Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2289

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2309
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Frunze ::Srušen jedan od dva drumska mosta između Severodonjecka i Lisičanska.
Evo još informacija.
Ukrajinac kaže da su Rusi srušili jedan od dva mosta kuda je išla dostava oružja. Drugi most je pod vatrom Rusa. Ukoliko Rusi sruše drugi most, Ukrajinci u Severodonjecku ostaju odsečeni!

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
online
  • Pridružio: 13 Jan 2012
  • Poruke: 2222

Kenanjoz ::

Aha i zbog te finte su izvrsili rizican desant na aerodrom Gostomelj sa najelitnijim trupama ?

Zbog finte su elitne jedinice (VDV), mesec dana po Buci i Irpinu ginule i gubile tehniku ?

Zbog finte su na istocnom delu Kijeva vrsili onaj ludacki napad sa oklopnom kolonom, koja je prosla sa manjim gubicima i to pukom srecom, jer je kolona bila pod artilj. vatrom Ukropa, umalo da pogode TOS VBR.

Zaista mi nije jasno da neko pri cistoj svesti moze da odvali ovako nesto, ej poslali najelitnije jedinice da fingiraju napad i da mesec dana ginu ni za sta GUZ - Glavom U Zid


ja i dalje ostajem pri stavu da se uleteli u kijev u prvih par dana, stavili zelenskog u bukagije kao i kompletni politicki i vojni vrh, rat bi dobili ekspresno. sigurno je bilo takvih planova, gostomel je dokaz za to.

ovo, nakon kampanje u siriji gde su se pokazali efikasni, a narocito nakon one brze razvaljotke u krimu, kad je ruska vojska izgledala nepobedivo, da ce se 80 dana muce tamo vamo po ukrajini, niko na kugli zemaljskoj nije pomislio. pa moze sad da mi se ulepsava ko kako hoce, ja i dalje u to ne verujem.

da je neko napisao u prvim satima rata da ce biti ovo sto sad jeste, kompletan forum bi ga poslao kod psihijatra Very Happy

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Овај у рову не види ове поред?
https://t.me/boris_rozhin/49816?single

offline
  • riva 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 02 Avg 2011
  • Poruke: 349

flash12 ::Шта је тачно погрешно рекао? Мислим, што се тиче стања на терену и даљих могућих потеза Русије. Ако Донбас заврше успешно и буду имали снаге да наставе рат, повезивање са Придњестровљем би био апсолутно логичан следећи потез. А каже да неки руски званичници својим изјавама и указују на те могућности.

Pozdrav flash

Slazem se sa @kunktator koji je napisao "Daj bre Flash, ti si za ovoga Bžežinski lično, ne spuštaj se na njegov nivo."

Nije taj lik u videu rekao previse pametnih stvari, a prva recenica mu je dosta pretenciozna.
Ne bih to nazvao "spektakularno".
Trebalo bi uzeti u obzir povijest. Rusi/Sovjeti su znali krenuti u ratove dosta lose ali su se u vecini slucajeva vratili s ivice ponora i pobjedili. (pisao sam o tome u jednom postu.. izuzetak su rat 1905 i Krimski rat 1854).

Slazem se s tobom i sa @Kenanjoz da napad na Kijev nije bio finta i da su Rusi tu imali daleko veca ocekivanja. @Kenjanoz je to dobro argumentirao u svom posljednjem postu, pa da ne ponavljam.
Ne vjerujem ni da je Harkov bio finta..

Vidjeli su da ne mogu dalje gurati na tim pravcima i jedinice su bile povucene.
Ni prvi ni zadnji put u povijesti ratovanja da nesto ne krene po planu.

Medjutim neuspjeh na ta dva pravca ne mora nuzno odluciti ishod rata. Daleko je jos 90-a minuta.

Vojska RF ima tradiciju, intelektualni i svaki drugi kapacitet da uci iz svojih gresaka i ispravlja stvari u hodu.

Mislim da je kljucni front ekonomski. Dok RF ima slobodan i otvoren put prema vecini zemalja Svijeta (narocito Kine) ne moraju se bojati da ce pokleknuti zbog ekonomskih sankcija.
Kina nece okrenutri ledja Rusiji. Nije luda da propusti ovakvu priliku ekonomskog razvoja (Ruski plin i nafta) + cuvaju sebi ledja u slucaju sukoba sa USA.

