Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2052

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

online
  • Stručljak-Penal
  • Pridružio: 27 Avg 2018
  • Poruke: 10915

Citat:Хоће ли модерација стати на пут?

Čemu? Danijelovom sarkazmu?

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 08 Dec 2011
  • Poruke: 1959
  • Gde živiš: Novi Travnik - ex Pucarevo

Slonic

Neću tvrditi ništa. Vratio sam se u arhiv i malo gledao. Imali smo forsiranje početkom 4 mjeseca, prvo neuspješno (Ukrajinci poklopili artiljerijom), nakon toga smo imali popravljen ponton ali u jako lošem stanju.

Sad imamo ovo:



Obrati pažnju na ovaj screenshot koji sam napravio a od početka aprila je.



I ovaj



Evo u bojama sam uokvirio posebno ponton, tenk T-72B3 i vjerojatno opet segment pontona



Kažem opet, možda je luda slučajnost ali ovo me posjetilo na te događaje. Iskopat ću i okolne slike da provjerim još.

Evo i link sa videom, već je tada po rijeci i oko nje bilo olupina.

https://www.google.com/amp/s/www.republicworld.com.....eshow.html

https://youtu.be/qjXQY8JKMhk

offline
  • Pridružio: 29 Mar 2022
  • Poruke: 254

A jeste zapeli oko par komada tehnike , a svi nagadjate , da li su UKR i RU , da li nakupljani par dana ili sedmica , da li je i koliko posade izginulo , niko nema tacne podatke i sve su spekulacije , i da su i od jednih ili drugih nije vise ni bitno ...

Ono sto je bitno za ovaj sukob je drugi dio fronta , onaj ekonomski , koji ce najvjerovatnije i biti presudan za zavrsetak sukoba , dolar je pao ispod 64 a euro ispod 66 rublji , da su destine firmi iz EU registrovalo i placa energente u rubljama , i jos preko 10 u fazi registracije (citao sam na bloombergu , nemogu sad traziti link ) , da je povecanja potraznja za ruskim energentima i da su NENADOKNADIVI i NEZAMJENJIVI za EU industriju , i da je potraznja povecana od pocetka sukba , vec su UKR krenuli sa zatezanjem transporta i vjerujem da ce ih bas to kostati glave . Mislim da ce prije EU dopustiti da padne Ukrajina nego citava EU .

offline
  • Pridružio: 22 Okt 2006
  • Poruke: 416

@novator
slika gde pontonac prelazi BTR, vidi se mali rukavac ili nesto slicno... a ovamo ga nema...dakle mislim da to nije isto mesto...
Odgledao sam i Youtube, definistivno to nije isto mesto. Deo kad BTR prelazi, vidi se rukavac ili ostrvce..

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

novator

Логично је да није у питању један догађај. Већ да се на том месту више пута форсирала река и да су уништена возила уништавана у различитом тренутку. Још увек нема снимка уништења. Нека возила изгледају да су изгорела одавно. Друга делују да су скоро уништена итд...
Ако је тако онда то даје тотално другачију слику.

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2333
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Napisano: 12 Maj 2022 15:42

+ Prilično maloumna analiza

1. Ovo što su napisali je kao da kreneš u prodavnicu sa 1000 dinara da kupiš stvar koja košta 1500 dinara i onda kada uđeš u prodavnicu odustaneš jer imaš samo 1000 dinara, umesto da uopšte ne ideš u prodavnicu ili poneseš dodatnih 500 dinara kad si krenuo. Potpuna besmislica.

2. Kad je Rusija ovo pokušala da sprovede? Nema nijedan dokaz za to.


Ova čitava analiza je analiza pretpostavki ruskih nastojanja, a ne analiza ruskih nastojanja i zato je obična besmislica.

Dopuna: 12 Maj 2022 15:51

Elem, Savezničke snage za oslobađanje Donbasa imaju zadatak da uz minimum civilnih i minimum sopstvenih žrtava eliminišu ukrajinske snage i oslobode teritoriju LDNR.

