Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2288

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

PrintZip

Ако су Руси ноншалантни по питању оклопа као што кажеш онда то намеће два логична закључка. Први је да су ноншалантни јер имају непрегледне резерве. А други је да су будале јер немају резерве. Шта ти мислиш да су Руси?
Ја лично мислим да имају резерве за десет ратова. И да сво наоружање које трунтно користе то чине јер им врши посао.
Ти тенкови и бмпови и остала техника још их СССР-а им врши посао. Имају тога колико хоћеш. И ремонтоваће. И заменити. А оно што је оштећено ће поправити. Имају. А имају и људе.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

flash12 ::
Као што је и сам Путин рекао у оном обраћању првог дана рата, ''неће бити никакве окупације/заузимања украјинске територије - већ денацификација и демилитаризација земље''. Што би се и десило, да се рат одвијао како је требало да се одвија, и да се ова несрећна прича завршила брже и уз много мање погибије.



Ali, opet daješ neke zaključke koji nisu potkrepljeni nićim do tvojim pretpostavkama.
Operacija se "ne odvija kako treba" jer ti PRETPOSTAVLJAŠ da je trebalo da se odvija drugačije. Operacija "se odužila" jer ti opet PRETPOSTAVLJAŠ da je trebala da traje kraće.
Gubici su veliki jer ti takođe PRETPOSTAVLJAŠ da je negde planirano da budu manji.


Citat:Чим су почеле приче о анексији Херсона и Запорожја, постало је јасно да почетни план пада у воду, да Кијев опстаје, и да се иде на грабеж некаквих територија, што пре самог рата никако није био циљ шта год форумаши сад причали.

Ali, kako je postalo jasno? Na osnovu čega je priča o aneksiji Hersona i Zaporožja pokazatelj nekog "neuspeha i grabeži". Zar nije logično da operacija "denacifikacije i demilitarizacije" (i dekomunizacije) podrazumeva osim DNR i LNR stvaranje možda i Hersonske, Zaporoške ili neke treće republike. I zašto bi osnivanje ovih republika i njihovo pristupanje Ruskoj federaciji (ne aneksija) bio pokazatelj da će ostatak Ukrajine preživeti operaciju sa istim kijevskim režimom na čelu?
Ja ne znam kako ne razumeš da grešiš. I na to ti ne ukazujem samo ja, nego i većina kolega na forumu. Flesh, previše barataš SOPSTVENIM PRETPOSTAVKAMA.
Govoriš o operaciji kao da je ona pri kraju. A niko, apsolutno niko ne zna šta će biti posle ove "druge faze". Apsolutno nigde, ni u jednoj izjavi ruskih zvaničnika se ne nazire ništa što bi najavljivalo skori kraj operacije. Postoje uslovi koji su predočeni drugoj strani i za sada je to jedina informacija koju imamo a koja se tiče eventualnog završetka operacije - a to je da druga strana pristane na ruske zahteve.
I pored toga ti PRETPOSTAVLJAŠ da je "Rusima ostalo još malo vremena" te da su prinuđeni na neki minimum minimuma. Na osnovu čega ova tvrdnja? Na osnovučega tvrdiš da znaš šta je i koliko Putinu dovoljno da "uopšte završi rat"? I na osnovu čega tvrdiš da Putin uopšte želi da ovu operaciju završi sada?
Iskreno govoreći, sećam se tvojih postova na temi o Siriji i voleo sam da ih pročitam. Ali ti si se kolega, bez ljutnje, na ovoj temi potpuno pogubio. Ta zapanjujuća upornost da teraš svoje i iz posta u post ponavljaš jedno te isto, ne obazirući se na činjenice, to ne vodi ničemu. Osim naravno ovakvim reakcijama.
Ponavljam, lično cenim tvoja izlaganja u ranijem periodu, ali ti već tri meseca imaš copy/paste izlaganja, koja sa činjeničnim stanjem nemaju ništa zajedničko.



+ Flashova nagađanja

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2331
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Srušen jedan od dva drumska mosta između Severodonjecka i Lisičanska.

offline
  • Pridružio: 08 Dec 2011
  • Poruke: 1957
  • Gde živiš: Novi Travnik - ex Pucarevo

Čišćenje ukr položaja.

https://t.me/boris_rozhin/49818?single

offline
  • Pridružio: 26 Feb 2022
  • Poruke: 307

Ranije sam bio nestrpljiv, pa i zbunjen razvojem situacije, a sada mislim da je vreme medju zadnjim faktorima u ovom sukobu, bitno je da Rusi imaju sto manje zrtava u ljudstvu, tehnika nije bitna jer te tenkove i oklope verujem da imaju koliko hoces, bolje reci vise nego dovoljno.
I bitno je da svakim danom manje ili vise melju i to sto oslobode u Donbasu vise nema sanse da Ukri povrate. Takticki u smislu povlacenja radi ravnanja linija moze se desiti ali trajno i strateski nikako.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32508

Fleš pbjasni na koju vrstu povezivanja sa Pridnjestrovljem će biti Question Question Question
Tone Slonić nikakav Sibir neće oni videti njima će se suditi u Donjecku u najboljem slučaju sledi pulja u potiljak.

offline
  • Pridružio: 21 Jun 2016
  • Poruke: 630

Duh sa sekirom ::
A sad znam da ćeš pitati koji su to argumenti ipak pa ću reći samo jedan jedini argument koji dokazuje svakom s malo mozga da je napad na Kijev bio finta. Broj angažiranih ruskih trupa u napadu na grad od 3 miliona stanovnika.


