Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2225

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 27 Nov 2013
  • Poruke: 2990

Треба да се опомену они који долете на форум и одмах поставе старе вести.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 08 Mar 2022
  • Poruke: 725
  • Gde živiš: na dnu kace

novator ::Kronološka mapa

https://www.mycity.rs/must-login.png

Brada, pa objavih to na ovoj strani... Very Happy

Kasno je bilo da obrisem, a tek sad kapiram da sam mogao da izmenim. Mislio sam da lajk na obicnu informaciju znaci, ali more ga Kruskoo Mr. Green

Terminator 2 sa kamuflazom.
https://t.me/romanov_92/15382?single
https://t.me/romanov_92/15385?single
kolona koja prati evakuaciju iz Azovstalja.

offline
  • Pridružio: 22 Okt 2006
  • Poruke: 416

Pre mesec dana sam napisao, ne moze da se spreci dotur opreme do prve linije i tacka. Da mogu, oni bi. Ne mogu. Tacka.
Pa jeb@te evo podjite od sebe: samo dajte sebi zadatak da na primer neopazeno doterate sta god od Sl-Hr granice do Kragujevca....
Kombi, sleper, zakacen top za kamion...
Pi@kin dim.....Pa ovo je najvecao peracija od WW2.
Da hoce, mogu nosac aviona neopazeno da parkiraju pred Dombas...
Mnogo bre holivudski filmovi uticu na percepciju....

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2309
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Situacija oko Popasne:

offline
  • Pridružio: 13 Apr 2022
  • Poruke: 1062

slonic_tonic ::
Sve se slažem, samo sve se to troši i uništava - pod uvjetom da ne stiže novo.

Što se tiče preciznosti, ima tu nešto. Oni neće dobiti Excalibur granate, jer su baš skupe, ali dobit će one turske, nešto manje preciznosti, ali još uvijek jako precizne, a ne koštaju $80.000 nego $5000.

Amerikanci su izglasali 40 milijardi dolara za oružje. Ne može se to ignorirati kao da nije ništa i umanjivati značaj toga, jer je to zabijanje glave u pijesak.


Ja sumnjam u ukrajinski kapacitet da osmatraju bojište po dubini i precizno lociraju ciljeve.
Zaboga, pa pre dan dva beše klip gdje ldnr-ovci ladno rokaju iz ukopanog T12, sa prve linije. Šta je to ? Od silnog kokodakanja o BPL do ukopanog PT topa na prvoj liniji ?
Moguće je da je njima u stvari veći problem municija nego sama oruđa, a 152mm nema gdje da nabave u nekoj ozbiljnoj količini. Iako mi to sa municijom nekako ne zvuči uvjerljivo, ne vidim drugi razlog da traže oruđa (i naravno municiju) u 155 kalibru.

40 miijardi, naravno, nije samo za oružje. Struktura je vjerovatno u korist naoružanja, ali ima tu novca za mnogo namjena jer ne ratuje samo oružje. Mogu im dati i 200000 milijardi - pravo je pitanje kojim tempom to ukrajinska strana može konzumirati i novac pretvoriti u vatrenu moć a nju opet u zahvat teritorije.

Da kažem koju na temu uništavanja opreme na šinama vs na VP-u.
Misterija je zbog čega Rusi ne uništavaju željeznicu, posebno prsten prema zapadu i eventualno duž Dnjepra. Jedini racionalan razlog koji mi pada na pamet je da očekuju masovno pomjeranje (evakuaciju) civila a koje se objektivno može izvesti samo željeznicom u potrebnom tempu ako do toga dođe. Mislim da su realistične procjene da će oko 15.000.000 civila (računajući pet miliona koji su već izašli) napustiti centralne i istočne dijelove i pomjeriti se na zapadni dio a mnogi, naravno, u Evropu i dalje.
Ideja da bit trebali loviti kompozicije dok je na njima naoružanje mi ne izgleda previše realistično, možda u nekim sporadičnim slučajevima ali kao pravilo ne. Infrastruktura se uništava da se transport spriječi i oteža, i to se najlakše rješava rušenjem mostova.
Eno onaj u Odesi su gađali pet puta.

