Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2463

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2010
  • Poruke: 2411
  • Gde živiš: Beograd

Ja cu reci sta ja mislim da je opcija. Pod hitno ukinuti termin Specijalna operacija, zabraniti njegovu upotrebu u medijima i obavezati ljude da koriste rec rat. A onog idiota koji je taj kretenski eufemizam smislio poslati u zatvor na 6 meseci da se malo dozove pameti. Kakva bre Specijalna operacija, sta je tu specijalno i sta u onome sto se desava u Ukrajini nije rat? Onda, kada je vec rat, organizovati mobilizaciju koja u ovom momentu moze da se ogranici samo na dobrovoljce jer ih ima kriticna masa koja je cak mozda i dovoljna za konacnu pobedu u ratu. Posle, kada se sve smiri, pronaci majstora koji je inicirao da ruska vojska krene u sukob sa Ukrajinom sa recimo 6 armija (ili cak i vise) a bez zajednicke komande. Pa smo se cak i mi ovde pitali a ko na vojnom planu komanduje akcijom. I kada ga nadjes resis to na nacin kako se sa takvim "znalcima" postupalo u jesen 1941.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 17 Feb 2015
  • Poruke: 30
  • Gde živiš: Beograd

Članak sa RT-ija gde se prvi put stidljivo provlači pitanje da li će Rusija moći da nastavi rat bez mobilizacije.

rt.com/russia/556300-ukraine-losses-peace-deal-russia/

What about Russia? As long as the Russian Army’s tactic of slow advance with reliance on artillery is paying off, we should not expect it to change. If the Russian Armed Forces completely stall, whether in defense of Slavyansk/Kramatorsk, or on the outskirts of Kharkov or Nikolaev, the issue of a broad military mobilization will have to be resolved, which is still politically unacceptable for the Kremlin.

offline
  • Pridružio: 17 Mar 2022
  • Poruke: 20

Ne može ništa da se zabrani, naročito ne sloboda govora, a naročito ne svetskoj sili, naziv je korektan, rat nije objavljen, dolaze na poziv suverenih država...itd.
Inače je operacija takva da će je novi kadeti pomno proučavati po raznim osnovama.

Dodao bih par komentara za kolege fascinirane nekim tehnologijama, najnovija tehnologija, koju zapad nema je Kindžal raketa i sposobnost da leti brže od reakcije pvo. I sva prateća nauka i tehnologija koja je to rešila kao problem.
Ostali gadgeti su nebitni, ili su previše nežni da bi bili pouzdani u borbama. Ili okupiraju reviše logističkih resursa održavanja.

I treće, životni vek tenka na bojištu je 15 minuta po TTZ-u, i to je osnov za svu taktiku pozicioniranja na bojištu, i okolne logistike za zaštitu. Imati na umu.

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2010
  • Poruke: 2411
  • Gde živiš: Beograd

Sloboda govora u Rusiji? Jesi ti bio u Rusiji, jesi pratio tamosnje medije? Pa ovi ustrojeni mediji u Srbiji su ideal za njih po tom pitanju.
Neka zabrane taj termin isto onako kako su zabranili termin rat. Pa je ta zabrana, koja je nemoguca jel, toliko jaka da se prenela i ovde, kod nas.

offline
  • Pridružio: 04 Jan 2012
  • Poruke: 83

Voja1978 ::Sloboda govora u Rusiji? Jesi ti bio u Rusiji, jesi pratio tamosnje medije? Pa ovi ustrojeni mediji u Srbiji su ideal za njih po tom pitanju.
Neka zabrane taj termin isto onako kako su zabranili termin rat. Pa je ta zabrana, koja je nemoguca jel, toliko jaka da se prenela i ovde, kod nas.


Da li pratiš zapadne medije u zadnje vreme?

offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25684
  • Gde živiš: I ja se pitam...

Citat:[quote="Voja1978"]Ja cu reci sta ja mislim da je opcija. Pod hitno ukinuti termin Specijalna operacija, zabraniti njegovu upotrebu u medijima i obavezati ljude da koriste rec rat. A onog idiota koji je taj kretenski eufemizam smislio poslati u zatvor na 6 meseci da se malo dozove pameti. Kakva bre Specijalna operacija, sta je tu specijalno i sta u onome sto se desava u Ukrajini nije rat?

