ само грађани РФ. Што нисте питали зашто не би могли бити Кримски Татари. И њих ту има прилично. И има их доста који нису баш пријатељски расположени према РФ.
А по Вашој логици могу исто тако бити и Пигмеји, Бури, Кинези, било шта. И сад ми треба да дискутујемо да ли могу бити хохоли (Пигмеји, Бури...).

offline
  • Pridružio: 13 Apr 2022
  • Poruke: 1077

Talasi pa se puno ljuljaju…

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

chichabg ::Ubedjen sam da su u pitanju Jevreji koji su došli u Izrael 90-tih, tj. njihovi potomci. Verovatno smatraju Ukrajinu svojom drugom domovinom, na to dodaš zapadnu propagandu i eto ti nepismene budaletine na frontu.

Ту "западну" пропаганду добрим делом креирају и дистрибуирају управо припадници круга Штраусових ашкенаско-туранских шовиниста и нациста, чији су најпознатији видљиви експоненти Пол Волфовиц, Меделин Олбрајт, Роберт Кејган и његова женетина Викторија Нуланд, Ентиони Блинкен, Венди Шерман и други припадници ове администрације.

У креирању постсовјетског и постјугословенског света ова група ноторних шовиниста и нациста није једина, али је незаобилазна по својој снази и утицају, како у САД, тако и у ВБ али и Европи, посебно у Француској.

Да не дужим, присуство израелских војних ветерана и добровољаца у Украјини није никакав инцидент неупућених појединаца и глупана, него сасвим природна и сасвим очекивана ствар.

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2014
  • Poruke: 1379

Drug pukovnik ::

Ajmo švabe majke mu ga nabijem, stegnite malo kaiš, ajmo radit malo, nema izležavanja.
Kako čekam trenutak kad sve pukne, kako želim da čujem kuke lule.
Zamisli ti te nakarade, mali sroljo jednoj Njemačkoj ide govoriti šta treba raditi.

Jel' to onaj isti zec sto je neki dan drzao predavanje Indiji?😂

offline
  • Pridružio: 24 Mar 2022
  • Poruke: 189

Кад смо код Мароканаца и Марока: ова држава постаје један од главних америчких "мостобрана" на западном Средоземљу. Служи и за дисциплиновање непослушних НАТО чланица. Кад год нпр. Шпанија направи неки потез који се не свиди газдама, одмах се направи емигрантска криза на границама, тензије око спорних територија (Сеута, Мелиља, острво Перехил...) и сл.

Има итекако везе са кризом у Украјини: пре неколико недеља је шпанска влада направила коперникански обрт у својој политици према Западној Сахари (њиховој бившој колонији). До сада је подржавана локална влада (наследници Полисариа) у сукобу са Мароком, али су у Мадриду одједном изјавили да нови предлог Марока (који се труди да потпуно анектира и асимилује Западну Сахару) је нешто што би Шпанија могла да подржи. То је одмах наљутило ривалски Алжир, иначе главног снадбевача овог дела Европе гасом. На крају су Алжирци (представљени у западним медијима као про-руски оријентисани) запретили да ће Шпанији ускратити гас, а касније кориговали да ће за њих важити друге цене. ЕУ ради на томе да Алжир и даље шаље гас, али Американци све више наоружавају ривалски Мароко. Поред гаса (из Алжира), ту су и стратешке резерве у Западној Сахари за производњу ђубрива (неки фосфати, мислим), још један важан ресурс због Русије и Украјине. Игранка без престанка...

Ко има времена за читање, препоручујем rts.rs/page/oko/sr/story/3320/svet/478.....ahari.html

offline
  • Pridružio: 21 Maj 2008
  • Poruke: 14797

Markoni29 ::Наводно руски бродови на пучини код Одесе. Ако је истина поставља се питање зашто их Украјинци не гађају?

https://t.me/boris_rozhin/45416

Украјинци су извршили диверзије у Придњестровљу и најављују напад, како би притисли руске снаге које су тамо (пар батаљона). Руси демонстрирају са флотом, претећи десантом, како би везали украјинске снаге које би могле да нападну.

Питање зашто не гађају?
Новији руски бродови имају савремен ПВО, чак и мали чамци. Има и Панцира, и Кинжала па и С-350. Бродови су у формацији и штите се међусобно. Ту би тешко нешто могло да прође.

Мени је веће питање зашто Руси у овом случају не дејствују артиљеријом, топовима 100мм. Могли би да гађају положај С-300, можда и аеродром.

offline
  • Pridružio: 02 Avg 2014
  • Poruke: 201

upitnik ::
Постављен је на теми Сладковљев интервју са момком који тешко може потпасти у категорију плаћеника, а лако у категорију ситуационог таоца. Наиме, он је био добар студент у Кијеву и пријавио се у војску за плату (финансијски проблеми?) пре избијања рата. Онда су их из Кијева послали у Мариупољ и на крају је завршио као заробљеник. Активно говори берберски, арапски, француски, украјински и руски језик, што је показао током интервјуа.

Нисам могао да се отмем утиску да је Сладков према њему изражавао пуно разумевање а уверен сам да ће на крају студиј завршити, ако не у Кијеву а онда у Москви.


Ja sam pomislio da on, kao i svi ostali zarobljeni placenici ima zenu, devojku u Ukrajini pa je dosao kod nje u posetu zbog velike ljubavi, da bi onda spletom slucajnih okolnosti zavrsio u Azovu

offline
  • Pridružio: 17 Mar 2017
  • Poruke: 244

Stevio ::Bugari su bukvalno najokuraženija nacija. Prvo su u fazonu neće slati oni oružje u Ukrajinu i niko njima ne može da naredi šta da rade, a onda su u fazonu mi ćemo među prvima da pokažemo Rusiji da nam ne treba.

Bugarska spoljna politika je nešto iz reda "mnogo smo ludi".

Možda ima veze sa tim i to što je bugarski narod (ne mislim na vlast) posle srpskog ubedljivo najrusofilijski u Evropi.

offline
  • Pridružio: 01 Jan 2012
  • Poruke: 1227

Sukob u Ukrajini je pokazao da društvene mreže i tetovaže po telu mogu biti vrlo opasne po život i zdravlje.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 905 korisnika na forumu :: 34 registrovanih, 6 sakrivenih i 865 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., aleksandarbl, bokisha253, cavatina, crnitrn, Djokislav, doktor1964, DonRumataEstorski, FileFinder, flash12, FOX, Insan, JimmyNapoli, Kubovac, laki_bb, laurusri, Mercury, milos.cbr, milutin134, nuke92, powSrb, Ripanjac, Sir Budimir, Sirius, t84dar, vlajkox, W123, wolf431, zdrebac, zillbg, zziko, |_MeD_|, 125