Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3756

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 08 Apr 2022
  • Poruke: 646

Vidim da forumasi pocinju da Jermensko Azerbejdzanski rat pune novim desavanjima koja prijete da eskaliraju u sukob visokog inteziteta .Mozda nije za ovu temu ali se nekako ipak cini da jeste.Ako moderacija misli drugacije - metla.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

Људи би требало да схвате да је ово озбиљан рат. Ово је рат НАТО-а и Русије. И у сваком тренутку може да ескалира.
Како се економска ситуација погоршава тако ће опасност од општег рата расти. Глобални економски систем је пред пуцањем. Не знам колико пратите али свуда у Европи је тензија. Политичка и друштвена нестабилност. Исто у Америци. Као да сви очекују да ће код оног другог да пукне. Претпостављам да Русија игра на карту распада ЕУ. Да ће због кризе и проблема пући ЕУ и да ће се државе окренути себи и стварати локалне савезе.
Сви су свесни да долази цунами. Мислим да сви настоје да што обезбеди што бољу позицију када стигне. Да би заузели боље место када прође.
Све је повезано. Само ко би рекао да ће Русија у септембру боље стајати на економском плану него на бојном пољу?

offline
  • Pridružio: 19 Feb 2015
  • Poruke: 144

Очекивати да ће Русија добити рат тако што ће ЕУ пући је исто као и очекивати да ће Русија добити рат тако што ће Украјина остати без живе силе која ће моћи да ратује. Надам се да Руси нису баш толико залутали да очекују тако нешто. Па нису ни ЕУ силе баш сисале весла, шта год ми о њима мислили.

offline
  • RJ 
  • SuperModerator
  • Gavrilo Milentijević
  • Komandir stanice milicije Gornje Polje
  • Pridružio: 12 Feb 2005
  • Poruke: 35617
  • Gde živiš: ovalni kabinet

Veoma sam dobro zapamtio propagandne letke koje je NATO bacao iznad Srbije 1999 gde su na početku pretili a kad su videli da to ne pomaže, krenuli sa pričom da nam oni nisu neprijatelji već se bore protiv režima druga Slobe....
Skoro slična taktika "radi" i u Ukrajini - dele se vizitke sa kartom u jednom pravcu, kartom sigurnog izlaza iz "apokalipse"...ko se primi, živeće u raju sa 72 device (ako pretekne) Wink


Citat:Карте за предају се деле 🇷🇺 снагама:

„Ваша карта за миран живот. Покажите ову карту украјинском војнику - она ће вам спасити живот и помоћи вам да се вратите кући'

На полеђини: телеграм ћаскање и број телефона који могу да контактирају „да би добили детаљну подршку“.



offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2338

Citat: "Predvidjeno je da grupa za zaprecavanje na prevoju izvrsi zaprecavanje i povuce se predvidjenim pravcima a da artiljerija u trenutku nailaska napadnih kolona ostvari koncentricne i zaprecne vatre. PO sredstva na prvoj liniji da zaustave brze prodore OMJ i pjesadije sto bi omogucilo artiljeriji da dejstvom projektila sa blizinskim upaljacima nanese gubitke pjesadiji van OT."

E sad za Ruse je ovo visa matematika izgleda.

offline
  • Pridružio: 13 Apr 2022
  • Poruke: 1077

Ih koliko crvenih granata su Rusi ispalili pa slabo nešto vajde.

offline
  • kljift 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 11 Okt 2009
  • Poruke: 7071

