Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2283

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2016
  • Poruke: 2599
  • Gde živiš: Beograd

VladaNS1978 ::

Onaj nesretni Leopard 2 se u Turskim rukama žestoko izblamirao.
Otvarali ga ISIS-ovci kod Al-Baba kao konzervu sa sve prigodnim lansiranjem kupole. Verovatno ste svi videli snimak kada ga bočno dobiju sa Maljutkom i ceo bojev komplet ode u majčinu. Ej, bušila ga 55 godina stara raketa...
I Abrams je daleko od neuništivog koliko smo videli po Jemenu, ali po pitanju bezbednosti posade je u odnosu na Ruske modele neuporediv. Doduše, zamisli onih njegovih 70 tona na Ukrajinskom blatu.
Pre bi bio podmornica nego tenk Very Happy


Прво, цепидлачиш и издвајаш 3-4 догађаја. Друго, нигде нисам рекао да су неуништиви тенкови, већ да су неупоредиво бољи од ових руских Т верзија пре Армате. А ако сад поричемо чак и то, онда значи да је овај форум начисто отиша у першун. Пре овог рата овде је апсолутно прихватљиво било говорити о недостацима Т-72/90 у односу на остале светске тенкове. Поготово у вези са експлозијом бојевог комплета, кад си га већ споменуо, што је врло чест догађај код Т-72 и генерално изузетак код Абрамса и Леопарда, где генерално посада може лакше да преживи.

И на крају, Абрамс у Јемену је био у рукама најскупљег башибозука на свету, Саудијске армије. Турци су са друге стране Леопард користили релативно ефикасно, и свакако су боље прошли са њим него што је нпр. САА са својим Т верзијама у истом рату.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Neimar i savremeni farmer.
  • Pridružio: 24 Nov 2010
  • Poruke: 11683
  • Gde živiš: U sremu voljenome...

Леопард 2 држи део бојевог компелта у трупу, тако да ако га поткачиш ту, оде као и Т серија руска...

Абрамс је друга прича, мада и њих отварају као конзерве, живо ме интересује како би та два тенка прошла против артиљерије јер је навише технике овде у овом сукобу уништено са истом, а не са ПОВРом..

За оно што је пројеткована 60тих година Т серија је била врхунска и чеоно не заостаје ни мало за западним конкурентима, е сад друга је ствар што се бојиште много изменило и стигли су ПОВР системи који максимално експлоатишу недостатак серије Т ако се поклопе са бока или пак од горе, међутим виђали смо снимке где је потребно 5-6 АТ ракета да погоде једна Т тенк да би га избацили из строја, а негде је потребан само један хитац, тако да је неумесно говорити који је тенк бољи, јер и један и други имај уи преднсоти и мане и један и други су направљени да се боре против тенка, а не против ПОВР или пак сада против дронова...па и једна меркава је биал убер тенк па су је отварали као кокице док нису наместили трофи...

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2016
  • Poruke: 2599
  • Gde živiš: Beograd

Совјети су са Т серијама имали чак и предност над западним тенковима све до отприлике 1980-1985. кад креће превага у корист Запада. Но чак и остатак 80-их могло би се рећи да су Совјети имали надмоћнију тенковску војску просто због огромних бројева.

Проблем са Руском војском од 90-их до данас је што имају 10 пута мање тенкова од Совјетске армије, а њихов квалитет није битно бољи у односу на тад, и много више заостаје квалитативно у односу на западне тенкове. Тако да у последњих 50 година, прво су имали квалитет и квантитет, затим само квантитет, данас ни једно ни друго.

А Армата жестоко касни, и судећи по очекиваном паду руског БДП ове године, те вероватно мањем или у најбољем случају истом војном буџету долазећих година, нећемо ми њу видети у већим бројевима барем до 2030. А сећамо се 2015. кад су говорили како је до 2020. у плану неких 2000 Армата... Crying or Very sad

offline
  • Pridružio: 28 Feb 2022
  • Poruke: 323

https://twitter.com/i/status/1527755184931229701

Кренуло певање. Не знам да ли су платили ауторска права за песму. Сем овога што певају, навео бих још нешто из песме што овој тројици лежи као будали шамар.

Да ли је ово живот прави?
Да ли је само машта?
Ухваћен у одрону
Нема бежања од стварности.
Отвори очи....

Мама управо убих човека
прислонио сам му пиштољ у главу
Повукао обарач,сад је мртав
Мама, живот је тек био почео
Али сад сам све упропастио
Мама, оох...