offline
  • Pridružio: 02 Mar 2022
  • Poruke: 332

MiG-29M2 ::

Због оваквих ,,стручњака" попут тебе и сличних ,,објективних" форумаша, избегавам да се јављам и кад налетим на неку занимљиву информацију. Да не би паметовали шта је реално а шта није имам задатак за тебе. Тема има 2223 странице (у тренутку писања), па ти сад лепо крени од прве странице и детаљано гледај колико је руске технике уништено и колико је у њој војника погинуло (ал буди реалан) и кад прегледаш све, јави нам тачан број. Да видимо да ли Деки Берић (који је на Донбасу од 2014) лаже да провоцира неког рандом лика са форума.


ја нисам стручњак, већ користим логику. Па шта ако је тамо од 2014? хватали смо да говори неистину више пута. Постоје сајтови са побројаном техником. Само се ти држи Декија, већ сте у Кијеву.

offline
  • Pridružio: 13 Maj 2022
  • Poruke: 457

Mariupolj kao Pirova pobeda. Konačno izvršenje zadatka bataljona ''Azov'' i uspešna evakuacija nakon toga se proslavlja vatrometima širom Ukrajine, a u ambasadama Ukrajine u Evropi i Americi su organizovani kokteli za visoke zvanice.

Rusija drži pod kontrolom teritoriju od x km2 na kojoj živi x miliona stanovnika. U međuvremenu, na severu, Ukrajinska vojska stigla do Ruske granice u širini od jedno 5-10 km i nekolicina najhrabrijih pretrčala na Rusku teritoriju, napravila selfije i brzo se povukla.

offline
  • Pridružio: 08 Dec 2011
  • Poruke: 1955
  • Gde živiš: Novi Travnik - ex Pucarevo

Ovdje nje rijeć o kokuzima tipa Slovenija, Hrvatska itd. Riječ je o Rusiji i Ukrajini. Slažem se da mnogi misle da je nešto lako (a nije).

Ono što je lako, sigurno lako, jeste da se poruši infrastruktura. Ovo posebno vrijedi za Rusiju koja ima sve kapacitete da to uradi, od avijacije do krstarećih projektila. Ukrajina je ispresjecana velikim rijekama i udar na samo mostove radi lud cirkus u njihovoj logistici. U jeku najvećih borbi oko Harkova, ukrajinska željeznica je nesmetamo radila. Imamo snimak nakon 40-tog dana operacije sa natovarenom kompozicijom sa remontovanim tenkovima u harkovskom zavodu.

Za topove i posebno za lako naoružanje se slažem, ali teže oružje nebi trebalo da tako lako dođe do bojišta.

Više puta smo komentirali i analizirali zašto rusi nisu punim kapacitetom udarili na infrastrukturu. Ostaje činjenica da su dosada ukrajinci više srušili sami sebi mostova nego što su to uradili Rusi....

offline
  • Pridružio: 26 Feb 2022
  • Poruke: 306

Frunze pun pogodak za kartu.
Mislim da je ovo prvi put da se pojavljuje da su Zolote po Ruskom kontrolom

offline
  • Pridružio: 10 Mar 2022
  • Poruke: 63

Ben Roj ::Frunze pun pogodak za kartu.
Mislim da je ovo prvi put da se pojavljuje da su Zolote po Ruskom kontrolom


Па није под русима, у зони је борбених дејстава.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 919 korisnika na forumu :: 16 registrovanih, 6 sakrivenih i 897 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, cikadeda, Djordje29, DPera, dragoljub11987, ILGromovnik, Karla, Kriglord, Krvava Devetka, MilosKop, opt1, raykan, slonic_tonic, sovanova95, styg, zlaya011