Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2240

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 14 Feb 2015
  • Poruke: 431

@Upitnik
Bilo kakva nestabilnost na B.I. u ovom momentu, dovela do sloma berzi, usled skoka cijena energenata i potpuno obesmislila ekonomske sankcije prema Rusiji. Stavise, Evropa bi bila na koljenima jer nakon Ruskih ostala bi bez zalivskih energenata.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
online
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3101

Možda azovstal ima neki pomočni izlaz, pa sada če pokušat ova grupa koja ostala da pobjegne.

Ili če radije da umru, nego da izuče novi zanat u kaznenopopravnom domu. Izgleda da če biti "uzbudljivo do samog kraja".

offline
  • Pridružio: 06 Feb 2010
  • Poruke: 793
  • Gde živiš: RS/BiH

Vrijeme je da se trkavica oko Azovstala zavrsava.Ove Voline ,Koline i Prokopenke treba zasuti i staviti tacku na i. Fosfor ,Napalm ,FAB 3000.....

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1465

Mrkva ::.
Ne znam sad koliko je velik gubitak s obzirom koliko su htjeli pritisnuti ondje. Ionako mi nije imalo puno smisla jer sav taj teren nije bio skroz pokriven za toliki prijenos tehnike. Što se tiče pobjede, jedino što su uspjeli je da im ne uletu skroz s te strane i relativno brzo ih ne ulove u okruženje. Međutim, sa sjeverne i istočne strane su upali u Sjeverodonjeck i već se vode urbane borbe. Tako da, još ispada da će to biti posljedica toga što su premjestili snage pa onda govorimo o pirovoj pobjedi? Još nešto, vrlo mi je čudan taj ulaz i želja da se uđe u spomenuti grad kada se nije ovladalo uzvisinama s desne obale rijeke. Iste uzvisine imaju u dometu Lisičansk. Tako da čak i ako (pro)ruske snage osvoje/oslobode Sjeverodonjeck teško će skroz ovladati čitavim arealom dok god ne bude očišćena desna obala. Kako se čini, do iste će spomenute snage vjerojatno doći s juga.


Jeste Lisicansk na uzvisenju i nadvisuje Severodonjeck i Borovske. Zato Rusi nisu jos ni izbili na levu obalu Severskog Donca severozapadno i juzno od grada. Zbog tih uzvisenja sa leve strane.
Imaju tri mosta koja spajaju levu i desnu obalu reke pod kontrolom Ukra. Da li su ti mostovi jos celi? Obala sa leve strane nije ni malo pogodna za neki pontonac da se napravi. Koliko vidim na earthu jedina pogodna obala za prelazak reke je samo kod tih mostova. Zapadno izmedju obale i Severodonjeca ima brisani prostor sirine oko 1-1.5km.U sredini je naselje Pavlovgrad, dok je juzno od grada pa sve do Borovska sumovit deo. Rusi i da zauzmu ceo grad u taj prostor ne mogu da udju, sve dok su Ukri u Lisicansku.Ali isto tako ni Ukri ne mogu tu opstati.Ovako izgleda taj brisani prostor izmedju gradova sa Lisicanske strane kod glavnog mosta.



Najverovatnije da Rusi pokusavaju potisnuti Ukre na levu obali i tako osloboditi znacajan deo snaga koje trenutno vezuje grad.

Kao sto sam pisao ranije da ce Ukri napraviti odbranu na reci. Posle Belogorovke moze se reci uspesno.

Trenutno Rusi guraju polako juzno uz desnu obalu ka Lisicansku.

offline
  • Pridružio: 29 Jun 2011
  • Poruke: 1096

RJ ::Neki se nisu predali i nastavljaju sa borbom....

Citat:Bohdan Krotevych
@BohdanKrotevych
Chief of staff Azov regiment, Mariupol , Azovsteel Major NGU

18.05.2022 Азовсталь
Боротьба триває
(prevod - Borba se nastavlja)


https://twitter.com/mayameeroo/status/1526089407664726016

Iskoristili degenerici što su prestala bombardovanja pa se slikaju za propagandu i šatro izigravaju heroje, al neće još dugo biti heroji.

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

rikirubio ::@Upitnik
+ Блиски исток и Украјина


Свесни су тога блискоисточни актери, а посебно Емирати, Саудијска Арабија и два Мухамеда (бин Зајед и бин Селман). Зато их се не може лако уцењивати нити пристају на санкције Русији и друге мере које од њих траже прекоокеански ратнохушкачки манијаци.

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1465

Frunze ::Rusi kontrolišu Tripolje i Vladimirovku kod Soledara. Ovo se čini kao vrlo značajan napredak.

Mesni žitelji potvrdili. Vladimirovku su zauzeli ruski desantnjiki, a Tripolje Vagnerovci. Pilipčatino još uvek nije pod ruskom kontrolom.


To je ovaj deo sto sam oznacio crveno. Opet mi ne ide u glavu sto je pasivan ovaj plavi krug.....
Sa ovim napredovanjem dobrano su ugrozili Artjomovsk, ali imaju izlozene bokove.


offline
  • Pridružio: 13 Apr 2022
  • Poruke: 1075

Ovo sa Azovcima iz Marijupolja je čudno, njihov telegram nalog je utihnuo, a na njemu su objavljivali sve važnije stvari, zadnja je Prokopenko kad je rekao da ispunjavaju naredbu da sačuvaju živote.

https://t.me/polkazov/4486

Moguće je da je među njima došlo do nesporazuma oko toga ko prvi treba da se preda Mr. Green

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32530

Ovo je grupica iz LNR nzm na kojem jeziku gospodžica zbori al ekipa je j***no imala sreće jedan je dobio metak sreća pa ga je pancir spasao a bogme obrstiše metci dobrano i grane.


Evo i Kaline

offline
  • Pridružio: 22 Mar 2022
  • Poruke: 43

Denaya ::

Imaju tri mosta koja spajaju levu i desnu obalu reke pod kontrolom Ukra. Da li su ti mostovi jos celi?


Zadnji snimak sa satelita bez oblaka je od pre 10 dana, i tad su jos bili celi. Mada verujem da ce ih Ukri srusiti kad(ako) se budu povlacili jer im je to do sad bila praksa.

Mozda bi Rusi onda mogli da oni sruse jedan, pa onda drugi most, recimo namerno promase treci.... mozda bi to malo ubrzalo Ukre da se povuku znajuci da bi mogli da ostanu zaglavljeni sa druge strane.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 831 korisnika na forumu :: 5 registrovanih, 0 sakrivenih i 826 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Bobrock1, DragoslavS, mrav pesadinac, sokojet, Srle993