Ne vjerujem da RF ima snage da zauzme Odesu, Harkov i Nikolajev.. ali tesko je ista prognozirati, ovaj rat ce se najvjerovatnije voditi jos dugo tako da je sve moguce.
Ne vjerujem da ce Poljaci ili Rumunji uci/anketirati dijelove Ukrajine,.

Vidjet cemo..

Nas ceka neizvjesna buducnost jer smo svi mi dio Evrope i tesko da cemo izbjeci inflaciju, pad zivotnog standarda, skupo gorivo..

Naravno, najvaznije je da je glava na ramenu. Zao mi je onih ljudi sta ginu.


pozz

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Ево вам добар снимак па анализирајте употребу оклопа у борби. Ваљда ће неко да пребаци на јутуб за оне који немају телеграм.
Ваљда 4-та мотострелкова бригада ЛНР-а.

https://t.me/boris_rozhin/49824

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1421

Frunze ::+ Mostovi
Evo još informacija.
Ukrajinac kaže da su Rusi srušili jedan od dva mosta kuda je išla dostava oružja. Drugi most je pod vatrom Rusa. Ukoliko Rusi sruše drugi most, Ukrajinci u Severodonjecku ostaju odsečeni!


Nema dva tri dana kako smo pisali ovde o tim mostovima. Ili smo mnogo dobri prognozeri ili Rusi stvarno citaju ovaj forum. Mnogo je koindcidencije u poslednje vreme. Sta se pise ovde za dva tri dana Rusi to urade ili pokazu.

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19103

Jovan Nenad ::...
Osvnućemo se samo na to da se kapaciteti Rusije mogu lako biti dignuti da u nekoliko pogona prave tenkove na oko 1200 mesecno

Ni pod stavkom razno. Stare linije za proizvodnju nisu konzervirane i nestale su a novih nema. Postoji jos puno uskih grla, jedno su motori, drugo je SUV, trece je varenje oklopnih ploca velike debljine, sto moze samo UVZ.

Citat:
UVZ pravi od 25-40000 vagona godisnje. Koliko je to recimo, dugacka kompozicija voza? Prosecna duzina vagona uzmimo na pr 20 metara to je za 40000 vagona 800km kompozicija ili 800000 metara godisnje.

Proizvodnja vagona i tenkova se ne moze porediti jos od 2.s.r.

offline
  • Pridružio: 07 Apr 2022
  • Poruke: 79

Germany and Italy approved Russian gas payments after nod from Brussels

Germany and Italy told companies they could open rouble accounts to keep buying Russian gas without breaching sanctions against Moscow following discussions with the European Union, sources said.

reuters.com/markets/europe/germany-ita.....022-05-20/

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3043

Kolko če trajat ovaj rat u velikom zavisi od Donbasa. Pored Azovca, koji su več završili karijeru, ovdje su vrlo dobro obučene jedinice. Ako se ove jedinice odseče i uništi, Ukrajina odma na koljenima. Ako če se ove jedinice povuči iz Donbasa u večem obimu... to ne bilo dobro.

Evo prvovrstan primerak visoko obučenog , istreniranog, ....motiviranog TO bojovnika. Koji če zamjenit ove u jedinicama o kojima pričam. Koji jedva čeka da počne boj prsa u prsa....

https://mobile.twitter.com/AZmilitary1/status/1528053648760229893

offline
  • Pridružio: 19 Feb 2022
  • Poruke: 86

Mislim da je bilo na telegramu, ali za one koji nemaju telagram.
Ukrajinci pljuju VSU i njihovo povlacenje. Neutral


Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1340 korisnika na forumu :: 33 registrovanih, 4 sakrivenih i 1303 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, babaroga, Brana01, ccoogg123, Dimitrise93, DonRumataEstorski, dozorni, Fabius, Goran 0000, hyla, ikan, Kruger, Kubovac, kybonacci, marsovac 2, Mcdado, Mercury, milutin134, minmatar34957, mnn2, nemkea71, nenad81, NoOneEver Dreams, oldtimer, raptorsi, robertino, Srle993, vlad the impaler, Vlad000, voja64, VP6919, yufighter, zzapNDjuric99