Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2148

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 07 Avg 2016
  • Poruke: 252

Krenuli ranjeni da napuštaju Azovstal, da vidimo dal će u treću zemlju ili u DNR.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

А јел баш увек морате да давите тему?
Да ли можемо да пратимо догађаје или не?
Прочитао сам на телеграму вест везану за Њу Јорк али нисам разумео. Да ли је Њу Јорк ослобођен или су Украјинци одбацили Русе одатле?

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2010
  • Poruke: 2411
  • Gde živiš: Beograd

Boris90 ::Ne bi trebalo vise da spominjete slom VSU ako zelite da vas neko uzme za ozbiljno ..

Sto je najgore od svega, i ja sam prilicno uveren da ce se sve ovo zavrsiti slomom VSU. Jer nije moguce da dugo vremena trpe ovolike gubitke, cak i uz ogromnu vojnu pomoc i uz mobilizaciju. Jednostavno, mnogo ginu i mnogo se razara, ne moze vecno da traje. Pitanje je da li ce Rusi izdrzati ali nije pitanje da li ce i Ukrajina. Nece sigurno.
Drugo, Ukrajina "kosta" zapad 5 do 7 milijardi evra mesecno. Znaci da za dva meseca potrose citav srpski budzet za godinu dana. Ko ce to da placa narednih godinu ili dve? To su bas velike pare. A bez para nema rata.
Moj je problem samo to sto mislim da je Rusija izabrala najbezvezniji od svih bezveznih nacina da dodje do pobede. I najskuplji. A doci ce do pobede, ako istraje. Mora.

offline
  • Pridružio: 02 Mar 2022
  • Poruke: 332

mercedesamg ::@Malo točeno lijepo je što navodi takve uslove za uvođenje sankcija.

E to je i meni upalo u oko juce kad sam ga slusao... Rekoh sebi, sto bi nesto tako izjavio? Medjutim, onda je rekao da bi ,,zavrsio'' posao za Srbiju ukoliko bi doveo Volkswagen ovde, i da smo bolji od konkurenata osim sto nismo uveli sankcije Rusiji. A rekao je da bi ziveli 10x bolje da uvedemo sankcije. Realno, mi nismo toliki zavisnik od gasa. Imamo ugalj da proizvodimo struju.

Mislim da je ovo neka drugacija operacija, i da cemo uvesti sankcije.

offline
  • Pridružio: 07 Avg 2016
  • Poruke: 252

Markoni29 ::А јел баш увек морате да давите тему?
Да ли можемо да пратимо догађаје или не?
Прочитао сам на телеграму вест везану за Њу Јорк али нисам разумео. Да ли је Њу Јорк ослобођен или су Украјинци одбацили Русе одатле?


Rusi su prišli Novogorodsku, borbe i dalje traju. Juče su ili prekjuče uzeli Novoselovku, a danas Novoselovku 2.

offline
  • Mrkva 
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 21 Jan 2018
  • Poruke: 817

Malo Točeno ::Novorusija je minimum koji moraju da ostvare. Ako zauzmu i Kijev, Sumi, Cernigov, Poltavu, to je onda prava pobeda. Sve manje od Novorusije je poraz.
Mojih 5 centi. Ono što definira većina nas kao Novorusiju će Rusija osvojiti i s vremeno posve uključiti u sastav RF. U ovu opciju uključeno Pridnjestrovlje. One najzapadnije galičke regije sve do Ivano-Frankovska idu pod Poljsku vojnu upravu, nešto slično kao turske kontrole nad sjevernom Sirijom s tim da je također izvjesna ponovna integracija pod poljski suverenitet. Ostatak Ukrajine ugrubo od Vinice do Sumija, to jest od Kijeva do Kirovograda koji će vjerojatno biti tampon država pod proruskom vlašću. Još sam mišljenja da će Rumunjska prigrabiti Črnjivce, vjerojatno Budžak i Moldaviju bez lijeve strane Dnjestra prvo kao vojna uprava i poslije potpuna integracija. Doduše, izvjesna je isto tako opcija da će se moja kristalna kugla razbiti u paramparčad.

