Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2902

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1477

S2M ::Ексклузивно: Напади руске артиљерије на украјинске прелазе на Изјумском фронту.

Након што су руске оружане снаге стигле до линије Северског Донца у области Балаклија, украјинска војска је покушала да пређе реку код Залимана у циљу контранапада, али су сви покушаји осујећени добро координисаним радом руског Акација вођеног УАВс.

Артиљеријска ватра је уништила понтонски прелаз Оружаних снага Украјине и уништила чамац, као и поразила непријатељско особље које, као и обично, користи необележена цивилна возила у покушају да избегне ватру.

https://t.me/rybar/34672
VIDEO dejstva ruske artiljerije.

+ Balakleja-Kunktator i Denaya mogući pravci Ukrainskog napada



Počeli i Ukrainci da čitaju MyCity Military

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 07 Nov 2013
  • Poruke: 5241

Georgius ::Inače, zaporoška nuklearka je priključena na rusku el.mrežu.


Sve elektrane u Ukrajini i Baltičkim kvazi državama su spojene na rusku mrežu i sinkronizirane sa njom, a to znači da Kujbiševska elektrana diktira napon i frekvenciju svima . Osim toga to znači da nitko od njih nije spojen na europsku mrežu, jer to po zakonima fizike nije moguće. Oni iz Europe ne mogu dobiti struju nego samo iz rusije. Jedino Finska ima konekciju preko kaskade AC-DC-AC pa može uzeti iz ruske mreže struju, a sinkronizirana je na europsku mrežu.

Vrlo glup potez za sve te državice koje rusi mogu stiskom jednog gumbeka isključiti sa mreže i srušiti elektro opskrbu kad se Putinu digne, da se sve ove godine nisu spojili na Europu, da sve ove godine nisu uveli euro kolosijeke na željeznici. GUZ - Glavom U Zid

offline
  • Pridružio: 11 Jan 2015
  • Poruke: 520

raykan ::Pričali su rusi da je prebacuju na svoju mrežu,ne znam dal su završili. Inače to nije bilo koja nuklearka,već najveća u Evropi

Nemci u šajzeu,polako počinje:

Germany continues to crater.

June unemployment rose by 133k versus expected rise of 5k

Unemployment rate 5.3% versus estimate of 5%

Ovo je tek pocetak sa nezaposlenoscu ici ce to tek u visinu iduce godine. Eto zapadnobalkanaca iz Njemacke nazad kucama svojim.

offline
  • Pridružio: 03 Dec 2015
  • Poruke: 11

S2M ::Po mapama koje je postavio @kunktator a tiču se gasovoda, Krivi Rog "mora pasti".A upravo sam juče čitao izjavu gradonačelnika istog da prave utvrđenje od grada.Pokušaću da nađem link.

Nisam siguran da ce Krivi Rog lako da padne... To je grad od skoro 700.000 stanovnika. Pritom je povrsinski jako velik i ima ooogromnu industrijsku zonu, mnogo vecu nego sto je Azovstal. To bi bio potpuni haos, da Rusi pokusaju isto sto i u Mariupolju.

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2121

S2M ::+ Напади руске артиљерије на украјинске прелазе на Изјумском фронту
Mislim da nije baš kod Zalimana već malo dalje na jugozapad, ovde:



Vrlo su uporni na tom delu. Mnogo uporniji nego u odbrani Lisičanska. Na tom zavijutku ne mogu kroz šumu i močvaru proterati neku značajnu količinu tehnike. Svakako ne dovoljnu da ugroze Izjum. A opet, navaljuju stalno. I okupljaju se u obližnjim gradovima. Možda su stvarno umislili da mogu preduzeti neku veću kontru?

offline
  • Pridružio: 27 Avg 2011
  • Poruke: 3017
  • Gde živiš: treći kamen od sunca

Повлачења су незгодна. Увјек ће се перципирати као пораз онога ко се повлачи јер је тешко то уклопити у ширу слику. У контексту овог рата треба имати на уму да су сва ова руска повлачења са почетка (Кијев, сјевер) за резултат имала да је Русима након повлачења на остатку фронта ишло боље, а то ваљда само за себе говори да ли је повлачење заправо пораз или дио неког смисленог плана. Нећу отварати причу зашто су та повлачења била изнуђена, питање адекватности броја људства смо толико пута прежвакали да нема смисла опет о истом тупити. Оно што је по мени специфично за овај рат јесте да што више времена пролази умјесто да ствари буду јасније оно је обрнуто- зна се и мање него на почетку. Ни који је Русима наредни корак, ни колико ће ствари трајати ни шта је уопште њихов крајњи циљ..

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6286

raketaš ::
Sve elektrane u Ukrajini i Baltičkim kvazi državama su spojene na rusku mrežu i sinkronizirane sa njom, a to znači da Kujbiševska elektrana diktira napon i frekvenciju svima . Osim toga to znači da nitko od njih nije spojen na europsku mrežu, jer to po zakonima fizike nije moguće.


Zbog ovoga i moje pitanje.
Ukrajina i Moldavija deo elektroenergetskog sistema Evrope
Ukrajina i Moldavija sada su deo elektroenergetskog sistema kontinentalne Evrope. Ne rade više u sistemu sa Rusijom. Treba reći da je istog dana kada je započela intervencija Rusije u Ukrajini, 24. februara, Ukrajina izvršila testove izolacije (od ruskog elektroenergetskog sistema) za povezivanje njene električne mreže s mrežom EU-a.
https://energijabalkana.net/ukrajina-i-moldavija-d.....ma-evrope/

Što dalje implicira ako je to istina da su morali izolovati Energodar od ostatka mreže.

offline
  • Pridružio: 07 Nov 2013
  • Poruke: 5241

Jedini smisleni plan u ovoj fazi rata je dovesti pitku vodu u Donjeck, i to što prije , Ukropi su razorili brane i kanale tako da ta cijela regija žeđa. Užurbano se rade cjevovodi dovoljno daleko od Ukropa , ali na žalost u dometu HIMARSA. Kad prvi HIMARS pogodi te cijevi, Putin se mora odlučiti da li poslati meteor na Kijev ili London , ili sa nekoliko taktičkih nuklearnih udara porušiti sve mostove na Dnjepru.

offline
  • Pridružio: 31 Mar 2017
  • Poruke: 1625

Problem o raspravi sada o Zmijskom ostrvu je zbog toga sto smo desetine stranica ovde, i desetine drugih članaka i Youtube analiza prečešljali o tome zasto je to ostrvo strateski vazno, i zasto se Rusi muce da ga zauzmu.
Sada je problem nekima da citaju dalju raspravu na tu temu a ponarucito kritiku ruske strategije oko tog ostrva.
Meni licno ni dan danas nije jasno sta se tamo moglo stacionirati. Plutajuca meta za obuku i koriscenje iskljucivo u mirnodobsko vreme.

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6286

Nisu se Rusi mučili da ga zauzmu nego da ga održe.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1165 korisnika na forumu :: 38 registrovanih, 5 sakrivenih i 1122 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bojcistv, Boris BM, botta, CikaKURE, comi_pfc, d bos, doktor1964, doom83, Dvojac005, galerija, HrcAk47, krkalon, Kubovac, kybonacci, Leonov, Luka Blažević, MB120mm, Mi lao shu, mik7, Mikulino, Milos82, milutin134, Mlav, mocnijogurt, mrav pesadinac, nemkea71, nikoladim, opt1, Parker, procesor, RJ, shone34, stegonosa, tomigun, Trpe Grozni, vlajkox, žeks62, 1107