Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3665

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 08 Apr 2022
  • Poruke: 657
  • Gde živiš: Gradac Moravski

Rocker ::Izgleda da nisu samo Rusi bili zbunjeni - na snimku je gopro ukrajinskog teritorijalca u patroli nekom livadom, navodno na harkovskom pravcu.
Nije sam, u susret im dolaze dva vojnika bez traka, ovaj ih pita gdje su im žute trake, oni kakve trake, ovaj ko ste oni neka zamjena nešto, ovaj čija zamjena i onda tarapana.
Ovo nije cijeli snimak, Rusi su okacili kompolaciju svih videa iz njegovog telefona, ima na nekom kanalu.
https://www.mycity.rs/must-login.png

Немци прво пуцају па траже аусвајс. Mr. Green

Citat:Да ли се уопште зна шта контролишу Украјинци?

Не знају ни они.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 05 Maj 2013
  • Poruke: 742

Kakava je tek ovo zabuna.

https://twitter.com/CalibreObscura/status/1568282616373059586

offline
  • Zrus 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 24 Mar 2022
  • Poruke: 5

bojcistv ::@Babaroga i zrus
Moderator je obrisao post koji citirate. Kaže žalopojka je.
Elem Babaroga, rekoh u tom postu "ako je tačno". Znači nije tvrdnja nego pretpostavka. Da ne širim defetizam, za koji sam optužen, možemo li analizirati koliko je ruska vojska opremljena i kojim trupnim sredstvima veze i kakva je njihova doktrina odnosno protokol u slučaju pozivanja artiljerijske odnosno vazdušne podrške? Imam neki osjećaj da tu zapinju. Između ostalog.


Zalopojka je jedno a konstatacija stanja nešto drugo.Možda je za nekog to isto.Ako je to isto onda ja sa svojih evo koliko godina ne znam šta znači reč žalopojka.
Ali nema veze.
Nije problem u prizivanju vazdušne podrške kod ruske vojske.Tu je problem što ruska avijacija da bi izvršila CAS operacije i pomogla svojoj pešadiji mora da prođe maltene čitav ešalon PVO Ukrajine.Od s-300,BUK,do igle i stingera.Ukrajina je pokrila svoje nebo maltene perfektno.Dosta zahvaljujući zapadnoj pomoći koja je u tome bila presudna.
Jedini način da ruska avijacija efikasno pomogne trupama na zemlji je da se PVO ukrajine eliminiše što je bez kvalitetnih dronova nemoguće.
U ratu Jermenije i Azerbejdžana 2020 azeri su prvo začistili jermensku PVO dronovima.Zatim jermensku artiljeriju opet dronovima.I na kraju su dronovima uništavali jermenske kamione,tenkove,sisteme veze itd.
Takođe su i radarski centar jermenskog s-300 uništili dronom.I time ga izbacili iz borbe.
Zatim postoji još jedan problem u svemu tome.Bar je tako preneo pre par meseci sputnjik.Sputnjik je gotovo slavodobitno preneo da su ruski generali rekli da posle povlačenja sa severa ukrajine konačno mogu da upotrebljavaju masovnije avijaciju,jer se sada ruski piloti manje plaše da dejstvuju pošto je teritorija donbasa odmah do rusije.Jer su se valjda ruski piloti plašili da lete do Vinice,Ivanofrankovska i tih daljih delova ukrajine zbog ukrajinskog PVO.Ovo je neproverena informacija.
Što se tiče kordinacije sa ruskom artiljerijom ona je dobra.Međutim pošto je ruska artiljerija radila tokom leta maltene non-stop došlo je do preopterećenja sistema i cevi.Pa sada dosta artiljerijskog oružja mora na remont.

offline
  • Pridružio: 10 Sep 2014
  • Poruke: 915
  • Gde živiš: Republika Srpska

Moje skromno misljenje je da Rusi veceras preuzimaju inicijativu, ocigledno je da su se pregrupisali.

https://twitter.com/ArmyGedon22/status/1568289951481237504

Fotke zarobljenih Ukrajinaca

offline
  • Pridružio: 13 Apr 2022
  • Poruke: 1077

Za frontovsku avijaciju stingeri su najveci problem, cak i da su 100% eliminisani svi radarski navodjeni sistemi (ose, bukovi, s300) i dalje ostaju MANPAD, to se dalo vidjeti i na poslednjem snimku dejstva po su25.

Strateski bombarderi, sa druge strane, bi mogli zasipati vazne ciljeve glupim bombama ali ne lete zbog lovaca i radarskih sistema.

Bombardere rusi u nekoj mjeri mogu nadomjestiti iskanderima i kalibrima, a za front nema druge, kabriranje sa sigurne udaljenosti ili rizicni naleti. U svakom slucaju avijacija tanko.

offline
  • Pridružio: 13 Jan 2012
  • Poruke: 2277

Bobrock1 ::https://mobile.twitter.com/ILRUSSO1/status/1568276766996717569

GP"S-300 kreću se u smjeru Kupjanska i Izjuma"

Interesantno da nisam primetijo na ukro kanalima da su zarobili koji komad PVO. Ja samo kažem, da ču biti u veliko iznenaden ako ukri izadju iz ovoga rajona u ovim brojkama kojima su došli.


zarodbljen je jedan Tor, ima snimak u tom delu foruma.

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 1313

+ Moje skromno misljenje

Ništa ne vjerujem dok ne bude pomaka na terenu. A ovu fotku mislim da sam vidio još jučer ili prekjučer, vjerujem da je to sa Herskonskog pravca, iako sam možda u krivu

offline
  • Pridružio: 29 Nov 2019
  • Poruke: 212

Za proruske snage je dobro sto danas prakticno nije javljeno da je bilo nekog znacajnijeg prodora kijevskih snaga. E sada za inicijativu nisam jos siguran. Zavisi koliko kijevskih snaga je ubaceno i dodatno se ubacuje.

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

Da li neko zna odakle je ova mapa? Sa označenim jedinica na terenu.
Edit: Sada vidim i ja. U Telegramu onaj tekst prekrio donji dio mape...
Evo i link Arrow https://militaryland.net/maps/deployment-map/



Arrow https://t.me/rezident_ua/14008

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

Zrus

Руски пилоти се плаше да лете изнад Кијева? Они пилоти који су летели изнад Сирије где су осим пиштоља носили ручне бомбе. Да не падну живи у руке лудацима. Они се сигурно плаше да лете изнад Украјине. Стварно...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 681 korisnika na forumu :: 21 registrovanih, 1 sakriven i 659 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: anbeast, bojank, BSD, Bubimir, cenejac111, darkangel, djo97, DPera, goxin, Kenanjoz, kybonacci, M1los, mikki jons, milenko crazy north, milos.cbr, Mixelotti, nemkea71, rovac, sabros, Srle993, trajkoni018