Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2200

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 29 Nov 2019
  • Poruke: 212

SAD mogu lakse da prebrode sve ovo, imaju mnogo vecu sirovinsku bazu od Evrope. Tu su i velike sirovinske baze Kanade i Latinske Amerike, evo upravo su pomilovali Madura u Venecueli. To jasno pokazuje da ih to boli jer nikada ne bih dali Maduru da se razmase kao sto sada moze, sto moze skupo da kosta SAD u buducnosti ali to je neka druga tema. Ali im nikako nece biti lako.
Evropa je stvarno u ozbiljnim problemima. To je oblast bez sirovina. Imaju jos Norvesku sto se tice energije. Na obodu imaju Azere ali to Rusi mogu lako da preseku, tu je jos Afrika tipa Alzira, Nigerija i Angola ali to nije u dvoljnim kolicinma i prilicno je nestabilno. Problem je golem.

SAD ce i dalje biti zavisne od nafte a moguce da ce ponovo postati zavisni od uvoza gasa za nekih 10ak godina. Ali problem je i el.energija. Taj gas im je danas glavni izvor el.energije, medjutim uvoze uranijum iz Kazahastana(gde Rusija moze da uleti) i Australije, cek malo i Rusije. Mnogo zaviseo od raznih metala koje sve moraju da uvoze a mnogi su glavni izvori u Rusiji i Kini. Tako da im pozicija nije laka kako se predstavlja.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • 187 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 02 Feb 2017
  • Poruke: 2085

+ Tor pogađa nešto, konačno i snimak sa termovizije

Jeste dan ali sve jedno ,s obzirom da je termozvizija a ekran je sniman znaci nije originalan snimak ,poprilicno jasnu sliku daje .Od 35 sek vidi se pad letjelice nakon pogodtka ,100% BPL su skinuli.

Evo interesantniji snimak istog obaranja sa parametrima,plus ton tj razgovor operatera.Uigrani su ,ko zna sta su ovi poskidali do sad .Ovog su u dolasku .

https://twitter.com/i/status/1526509129996673024

E sad ne razumijem se dovoljno ,jesu li ovo imali jos ciljeva samo sto su im bili u odlasku i van dometa nisanca Question

Kontejner na Orlanu sa fugasnim minama je djelo zaista nekog genija..Orlan je veoma jeftin da na
nekim ciljevima moze da prodje i kao kamikaza a ono pride sto se orlan koristi visetruko ,lansira sa sine prackom jos se i kontejner za mine vraca na dopunu Mr. Green .Ovo nije iznudjeno resenje uopste ,nije se ovo moglo odraditi za mjesec dana i da se to primi u jedinicu .Ko zna sta sve jos od tih mina imaju za te kontejnere jer rusi ne daju i dalje snimke sta sve koriste .Dosta toga nam je nepoznato ostalo jos iz Sirije i dalje sve nesto na kasicicu od visoke tehnologije ,umjesto da utrontaju gace suparnicima iliti partenerima kako ih zovu od milje oni sve preko MoD a daju informacije umjesto da preplave net svime .
Na tebi je da vjerujes generalu kada radi brifing tj cita sta je unisteno ukrajincima ,35 minibacaca,10 haubica,5 BPL ,13 tenkova a snimaka nema.Pa kao da se radi o U2 i cekaju da se ovi dobrano izlazu i onda tek pokazu svijetu pilota sa sve priznanjem i opremom za snimanje.
Proslo je to vrijeme ......No mozda bolje i tako nego da im svako u vojsci od oficira u VKS do prasinara (nemoj ko da se naljuti) ima go pro i internet pri ruci pa da se seruje odmah po mrezama.....Nisam pametan zaista ,razmisljam na glas ,Jopet Ziveli

offline
  • Pridružio: 09 Mar 2022
  • Poruke: 197

Cranium@

Upravo zbog likova poput tebe i slicnih izgubih volju za forumima jos poodavno i mrzi me vise i pisati jer se uvek nadju likovi koji lece svoje frustracije po internetu omalovazavajuci drugacija misljenja na tako maliciozan nacin. Zato su forumi izumrla vrsta jer je jako malo ostalo tolerantnih ljudi koji mogu pisati uvazavajuci drugacija misljenja. Da ne "pricam" sto nisi ni shvatio sta je pisac hteo reci. Rusi imaju na desetine vrsta oruzja proizvedenih u malim kolicinama i 4-5 Terminatora ne prave razliku. Ali kada od svega toga skupe po nesto i nagomilaju na najvaznijim mestima to vec pravi razliku tamo gde im je urgentno. Da su sve te Iskandere i Kalibre spucali na UKR najbolje jedinice odavno bi zauzeli skoro ceo Istok Ukrajine. Pokusaj unistavanja sposobnosti UKR vojske da vodi rat ocigledno nije uspeo niti moze jer Zapad samo salje a i ogromna je Ukrajina.

