Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2461

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2334

Ne znam cemu frka oko tenkova. Ja (iz iskustva) znam da jedna interventna jedinica (kao recimo BVP 1KK) vrijedi vise od oklopa.
I ne znam cemu prepiranje sa Bojanom, covjek je nacitan sovjetske literature i strucan ali sa slabo (ili nista) borbenog iskustva. Nema potrebe za prepucavanjem.

Kad Rocker prica o D30 I bojan prica o T72 vidi se ko je ustvari drugovao s orudjem a ko je citao vojne magazine. Ja sam na zalost samo prasinar.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • amstel  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 13 Maj 2012
  • Poruke: 2524
  • Gde živiš: Hiljadu milja od topolivnice

Bubimir ::
Dodatno pitanje, da li ijedna strana igdje koristi drvene ili gumene makete tenkova, topova i slično?
Ukoliko ne griješim, vi ste masivno koristili dummy mete na Kosovu.


Не заборави,да је то било пре четврт века.Видиш и сам ,какве камере имају данашње беспосадне летелице.
Данас било која макета мора бити функционална,да се креће,исијава топлоту,прави буку, да одговара величини правог оруђа,са свим ситним детаљима.Наравно од гвожђа.Све остало пада у воду...дрвенарије,најлони,гуме...

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2334

Makete mogu da naprave posao i danas ali mnogo teze nego 95 i 99 zbog napretka tehnologije. Recimo ponovo iz iskustva znam da italijani su istresali bombe u brdo i nisu ni trebali da nadju metu tako da....nije sve 99 bilo do maskirovke mnogo toga je bilo do pilota koji su znali da tuku pogresnu stranu pa su radili posao reda radi. Ameri nas jedini nisu zalili... ostali su gledali da se izvuku ali Ameri su imali 90% naleta...surovi profesionalci.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32556

Gadno su prošli ukri u napadu ka Hersonu 201 ubijen.
Yuriy Podolyaka: "I have just talked to our fighters at the Kherson front and asked about the counter attack

The situation is as follows, 1500 local time, 29th May 2022

201 AFU corpses identified, several unidentifiable"
Arrow https://twitter.com/snekotron/status/1531012191020802048

offline
  • Pridružio: 13 Maj 2022
  • Poruke: 458

https://www.youtube.com/watch?v=RWN4pCBCw54

Andrej Martjanov u ovom videu, između ostalog citira generala Georgija Špaka iz intervjua za RT na ruskom koji otprilike kaže da Rusija ima sve što joj treba da ovakav rat vodi godinama i da joj ništa ne zafali. Pominje i t62 i novije tenkove pa je možda zanimljivo obzirom na diskusiju koja se razvila na tu temu. Koliko sam razumeo, plan operacije (znači i sredstva koja će biti upotrebljena) se bazira na projekciji onog šta je potrebno da se ostvari cilj. Ne više od toga. A minimalni cilj operacije je nama nepoznat. Do sad je jasno da Rusi nisu upotrebili i verovatno i neće neka oružja koja imaju. Ograničen sukob poput ovog u Ukrajini ne zahteva tako nešto. Da ne pominjem dogovore koji sačuvaju nuklearne elektrane, hidroelektrane, možda i mostove, a svakako nesmetani protok gasa ka Evropi. U ratu se ekonomiše sa ljudskim životima, a gde neće sa naoružanjem. Otud stari tenk, ne zato što nemaju bolje, nego to bolje čuvaju za slučaj da se recimo sukob proširi. Jednostavno kad imaš mnogo para, nije pametno sve ih staviti u istu banku.

offline
  • Pridružio: 21 Jun 2021
  • Poruke: 197

Гледам онај снимак из рова док Руси туку артиљеријом, тешко да ће било ко из тог рова, ако преживи, изаћи читав што се тиче менталног здравља. И не само ти људи, већ и сви ови што се снимају јер се осећају немоћно и без икакве контроле на крајњи исход.

offline
  • Pridružio: 18 Nov 2017
  • Poruke: 1447

Uh jos uvek smo na T62M. Rusi su i cecniji i u gruziji upotrebljavali T62.
A ja mislim da su procene izgubljenih tenkova ovde od 600komada preuvelicane zbog prostog razloga jer su ukrajinci snimali gotovo sve i prikazivali tj mi smo mi videli dobar deo unistenog. Ukrajinci sa povr gadjaju sve od kamiona do tenka..i tu su se istrosili.
Sta i koliko imaju rusi u pozadini mi ne znamo, ne znamo njihove remontne kapacitete, da li su dobili naredjenje da sredjuju druge tenkove...nekada je imao svaki vojni okrug svoje ozbiljne remontne kapacitite, danas?

offline
  • Pridružio: 18 Nov 2017
  • Poruke: 1447

Poljska predala 18 Krab samohodnih haubica ukrajini. Ni sami ne bi trebali da jih imaju mnogo.

https://www.politika.rs/scc/clanak/508399/Poljska-.....ih-haubica

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2119

upitnik ::Жао ми је што ми сада не полази за руком да пронађем видео који је рано јутрос снимао обични човек из Северодоњецка. Трчи пустим улицама (источног? дела града) и показује обијене радње а те крађе приписује украјинским војницима.

Оно што ми је привукло пажњу је то да у близини нема ни једног руског војника. Једноставно нема никога. Само он, јутро и пусте улице. Жао ми је што не могу сад да нађем, било би занимљиво пронаћи позицију где је то снимано.

Geolociranje uz jutarnju kafu. Wink
Evo pozicije, snimatelj je krenuo iz Centralnog prospekta (avenije) i kod banke (Ощадбанк) skrenuo levo u Gardijski prospekt.

offline
  • Pridružio: 28 Okt 2020
  • Poruke: 324

Kunktator, to je izgleda u sred grada. Znači da bi već danas mogao da bude očišćen.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 827 korisnika na forumu :: 54 registrovanih, 6 sakrivenih i 767 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: anta, bankulen, bojank, CikaKURE, cincarin, comi_pfc, darkangel, Dimitrije Paunovic, Dimitrise93, Djokislav, DonRumataEstorski, Dovla, dozorni, draganv97, galerija, hyla, Ilija Cvorovic, Ivica1102, jackreacher011011, Još malo pa deda, Kaplar2, Kubovac, ladro, lord sir giga, Lošmi, MB120mm, mercedesamg, Mercury, Metanoja, mikrimaus, milenko crazy north, Milometer, milutin134, MiroslavD, mocnijogurt, nebojsag, nikoladim, NikolaGTR, pacika, Petarvu, proka89, rajkoplje, rodoljub, ruma, Sir Budimir, SR-3m, Srle993, stegonosa, TheBeastOfMG, tubular, zbazin, ZetaMan, zlaya011, 79693