Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2464

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 24 Mar 2022
  • Poruke: 187

Frunze :: Elem, još jedna šala - stvarno Gerasimov čita MCM. Kako su krenuli ovde da kukaju da Rusi šalju T-62 jer su im uništili sve T-72, eto ga posle dva dana stiže ešalon T-72B u Melitopolj. Mr. Green За @Генерала Герасимова
Господине генерале, обратите посебну пажњу на мапе и прогнозе које овде постављамо (корисник Denaya и др.). Тамо где видите црвене кружиће и стрелице, ту удрите.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 11 Dec 2010
  • Poruke: 2411
  • Gde živiš: Beograd

@Proleter 373
Naravno, meni su mediji ne samo posao nego i deo života. Apsolutno ćemo se složiti da ne samo da su do zla boga lažljivi nego i odvratni. Medjutim, oni rade perfidnije od Rusa. U Rusiji ti kažu - nema rat, samo SO. I zdravo. Ovamo ti to nikada neće reći, samo će te diskretno izolovati i prebaciti na marginu, pa ti tamo pričaj šta hoćeš ograničenom krugu ljudi.

@ Sirius
Moguće da je to bitno zbog neke diplomatske finese koja izmiče nama običnim smrtnicima. Ali ja sam govorio realpolitički. Rusija je ugrožena namerom prvog suseda da udje u NATO i da potpuno ugrozi njenu bezbednost (zbog blizine teritorije i malog vremena za reakciju). I ona ima pravo da vojno interveniše i brani svoju državu i narod, svoje nacionalne interese. Zašto je rat kao termin sporan? Rat je legitimno sredstvo političke borbe, ako mu se pribegava samo onda kada političkim sredstvima nije moguće ostvariti interese. To je tako i u političkoj teoriji, a vidimo i u praksi. Nije dobro da Rusija napadne iz čista mira Japan. Ali da napadne Ukrajinu u ovim uslovima - brate takav je posao, ni ja ga ne volim.

@
Markoni
Ako ti znaš da će da se predaju jedan dan od nedelje, onda ok. Ali šta ćemo sa Harkovom, Odesom, Dnjepropetrovskom i spajanjem sa Pridnestrovljem? Hoće sve to da postignu ovi što su već tri meseca u ratu? Ima onaj detalj iz Knjige o Milutinu kada Milutin ide u regrutnu komisiju da se prijavi za Sremski front umesto sina jedinca, kao iskusni ratnik. I kaže mu partizanski komandant: "Gde ćeš ti čiča, mator si ne možeš da potrčiš". A Milutin mu odgovori: "Sinko, koliko ja znam Nemce, neće oni baš tako brzo bežati". Polako, dakle, još je zec u šumi. Još će morati da se gine, nažalost.

@Frunze
apsolutno se slažem da su zapadni mediji djubre i da ih treba konzumirati oprezno i u strogo definisanim količinama. Ja sam novinar, i to u zemlji gde je novinarstvo na najnižim granama i ugroženo od vlasti i vlasnika kapitala, pa uvek sebi definišem situaciju prema tome da li bih voleo da budem novinar u toj zemlji ili ne. Ne bih voleo da budem novinar u Americi, jer svi isto misle, ali brate ni u Rusiji. Nisam siguran ni da tamo ima mnogo sreće za novinare.

offline
  • Nixon 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 03 Apr 2022
  • Poruke: 393

Frunze ::Plašim se da je sloboda medija na zapadu u ovom trenutku manja nego u Rusiji.
Sloboda je samo imaginarna cinjenica u zapadnim medijima.
Prvo sto su uradili,blokirali sve Ruske medije i onda svi zajedno duvaju u istu rupu.
Zbog toga barem 80% zapadnog stanovnistva nema pojma sta je istina,onda slijepo vjeruju tim istim medijima,umjesto da pocnu da koriste mozak i istrazuju sami o cemu se radi.

offline
  • Pridružio: 01 Dec 2009
  • Poruke: 1849
  • Gde živiš: Borca Sebes gde obicno .......