Морам вас оставити иза себе и суочити се с истином
Мама, оооооооох

Како дошло, тако прошло, хоћете ли ме пустити?
Бисмала(Ахмат Сила), нећемо те пустити
Пустите ме(Нећемо те пустити)(Никад, никад, никад, никад)
Не,не, не, не

Ох мама миа, мама миа)Мама Миа, пустите ме
Белзебуб чува ђавола за мене, за мене!

offline
  • Pridružio: 13 Jan 2012
  • Poruke: 2220

Markoni29 :: Најтеже је мегаполисима. Десетине милиона људи. Нестанак струје, воде и хране је катастрофа.
А замисли неког у облакодеру у Лос Анђелесу шта ће да ради ако нема струје и хлеба.


cuvena tri dana do kraha...
toliko treba da su u slucaju krize u velikim gradovima pocnu nemiri.
nije to samo u usa, nego svugde gde je par miliona ljudi na gomili. tu je i kina i indija sa gomilom ogromnih gradova, gde je ionako vec problematicno (narocito u indiji).
prosecan stanovnik velikih gradova, ima u proseku, zaliha hrane za 3 dana.
posle sledi pljacka i otimacina, a za nedelju dve, ako ostane isto, onda krece se iz grada u otimacinu po selima.
tako da ce onima na selu mozda biti lakse, ali ne mora da znaci jer ce se svako, od drzave (politicari koji su navikli da zive u izobilju na racun drugih), vojske, civila iz gradova nakaciti na njihovu grbacu da im oduzimaju resurse.

offline
  • Pridružio: 13 Maj 2022
  • Poruke: 457

Napisano: 21 Maj 2022 11:37

Broj tenkova - Danska, Belgija i Mađarska ukupno oko 100, Finska, Švedska, Austrija i Holandija po 150, Slovenija, Slovačka i Irska zajedno oko 50, Britanija 250, Rumunija 350, Španija 500, Poljska skoro 1000 i sve ovo skupa je još daleko od Turske. O Rusiji da ne pričamo.

Dopuna: 21 Maj 2022 11:40

Dodajte i Italiju i Francusku i opet Turska ima više tenkova.

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6232

Šta će Španiji 500 kom.Da neće Gibraltar da napada Mr. Green

offline
  • Neimar i savremeni farmer.
  • Pridružio: 24 Nov 2010
  • Poruke: 11683
  • Gde živiš: U sremu voljenome...

По оклопној заштити совјетски/руски тенкови нису каскали уопште за западним нити данас каскају. ЈЕдина предност заапдних је та што су они крајем 80тих увели термовизију на своје тенкове самим тим их учинили уобјитији у свим временским условима, док је то код Руса због расапда СССР стало потпуно до увођења Т-90А са катрина термовизиојом тамо од 2004. године. Да би данас сви модернизовани Т-72/80 имаи термовизију, до душе сокрнављени су са оматрачким станицама за командра, али је зато Т-90М то све добио и он је да кажемо најкомплетнији Т тенк који Руси поседују. Тако да он по смим параметрима не каска за паданим ни у чему, чак шта више вишак бојевог комплета су му изместили у нишу позади, којој се не може приступити изнутра куполе, али је то онај бојев компелт који је био по боковима трупа и ако не грешим куполе и звог чега је често долазило до опаљења муниције када дође до пробоја. Предност Т-72/90 серије у односу на Т-80 серију је тај што му барутно пуњење сотји скроз на поду у ауто пуњачу док је код овог другог вертикално псотављено, што еј за 72јке преднсот јер теже је ту погодити тенк и тако...било како било, кда имају исправан ЕРО то све лепо функциониште, када њега нема онда се тенк уништи..

Као што рекох, проблем је што је овде у овом рату артиљерија та која уништава оклоп а не противнички РПГ тимови ајд да их тако назовем...не кажем да нема тога, али у зантно мањој мери...

Армата је имала низ проблема током тестова у трупи зато касни, а и цена која јој је папрена у односу на Т-90М ганц нов...

offline
  • Pridružio: 13 Maj 2022
  • Poruke: 457

S2M ::Šta će Španiji 500 kom.Da neće Gibraltar da napada Mr. Green

Ili to, ili za građanski.

offline
  • Pridružio: 13 Jan 2012
  • Poruke: 2220

S2M ::Šta će Španiji 500 kom.Da neće Gibraltar da napada Mr. Green

vise puta su razmisljali o tome.
zadnji cirkus je bio 2017, nakon bregzita.

https://www.reuters.com/article/uk-britain-spain-g.....FKCN1Q71KZ

https://www.express.co.uk/news/world/1408316/Gibra.....h-Army-RAF

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1097 korisnika na forumu :: 36 registrovanih, 6 sakrivenih i 1055 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., ajo baba, Asparagus, Atomski čoban, babaroga, Brana01, CikaKURE, Dimitrise93, DonRumataEstorski, Dorcolac, DPera, FOX, hooraay, HrcAk47, ivan1973, jackreacher011011, Još malo pa deda, Karla, Lazarus, LUDI, milenko crazy north, milos.cbr, moldway, naki011, nebidrag, nemkea71, nenad81, NoOneEver Dreams, Romibrat, sasa87, Sirius, stegonosa, vathra, W123, zlaya011, |_MeD_|