Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2237

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 10 Mar 2022
  • Poruke: 608

Ne znam da li je bilo:
Citat:U Mariupolju, s područja čeličane Azovstalj, još se 771 pripadnik ukrajinskih vojnih snaga iz postrojbe Azov predao ruskim snagama, tako da od 16. svibnja broj onih koji su položili oružje iznosi 1.730. Od njih je 80 ranjenih i pružena im je potrebna medicinska skrb u Novoazovsku i Donjecku, priopćilo je danas rusko Ministarstvo obrane na redovitoj medijskoj konferenciji.
https://www.geopolitika.news/vijesti/u-mriupolju-s.....azovstalj/

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • vobo 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 25 Apr 2011
  • Poruke: 1581

pein ::Херсонская область станет субъектом Российской Федерации, - глава ВГА
Arrow https://t.me/RVvoenkor/12787

Malo muzike za Ukre Mr. Green Mr. Green Mr. Green


Evo regrutacija TO UA

Ovo nije TO UA, nego Belorusije.

offline
  • Pridružio: 09 Feb 2008
  • Poruke: 254
  • Gde živiš: Novi Beograd

Чувени George Galloway у Београду !!!

https://www.youtube.com/watch?v=QkJeBdk_RwI

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2058

babaroga ::Jedino bih napomenuo da ovo sto gledamo na ovom snimku vjerovatno predstavlja rezultat duze bitke, bar nekoliko dana, jer po svim informacijama koje imamo ovdje, rusi su nekoliko puta pokusavali da predju.
Baš tako. Ima tu još jedna zanimljiva stvar. Ako se dobro sećam, pominjalo se tada još jedno ili dva mesta prelaska, uzvodno od ovog. To su verovatno bile diverzije da se skrene pažnja sa glavnog, ali čudi nme da nema snimaka sa tih mesta? Kao da ih nije ni bilo, a verovatno je bilo?

babaroga ::A, sudeci po cinjenici da ukri tek poslije 10 dana pustaju snimke, izgleda da su i bili presli, ali da nisu mogli prevuci dovoljno snaga da nastave, pa su se morali povuci.
Ukrajinci su pisali kako su Rusi razbijeni i kako "love po okolini" ostatke tih snaga. A i dalje nema snimaka poginulih i zarobljenih sa tog područja. Reklo bi se da je povlačenje ipak bilo organizovano, ali bez tehnike koja je napuštena na desnoj obali. MOžda to objašnjava onoliku gužvu na mestu prelaska. Ne verujem da su prešli en masse i onako zbijeni tek tako nešto čekali na onostranoj obali. Da li je moguće da su vozila nagurali i prilikom povlačenja a ne samo prilikom forsiranja?

babaroga ::Za Ruse, veliki gubitak, ovdje su sigurno isle elitne snage. I po pravcu prelaska cini se da je taj prelazak bio osnovna ideja napada da se iscupaju iz temelja i odbrana Sjeverodonjecka i fronta na tu stranu dolaskom sa ledja, i da se ugrozi Slavjansk, udarom u meko preko rijeke.
I tako će se cela stvar usporiti iako će ishod biti isti. Sada to moraju da rade sa juga, od Popasne. Verovatno će ići na Soledar, možda čak i na sam Artjomovsk. Sa gubicima koje to nosi, naravno. Da je ovaj prelazak reke uspeo, Rusi bi uglavnom izbegli gradske borbe.
Možda bi Sirius mogao da nam kaže imaju li Rusi ekvivalent one naše "što ne platiš na mostu platićeš na ćupriji"?

babaroga :: Dobar plan, nije odradjen kako treba.
Ovim si mi dao odličan šlagvort. Ovo mi toliko liči na Ruse, prvo u privredi a evo sad i u ratovanju.
Kad malo bolje pogledamo (posredno, naravno, po toku događaja i rezultatima), svi planovi deluju sjajno zamišljeni. Međutim, deluje i da su vrlo kompleksni, naročito ovi višeg nivoa, operativni naprimer. Samim tim i nisu laki za izvođenje jer imaju mnogo varijabli. Zahtevaju odličnu uigranost i koordinaciju. I mnogo specifičnih postupaka (i opreme) kako bi se te varijable držale unutar envelope.
S druge strane, velika prednost te kompleksnosti jeste u tome što bi mnogo toga moralo poći naopako da plan propadne tj. da cilevi budu ugroženi. Baš mnogo.