Sto se tiče rat ili specijalna operacija može li mi neko objasniti ali s ukrajinske strane političke državne i slično kakve veze ima da li napadač koristi termin rat ili so ja sam napadnut za mene je to rat zovem saveznike e sad drugo je to sto se saveznici plase odmazde u vidu rata na njihovim teritorijama svim sretstvima, pa salju samo orudje i municiju i daju obuku vojnicima ukrajine.
Opet se vraćam na pustinjski oluju sadam i njegova vojska su imali i avijaciju i PVO i tehniku i ljudstvo ali sila je neumoljiva i profesionalni vojnik je uigraniji od običnog i opet avijacija ih je samlela u kolonama po putevima nas nisu toliko omlatili ako ne računamo kasarne i stacionarne objekte imali smo gubitak tehnike PVO i nesto oklopa i artiljerije ali ona slika povlačenja posle potpisanog sporazuma je bila nestvarna ono najjači nas udarili a gledaj sta se sve izvlači ima tu nesto i do vojnika. Nekažem da su ukrajinci losi borci naprotiv biju se dobro ali nevredi kad moras da se povuče tu si otvoren ko konzerva pasulja i u nezavidnom položaju da te stigne neka granata ili raketa i džaba ti paradajz.

Sto se tiče zapada i da njihovi gradjani razmislja ju svojim mozgom ne bi bilo onoliko sirotinje onoliko samoubistava iz zasede malo malo pa neka skola dobije aleju slavnih sto izginuse od oruzja svog druga iz klupe. A za to su sve krivi mediji i oni koji se zarad profita nasladjuju prodavajući oruzje i maglu istom tom narodu koji na prvi naznak nestašice tojilet papirenzija diže skalu na preko maksimuma. A sta da nemaju hrane jedno nedelju dana pa oni bi se medju sobno pojeli posto kad nemas sta da kupis bogatstvo i novac negiraju nikakvu ulogu

offline
  • Pridružio: 02 Avg 2014
  • Poruke: 201

Ustrojeni mediji u Srbiji, a United grupa drzi 40% trzista i na to dodajmo razne Axel Springere. Na rezimskim medijima SVAKI DAN gostuju nato analiticari i kreature poput Canka, cak i Basara ima svoju emisiju na Kuriru, a Jerkov je kolumnista istog lista.

Kad su Pavic, Zarkovic i slicni gostovali/pisali kod United Grupe?

Zapadni modus operandi je da prvo ukinu suprotno misljenje izgovorom o propagandi, a onda istom ispiraju mozgove svojih gradjana. Eto sta smo od istih saznali: da je Putin ludak koji zeli Veliku Rusiju, da ima Parkinsona i rak u terminalnoj fazi, danas smo saznali da je verovatno vec mrtav i da je rec o dvojniku, da ukrajinci samo sto nisu stgli do Moskve.

Sad je i neukima jasno da ce Ruja ostvariti sve zamisljeno i da sve ide po planu, da je pitanje nedelje pocetka ozbiljnog kolapsa ukrajinaca, zato i slusamo ovo kukanje i dobronamerne savete 😁

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

Voja1978 ::Ja cu reci sta ja mislim da je opcija. Pod hitno ukinuti termin Specijalna operacija, zabraniti njegovu upotrebu u medijima i obavezati ljude da koriste rec rat. A onog idiota koji je taj kretenski eufemizam smislio poslati u zatvor na 6 meseci da se malo dozove pameti. Kakva bre Specijalna operacija, sta je tu specijalno i sta u onome sto se desava u Ukrajini nije rat? Onda, kada je vec rat, organizovati mobilizaciju koja u ovom momentu moze da se ogranici samo na dobrovoljce jer ih ima kriticna masa koja je cak mozda i dovoljna za konacnu pobedu u ratu. Posle, kada se sve smiri, pronaci majstora koji je inicirao da ruska vojska krene u sukob sa Ukrajinom sa recimo 6 armija (ili cak i vise) a bez zajednicke komande. Pa smo se cak i mi ovde pitali a ko na vojnom planu komanduje akcijom. I kada ga nadjes resis to na nacin kako se sa takvim "znalcima" postupalo u jesen 1941.


