Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2285

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 08 Dec 2011
  • Poruke: 1960
  • Gde živiš: Novi Travnik - ex Pucarevo

Nažalost, mislili smo i da je Bandera zaboravljen, pa i sam Azov, da su to neka prošla davna vremena.

Europa aktivno radi na reviziji povijesti i to pod okriljem izjednačenja nacizma i komunizma (što je već apsurd). U zapadnoj Europi povijest se uči tako da je istočni front u drugom svjetskom ratu bio kao i svaki drugi, da je prekretnica tog rata dan d i ulazak Amerike u rat.

Zato je bitno pobijediti, ne na jugu i istoku Ukrajine nego u cjelini. Zmiji se mora odsjeći glava. U biti od tud ona moja stalna bojazan da je sve to teško izvesti.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 01 Dec 2009
  • Poruke: 1852
  • Gde živiš: Borca Sebes gde obicno .......

Nije nista tesko da se izvede ali tim i takvim stvarima se mora odmah delovati od strane drzave čiji je to posao a ne iste uključiti u redovnu vojsku sa sve oznakama koje su u većini drzava najstrožije zabranjeni i eto problema.
Sto se heroja tiče lako je tamaniti i ugnjetavati onoga ko nema čime da se brani ajd sad junače pobedi kad je dosao jači e tu je junastvo i heroizam.
A mi to vazda uspevamo kroz daljnju istoriju uz naravno ogromne gubitke ali nas inat je neunistiv

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2016
  • Poruke: 2622
  • Gde živiš: Beograd

Napisano: 21 Maj 2022 14:11

novator ::
Zato je bitno pobijediti, ne na jugu i istoku i krajine nego u cjelini. Zmiji se mora odsjeći glava. U biti od tud ona moja stalna bojazan da je sve to teško izvesti.


Као што је и сам Путин рекао у оном обраћању првог дана рата, ''неће бити никакве окупације/заузимања украјинске територије - већ денацификација и демилитаризација земље''. Што би се и десило, да се рат одвијао како је требало да се одвија, и да се ова несрећна прича завршила брже и уз много мање погибије.

Чим су почеле приче о анексији Херсона и Запорожја, постало је јасно да почетни план пада у воду, да Кијев опстаје, и да се иде на грабеж некаквих територија, што пре самог рата никако није био циљ шта год форумаши сад причали.

Но, 'ајде, и да је тај план Ш сада на снази, барем би требало одсећи Украјину од мора и заузети Харков. То је неки минимум минимума да би се ово сматрало успешним ратом за Русију - спајање са Придњестровљем, заузимање Одесе, Николаева и Харкова, уз наравно чишћење Донбаса. Таква Украјина макар ушла у НАТО би била континентална држава, Русија би постала господар Црног мора, што би уз све остале проблеме које би дошле са таквим завршетком ове приче, барем Русију ставило у некакав прихватљив положај за будуће изазове.

Нажалост изгледи чак и за такву, 'резервну' победу, су све мањи. Као што смо већ причали беше awathorn и ја, најреалнији исход овог рата је очишћен Донбас уз евентуално још нека напредовања на границама Донбаса и остатка Украјине. Што је уосталом и минимум потребан Путину да уопште може да заврши овај рат.

Dopuna: 21 Maj 2022 14:42



Извињавам се ако је неко постављао, али ево је изненађујуће добра анализа Каспијана, ког иначе не готивим, и предвиђање тог могућег резервног ратног циља овог рата о ком сам горе писао.

offline
  • Pridružio: 17 Okt 2021
  • Poruke: 261

Fleš malo zaboravio i na dekomunizaciju Ukrajine, ja baš to i ćekam da vidim kako će da izgleda.

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2021
  • Poruke: 1241

+ Завршетак након Донбаса

Ја лично и не видим баш неки начин да се Украјина (Или њени ментори) нетара на крај уз све наоружање које стиже, 40 милијарди, мобилизацију у пуном јеку и степен радикализације...?

Како би то Руси конкретно урадили, шта би им понудили, како би их притисли, а да се то разликује од тренутне ситуације?

