Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3684

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3043

https://twitter.com/mdfzeh/status/1568573990762946562

GP":UA u Izyumu, izgleda kao ulaz u grad"

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 01 Avg 2012
  • Poruke: 396

Loše jeste, ali nije sve izgubljeno i stvari se mogu okrenuti nabolje. Ali, mora se delovati odmah i mora se delovati odlučno. Niko od nas ne zna šta se zapravo dešava na terenu i kakve su odluke, ali rukavice se moraju skinuti i Rusija mora početi da vodi RAt a ne SO.

offline
  • Profesionalna
  • Pridružio: 27 Feb 2022
  • Poruke: 348
  • Gde živiš: U stanu

Dobar dan Smile
Vreme je za moju dnevnu dozu impresionizma Very Happy
Rusi su dobrano dobili po *ičci, ali jedna izgubljena bitka ne znači izgubljen rat. Ako je istina da su se relativno uređeno povukli na odbrambene linije iza reka i ako je istina da Ukrajinci trpe velike gubitke tokom napredovanja, onda situacija i nije toliko crna, recimo da je tamno siva.
Mene samo čudi da se odbrana na jugu tako dobro drži, a da na severu, nadomak granice, puca. Pokušavam da se stavim u ulogu stratega koji odlučuje (mali Perica bi da se igra Napoleona) ali na kraju imam puno više pitanja nego odgovora. Znalo se da Ukrajinci gomilaju trupe i na Hersonskom i na Izjumskom pravcu. @Denaja i @Kuntaktor su "još onomad" pisali da je Izjumski pravac osetljiv na napad.
Da li je moguće da se ruska komanda u nedostatku ljudstva odlučila da ojača Herson, a Izjum prepustila sreći u nadi da će raspoložive rezerve uspeti da se održe?
Pa ako se i ne održe
1) ima se izgovor za vršenje mobilizacije
2) lakše će da se udari ponovo 50km od granice, nego da se ponovo osvaja mostobran na Dnjepru

Opasno se nerviram zbog dešavanja, ali izgleda da mi najteže pada da se ugrizem za jezik i da priznam da su kolege forumaši koji od početka pričaju da je ruske vojske premalo bili u pravu (ovde ne mislim na narikače koje i dalje samo traže razlog da nariču). Ne nedostaje ni Ahmata ni Wagnerovaca, nedostaju posadne trupe da čuvaju zauzete linije.

Jedno pitanje za kolege koji se, za razliku od mene, stvarno razumeju u taktiku - @Babaroga napisa da se nešto kuva na severu; da li je moguće da, nakon stabilizacije odbrane na rekama, Rusi sad ova jaka pojačanja koja su doveli ka Kupjansku uopšte ne upotrebe za saniranje prodora ka Izjumu, nego da se okrenu ka Harkovu?

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3043

https://mobile.twitter.com/200_zoka/status/1568575201754882048

GP":Uz svu sramotu, na granici se čeka i po dva dana. Iz nekog razloga ne smiju ući u Rusiju"

offline
  • Webb 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 29 Mar 2006
  • Poruke: 656

^https://twitter.com/visegrad24/status/1568569961274023937/photo/1

jel ovo znaci da je sad ukrajna 2 vojna sila sveta ?

online
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8378
  • Gde živiš: pecina stroga

mgolub ::
@Babaroga napisa da se nešto kuva na severu; da li je moguće da, nakon stabilizacije odbrane na rekama, Rusi sad ova jaka pojačanja koja su doveli ka Kupjansku uopšte ne upotrebe za saniranje prodora ka Izjumu, nego da se okrenu ka Harkovu?


Mozda me nisi razumio.

Mene u stvari plasi sjever za Ruse. Taj sektor, od Kupjanska pa do Novog Burluka, je otvoreni bok ovog ukro prodora. Ako je igdje trebala da uslijedi Ruska kontra, morala je tu. A nije.