Ali, zašto?

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

Da li po Konvenciji iz Montrea daje Turcima pravo zabrane prolaska brodova, ako je nešto proglašeno ratom?
Ima onaj dio o uslovima prolaska brodova u periodu rata u kojem je Turska neutralna.

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2010
  • Poruke: 2411
  • Gde živiš: Beograd

Napisano: 30 Maj 2022 10:03

latex ::Ustrojeni mediji u Srbiji, a United grupa drzi 40% trzista i na to dodajmo razne Axel Springere. Na rezimskim medijima SVAKI DAN gostuju nato analiticari i kreature poput Canka, cak i Basara ima svoju emisiju na Kuriru, a Jerkov je kolumnista istog lista.

Sad cemo da odemo u debeli off. Ali UM ne drži ni blizu 40 odsto tržišta, pa ni trećinu od tog broja. Axel Springer je ustrojen i radi za vlast godinama. Canak, Basara i Jerkov su prva linija fronta vladajuće koalicije i ne mogu čak ni da dokučim u kojem kontekstu ih pominješ? Zasto ne bi gostovali u rezimskim medijima kada rade za rezim i to tako otvoreno da je to više jadno i postavlja se pitanje da li uopste i ima nekog efekta vise.
Da ne idemo dalje u off, ali ako te jos nešto zanima ja sam tu na PM.

Dopuna: 30 Maj 2022 10:04

Jovan Nenad ::Ali, zašto?

Pa da se ovo konačno završi više, da se ne razvlači ovaj rat u nedogled. Ljudi ginu, tehnika se troši, gradovi se ruše. Rat je dobar samo ako traje kratko.

offline
  • Pridružio: 01 Dec 2009
  • Poruke: 1849
  • Gde živiš: Borca Sebes gde obicno .......

Sto se turaka tiče oni su poznati da se ne drze dogovora ali je rus njemu sačuvao glavu i mora da se pridržava dogovora jel lako može i on ostati bez moreuza kojeg mogu rusi lako da zatvore nekim raketama fizički ako bude bilo potrebe i nema ni ulaska ni izlaska nikome i onda sporazum nema svrhu a napadnut je medju narodni koridor a ne turska teritorija i kraj sto da neće neko da zarati pogotovu turska
A
Ali Vojo upravo cilj i jeste da se ovaj rat razvuče da se Rusija sto vise obogati prodajući skupo sirovine i proizvode sva ona smisljanja o operaciji o slovima o povlačenju broju vojnika i slično.
Mogli su rusi ući sa 5 miliona vojnika u ukrajinu da ih polupaju za dan dva i ostadose im sankcije i mala cena gasa rublja na 300 za dolar a pogledaj sad sve to koliko kosta

offline
  • Pridružio: 21 Maj 2008
  • Poruke: 14792

lord sir giga ::Sto se turaka tiče oni su poznati da se ne drze dogovora ali je rus njemu sačuvao glavu i mora da se pridržava dogovora jel lako može i on ostati bez moreuza kojeg mogu rusi lako da zatvore nekim raketama fizički ako bude bilo potrebe i nema ni ulaska ni izlaska nikome i onda sporazum nema svrhu a napadnut je medju narodni koridor a ne turska teritorija i kraj sto da neće neko da zarati pogotovu turska
Хвала пуно.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 851 korisnika na forumu :: 18 registrovanih, 4 sakrivenih i 829 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bbogdan, bobomicek, Buzdovan, cenejac111, croato, Dimitrise93, HrcAk47, kihot, MB120mm, operniki, Oscar, ozzy, Panter, Petar35, S2M, StefanNBG90, Sumadija34, Zimbabwe