online
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6232

@Voja1978
Pišeš brate kao da si na peščeniku.
I ja se kolokvijalno izražavam.Ništa nije u ovom ratu genijalno(ili možda ima stvari koje jesu) ali ne možeš stvari ocijenjivati površno a da ne sagledaš kompletnu sliku.Povlačenje sa Harkovskog pravca je OK ako se ne misli uzimati grad.Da li stvarno neko misli da bi ukri mogli slomiti Ruse na tom relativno uskom prostoru naslonjenom na RF a da to Rusi ne dozvole svojim činjenjem tj. ne činjenjem..Ako to mislite da je moguće, onda ću se ja isključiti iz daljnje prepiske.
Šta gledamo zadnjih pa skoro mjesec dana?Hrpe mrtvih vojnika VSU.Ima i uništene tehnike VSRF.Ali živa sila je ono što Rusi melju.I na kraju će ih samljeti.I to je činjenica.Koliki će teritorij zauzimati, ja ne znam, ali neće biti malen u to sam siguran.

I još da dodam pošto je Voja napisao nešto prije ovog mog posta pa koristim priliku da se nadovežem.Takav rat iznurivanjem je pokušao Egipat sa Izraelom 1969-te godine.Tada su amerikenjci uspjeli opskrbiti Izrael sa svim potrebnim da izdrži pokušaj Egipta.Nije bilo pitanje šta i koliko košta.Takva je bilo naređenje iz Ovalne sobe.Tada SSSR nije bio neposredno ugrožen, jesu interesi ali ne i sama država.I na kraju je Egipat odustao.Pitanje svih pitanja je, ko će sad odustati?

@Mrkva
Ne diraj mi Budžak i deltu Dunava. Mr. Green

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

То је била ова вест:
❗️🇷🇺🇺🇦 По предварительной информации, Нью-Йорк пал под натиском союзных сил.

54 и 110 омбр ВСУ понесли огромные урон, стоит вопрос о переформировании бригад из-за невозможности оперативно восполнить невосполнимые потери.
#Донецк #Россия #Украина
@rybar

*Поддержать нас: 4377 7278 0407 7977

Према прелиминарним информацијама, Њујорк је пао под налетом савезничких снага.

54. и 110. омбре Оружаних снага Украјине претрпеле су огромне губитке, а поставља се питање реорганизације бригада због немогућности да се брзо надокнаде ненадокнадиви губици.

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2441

Ne znam da li ovde da podelim, ovo nisam video nigde u medijima da je Vucic rekao da na jesen ocekuje mnogo siri globalni sukob i da veruje da je nuklearni rat izuzetno realan:


Obzirom da je prosle godine rekao da strahuje za Evropsku bezbednost na prolece i pogodio je, i obzirom da je u kontaktu u "visim" krugovima, ovo uopste nije neka bezvezna izjava.
Po ponasanju same Ruske armije mi deluje da se njima ne zuri i da su u Ukrajinu gurnuli manji deo armije, a da ce vecina da nastupa po Evropi, a mozda i preko okeana... Bice ovo zanimljiva godina jako.

offline
  • Pridružio: 07 Avg 2016
  • Poruke: 252

Ljudi počela lagana predaja Azova, a svi ćutite Smile

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 991 korisnika na forumu :: 46 registrovanih, 10 sakrivenih i 935 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, _Sale, A.R.Chafee.Jr., babaroga, bobomicek, bojank, Brana01, Bubimir, cemix, DENIRO, Dimitrije Paunovic, dragoljub11987, Duh sa sekirom, dule10savic, Futog 74, Georgius, hyla, Još malo pa deda, kobaja77, kybonacci, Lieutenant, maiden6657, Metanoja, mgolub, MiG-29M2, milenko crazy north, Milometer, muaddib, Nemanja.M, nick79, Papadubi, pein, Regrut Boskica, Ripanjac, RJ, ruma, S2M, sap, Seeker, slonic_tonic, suton, VJ, wolf431, Zimbabwe, Žrnov, Čivi