Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2220

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

Malo Točeno ::

Не! То је рекао један од колега онда да можда мисли на свој сектор, а заправо је 1:40 рекао за Донбас на почетку СО, па је онда у другом интервју рекао код њих је већ сада 1:10, док је на кијевском (северном) правцу било 1:40.



Pre nekih mesec dana sam se prepirao sa nekim ovde u vezi toga. Pazi, u pitanju je bio jedan snimak gde jasno kaže "kod nas" ili tako nešto, misleći na svoju jedinicu. Ispostavilo se da sam bio u pravu i da sam ga dobro razumeo.
Ne mogu da tvrdim za druge snimke jer ih se ne sećam. Proverićemo kad bude bilo vremena.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2331
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Ako uzmemo ovaj Berićev podatak o poginulima kao relativno tačan, ispada da ima oko 3800 poginulih LDNR i 3200 VSRF. S obzirom da se VSRF borila u Kijevskoj, Černjigovskoj, Sumskoj, Harkovskoj, Hersonskoj i Zaporožskoj oblasti, moglo bi se reći onda da su većinu napretka savezničkih snaga u Donbasu izvojevali opolčenci uz podršku VSRF.

Taj narativ medijski narativ mislim da odgovara Rusima. Negde na početku sukoba sam napisao da bi cilj Rusije mogao biti da upravo opolčenci na krilima ostvarenih vojnih uspeha jednog dana postanu vojska nove Ukrajine ili barem vojska Novorusije. Neko će morati da održava red i mir na oslobođenim teritorijama, a opolčenci koji su rođeni u Ukrajini su mnogo prihvatljiviji za običnog neutralnog Ukrajinca nego pripadnici ruske vojske.

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2016
  • Poruke: 2613
  • Gde živiš: Beograd

Markoni29 ::Берић не може да зна колико је руских и ЛДНР војника погинуло. Једноставно није на таквој позицији да зна. Може да прича само што је начуо или што су му рекли да каже.
Берић може да зна колико је његових сабораца из јединице страдало. Колико је непријатеља његова јединица заробила. Итд...


Управо тако, делује да мање-више извлачи процене из досадашњих руских и ДНР извора. Не треба му се посебно веровати ни за шта изнад његове јединице и њиховог дела фронта.

online
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7957
  • Gde živiš: Zagreb

flash12 ::Можда је просто тајна у томе да Русима недостаје капацитета за надгледање непријатеља 24/7, поготово у овако великој земљи. О недостатку тих капацитета смо причали још у Сирији, кад је на неупоредиво мањем терену непријатељ лагано пребацивао јединице у великим колонама по Идлибу и другде, без икаквог кажњавања од стране руске авијације.
Sumnjam. Pa radi se o samo par željezničkih pruga koje mogu bez problema nadgledati i iz satelita.
To su kompozicije duge po kilometar, idu polako, satima. Za vrijeme vožnje, satelit u niskoj orbiti ih nekoliko puta preleti, taman da imaju samo jedan jedini na tom području.
Ni analiza toga nije problem, jedan čovjek može to raditi, to je samo par pruga, pređeš okom za par minuta svakih dva sata nakon što prođe satelit.

offline
  • Pridružio: 10 Apr 2020
  • Poruke: 269

flash12 ::Можда је просто тајна у томе да Русима недостаје капацитета за надгледање непријатеља 24/7, поготово у овако великој земљи. О недостатку тих капацитета смо причали још у Сирији, кад је на неупоредиво мањем терену непријатељ лагано пребацивао јединице у великим колонама по Идлибу и другде, без икаквог кажњавања од стране руске авијације.

Nema kapaciteta... pa to se radi decenijama:
- Sateliti;
- profi špijuni na visokim mestima vojska, vlast, policija;
- Krtice - obični građani - spavači, koji su u Ukrajini rođene, (u do juče istoj zemlji, sličan - skoro isti jezik, vera, donekle fizionomija);
- Oni, malo noviji što su provaljeni da iznajmljuju stanove u Kijevu i ostalim gradovima;
- pa onda telefoni koji snimaju sa prozora (kako RF, tako i Ukr vojsku) i šalju na određeni sajt -kriptovano, naravno - a tamo gleda ko treba da gleda i donosi odluke...

Ako sve ovo pa na Kub nisu koristili u Ukr, onda se nisu spremali za rat...
P.S. Ovo sam nabrojao na brzinu, iz glave...
P.PS. Ako već neko nije kontaktirao naše MO sa idejom za ovu aplikaciju za telefon ili aplikacijom koja hvata ovakve poruke, prijaviću patent Wink

offline
  • Pridružio: 02 Mar 2022
  • Poruke: 332

Испаде да су Руси изгубили више тенкова, авиона, хеликоптера, камиона итд.. него људи?

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Чини ми се да ДНР редовно објављује број страдалих војника и цивила почев од јануара ове године.

У сваком случају губици украјинских снага само у Маријупољу и околини износе око 10 000 војника. Мало ли је?

offline
  • Pridružio: 24 Mar 2022
  • Poruke: 59

alterminfo.blogspot.com/2022/05/postoji-i-.....to-ne.html
...zanimljiv tekst , ali ne mogu kopirati...ako neko može....

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2016
  • Poruke: 2613
  • Gde živiš: Beograd

Исто тако је у Идлибу Русија требало да надгледа веома малу површину и да примећује груписање противничких снага за напад. И ту смо константно критиковали како Русија то дозвољава. Наравно било је мудраца који су тврдили да Руси то све раде плански Laughing мада с обзиром на штету коју су многе такве офанзиве терориста изазвале, било би делузионо то тврдити.

Сећам се да су тада много бољи форумаши којих на овој теми нешто нема, као рецимо pow, говорили о недостатку оружаних руских дронова са способношћу 24/7 присуства у ваздуху. Колико је то тачно не бих знао рећи јер се у дронове не разумем.

Али свакако се много пута дешавало да се терористи лагано групишу, изведу веома озбиљан напад који нанесе огромне губитке првим линијама САА, и онда се тек неколико сати касније ВКСРФ пробуди и крене да их бомбардује, онда кад су већ разуђени на групице, на фронту, у сред борбе.

offline
  • Pridružio: 02 Mar 2022
  • Poruke: 332

Miki01 ::https://alterminfo.blogspot.com/2022/05/postoji-i-ovaj-vazan-razlog-zasto-ne.html
...zanimljiv tekst , ali ne mogu kopirati...ako neko može....


+ Tekst je u spojleru

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 756 korisnika na forumu :: 8 registrovanih, 1 sakriven i 747 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Koridor, marsovac 2, Milos82, Mixelotti, opt1, slonic_tonic, vobo, yrraf