offline
  • Pridružio: 11 Mar 2022
  • Poruke: 467

Forumaši, ovo je vest koja nosi OGROMNU težinu. Po mom skromnom mišljenju daleko težu nego par desetina kilometara napredovanja u Ukrajini.
"BRICS urged to boost national currency settlements to counter US’ abuse of dollar hegemony"
Zemlje BRIKS saveza ubrzano ulaze u proces napuštanja dolara i prelaska trgovine na domaće valute kao i postavljanja neophodne finansijske infrastrukture za takav poduhvat.
Ovo označava defakto napuštanje pola populacije planete iz zapadnog bankarsko - imperijalno - zelenaškog modela.
Takođe je na današnjem online samitu predsednik Kine izjavio da BRIKS treba da "build a community with shared security for mankind together,” Xi said, according to Chinese state news agency Xinhua, a takođe je predložio i proširenje BRIKSA.
Konačno, konačno se budi planeta protiv onih kolonijalnih robovlasnika!

https://www.globaltimes.cn/page/202205/1266097.shtml
https://www.scmp.com/news/china/diplomacy/article/.....rics-talks

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32328

Dakle Deki je prošli put govorio o lošoj opremi ADNr i ALNR da fali svega od toplovizora, ON i pancira a ne o Ruskoj armiji.

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

VladaNS1978

Да би се сломио долар и моћ САД земље ОПЕК-а морају да крену да наплаћују нафту и у другим валутама. У принципу СА ако почне да продаје Кини нафту за јуане то ће покренути слом долара.

offline
  • Pridružio: 26 Feb 2022
  • Poruke: 306

Za sada Rusi odlicno pariraju sankcijama zapada.
Ako je istina i ako se ostvari ovo sto Vlada navodi za zemlje BRIKSA onda se ne samo Evropa vec i Amerika preracunala.
Ako Rusi uvedu kontra sankcije neprijateljskim zemljama i pred zimu im ukinu gas i naftu evropa je najebala. I to mnogo vise nego Rusija.
Jasno je kao dan u ekonomskom ratu pobedjuje onaj ko ima da kazem robu i energente odnosno opipljive stvari.
Srbija je onako jake sankcije izdrazala, istina sa zastojem u razvoju, samo sto je imala hranu i energiju a Rusija ima to i jos rude, gas naftu i oruzije. I jos jedna bitna stvar Srbija je tokom sankvija i to se oduprela Nato agresiji, predocila drugim zemljama Rusiji Kini Indi sta ih ceka i doprinela da prilagode vojne doktrine da mogu NATO u da se odupru. Sta misliti kako i koliko su Kinezi razmatrali bombardovanje njihove ambasade u BG. Ili Rusija kako je razmisljala kada NATO bombarduje bez odluke saveta bezbednosti Srbiju.
Srbija je otvorila oci celom svetu kakvi su gadovi Amerikanci i Englezi !

Stvaranje strateskog partnerstva Rusije sa zemljama Briksa oznacice ce kraj epohe dominacije zapada. Mi ne moxemo predpostaviti za 30 godina sta ce biti Evroazija a sta ce ostati od ostarele Evrope i isprazne Amerike.

offline
  • Pridružio: 28 Okt 2020
  • Poruke: 324

Rusi već danas mogu da puste barem 3 bataljona iz Mariupolja na odmor desetak dana a potom u nove pobede sa već prekaljenim i odmornim borcima.

offline
  • Pridružio: 11 Mar 2022
  • Poruke: 467

Markoni29 ::VladaNS1978

Да би се сломио долар и моћ САД земље ОПЕК-а морају да крену да наплаћују нафту и у другим валутама. У принципу СА ако почне да продаје Кини нафту за јуане то ће покренути слом долара.


Mišljenja sam da ovaj potez BRIKSa pravi ozbiljnu "rupu u oklopu" dominaciji dolara.
Pre samo desetak godina bi ovakve izjave bile nezamislive!
Pa Saudijci i jesu u pregovorima sa Kinom da ubuduće naftu prodaju za Juane koje bi iskoristili za uvoz robe iz Kine.
Takođe su Saudijci smanjili količinu američkih obveznica sa 184 milijardi dolara na 119 milijardi i ta cifra polako ide na dole.
Da ne zatrpavam više temu ne-ratnom tematikom, sve u svemu na ekonomskom polju ide odlično!

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1183 korisnika na forumu :: 43 registrovanih, 7 sakrivenih i 1133 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Bobrock1, Botovac, Brana01, CikaKURE, dankisha, dijica, Dimitrije Paunovic, dragoljub11987, dushan, Georgius, herrDule, ILGromovnik, Kubovac, kuntalo, Leonov, lord sir giga, Lošmi, Magistar78, Mcdado, mercedesamg, milenko crazy north, milutin134, mrvica78, nebkv, oldtimer, panonski mornar, Parker, raptorsi, royst33, srbijaiznadsvega, Srle993, ss10, stegonosa, Stoilkovic, Sumadija34, suton, tmanda323, vasa.93, vladulns, voja64, Volkhov-M, Zandar