Rusi ce opet morati da reformisu armiju ali ovaj put na povorot ili oborot. Postoje citavi sajtovi napustenih zavoda poput Omskog ili remontnih baza koji su prije nekih desetak i vise godina izgledali kao svjedoci nekih proslih vremena. Tesko je bilo natjerati se na misao da ce MTS trebati opet i to u potocima i rijekama. Cak su i ruski reperi zahtijevali u svojim rimama da Armija konacno dobije novo naoruzanje.
A ziva sila je poseban problem. Zbog kastinskog sistema i tajkunskih sinova nemaju obraza da zovu ljude pod zastavu. One takozvane obicne ljude. Jer oni "neobicni" nemaju namjeru da uskoce u cizme.
Ispalo je da najvecu vojnu operaciju na kugli zemaljskoj u zadnjih 30 godina treba da odradi 150 - 200.000 vojnika Armije + raznorazni basibosluk cesto naknadno aktiviran i poslan. Pri tome, i to sto napadne jedinice zauzmu nema posadnih jedinica da drze liniju i pozadinu. Bas lose.
Jos da se odmah posle Krima krenulo te neke 2014 mozda bi tih 200.000 ljudi i zauzelo prostor barem do Dnjepra. Ali iz njima znanih razloga cekalo se, taktiziralo, propustilo. Sad sve to izgleda kako izgleda.
I na kraju pozicija Zapada. U ocima Rusije i Ukrajine. Nema sumnje da je nesto malo pomoci Zapada egzaltiralo tu nekakvu populaciju u Ukrajini. Do juce su i oni palili sopstvena skladista MTS, prodavali ga za kikiriki, unistavali zavode i postrojenja, farbali tenkove u roze i plavo, a sad se kao djeca raduju kad im Zapad posalje Saksone ili haubice 105mm iz davnih dana.
U slucaju Rusa psiholoska nespremnost da se udje u sopstvenu pricu zaokruzenu u odnosu na ostatak svijeta. Jer ostatak svijeta ti je vec jednom pobio dvadesetak miliona sunarodnika. Zato sto svijet tako funkcionise. Tu je i vrlo tanki ruski kulturni kod i istrosena duhovnost. Valjda je lakse biti surogat Zapada poput Konga ili juzne Evrope.
Na kraju ostaje gorak utisak da su kojim slucajem izvodjaci radova u Ukrajini neka Sjeverna Koreja ili Iran - pa "stvar" bi vec bila gotova.

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2338

Rocker

Samo vatra i pozar oko betonskih bunkera bi ih digla iz njih. Napalm (Rusi ga nemaju u arsenalu) ili neka od ovih fosforno magnezijumskih "elektron" muckalica. Polij napalmom pa da vidim ko ce ostati da sjedi unutra i koliko dugo.

offline
  • Del70 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 06 Jan 2012
  • Poruke: 358

Kakav crni raspad EU? Lokalni savezi? Veću štetu je EU napravila pandemija Covid-19 nego ovaj sukob. Britanci su se sa Brexitom žestoko prevarili. EU trpi veliku štetu, ali ona to sebi može da dozvoli. Da će biti teška zima - hoće. Da će ceh platiti gologuzija - naravno da hoće. Da li će se raspasti EU, NATO... NEĆE!!! Amerikanci veselo trljaju ruke, prodaja naoružanja nikada bolja. Ali sve to je mala cena za ovo što radi Rusija. Da su ostvarili kojim čudom ratne ciljeve za 30 dana, kapa dole. Ovako su vratili sebe u XIX vek. Sankcije neće pasti dugi niz godina, a mnogi u Moskvi su navikli na visok standard života. Ako ne nađu način da se ovo brzo okonča kraj će po Rusiju biti veoma tužan. Zapravo i da na bojnom polju konsoliduju situaciju, situacija u zemlji će postajati sve gora. Ima puno istine u onoj pretnji Ukrajinskig zvaničnika od juče. Rusiji brzo ističe vreme.

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 1313

+ sto se tice mobilizacije od toga nema nista cak i da UKR stignu do Kurska , sto politicki sto vojno .

Jel možeš ovo obrazložiti, jer ovih dana upravo svi pozivaju na mobilizaciju?

P.S. Putin u Sočiju- to je ona, udri brigu na veselje Very Happy Iskreno, to i ja radim kad me posao baš stisne, odje**m sve, i onda ispadne bolje.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 619 korisnika na forumu :: 11 registrovanih, 2 sakrivenih i 606 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bigfoot, draggan, dragoljub11987, kybonacci, Mixelotti, nemkea71, Nikolaa11, nuke92, pein, saputnik plavetnila, vlad4