Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2293

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

bojank ::
Ni pod stavkom razno. Stare linije za proizvodnju nisu konzervirane i nestale su a novih nema. Postoji jos puno uskih grla, jedno su motori, drugo je SUV, trece je varenje oklopnih ploca velike debljine, sto moze samo UVZ.



Čekaj, na bazi cega možemo da tvrdimo da samo UVZ u Rusiji moze da vari oklopne ploce velike debljine(?!?), dalje, odakle informacija o uskim grlima, te koliki je maksimalni kapacitet fabrika tenkovskih motora na primer?

A SUV postoji u nekoliko varijanti te razne tenkove sa raznim SUV na tim linijama mogu da prave, neki ce imati bolji neki losiji SUV ali to ne smeta maksimalnim kapcitetima proizvodnje tenkova da se ostvare jer SUV jednako moze da se poveca proizvodnja ako ima porudzbina.


Citat:linije za proizvodnju nisu konzervirane i nestale su a novih nema.

Linije za proizvodnju su linije za proizvodnju, ne konzerviraju jer konzervacija takvih linija je skupa i nepotrebna, vec se prema potrebi adaptiraju i modifikuju u zavisnosti od proizvoda na njima.
Osim, ako ne idemo na bankrot jer,
Konzervacija linija za proizvodnju to je BANKROT fabrike



Citat:Proizvodnja vagona i tenkova se ne moze porediti jos od 2.s.r.

Daje se kapacitet fabrike za vagone radi razmatranja velicine fabrike i njenih ukupnih kapaciteta a proizvodnja tenkova i vagona trenutno u UVZ paralelno tece, deo linija za vagone moze preci da pravi tenkove i obrnuto kao sto je vec radjeno a u UVZ se moze praviti 40000 vagona godisnje pored linija za prozvodnju tenkova koje se samo za tu namenu koriste i koje mogu da prave do 1200 tenkova godisnje trenutno bez koriscenja dodatnih linija za prozivodnju.

Za vreme potrebno za proizvodnju 40.000 vagona sa 40.000 radnika moze se napraviti okvirno oko 7000 savremnih tenkova T-72/T-90 razlicitih tipova.

Ne bi se taj prelaz na proizvodnju tenkova obavio za dan, to niko ne kaže, ali kapaciteti fabrika i montažne linije u njima to omogucavaju povecanje ako se to želi uraditi.

Za poredjenje Đuro Đakovic Specijalna Vozila je mogao da proizvede maskimalno oko 150 tenkova M-84 ili oko 600 vagona godisnje na vrhu svoje slave 80-tih u fabrici sto je maks kapacitet te fabrike.

Koliko je Đ.Đ mala fabrika u poredjenju sa UVZ moze se videti upravo iz tih podataka a pored UVZ u Rusiji imamo prakticno jos jedan fabricki koncern jednako sposoban prakticno istih kapaciteta kao UVZ koji je nekada radio i tenkove i oklopne transportere a sve zajedno to je kako je receno oko 90.000 zaposlenih ciji broj moze i dodatno da raste ako raste proizvodnja ili treba brzina u proizvodnji, znaci imaju dosta velikih kapaciteta koje mogu ako zele da preorijentisu na proizvodnju tenkova - opet ako im treba, u svakom slucaju kapacitete, tehnologiju i proizvodne mogucnosti imaju na raspolaganju.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

sremac993

Сада иде отрежњење. Него треба преживети то отрежњење. Земље имамо. Нема нас пуно. Само нам је мало памети потребно да преживимо.
И ако нисам пољопривредник моного ценим вас пољопривреднике. Баш ми буде драго када се нека девојка из града уда за неког на селу и тамо остане да живи. Мој шурак је оженио девојку из града и остала је да живи на селу. Ради човек свака му част. Да му само мало помаже држава имао би продуктивност 300% већу.
У сваком случају ако нас сељак не спасе овај пут ми смо готови.


Извињавам се на офф-у.
Мада мислим да нас све брине моје питање.

offline
  • 187 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 02 Feb 2017
  • Poruke: 2114

Da li kod starijih tenkova sve do T 90 ili pak Armate u rusa postoji potreba za vakum varenjem bilo cega ?

Nesto sam na strucnom dijelu citao ali ne mogu da se sjetim cemu sluzi kod oklopa....uopste..i da li se tada iskljucivo radi hladnim varom.

Hajde tavaris palkovnik pomagaj se sjetim ..ubi me

offline
  • riva 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 02 Avg 2011
  • Poruke: 349

Lord Nem ::Da li je moguće da neko ko ima elementarno znanje o vojnoj terminologiji napiše da neveruje da je RF u stanju da zauzme Odesu, Harkov i Nikolajev? Druže radi se o supersili koja može da polupa pola planete, sa kojom Amerikanci ne smeju da udu u direktan konflikt. Pitanje je samo njihove taktike, koji će i kada redosled poteza da primene.

Ne vidim sta s tim ima veze poznavanje ili ne poznavanje "vojne terminologije" ??
Ja sam jedan rat prosao..

Da su do sada mogli zauzeti Harkov i Kijev vec bi ih bili zauzeli u onom prvom naletu a ne bi povukli trupe nakon gubitaka u ljudstvu i opremi.