Prelazak Severskog Donca u rejonu ovih uništenih pontona je po proceni komande bio neophodan kako bi se obezbedilo izvršavanje cilja. Komanda je svesna gubitaka na svojoj strani koje će se neminovno dogoditi prilikom obavljanja ovog zadatka, ali je u nedostatku drugih rešenja morala da pribegne ovom. Zbog toga su pontoni postavljeni na više lokacija, kako bi se osiguralo da bar jedan deo snaga uspe da pređe reku. Ne treba zaboraviti da snage koje su prešle reku imaju podršku artiljerija sa druge strane reke, a takođe sa druge strane kotla iz smera Popasne i Nižnjeg ruske trupe napreduju njima u susret.

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

Koliko se može priča oko tog pontona napričati.
Kako kome odgovara.
Na primjer, da su prvo Ukrajinci koristili ponton na tom mjestu da se povuku.
Ili da prebace nove snage.
Pa su ih Rusi poklopili.
Pa se onda isto i Rusima dogodilo.
Može nešto od prethodnog barem tri puta.
Jer su zanimljiva ova tri prilaza obali.
Trudio sam se biti što jasniji, da bude lakše za čitanje.

Edit: Dok ja pokušam što jednostavnije pisati, drugi se raspišu o sličnom.

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

_Petar ::
Ko je napisao da je to argument? Ja nisam. To je zapazanje.


Nazovi ga argumentom ili zapažanjem, zasnovan je na pogrešnom.

Citat:Na osnovu cega? Na osnovu reakcija kada je:
- povucena ekipa iz okoline Kijeva
- srusen su-34
- srusen su-35
- poklopljene neke kolone
- izvrsene diverzije unutar RU teritorije
- treba li da pomenem Moskvu gde se i dalje tvrdi kako nije steta jer ona ne moze da se krece kopnom... i gde su se oni koji su tvrdili da je steta razapinjali
- prethodni brodovi
- ko zna koliko primera tehnike i par helikoptera


Odgovoriću samo tamo gde sam se lično uključivao.
1. Povlačenje trupa iz okoline Kijeva izazvalo je gomilu nagađanja. Išlo se čak dotle da su Rusi "izgubili rat". To nisu mogli da pročitaju na ruskim telegram kanalima. Znači medalja ima dve strane, jel tako? Tako je.
2. Što se Moskve tiče, već sam u nekoliko navrata pisao. U skraćenoj verziji, pitam se da li ukrajinci Neptun ispaljuju svaka dva meseca jer se u međuvremenu "cevka ladi". A nije da nisu imali prilike i pre i posle Moskve da ga upotrebe. Ja sam svakako pristalica toga da ne nagađamo do zvaničnog izveštaja MO RF. U međuvremenu smo se na tu temu svakakvih nagađanja naslušali. Verujem da će i zvanični izveštaj biti doveden u pitanje od strane pojedinaca.
...

Ovo dole nije upućeno meni i neću komentarisati. A i ne volim rasprave "čiji je veći" i "ko poznaje više Rusa i Ruskinja"

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6272

_Petar ::
A da se ti upristojiš malo i ne nazivaš ljude koje kakvim imenima.Nisam primjetio da se neko na takav način prema tebi ophodio.
KO si ti da pregledaš zdravstvene kartone forumašima.Sram te bilo.

offline
  • Pridružio: 27 Avg 2011
  • Poruke: 3012
  • Gde živiš: treći kamen od sunca

Ако се почетак 2. Св.рата звао "лажни рат" овај се дефинитивно може звати чудни рат. Толико има нелогичних ствари да се тачно понекад човјек запита јел ово скривена камера или увод у 3. Св. рат. И да ми је неко рекао да ће Русима боље ићи економски него класични рат па не знам, гледао би га у чуду..

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1057 korisnika na forumu :: 47 registrovanih, 7 sakrivenih i 1003 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., atmel, babaroga, BORUTUS, Dimitrise93, DonRumataEstorski, dule10savic, FOX, Georgius, Insan, Karla, kihot, kjkszpj, Klecaviks, Kubovac, kunktator, ladro, ljuba, Lubica, Marko Marković, Maschinekalibar, milenko crazy north, milutin134, Mixelotti, nenad81, Neutral-M, Nobunaga, opt1, RJ, robertino, Rogan33, sevenino, Sirius, sovanova95, Srki94, Srle993, Stoilkovic, styg, Sumadija34, theNedjeljko, Trpe Grozni, vaso1, wizzardone, YU-UKI, YugoSlav, žeks62, 125