Aha i zbog te finte su izvrsili rizican desant na aerodrom Gostomelj sa najelitnijim trupama ?

Zbog finte su elitne jedinice (VDV), mesec dana po Buci i Irpinu ginule i gubile tehniku ?

Zbog finte su na istocnom delu Kijeva vrsili onaj ludacki napad sa oklopnom kolonom, koja je prosla sa manjim gubicima i to pukom srecom, jer je kolona bila pod artilj. vatrom Ukropa, umalo da pogode TOS VBR.

Zaista mi nije jasno da neko pri cistoj svesti moze da odvali ovako nesto, ej poslali najelitnije jedinice da fingiraju napad i da mesec dana ginu ni za sta GUZ - Glavom U Zid

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

+ Tenkovi fabrike


Osvnućemo se samo na to da se kapaciteti Rusije mogu lako biti dignuti da u nekoliko pogona prave tenkove na oko 1200 mesecno, tu ne ulazi samo fabrika UVZ (koja ni sad ne radi tenkove puni kapacitetima jer dosta radi zeleznicki program a on se moze opet pak preorijentisati na tenkove - hale su za montazu vagona ili tenkova pa sta im vise treba) vec i druge fabrike koje se sada bave civilnim programom a ranije su imale vojni program te u tim fabrikama je bila proizvodnja raznih gusenicnih borbenih vozila, tako da ako Rusiji zatreba imaju gde da prave i stancuiju tenkove.
Druga je stvar što Rusiji trenutno ne treba 1200 tenkova mesečno.

UVZ pravi od 25-40000 vagona godisnje. Koliko je to recimo, dugacka kompozicija voza? Prosecna duzina vagona uzmimo na pr 20 metara to je za 40000 vagona 800km kompozicija ili 800000 metara godisnje.

Dalje, u Rusiji imamo ogroman traktorski koncern u čijem sastavu je i pet fabrika koje prave različite guseničare (45000 zaposlenih). Ako na to dodamo zavod iz Petersburga (7000 zaposlenih) i Uralvagonzavod(40000 zaposlenih) sa svojih nekoliko fabrika koje prave gusenicare i vagone dolazimo do toga Rusija relativno lako može da podigne proizvodni kapacitet na 1200 tenkova mesečno. To su kapaciteti tih fabrika za proizvodnju raznih gusenicara koji se lako mogu preorijentisati na prozivodnju tenkova, ukoliko to nalaže potreba.

Opet, ponavljam kao jako bitno, druga je stvar što Rusiji takav prozvodni mesečni kapacitet, od 1200 tenkova u ovom momentu ne treba.

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 5385

Pulja u potiljak…
Tim huliganima tetoviranim, zatucanim, glupim, beskorisnim, i sve dalje po spisku, najveća moguća kazna je prinudni, dok ne postane dobrovoljni, teški psiho-fizički rad, lancem okovan:
-kopanje kanala, gradnja cesta, betonjare, ciglane, košenje trave prstima, navodnjavanje amperima, čišćenje svega i svačega, lopata, ašov, motika i grablje u šupku, fenjer na visuljku da i noćnu rade, pomoćnici bagera, pretovar razne robe ručno naravno leđa kranom, rudnik uglja savršena lokacija, poljoprivredni pomoćnici, vadi krompir, beri kukuruz, bacaj đubar, cijepanje drva itd itd. Beskonačna su radna mjesta da se taj ljudski gnoj iskoristi

offline
  • Pridružio: 13 Jan 2012
  • Poruke: 2263

Markoni29 ::PrintZip

Ако су Руси ноншалантни по питању оклопа као што кажеш онда то намеће два логична закључка. Први је да су ноншалантни јер имају непрегледне резерве. А други је да су будале јер немају резерве. Шта ти мислиш да су Руси?
Ја лично мислим да имају резерве за десет ратова. И да сво наоружање које трунтно користе то чине јер им врши посао.
Ти тенкови и бмпови и остала техника још их СССР-а им врши посао. Имају тога колико хоћеш. И ремонтоваће. И заменити. А оно што је оштећено ће поправити. Имају. А имају и људе.


kad si nonsalantan, onda gubis ljudske zivote bez veze. i to upravo onog najsposobnijeg dela drustva, mlade, pametne i fizicki spremne, a ljudski zivoti su nenadoknadivi.

rat je ozbiljna stvar, nema mesta za segu i zajebanciju.

sto se rezervi oklopa tice, video sam razne slike po netu, to od raspada sssr tamo stoji u korovu.
a nije da nisu vec probirali po tome pre ovoga rata, dobili su i sirijci nesto od rezervi, dobili su ovi iz dnr/lnr ...
pogledao sam neki dan oryx-ov sajt o ruskim gubicima. ako je i pola od toga istina, puno je.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 611 korisnika na forumu :: 8 registrovanih, 3 sakrivenih i 600 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., bigfoot, darios, milenko crazy north, Mixelotti, radionica1, TBF1D, wizzardone