Разумем твоју срџбу, али погледај декларације УН и међународно ратно право. Лавров и екипа су савршено добро одрадили правни аскект ове ситуације. На Н1 или на Би-Би-Си или Си-Ен-Ен (апсолутно је свеједно), могу ово да зову и ''рат у Украјини'', ''Масакр у Украјини'', то је њихово медијско право јер тако процењују манипулаторски домет своје поруке.
Да је проглашен рат Украјина би имала неприкосновено право да позове савезнике (било које) да се активно укључе. Исто онако како су ДНР и ЛНР урадили позивајући РФ. У новинама можемо те две републике да зовемо ''самопроглашеним'' свака два минута, али они су искористили право које им нуди декларација из (мислим) 1972. године, на коју се позвао и Крим.

Све остало је хистерија, мржња, па и немоћ западних предатора којима измиче плен из руку.

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Voja1978

Дакле сада када се јасно назире крах украјинске војске, треба прогласити ратно стање и општи мобилизацију? 😀

offline
  • Pridružio: 02 Avg 2014
  • Poruke: 202

Nista Ruje ne treba da menjaju, na zapadu gradjanstvo vec pocinje da gubi strpjenje sa Ukrajinskim problemom pocev od bahatog ponasanja izbeglica do drasticnog pada standarda obicnog naroda. Dovoljno je pogledati Italijanske, Grcke, Austrijske... novine i komentara na clanke sad i pre 2 meseca.

Inputi u poljoprivredi su poskupeli par puta, pa cak i u nasoj poljoprivrednoj zemlji imacemo drastican skok cena ovih proizvoda posle zetve, tako da cemo biti srecni sto cemo i imati sta da jedemo. Eto migracija i socijalnih nemira u vecini EU zemalja.

Da ne pricamo o masovnim otpustanjima koja ce slediti, kod nas je samo u Fiatu 1600 ljudi proglaseno tehnoloskim viskom, a gde su kooperanti i hiljade firmi koje posluju iskljucivo sa Rusijom i da ne zaboravimo poljoprivredu gde je ogroman procenat proizvoda poput voca zavrsavao u Rusiji.

Zato i Beric tvrdi da po naredjenjima koja stizu on stice utisak da se Rujama ne zuri, idu na sigurno, a brzi zavrsetak rata svakako nece rezultirati skidanjem nametnutih sankcija, pa istim nista nece ni dobiti.

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2341
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Napisano: 30 Maj 2022 9:06

Voja1978 ::Sloboda govora u Rusiji? Jesi ti bio u Rusiji, jesi pratio tamosnje medije? Pa ovi ustrojeni mediji u Srbiji su ideal za njih po tom pitanju.


Plašim se da je sloboda medija na zapadu u ovom trenutku manja nego u Rusiji.

Treba pogledati samo najveće zapadne i najveće ruske medije i uporediti količinu i način prenošenja izjava zvaničnika i informacija "protivnika" u vezi sa specijalnom operacijom, odnosno agresijom.

Dopuna: 30 Maj 2022 9:13

Elem, još jedna šala - stvarno Gerasimov čita MCM. Kako su krenuli ovde da kukaju da Rusi šalju T-62 jer su im uništili sve T-72, eto ga posle dva dana stiže ešalon T-72B u Melitopolj. Mr. Green

offline
  • Stručljak-Penal
  • Pridružio: 27 Avg 2018
  • Poruke: 10918

hurmiza ::Niko na komentarise navode da ce US da isporuci Himars mlrs Ukrajini. Koliko to moze da im pomogne ako ga uopste dobiju?

Moraće da se potrudi vazduhoplovstvo da ih juri. Al kao to mu je i posao. Nešto čisto sumnjam da će doneti neku prevagu Ukrajincima.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 934 korisnika na forumu :: 15 registrovanih, 3 sakrivenih i 916 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: brundo65, dragoljub11987, goxin, havoc995, ILGromovnik, Insan, JOntra, Koridor, kovac9mm, Krvava Devetka, kybonacci, pein, radionica1, wizzardone, šumar bk2