Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2284

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 18 Nov 2017
  • Poruke: 1447

Ti nemacki tenkovi su uvek uberwafen do prvog ozbiljnog sukoba.
U siriji su turci upotrebili gomilu oklopnih vozila protiv malog protivnika i nisu se proslavili. A tek tehnicka resenja: upravo gledao postupak dopunjavanja gorivom kod kanadskih sa dodatnim oklopom- moras demontirati oklop itd i na kraju zasrafiti sa 100Nm...taj tenk je za radionicu a ne za rat.
Tenk moze na bojistu preziveti sukob sa povr samo sa aktivnom zastitom i to je to....a tad je gotovo svejedno da li je T72 ili abrams.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19187

Dodatni oklop na Kanadskim je bio za Avganistan i delimicna improvizacija. Kod "normalnih" ne moras nista da srafis.

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Sremac993

Друже колико нама треба да преживимо? Има нас око 6,5 милиона. Колико може да подбаце приноси а да ипак можемо да прегурамо?

offline
  • Pridružio: 14 Dec 2010
  • Poruke: 1312

Gde se zapadni tenk suocio sa protivnikom koji poseduje ozbiljnu artiljerijsku skolu , sredstva, artiljerijske radare zadnje generacije i adekvatna sredstva osmatranja?

Njihov nijedan protivnik nije imao nijedan od ova 4 parametra, Ukri su imali/dobili sva 4.

Zapad s takvim protivnikom ne bi stupio u borbu. To je pametno za njih,nije slabost i kukavicluk, nego promisljenost i planiranje. Do sad nije morao, mogao je cekati i iscrpljivati, a kad uskoro bude morao, uporedjujte.

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

flash12 ::
Проблем са Руском војском од 90-их до данас је што имају 10 пута мање тенкова од Совјетске армије, а њихов квалитет није битно бољи у односу на тад, и много више заостаје квалитативно у односу на западне тенкове. Тако да у последњих 50 година, прво су имали квалитет и квантитет, затим само квантитет, данас ни једно ни друго.



Zaboravljaš da se proizvodni kapaciteti Rusije mogu lako podignuti tako da glede kvantiteta ne bih baš bio toliko siguran.

online
  • Pridružio: 01 Dec 2009
  • Poruke: 1852
  • Gde živiš: Borca Sebes gde obicno .......

To koliko Rusija ima tenkova mislim da ni oni ne znaju a vidjali smo takozvana skladišta tenkova more. I imaju rusi dovoljno teritorije i ljudi da predaju dok se ti ne srede i vrate u borbeno stanje. E kad oklop krene da se kotrlja i da trese zemlju ovi sto gadjaju tenkove pobećiće glavom bez obzira. Njima se desava pozar da im strada po 10 20 tenkova u skladistima pa nikom nista ide se dalje. Niko nama nije kriv sto smo mali i sto nemamo ni za ono sto imamo.
A pored tih sto se remontuju mogu se proizvoditi novi i to u stotinama primeraka godišnje e to je sila.
Evropa nema tenkova sve ukupno koliko su i rusi i ukrajinci izgubili je njima misaona imenica.
I ja se pitam gde oni pobedise po svetu da nije amera.
Ali zal pojedinih zemalja za kolonijama je neprevazidjena.
Znam Juniore da nije bilo hrane ali su ti ratovi trajali po 4 godina milioni vojnika ratuju nema ko da radi na poljima pa se preziveli nekako ovo traje 4 meseca u jednoj zemlji i glad u svetu ajte molim vas pa sta su do sad jeli i čime su to plaćali.

offline
  • Pridružio: 08 Dec 2011
  • Poruke: 1960
  • Gde živiš: Novi Travnik - ex Pucarevo

Amerikanci šalju još 18 m777 sa vučnim vozilima i tri artiljerijske radarske stanice.

https://southfront.org/new-military-aid-from-the-u-s-to-ukraine-approved/

Vezano za tenkove, oklopna vozila i sl. Kada komentiramo vrstu terena i prohodnost nije samo težina ta koja uvjetuje navedeno. Detaljnije u tabeli:



Tako da bi ukrajinske oranice, posebno nakvašene i slikovito opisane od strane Sremca, vjerovatno zakopale sve što danas ide na gusjenicu. A onda dalje ide problem mostova.....

Tako da oni silni tenkovi sa početka operacije zapeli po njivama sigurno nisu nikakvo iznenađenje, posebno onim koji poznaju ovu tematiku detaljnije.

I još nešto, a na to se pozivaju mnogi. Nisam siguran koliko tenkova ostavljenih po pustopoljima širom Rusije može da se vrati u pogon. Svakako o tome mogu više Bojank i Jester, ali nisam siguran ni dali je to izvedivo i isplativo. Da su bar konzervirani kao oni američki, međutim ruski su po poljima na otvorenom skoro 30 godina...

online
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6287

Тако се дешава десакрализација „хероја Украјине“. Срамно су се предали не исцрпећи све ресурсе за отпор, обећавајући да ће се пре тога држати до последње капи крви. Сада су постали хероји разних мема, док чекају трибунал.
https://t.me/boris_rozhin/49772

Hrabra trojka iz Azovstalja na časovima pevanja.

offline
  • Stručljak-Penal
  • Pridružio: 27 Avg 2018
  • Poruke: 10919

Citat:Znam Juniore da nije bilo hrane ali su ti ratovi trajali po 4 godina milioni vojnika ratuju nema ko da radi na poljima pa se preziveli nekako ovo traje 4 meseca u jednoj zemlji i glad u svetu ajte molim vas pa sta su do sad jeli i čime su to plaćali

Jeli su ono što uvezu, a izvoza nema.

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

S2M ::Тако се дешава десакрализација „хероја Украјине“. Срамно су се предали не исцрпећи све ресурсе за отпор, обећавајући да ће се пре тога држати до последње капи крви. Сада су постали хероји разних мема, док чекају трибунал.
https://t.me/boris_rozhin/49772

Hrabra trojka iz Azovstalja na časovima pevanja.



Ti "heroji Ukrajine" završiće na smetlištu istorije, gde im je i mesto, zajedno sa svim ostlim tekovinama Majdana. Za pet ili deset godina niko se više neće sećati Prokopenka, Kaline, Voline, niko se neće sećati ni Azovstalja jer apsolutno nikakav trag u ovom ratu nisu ostavili, osim trag nečoveštva - a to će biti tema za neki tribunal.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1156 korisnika na forumu :: 39 registrovanih, 6 sakrivenih i 1111 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Apok, Brana01, debeli, Denaya, Dimitrise93, FOX, Gargantua, goxin, hatman, hologram, HrcAk47, ikan, Istman, Karla, kunktator, laganini123, laki_bb, Libertas, Lieutenant, lord sir giga, Mcdado, mercedesamg, Mi lao shu, Milometer, milutin134, Mixelotti, mkukoleca, nemkea71, panzerwaffe, S2M, Srle993, tomigun, vathra, VP6919, vukdra, vukovi, zbazin, zeo, žeks62