Sad su Ukri rijesili jug svoga klina, Izjum je evakuisan, izasli su na Oskol i oslobodili dosta, ali bas dosta snaga. Mene plasi da te snage ne okrenu na sjever, da zamotaju ovaj Ruski front prema Harkovu, kome lijevi bok sada visi u vazduhu.

offline
  • Boter 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 31 Avg 2014
  • Poruke: 360

"mgolub"
Можеш ли да појасниш коју су битку Руси изгубили у овој операцији нато-укро војске? И кад смо код тога, која је разлика између битке и операције? Ја кад сам био мали знао сам за мојковачку битку а онда сам касније сазнао да је у питању мојковачка операција па сам збуњен сад. Када почиње а када се завршава битка и операција и које су фазе? То сам исто чуо да има... Неко некад рече да у западним и руским енциклопедијама датуми за курску битку нису исти, да у руској траје дуже, питам се зашто... Али не схватај ме погрешно, мени су очи сада широм отворене читајући коментаре задњих неколико дана. На пр сада ми је јасно да су Срби изгубили колубарску битку, тек касније је дошао онај Жућа, заборавих му име. Небитно, извињавам се за оф, и још једном хвала на сјајним анализама колеге. Надам се да ћу научити још нешто.

online
  • Pridružio: 13 Jan 2012
  • Poruke: 2222

Boter :: А кад смо код Румуна е и тада су Руси била друга класа сила јер су напали најслабије линије - Румуне. Питам се зашто...

negde sam citao, u 2sv ratu, kod reke don bio je toliki cirkus, da su nemci morali da stave italijane izmedju dela gde su bili madjari i dela gde su bili rumuni, jer su ovi vise gledali kako da se pobiju medjusobno, nego sta rusi rade.
a uvek se napada najslabija karika.

isto su sad i ukri nasli slabu tacku, i udarili. nista novo, nista cudno.

ispeglace ovo rusi, to je sigurno, ipak su vojno jaci.
jedino to im je problem sto umesto da planiraju napade, rusi sad moraju neplanirano da trose tehniku, ljude, resurse i vreme na ispravljanje ovog cirkusa sad.

ukri su ovim, definitivno kupili vreme jedinicama na ostalim delovima fronta da se malo odmore.

offline
  • Pridružio: 08 Apr 2022
  • Poruke: 642

Ovdje bi nam cini se dobrodosao neki oficir veze.Ovakav raspad nije moguc a da ruske komunikacije nisu kompromitovane i potpuno nepouzdane.U tom segmentu NATO definitivno ima prednost i u pripremi i tokom ofanzive moze se slutiti da su Rusima napravili dar mar. Ne uraditi apsolutno nista u anticipaciji ukrajinske kontre ,i tokom nje, prosto navodi na misao da su Rusi u obavjestajno-informacionom smislu svo vrijeme slijepi i gluvi.Pored nedostatka ljudstva moguce da je to drugi razlog nesposobnosti da se uspostave cvrste linije odbrane bez povlacenja u dubinu fronta.

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2309
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

babaroga ::

Mozda me nisi razumio.

Mene u stvari plasi sjever za Ruse. Taj sektor, od Kupjanska pa do Novog Burluka, je otvoreni bok ovog ukro prodora. Ako je igdje trebala da uslijedi Ruska kontra, morala je tu. A nije.

Sad su Ukri rijesili jug svoga klina, Izjum je evakuisan, izasli su na Oskol i oslobodili dosta, ali bas dosta snaga. Mene plasi da te snage ne okrenu na sjever, da zamotaju ovaj Ruski front prema Harkovu, kome lijevi bok sada visi u vazduhu.


Tekst za link

Наводно су Укри извели тактички десант у Хотомљи, а у Волчанску иде евакуација. Као што рекох, велика је могућност да све то оде у руке Украјинцима, уколико Руси немају припремљену контру.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1308 korisnika na forumu :: 30 registrovanih, 5 sakrivenih i 1273 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, babaroga, Brana01, ccoogg123, Dimitrise93, DonRumataEstorski, dozorni, Fabius, Goran 0000, hyla, ikan, jackreacher011011, Kubovac, kybonacci, ljuba, marsovac 2, Mcdado, minmatar34957, mnn2, nemkea71, NoOneEver Dreams, oldtimer, raptorsi, robertino, Srle993, vlad the impaler, Vlad000, voja64, zdrebac, zzapNDjuric99