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2341
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Ruski Terminatori stigli u Kamiševahu (LNR, severno od Popasne). Interesantno je njihovo obeležavanje - V i O. Mislim da tu kombinaciju još nismo imali.

offline
  • Pridružio: 17 Avg 2012
  • Poruke: 1262
  • Gde živiš: Šid, Srbija

Tu su Ukri juce poklopili onu kolonu, ne bi me cudilo da vidimo i njih u plamenu pored puta

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2016
  • Poruke: 2622
  • Gde živiš: Beograd

Citat:Ја лично и не видим баш неки начин да се Украјина (Или њени ментори) нетара на крај уз све наоружање које стиже, 40 милијарди, мобилизацију у пуном јеку и степен радикализације...?

Како би то Руси конкретно урадили, шта би им понудили, како би их притисли, а да се то разликује од тренутне ситуације?


Зато што се тај рат не би завршио мировним споразумом нити легализацијом заузете територије. Руси би просто, после чишћења Донбаса, објавили ''крај спецоперације'', Путин би то некако на једвите јаде прогурао као победу и испуњење почетних циљева (yeah right...), Руска војска би престала са дејствима. Украјинци би то прихватили, и наступио би некакав замрзнут конфликт, можда сличан Донбасу 2015-2021, можда сличан Карабаху 1995-2020, а можда, у најбољем случају, сличан Придњестровљу од 1992 до данас.

Е сад, дугорочно би ту било више проблема за Русе него за Украјинце. Украјина таквим завршетком не би изгубила значајне територије, доказала би да може да одбрани своју државност, што би је учинило много храбријом у међународним потезима, тако да неки улазак НАТО у остатак Украјине не би био искључен (чиме би Руси онда претили - опет инвазијом, опет неуспелим опкољавањем Кијева, опет повлачењем?), а ''анти-Русија'' на границама Русије би наставила да постоји.

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7982
  • Gde živiš: Zagreb

Jovan Nenad ::
Zaboravljaš da se proizvodni kapaciteti Rusije mogu lako podignuti tako da glede kvantiteta ne bih baš bio toliko siguran.

Kako to misliš da se mogu lako podignuti?
Obično to nije tako, sad ne znam da li je Rusija tu neki izuzetak.

Inače kubure s proizvodnjom još od SSSR-a, pa i sve do danas.
Dok u razvoju su bili vrlo dobri, ali zato imaju puno proizvoda koji su ostali na nivou prototipa ili vrlo male serije, a malo toga su proizveli masovno.

To su dvije jako različite stvari, jer proizvodnja mora biti efikasna i ekonomična, zahtijeva izvrsnu organizaciju.

Razvoj, koliko god je zahtjevan u smislu izuzetnih kadrova, jednostavniji je za organizaciju, jer kad ti radiš jedan komad nečega, onda i sam onaj inžinjer-konstruktor "genijalac" to može polako potokariti na mikrometar, ima vremena koliko želi.
A kad to dođe do toga da ti to masovno rade nekakvih 1000 žena na liniji, onda počinju problemi, pa se vidi da neke stvari nisu izvedive u proizvodnji, koje su bile izvedive u razvoju i prototipnoj/maloserijskoj proizvodnji.

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2341
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

flash12 ::



Извињавам се ако је неко постављао, али ево је изненађујуће добра анализа Каспијана, ког иначе не готивим, и предвиђање тог могућег резервног ратног циља овог рата о ком сам горе писао.


Težak prozapadnjački bulšit. Toliko samouverenih tvrdnji, zasnovanih samo na prozapadnim pretpostavkama šta su ruski ciljevi i strategija, neke od kojih su se već sad pokazali netačnim (npr. Mariupolj). Pominje upotrebu nuklearnog oružja i otpora Ukrajinaca na okupiranim teritorijama sa kojima će se Rusi susresti, kao i da je "Rusija zvanično objavila neuspeh početnog plana". Tu mi je već pažnja potpuno opala.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1164 korisnika na forumu :: 45 registrovanih, 6 sakrivenih i 1113 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: ajo baba, anta, Battlehammer, Ben Roj, CikaKURE, deimos25, Dimitrise93, Djokislav, DonRumataEstorski, Duh sa sekirom, dushan, FOX, Griffon vulture, HogarStrashni, ikan, Krvava Devetka, kubura91, kybonacci, laurusri, Marko Marković, mercedesamg, Mercury, Milenaaa, Milos ZA, Miroljub1979, MiroslavD, Mixelotti, Mlav, Motocar, nenad81, pein, repac, Shinobi, Sir Budimir, Sirius, Srle993, suton, Tvrtko I, Vlad000, vladaa012, vladetije, W123, wizzardone, wolverined4, 125