Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3728

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 1284

Al će biti vrištanja i plakanja sutra u MSM medijima.

Tu je video povlačenja Rusa iz zraka, ne znam jel bilo već

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 24 Sep 2013
  • Poruke: 4496

Jedan prigodan plakat:

offline
  • Profesionalna
  • Pridružio: 27 Feb 2022
  • Poruke: 348
  • Gde živiš: U stanu

@ZoranB

Slučajno naleteh na snimak kolone hitne pomoći o kojoj si me pitao, pa rekoh da ti okačim, iako je to već prevaziđeno ko zvoncare, elektrane su in (ili je bolje reći off?)
https://t.me/intelslava/36665

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1296

Напади на енергетску инфраструктуру Украјине: шта је познато у овом тренутку

▪Око 20 часова, Оружане снаге Русије су ракетирале највеће термоелектране у источној и централној Украјини:

➖Харковска ЦХПП-5 и Змиевскаиа ЦХПП у Харковској области, ➖Павлоградска ЦХПП-3 у Дњепропетровској области,
➖Кременчуг ЦХПП у Полтавској области.

Лансирања су вршена из вода Црног и Каспијског мора.

▪Нагли пораст и изненадна несташица енергије довели су до недостатка производних капацитета. Пренос додатних капацитета дуж енергетских прстенова 750 кВ и 330 кВ далековода није довео до отклањања проблема у мрежи.

▪Због пада фреквенције на трафостаницама почела је да ради заштита, искључујући прво велике потрошаче, а потом и читаве регионе.

▪Колапс електроенергетског система проширио се на мреже Харковске, Сумске, Дњепропетровске, Запорошке и Одеске области. Такође је погодио области Доњецке области које контролишу Оружане снаге Украјине, Кијевску област и главни град земље.

▪Две украјинске нуклеарне електране одједном - Хмељницки и Јужноукраинска - почеле су да гасе своје агрегате због немогућности преноса произведене струје у мрежу.

▪ Несрећа је локализована раздвајањем западних и централних региона Украјине од источних и јужних. Електрични возови стали су готово широм земље, у Полтави се неколико тролејбуса запалило право на улицама.

🔻Ситуацију је закомпликовало гашење у ноћи 11. септембра последње оперативне јединице Запорошке НЕ, које је изазвано редовним нападима Оружаних снага Украјине на објекат. Пре тога су украјински електроинжењери искључили са станице далеководе 750 кВ и 330 кВ. Све ово је довело до значајног смањења стабилности енергетског система земље.

▪Касније су почели радови на обнављању напајања у локалним сегментима украјинског енергетског система. Резервни капацитети су повезани, врши се предистрибуција енергије из хидроелектране на Дњепру и далековода у западном делу земље.

Да ли је довољно да се онемогући енергетски систем земље? Дефинитивно не: за ово је потребно бар погодити енергетске аутотрансформаторе 750/330кВ у западним и централним деловима Украјине, као и на Дњепру.

Међутим, ова мера је добар сигнал за усијане главе које дају гласне изјаве на позадини успеха Оружаних снага Украјине у Харковској области.

Дакле, утицај на критичну инфраструктуру непријатеља мора да се настави. И то не само на трафостаницама и термоелектранама, већ и на мостовима преко Дњепра (хттпс://т.ме/рибар/31569).
#Полтава #анализа #Русија #Украјина #Кхарков
@рибар

offline
  • Luka 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Mar 2011
  • Poruke: 3016

raykan ::Prosto ne mogu da verujem...
Upija se sa televizije, pa je rezultat gomila indigo postova koji počinju samouverenim "kristalno je jasno" a nastavljaju se tako kako se nastavljaju. Kad već pominjem TV, a kako više volim da se bavim običnim glupostima nego budalaštinama - niko nije primetio da je britanske medije izbaksuzirala niko drugi nego Kraljica. Odvukla im je pažnju sa ovih mučenike baš u trenutku kada su konačno napravili nešto opipiljivo.

@babaroga, ne žali se na nadrndane čovečuljke nego rabotaj, kao što već reče pristojniji kolega. Korisno je kad se piše na način na koji to radi vas... jednocifren broj... bez nervozne i sa nekim osnovnim obješnjenjima. Uzgred da ti prišijem zaslugu što sam proletos nakratko bio veći rusomrzac od svih čvorovićofoba zajedno... in short, hirurg iz Rusije, dolazak kući i skidanje zavoja sa očiju, čekanje da se malo razbistri... i totalno izobličena slika sa gigantskim kupusom u centru i minijatirnim ljudićima okolo. Bemti krvavo rusko sunce, kakve su mi to riblje oči ugradili!!! Mr. Green

/off, sorry... idemo dalje.

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8376
  • Gde živiš: pecina stroga

Gargantua ::Jedan prigodan plakat:



Naletih na ruskim kanalima na jedan interesantan podatak, vjerovatno je tacan

Sve i jednu elektranu u Ukrajini izgradio je mrski im SSSR. Od 1991, izgradili su 0 elektrana sami.

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2021
  • Poruke: 1235

Хахах.
https://t.me/GeopolitikaNaoruzanje/3942

offline
  • Pridružio: 08 Dec 2011
  • Poruke: 72

Хвала Богу да су се Руси опаметили и рокају по електро систему само још да крену по складиштима горива, складиштима хране, водоводној мрежи, железничкој инфраструктури, мостовима, фабрикама и ето весеља у Кијеву, треба Руси мало да се угледају на НАТО 1999, треба и обичан народ да осети да ако не буде по жељи Руса има да се врате у камено доба.

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3043

https://twitter.com/copemuch/status/1569058783833235458

GP":Prijavljeno je da je u Kharkiv CHPP-5, trgovina toplinskog kapaciteta uništena, što se ne može popraviti. To znači da neće biti energije."

Nekoliko kalibara navodno je srušila PVO. Tako da po proceni štete, ide sutra još vjerovatno jedna runda.

offline
  • Pridružio: 15 Maj 2019
  • Poruke: 1487

Znači poranila Ruska mečka sa čestitkom ukrima i kolektivnom zapadu (nažalost i mi smo u tom paketu kao kolaterala) za nastupajuću hladnu zimu uz rečenicu...gde ste miševi.

Kako izbiše svaki argumen ovima koji od jutros i par dana unazad galame kako rusi izgubiše.

Misle ljudi savremeni rat se vodu sa OMJ i pešadijom...ne, vodi se ekonomijom ili vraćanjem u kameno doba,nema struje-nema gasa.

A na konfor se svi navikoše pa kad ih uceniš gubitkom istog svi se "opamete".

Ljudi-Šut sa Rogatim ne može.

Sad što je Rogati bio blag prema ovom ,verovatno jer su bliski rođaci pa računa opametiće se mali.
A pošto je šut tvrdoglav ostaće bez struje i gasa preko zime da se u mraku ohladi polako do proleća da se razmisli .....gde je krenuo ,u kakvu sudbinu kletu a sa njim i EU.

Videćemo da li će pametno nešto razmisliti....mada sumnjam.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 641 korisnika na forumu :: 4 registrovanih, 2 sakrivenih i 635 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: cikadeda, havoc995, opt1, vathra