Odesu koja je milionski grad tesko da mogu zauzeti. Ogromne zrtve na obje strane.

Naravno da RF moze raznjeti pola planete i naravno da to moze napraviti i npr. USA.
USA je isto tako teoretski mogla zauzeti Vijetnam.. da je upotrebila po koju atomsku bombu ili mobilizirala ljudske i materijalne efektive kao sta su to napravili u II sv. ratu.
Srecom po narod Vijetnama pa nisu. Bilo je prilicno razloga da to ne ucine.
Isto vrijedi i za Korejski rat.. Bilo je prijedloga da se upotrebi nuklearno oruzje i u Korejskom ratu i u Vijetnamskom ratu. Vjerovatno nebi bilo nemoguce ni zauzeti Kubu..
Sovjeti su isto tako mogli zadrzati Afganistan ali to nisu ucinili.. itd.. da ne nabrajam dalje.

Jedno je (teoretska) mogucnost neke sile/supersile a drugo je koliko je u datom trenutku ta sila odlucna ici daleko u ostvarivanju svojih ciljeva.


Naravno moze se desit i raspad morala u Ukrajinskoj vojsci pa da padne i Nikolajev ili Odesa, sve opcije su uvijek otvorene, ali kao sta sam napisao: "Ne vjerujem da RF ima snage da zauzme Odesu, Harkov i Nikolajev.. ali tesko je ista prognozirati, ovaj rat ce se najvjerovatnije voditi jos dugo tako da je sve moguce."

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Чувено дело руског мајстора Репина када га објави УСА амбасада.
Иначе једна од мојих омиљених слика.

https://t.me/anna_news/32662

offline
  • Pridružio: 06 Avg 2013
  • Poruke: 1708

konstruktor ::Dostanic09 ::

Koliko ce ljudi jos izginuti zbog gluposti.... GUZ - Glavom U Zid Kao da rata u Siriji nisu videli. Ne bi da pametujem, al ne mogu da se sastave sa ratovanjem ni posle 90 dana. Sva sreca te imaju izobilje tehnike.

Da im komanduje Isam Zahredin bilo bi mnogo drugacije


neznam zasto ste ubedjeni da tv ekipe, ili u ovom slucaju taj "gonzo" ima nekakve veze sa ovim. odavno postoje radari za otkrivanje artiljerije, a ako se kombinuju sa bespilotnim letelicama, onda imamo ovo sto imamo.


Da potpisem i da kazem 100% je tako ne mogu niti cu ikad moci. Ali u danasnje vreme da ti dovodis TV ekipu na liniju fronta, ili da neko u blizini uopste ima mobilni je katastrofa. Lociranje se radi u milisekundama. Nisu dzaba zabranili mobilne i snimanje, i zato imamo ovoliko malo snimaka sa fronta, da ne kazem da ih uopste i nemamo. Ameri prvenstveno a i Rusi su poprilicno koristili tu taktiku u borbi protiv ISIL-a u Siriji. Doslo im je glave ono njihovo dzihadi on-line ratovanje.

offline
  • Pridružio: 24 Sep 2013
  • Poruke: 4549

Vest danas na Sputnjiku, glavni akcenti iz intervijua Dimitrja Rogozina kanalu Rusija 24:

Citat:
Rogozin: Udahnućemo novi život raketno-kosmičkim preduzećima u oslobođenom delu Ukrajine
Generalni direktor ruske državne korporacije „Roskosmos“ Dmitrij Rogozin smatra da bi ta kompanija mogla da udahne novi život raketno-kosmičkim preduzećima Ukrajine, na teritorijama koje su oslobođene tokom specijalne operacije Rusije.

Citat:
„’Roskosmos’ može da uspostavi potpuno normalno funkcionisanje takvih preduzeća, otvori radna mesta za građane na oslobođenim teritorijama. Mi zaista vrlo ozbiljno posmatramo takvu mogućnost“, istakao je on za TV „Rusija 24“.

Citat:
Kako je precizirao, u Kijevskoj, Harkovskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti postoje preduzeća koja su nekada bila „neodvojivi deo jedinstvene kosmičke porodice“ bivšeg SSSR.

https://rs-lat.sputniknews.com/20220521/rogozin-ud.....65385.html

Eh, sanak pusti ili čovek pravi već ozbiljne planove za budućnost, izleteo se ili je samo bočna linija kojoj je dozvoljeno da saopšti ciljeve SO po teritorijalnom pitanju, mišljenja prepuštam vama.

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

Markoni29 ::+ Иља Рјепин...

..је геније, а овај потез тамошње америчке амбасада показује њихово одсуство елементарног разумевања уметничког дела и бескрајни примитивизам.

offline
  • Pridružio: 08 Apr 2022
  • Poruke: 646

wictory\defeat :

https://twitter.com/powerfultakes/status/152778985.....KF76w&s=19

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8471
  • Gde živiš: pecina stroga

Sremac, ako bude gusto sa psenicom u Srbiji javljaj da saljem kupus iz Afrike


Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 830 korisnika na forumu :: 4 registrovanih, 0 sakrivenih i 826 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: draggan, MilosKop, Shilok, zlaya011