offline
  • Pridružio: 10 Sep 2014
  • Poruke: 903
  • Gde živiš: Republika Srpska

https://twitter.com/MarQs__/status/152681592451853....._&ref_url=

Zar nisu ovi snimci neki dan objavljeni kao ruska artiljerija dejstvuje po polozajima Ukropa

offline
  • Pridružio: 24 Mar 2022
  • Poruke: 275

962 украјинска милитанта из Азовстаља предала се у Мариупољу – Штаб Тероодбрана ДНР
И то је само за сада. https://t.me/RVvoenkor/12616

offline
  • Pridružio: 29 Nov 2019
  • Poruke: 212

Napisano: 18 Maj 2022 8:51

Trenutno se predalo 962 iz Azovstala.

Dopuna: 18 Maj 2022 8:54

Moram reci da nisam ocekivao da ih ovoliko ima. Ovo je golema brojka ljudi.

offline
  • Pridružio: 04 Jan 2012
  • Poruke: 82

@VojvodaMisic
Po meni su rusi Kalibre i Iskandere koristili vrhunski, tačno za šta su i namenjeni za uništavanje logistike.
Neće sigurno koristiti krstareću raketu za uništavanje žive sile, to nije namena tih raketa. Živu silu im satiru artiljerijom i avijaciom.
I ako se meni lično ne dopada ovaj usporeni ruski ritam očigledno da oni ne žele brže.
Po meni ovaj tempo je nametnut zbog Evrope. EU će morati da se menja ili će propasti.

offline
  • Pridružio: 24 Mar 2022
  • Poruke: 275

Decentralizacija podataka:
Током дана предало се 694 милитаната из Азовстала, укључујући 29 рањених - Министарство одбране Русије.

Агенција наводи да се од 16. маја у Азовсталу предало укупно 959 милитаната, укључујући 80 рањених, од којих је 51 пребачен у болницу Новоазовск у ДНР.

Према подацима штаба Тероодбране ДНР, предало се укупно 962 милитаната. https://t.me/RVvoenkor/12617
Nedostaju nam trojica Very Happy

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2309
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

panda1 ::Napisano: 18 Maj 2022 8:51

Trenutno se predalo 962 iz Azovstala.

Dopuna: 18 Maj 2022 8:54

Moram reci da nisam ocekivao da ih ovoliko ima. Ovo je golema brojka ljudi.


To je samo do ovog trenutka što se predalo. Ima ih 2400, ako su tačne tvrdnje Sladkova.

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6233

Pojavio se jedan stari snimak iz okoline Kijeva.Dezintegracija VSU.I sve snimano sa BPL.

🇷🇺🇺🇦 Northwestern part of Kyiv. In the vicinity of the village of Kotsiubynske, a battalion stronghold of the Armed Forces of Ukraine was destroyed by precise strikes of heavy artillery. Dense fire eliminated the manpower of a motorized infantry platoon of Ukrainian security forces. Armored vehicles were put out of action and completely destroyed. Footage from 03/29/2022
https://t.me/intelslava/29163
VIDEO

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1246 korisnika na forumu :: 41 registrovanih, 6 sakrivenih i 1199 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Bobrock1, Botovac, Brana01, CikaKURE, DeerHunter, Dimitrije Paunovic, dragoljub11987, dragon986, dushan, Georgius, herrDule, ILGromovnik, Kubovac, kuntalo, Leonov, lord sir giga, Lošmi, Magistar78, Mcdado, mercedesamg, milenko crazy north, milutin134, mrvica78, nebkv, oldtimer, panonski mornar, Parker, raptorsi, royst33, Srle993, ss10, Stoilkovic, Sumadija34, suton, tmanda323, vasa.93, vladulns, voja64, Volkhov-M, Zandar