Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3648

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 31 Jan 2014
  • Poruke: 1599
  • Gde živiš: na zalasku sunca

Ја не могу да схватим да Руси тако олако напуштају технику. И зашто је не униште, ако већ не могу да извуку?

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

@kunktator
Nisam ni mislio na ono kako su Ukrajinci dijelili civilma oružje na početku... Ali neki oblik TO. Neće to zaustaviti napad, ali može usporiti. Posebno ove mad max grupe. Ili da ganjaju grupe sabotera u ovakvim situacijama. Imali su pola godine do sada da nešto organizuju, opreme... Istina, ako nema volje da se brani. Ako je sve što je mislio se boriti otišlo u dobrovoljce, a onda bolje i ne pouzdati se u one koji će nestati u ovakvoj situaciji... Ništa, onda očekivati da Rusi i sa Dalekog istoka dolete i krpe...

Za ovo područje, nakon povlačenja Rusa iz okoline Kijeva. Tada su bili oni sastanci kada su sa tim lokalnim pričali kako se odavde neće povlačiti. Da su došli da ostanu... To je trebalo poslati poruku i ostalim regijama. Treba sačekati prvo da se vidi kako će se ovaj dio završiti. Ali ovo ako prođe Ukrajincima, poslaće i to poruku.

online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32579

Navodno ukri pokušavaju da napadnu Kupjansk videćemo šta će jutro doneti
Arrow https://mobile.twitter.com/mdfzeh/status/1568004637651013632

offline
  • Pridružio: 11 Mar 2022
  • Poruke: 467

Flatland ::Pein

Укри имају пуно проблема иза леђа, и авијацију над главом, видећемо ми и тај клин, па и шеф Рајха је успевао у продорима по неколико дана и код Курска и на Арденима, па одмах после дошла Прохоровка и слом Зигфридове линије.

Није једна офанзива завршила повлачењем мало даље од почетних положаја. Није њима баш први пут да покушавају код Изјума, већ имају искуства са бежањем по оним шумама.


Uvaženi kolega,
kakvih to Ukrajinci imaju "puno problema iza leđa" možeš li molim te pojasniti na čemu zasnivaš te tvrdnje? Šefa Rajha je kod Kurska čekalo skoro milion ipo sovjetskih vojnika, a u Sovjetskoj kontri je učestvovalo preko 2 miliona ljudi, dok trenutnog šefa Ukrajinskog Rajha po celoj Ukrajini čeka ni jedna desetina tog broja.
Apropo avijacije, više Ruskih izvora tvrde da avijacija ne radi zato što su Ruske linije kolabirale i ne znaju ko je prijatelj a ko neprijatelj. Uopšte, iskreno bih voleo da mi objasniš na čemu zasnivaš toliki ( nerealni ) optimizam? Ako imaš stomak i nerve, pogledaj malo Ukrajinske izvore.

Na osnovu dostupnih snimaka sa fronta, Rusi su komotno izgubili 50+ komada tehnike i na desetine mrtvih i zarobljenih. Ima slika mrtvog pripadnika VDV u Balakleji, što znači da ih je neko tamo zaista i poslao! Između ostalog, Ukrajinci su zarobili kompletnu bateriju samohodki!

Ovo je najkolosalnija šamarčina Rusima od početka sukoba, a Bogme je konkurencija za tu "titulu" žestoka. Kod Hersona deluju kao svetska vojna sila, a kod Balakleje kao potpuni amateri koje je juče neko dovukao na front. Očigledno nema dovoljno ljudstva da se cela ova linija fronta drži sa ovolišnim trupama.
Na žalost, ono na šta je Strelkov upozoravao se obistinjuje. Ili mobilizacija, ili da zaista apsolutno spuštamo očekivanja od Rusa na " možda uspeju da zadrže Krim" ukoliko se ovo igranje rata nastavi.

Ovo što se u poslednjih 48 časova desilo je teško, teško vojno poniženje Rusa.
A civilima koji su pokazali pro-ruske simpatije neka je sam Bog u pomoći, zato što se uveliko organizuju Ukrajinski teror-odredi.

online
  • Pridružio: 08 Avg 2019
  • Poruke: 5484

Kakvo je raspoloženje među ruskim narodom na Telegramu i sl?

offline
  • Pridružio: 11 Mar 2022
  • Poruke: 467

Otprilike kao i na forumu.
Rezignirani...

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1310

Google prevod:
Појавиле су се информације да су Оружане снаге Украјине у Балаклији већ почеле да кошмарују локално становништво и заустављају их да провере пасоше, траже оне који имају држављанство

offline
  • Pridružio: 02 Sep 2020
  • Poruke: 47

На r/UkraineWarVideoReport се појавио видео украјинске јединице која има исцртане беле крстеве на возилима. У наслову их називају крсташима.

Не сећам се да сам то видео раније, јел то нека западна наци јединица која покушава да баштини дух крсташких похода на Словене или само локална "креативност" Украјинаца.

reddit.com/r/UkraineWarVideoReport/com.....urce=share

Сад сам видео слику и на теми о ПВО топовима. Опет бели крст

mycity-military.com/slika.php?slika=14.....AARfG8.jpg

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2341

/\ Ma samo znak raspoznavanja jer je tehnika ista uglavnom.

Flatland-e sumnjam da DNR je izvan lanca komandovanja a i ako jeste ista je to skola i prepisani udzbenici. Ne znam u kom asimetricnom ratu je artiljerijska podrska na poziv al ajd. Dobar primjer upotrebe avijacije i artiljerije u realnom vremenu je izgibija Vagnerovaca u Siriji kod onih naftnih polja na istoku...stigla konjica dok si rekao keks a nije borba ni pocela....ko je odobrio ne znam ali sumnjam da je moralo ici u Pentagon.

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1310

Google prevod:
Шуме у близини Харкова су препуне хиљада лешева украјинских милитаната

Стални представник Русије при УН Василиј Небензја рекао је да Оружане снаге Украјине не спроводе никакве контраофанзиве. Све изјаве украјинског руководства су чиста пропаганда зарад добијања нове помоћи Запада.
т.ме/РВвоенкор

PS Sta je sa ovim Vasilij Nebenzjom? Nema nikakve kontraofanzive?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1154 korisnika na forumu :: 43 registrovanih, 3 sakrivenih i 1108 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., ajo baba, anta, Battlehammer, Ben Roj, Brana01, CikaKURE, deimos25, DonRumataEstorski, dushan, FOX, HogarStrashni, ikan, kubura91, kybonacci, laurusri, Marko Marković, mercedesamg, Mercury, Milenaaa, milutin134, Miroljub1979, Mlav, Motocar, pein, Pikac-47, procesor, Shinobi, Sir Budimir, Sirius, Srle993, suton, TheBeastOfMG, Tvrtko I, Vlad000, vladaa012, vladetije, W123, wizzardone, wolverined4, zillbg, žeks62, 125