Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2268

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2019
  • Poruke: 5520

I kako će to sad da utiče na motivaciju ostalih?


Garant će sad po društvenim mrežama vrtiti #freeVolina #freeProkopenko i sl mada već su žene vukli po televizijama.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 08 Avg 2014
  • Poruke: 1379

Buda Baba ::Ево га Волина на површини

https://twitter.com/AZmilitary1/status/15277224771.....hye9SxDV8A

Zasto kondukter iza njega ima bijelu traku? 😎

offline
  • Pridružio: 08 Mar 2022
  • Poruke: 725
  • Gde živiš: na dnu kace

komkom ::
Zasto kondukter iza njega ima bijelu traku? 😎

I zasto odgovara ljubazno na ruskom? Mr. Green

online
  • ikan 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 03 Feb 2013
  • Poruke: 2784

fantom_S ::Има ли неко контруктиван приједлог како ријешити тај проблем логистике тј. доставе на прву линију? Можда за прву развући ту колону, слати рецим по 2 камиона, па за пола сата опет 2. Мања количина сигурно није тако атрактиван циљ као група од 10 комада.
Nema tu izmišljanja tople vode. Tako je kako je.

Nego, da izbacimo taj izraz "logistika". Imamo skroz srpski izraz korišćen generacijama i utisnut u svaku knjigu koja se bavi ili pominje tu tematiku.

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1541

Koridor ::#Denaya

Pa sigurno je trebala popuna ne bi isli 7 kamiona ali nisu Ukri krivi sto je to uradjeno traljavo. Ovaj forum narice kako sporo sve ide a kad ide brzo evo sta se desi, tipicno za nedostatak ljudstva a teritorija ogromna...znaci nocna mora za logistika. Zato sam I rekao nadam se da su ljudi/vozaci prezivjeli jer trebaju.


Nisam imao nameru tebe prozvati, nego to mi palo ko kec na desetku da pokusam iskazati svoju misao. To za vozace se i nadam da su uradili i sklonili se na sigurno. Na tvoje pisanje jos bih dodao konfiguraciju terena. Ne mislim da je bas skroz traljavo odradjeno, na onakvom terenu ne znam kako bi mogli bolje. Imaju taj put i tuda moraju. Ne mogu preko njiva i livada. Ali to i neprijatelj zna i motri taj put i ceka zicer. Isto tako sad Rusi motre put Artjomovsk-Lisicansk.

Moj post se vise odnosio na opasnosti koje sa sobom nosi okruzivanje neprijatelja. I da to nije bas jednostavna rabota. Za presecanje Lisicanske izbocine ovim klinom iz Popasnaje i drzanje stabilnog prstena, potrebno je bar duplo vise ljudstva nego da sad ravnaju desno i levo krilo Popasnog klina. A sve mi se cini da Rusi upravo to rade.Ako Rusu nije prioritet okruzivanje Ukro snaga u Lisicansku, mislim da nece gurati klin od Popasnaje po svaku cenu napred. Tako razvlace i produzuju liniju dodira.Jeste da rastezu i Ukro linije ali njih ima vise i vise im odgovara duza linija zbog brojcane premoci.

Guraju napred ka Soledaru, sto dalje mogu da se Ukri ne konsoliduju. Kod Soledara je bilo snimaka i fotki jakih utvrdjenja koje su napravili Ukri. Tu je moguce da Rus stane neko vreme.
Usli su u Troickoje, samim tim i Svetlodarsk ce morati napustiti. Znaci pada ceo potez juzno od Troickog i ispravlja se levo krilo. Odbrana je naceta i dolazi se u bok Ukro linijama ispred Gorlovke.



Isto to se desava na desnom krilu. Tu situacija zavisi od Zalatnoja, da li ce se Ukri povuci ili ostati i pasti u kotlic. Ne napadaju ga direktno vec ga stavljaju u potkovicu. Daljim napredovanjem dolazi se sa leve strane Lisicansku. Na mapi ispod sam nacrtao moguci scenario razvoja situacije.


Kad Rusi dostignu punu crvenu linije (naravno ne mora bas tako) a Ukri se ne povuku iz Lisicanska onda moze da se desi zatvaranje kotlica. Ostvarili su dovoljnu sirinu prstena da mogu neometano vrsiti logistiku jednica koje drze obe strane prstena. Duzina unutrasnjeg i spoljasnjeg prstena je odprilike ista ako ne i manja nego trenutna duzina sadasnje linije.

online
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8533
  • Gde živiš: pecina stroga

Izlaze stvari polako na vidjelo. Zelenski se zali da je mnogo pilota helikoptera poginulo pokusavajuci, ali ida nisu mogli da organiziraju vazdusni koridor sa Azovstaljom. Jer Rusi imaju jaku PVO.

