Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3707

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1309

„Украјина више неће бити задовољна руском 'предајом' Крима и Донбаса, нити репарацијама за 'инвазију'", Алексиј Данилов, секретар Савета за националну безбедност и одбрану Украјине

Према његовим речима, Кијев ће заједно са западним савезницима тражити „потпуну предају и демилитаризацију Руске Федерације“.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 23 Dec 2006
  • Poruke: 12561

Vlajman1957 ::
I da ne zaboravim, BPL ne trebaju svetskoj sili koja vlada zemljinom orbitom, to su sprave(neću baš da kažem igračke, kolika im je vatrena moć) za dejstva taktike i osmatranja za igrače malih mogućnosti ratovanja i fondova za kupovinu sprava.


Kako ti zamisljas korekciju artiljerijske vatre pomocu satelita?

offline
  • Pridružio: 05 Maj 2013
  • Poruke: 742

mgolub ::
Ukrajinci prave akcije za kamere, ne Rusi. To što si video dva helikoptera ne znači da ih je bilo dva.
I ni ti ni ja ne znamo da li su i šta su Rusi dovezli ili odvezli.
Ne znamo ni čime su dovezli ili odvezli, niti znamo gde.
Uglavnom, povukli su se planirano i uređeno, a to znamo zato što ovi što vole da slikaju nemaju puno toga za slikanje, pa moraju (opet) da se dovijaju, da slikaju iz više uglova i recikliraju stare snimke i snimke sa drugih mesta.


Ovo nije tačno, samo raznog oklopa je više od sto jedinica ostavljeno, uništeno, zaplijenjeno. I to prilično šaroliko, tenkovi, mtlb, bmp, btr, samohodne haubce, pvo sistemi, radari, ogromne količine razne municije. Takođe i destine kamiona i drugih vozila, izlaze i prvi snimci mjesta koja su gašana HIMARS sisetemima i do kojih ukrajinska vojska došla, tek je tu bilo ozbiljnih gubitaka. Pogledaj i ukrajinske izvore, ma šta o njima mislio, pravu sliku stanja ne možeš da imaš ukoliko se oslanjaš na izvore samo jedne strane.

Napušteni oklop kod Izjuma:

https://twitter.com/GirkinGirkin/status/1568877872533721093

Učinak HIMARS udara:

https://twitter.com/666_mancer/status/1568854738929860609

offline
  • Pridružio: 23 Dec 2006
  • Poruke: 12561

awathorn ::Sto se grbo rodi...

Sto bi neki mucenik koji je u ruskoj vojsci zbog par stotina evra plate, davao glavu za neko no name selo u Ukrajini i drzao se gladan i zedan pred napadima druge strane, ako ne zna ni sto je tu ni sta je cilj tog rata...pardon S.O?



Potpuno je jasno da u ovom ratu Rusi nemaju nikakav moral dok Ukrajinci ga imaju za izvoz. To sto ovde neki nece da shvate da Rusi jesu okupatori za vecinu Ukrajinaca ne znaci nista.

Zato i moraju da se koriste placenici, nekakvi dobrovoljci, kadirovci, jedinice one unutrasnje (malte privatne) vojske kako se vec zove jer od regularnih trupa a i lokalaca mala vajda.

Plus sto regularna vojska krvari a zna da Rusija ima daleko vise trupa ali Putin nece da proglasi rat, i to bas fino utice na moral.

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2018
  • Poruke: 1813

stemark ::Zaboravlja se Putinova izjava sa početka Operacije da Rusija više neće dozvoliti stradanje naroda i vojske kao u 2-om svetskom ratu. Zaključke izvedite sami.

Питам се како је сад Русима у Балаклеји, Изјуму и Купјанску?

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3803

Rusija prvo treba da iskoristi pauzu i definiše šta želi ali realno gledište koje ima odnos želim- mogu.
Ovako se operacija pretvorila u zbrku i haos i baljezganja Konasenka Kadirova i raznoraznih stručnjaka koji su predstavljali sliku koja nema veze sa realnošću od onoga da se predaju na brigade, da avijacija je unistena 3 dana rata, da nema PVO da im dede ratuju i da bacaju puške i beže prodaju haubice itd itd, sve je bilo suprotno. A komanda je Idemo na Kijev, ne povlacimo se idemo na LNR I DNR i Harkov i Odesu, te sada ne idemo na Donjeck.
Onda da ukalkuliše snagu i želju UKR i da batali ono Ukr nas vole, pošto su pokazali da možda ih i vole ali ih ne žele u svojoj zemlji.
Da ukalkuliše pomoć SAD i NATO. Da ukalkulise svoje kapacitete i da na osnovu toga stavi pred vojsku jedan realan cilj.
Ako je to odbrana donjecka onda je to ako je odbrana i napad na Kijev onda to.
E sada o moralu vojnika da se bori to je hroničan problem gotovo svih modernih armija Evrope, Rusije itd.
Tesko je modernog čoveka naterati na rat u drugoj zemlji, da brani svoju da ali posaljes ga u drugu pih

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

Не би не изненадило да се повуку и из Херсона. Па да покушају да ослободе Донбас и да пређу у дефанзиву. А да почну да туку инфраструктуру и енергетски систем по дубини. Да на тај начин приморају Украјину на примирје.

offline
  • Pridružio: 17 Mar 2022
  • Poruke: 20

Dati 5 miliona dolara da se koriguje artiljeriju na jednoj poziciji? Nije artiljerija nefunkcionalna toliko da bi je ta korekcija preporodila.
A mogu da ga obore prage, da ne kažem praćke. Kod elektronskog ometanja neupotrebljiv. Sprava je više osmišljena za neprekidni i jeftini nadzor granica i transporta droge ili migranata, nego za ozbiljna ratovanja i držanje operatera 100km od fronta.
Može da posluži i u lokalnim sukobima vojno nekompletnih zemalja, i dobar je prodajni proizvod.

offline
  • Pridružio: 29 Dec 2011
  • Poruke: 833

Navodno SU34 oboren u Harkovskom regionu

offline
  • Stručljak-Penal
  • Pridružio: 27 Avg 2018
  • Poruke: 10916

Nemoj da gnjavite sa BPL molim vas. Niti su za neko čudo veliko, niti su za bacanje.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 841 korisnika na forumu :: 21 registrovanih, 5 sakrivenih i 815 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: amaterSRB, Andrija357, bankulen, comi_pfc, galerija, HrcAk47, Ivica1102, Krusarac, Krvava Devetka, ladro, mik7, misa2, panzerwaffe, raptorsi, RJ, Stanlio, Stoilkovic, Trpe Grozni, Vlada78, wizzardone, zlaya011