Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2152

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

online
  • Insan 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 12 Okt 2015
  • Poruke: 1583

Snimak, Ukri sa doniranim M777, vode mnogo vise racuna o maskiranju nego Ruska strana
https://www.youtube.com/watch?v=PcKS9BKgb9w

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 24 Mar 2022
  • Poruke: 187

slonic_tonic ::Iduće godine favorit Eurovizije Finska
Да, већ има и виц (ОТ?). У јануару, почетком 2022. каже Путин Зеленском:
- Помоћи ћу ти да ове године Украјина победи на Евровизији.
- Како?!
- Видећеш...

А кад смо код фронта, liveuamaps ћуте као заливени о предају и Азовстаљу, чак су поставили да је Маурипољ бомбардован, али зато јављају од јутрос о бројним нападима "by air bombs, air-to-surface missiles, Grad and Tornado multiple rocket launchers"... Што би се рекло, туче се из свих оружја. Одавно нисам видео да се мапа овако шарени:

online
  • Pridružio: 10 Mar 2022
  • Poruke: 612

Ruska imovina Renault grupe postaje vlasništvo ruske države i grada Moskve Very Happy
https://www.geopolitika.news/razgovori/toptema/z-m.....lasnistvo/

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

Voja1978 ::
Medjutim, sa ovom naknadnom pameti, mislim da nije trebalo da krecu u SO nego u rat. Mobilizacija, isprovociras neki ubedljiv casus belli i za mnom braco preko granice.


Zašto misliš da ih nešto i sada sprečava da umesto SO"objave rat" i izvrše mobilizaciju? Po meni, ništa. Ipak, i dalje to ne čine i drže se svog plana i nauma.


Citat: A ne ovako, em si imao pogresnu procenu kako ce se ponasati ukrajinska vojska, na osnovu toga si promasio kolike snage treba da angazujes, taktika ti je (shodno tome) neadekvatna i kola su krenula niza stranu. Sad moras da se vadis, a zelis da izbegnes mobilizaciju. Tesko ce moci to tako.

Zašto misliš da su imali pogrešnu procenu VSU? Znam da je analiza spremnosti i ponašanja VSU bila tema ovde, na forumu, u tome je i moja malenkost aktivno učestvovala. Mi ovde imamo slobodu da analiziramo i komentarišemo (događaje, postupke, pravce kretanja, dejstva itd) da dajemo sopstvene procene i gradimo sopstvene pretpostavke. Čak i odemo dalje i da procenjujemo i planiramo naredne poteze. Ali, to i dalje ne znači da su ti ruske procene, ruske pretpostavke i njihovi planirani potezi. A ovde smo, koliko vidim, i pored odsustva šire slike, skloni tvrdnji na osnovu sopstvenih pretpostavki.

Citat:Sto ce tice samog rata, ja mislim da on nije mogao da bude izbegnut na duze staze. Rusi su mogli da ga izbegnu samo po cenu sopstvenog unistenja, a to nijedna drzava ne bi uradila. Ali ako to znamo mi na ovom forumu, i manje vise se svi oko toga slazemo, kako je Moskvi to promaklo? Zasto ovih 8 godina nisu iskoristili da deluju ispod zita u Ukrajini, da podmicuju generale i politicare, da lobiraju kod naroda i da, kada taj dan konacno osvane, preuzmu citave delove zemlje bez borbe. Ovako su dozvolili Zapadu da napravi armiju kojoj je mrznja prema Rusiji jedino vezivno tkivo i naravno da sada moraju da se bore za svaku udžericu u svakom selu.

Rusija je u proteklih osam godina uradila onoliko koliko je mogla. Omogućila je slobodu na Krimu i pomogla građanima Donbasa da se odupru kijevskoj hunti. U međuvremenu je uspela da zaustavi prodor kijevske hunte i razmeštanje NATO. Ne sumnjam da bi, da je tada mogla više, uradila više, no, očigledno za više nije bilo ni tadašnje spremnosti ni mogućnosti.
Što se lobiranja kod naroda i političara tiče, mi zaista ne znamo kolike su razmere represalija koje je u proteklih osam godina sprovodio Kijev nad svojim neistomišljenicima i koliko je uopšte tako nešto bilo moguće.


Da zaključim. Ovo ne možemo nikako posmatrati kao sukob Rusije i Ukrajine i meriti stvari po tom aršinu. Ovo je sukob daleko širih razmera, Ukrajina je samo trenutni poligon.

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Колико Њу Јорка има у Украјини?
Овде пишу да је почела битка у реону Њу Јорка.
https://t.me/boris_rozhin/48817

online
  • Pridružio: 10 Mar 2022
  • Poruke: 612

Markoni29 ::Колико Њу Јорка има у Украјини?
Овде пишу да је почела битка у реону Њу Јорка.
https://t.me/boris_rozhin/48817

Dobro je dok borbe ne stignu do San Francisca i Los Angelesa!

offline
  • Pridružio: 17 Okt 2021
  • Poruke: 261

Ček, što se malo po malo spominje mobilizacija ako Rusi trenutno, po broju prebrojanih brigada od jednog uvaženog kolege, imaju oko 25 000 vojnika na frontu što je 3 puta manje od početka SO ?
A bez problema bi mogli da angažuju 150 do 200 hiljada i još da im ostane za Arktik i Istok.

offline
  • Pridružio: 26 Feb 2022
  • Poruke: 307

Sta bi sa ranjenicima Azova. Znali se koliko se predalo.

offline
  • Pridružio: 13 Jun 2007
  • Poruke: 2285
  • Gde živiš: South of Heaven

^
Prethodna stranica : 51 ranjen i 9 "pregovarača"...

online
  • Webb 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 29 Mar 2006
  • Poruke: 677

krlebgd77 ::Ček, što se malo po malo spominje mobilizacija ako Rusi trenutno, po broju prebrojanih brigada od jednog uvaženog kolege, imaju oko 25 000 vojnika na frontu što je 3 puta manje od početka SO ?
A bez problema bi mogli da angažuju 150 do 200 hiljada i još da im ostane za Arktik i Istok.


Ovo postaje sve vise realno ako ne i moranje. Jer ukri sa druge strane regrutuju sve zivo sto moze da drzi pusku. Ocigledno je da rusi nemaju dovoljno ljudstva za ovoj sukob.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1033 korisnika na forumu :: 54 registrovanih, 7 sakrivenih i 972 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, 9k38, _Rade, A.R.Chafee.Jr., Atomski čoban, babaroga, bankulen, BlekMen, Bobrock1, Bokiboks, Brana01, Bubimir, comi_pfc, darkangel, Denaya, Dimitrije Paunovic, djboj, Djokislav, Dorcolac, DPera, FOX, goxin, grenadir, Herman Terrance Aubrey, Insan, ivica976, jaeger, kalens021, Karla, kolle.the.kid, kunktator, Luka Blažević, M1los, mercedesamg, MiG-29M2, milenko crazy north, Mixelotti, nenad81, nikoladim, pacika, Parker, RJ, Rogan33, S2M, sasa76, slonic_tonic, Snorks, solic, torivoje, VJ, vobo, VP6919, Webb, zodiac94