Citat:Intel Slava Z
🇺🇦⚡A lot of pilots died trying to break through to Azovstal - Zelensky

The President of Ukraine acknowledged that the Armed Forces of Ukraine suffered significant losses among the flight crew, but could not organize an air corridor with the Azovstal plant in Mariupol

"A very large number of people died - our pilots ... Why? Because there were no air corridors to Azovstal because of Russia's powerful air defense," Zelensky said.


Citat:"Очень большое количество людей погибло – наших летчиков. К сожалению, погибли. Также абсолютно героические люди, которые знали, что сложно. Знали, что долететь почти невозможно. Долететь до "Азовстали" и привезти им лекарства, пищевые продукты, воду, забрать тела, раненых.

...Много вещей происходило, которые никто официально не мог комментировать. Почему? Потому что воздушных коридоров к "Азовстали" не было из–за их мощной ПВО", – рассказал Владимир Зеленский.

online
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3166

https://twitter.com/GeromanAT/status/1527726459225141248

GP:"Ruske snage zauzele su sve te položaje - vrlo sporo - zadnjih 72 sata - unatoč tome što je ponestalo municije i ljudi
(za moje Ukro fanove)"

Ovaj, pa ljudi zar je moguče, počela bežanija ukrajinaca. Mr. Green

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

Citat:‼ПОТВРЂЕНО‼
Такозвани "командант" "Азова" ДЕНИС ПРОКОПЕНКО одведен је у специјалном оклопном аутомобилу због мржње становника Мариупоља и жеље да се казни✅

Министарство одбране Русије


Tekst za link

offline
  • Pridružio: 08 Mar 2022
  • Poruke: 725
  • Gde živiš: na dnu kace

Исходя из этого, потери противника в Мариуполе могут составлять примерно 10 тыс. человек ранеными, убитыми и дезертировавшими, что хороший показатель для Русской армии и мобилизированных бойцов бригад
Донбасса.

Rozhin (Cassad) ima racunicu da je 10k boraca iz Marijupolja poginulo, dezertiralo ili izbaceno iz stroja.


https://t.me/zvezdanews/80484
Za one sa telegramom, danasnja predaja preostalih.

offline
  • Pridružio: 22 Nov 2014
  • Poruke: 527
  • Gde živiš: na koridoru

bojank ::Nobunaga ::Pitanje za nekog kome je to struka.Moze li se od g*vana praviti gas?Konkretno da se iz otpadnih voda izvlače metan i amonijak i da se upotrebe kao gorivo i komponenta za veštačka djubriva.Koliko bi bilo potrebno postrojenja i koliko bi koštao takav proces?

Moze, u okviru prerada otpadnih voda. Moze i od stocnog otpada. Investicija je medjutim velika i vraca se "na kasicicu", pa je nepopularna osim ako "zastitari zivotne sredine" ne nateraju.
Upoznat sam sa jednim projektom, konkretno za Bgd, prerada 20% otpadnih voda, rok izgradnje (nakon dobijanja svih potrebnih papira, nalazenja zemljista itd) - 5 godina, rok za prvu isplativost (kada fabrika pocne da pravi profit) - 3-5 godina, povratak kapitala - tek za oko 20+ godina.
Znaci da neko treba da razmislja 30+ godina u buducnost, sto je prica koju u Srbiji dok nas neko ne natera necemo gledati.


---------------
Jeste post u postu ali je sve povezano.
Nedaleko od mene vec 5-6 godina fercera bio elektrana tj.od g*vana(govedje stajsko djubre)se proizvodi elektricna struja.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 888 korisnika na forumu :: 57 registrovanih, 8 sakrivenih i 823 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, armor, Atomski čoban, babaroga, Battlehammer, bladesu, Bobrock1, bufanje, ceman, comi_pfc, dejanbenkovic, Dimitrise93, djordje92sm, doloress, Dorcolac, Dragan1998, Excalibur13, Faki-Valjevo, FileFinder, goxin, ikan, ivica976, Karla, kolateralnasteta, macak44, Mad Serb, mgolub, milenko crazy north, Milometer, MiroslavD, Ne doznajem se u oružje, nenad81, novator, panzerwaffe, procesor, rasok, raykan, Regrut Boskica, Ripanjac, sasa76, skvara, solic, sombrero, Srky Boy, Srle993, Steeeefan, stegonosa, vathra, Vatreni Zmaj, Velizar, Vlada1389, vladaa012, voja64, Zerajic, zillbg, zziko, šumar bk2