Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3761

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1296

Ukri jesu imali stravicne gubitke na Hersonskom pravcu,na Harkovskom je to bilo dosta manje.Neka procena oko 5000 mrtvih i 3x toliko ranjenih.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 13 Apr 2022
  • Poruke: 1062

5000 mrtvih na Izjumu ? U kojem filmu ?
Ta cifra je nebulozna.

offline
  • Pridružio: 05 Maj 2013
  • Poruke: 742

Kakve veze ima što NATO vodi operaciju? Nije li čitava ruska doktrina zasnovana na suprostavljanju NATO paktu i potencijalnom sukobu sa njim? Pri tom na terenu nema ni NATO avijacije ni njihovg prvoklasnog oklopa ni njihovih najboljih jedinica i kako to da Rusija ne može da parira ni ovako minornom NATO angažmanu? Blackwater plaćenici ratuju u Harkovu! Pa šta? Gdje su razni specnazi, OMON, kozaci, VDV, mornarička pešdaija i ostale ruske elitne jedinice da im pariraju i da ih pometu sa fronta? Illi šta bi tek bilo da se stvarno konvencionalno sudare sa NATO paktom u punom kapacitetu?

Da podsjetim, NATO je ovde početkom rata proglašen za mrtvo puvalo, vojska im je puna pedera i lezbejki a Putinovi potezi su ih izbušili i podijelili. Otkud sad ovo vaskrnuće NATO pakta i otkud uopšte njihov angažman kad je Putin prvi dan rata zagrmeo da će onaj ko se umiješa u rat susresti sa posledicama do sad neviđenim u istoriji.

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 1284

^^ Podijeliti to sa 5-10x

+ украјински председник Володимир Зеленски може да искористи овај несумњиви тактички успех да седне за преговарачки сто са позиције веће снаге

Mislim da za ovako nešto nema šanse nažalost, sad su dobili krila i svi ih gledaju. Ili barem oni tako misle.

offline
  • mnn2 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 05 Avg 2006
  • Poruke: 318
  • Gde živiš: tamoDaleko

stegonosa ::Sam Zelenski je govorio o ogromnim Ukrajinskim gubicima pre mesec i kusur, kao i jedan ukrajinski general mislim.
Ne repliciram tebi lično. Bilo je tih priča u više navrata.To je za lokalnu upotrebu kako bi se povećao efekat "mržnje" prema zlom okupatoru. To isto su radili i 2014 godine i pojedinci se ložili da je to tako.
Generalno bi svako prikrivao i umanjivao lične gubitke.

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 1284

+ Gdje su razni specnazi, OMON, kozaci, VDV, mornarička pešdaija i ostale ruske elitne jedinice da im pariraju i da ih pometu sa fronta

Nigdje ih nema, u tome i je problem. Ali sa ovime si me sjetio šta sam nedavno razmišljao, a to je da bi rusima za moral trebala jedna dobra propagandna pobjeda, i to prava a ne izmišljena kako oni znaju. A idealno bi bilo kada bi zbilja pomeli jednu veću takvu jedinicu stranih plaćenika, ono desetine mrtvih i zarobljenih. Ali i da su rusi na terenu, teško bi se tako nešto desilo..

offline
  • Pridružio: 19 Feb 2015
  • Poruke: 144

Leonov ::

Čekaj jesam dobro skužio, to su sela u Rusiji uz granicu s Ukrajinom - Harkovskom regijom i oni se pozivaju da se evakuiraju?
Šta je s onim da se rat više nikad neće voditi na teritoriji Rusije? GUZ - Glavom U Zid



Кад је постало јасно да су Украјинци пробили руске линије и да напредују према Купјанску и Изјуму,кренуле су вести како Руси шаљу појачања на том правцу и да ће стабилизовати фронт. То се испоставило као лаж. Онда је кренула прича да су Руси ово намерно извели како би уништили украјинске снаге на отвореном. И то се испоставило као лаж.

Е ту је мени почела да се пали лампица да нешто дебело не ваља код Руса да сам се чак запитао да ли би имали чиме да бране Белгород кад би Украјинци решили да наставе и преко границе. Ево полако добијамо одговор и на то питање.

Рат за Русе још увек није изгубљен, тачно, али ово што се десило је тотални дебакл и понижење, па нека прича ко шта хоће. Сад се евакуишу и становници села на руској територији. Генијално изведена операција за заштиту руског становништа у Украјини, нема шта.

offline
  • Pridružio: 31 Jan 2014
  • Poruke: 1597
  • Gde živiš: na zalasku sunca

@ccoogg123

Треба прочитати читав интервју. Мислим да је генерал врло објективно и реално оценио ситуацију.

offline
  • raykan 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 15 Feb 2016
  • Poruke: 623

Totalni debakl i poniženje??? Ne budite deca. Gubitak je beznačajan za Ruse,problem je što je Ukrajina mnogo dobila motivaciono.

offline
  • Pridružio: 25 Dec 2016
  • Poruke: 2095

^^^
Rusima da bi vratili momentum treba jedna velika ofanziva u kojoj bi povratili izgubljeno i zauzeli jos malo. Ili da spice dole celu Odesu. Ali to se prakticno nece desiti mozemo sa sigurnoscu reci sada.
Izgleda da su najbolje jedinice osakacene pocetkom operacije. Isto tako izgleda da pored ljudstva sada imaju problem i sa nedostatkom tehnike. Da se ne lazemo i ne pricamo bajke. Vade 72-ke namenjene triatlonu... Sada smo mogli videti i da nije da nisu slali modernizovanu i noviju tehniku. Toliko t-80bvm, t-72 B3 i B3M (tj. obr. 2016), pa na pocetku i modernizovanih tunguski bejase, prakticno sve sto je uvedeno u upotrebu.
Sada verovatno i vise nego u Siriji dolazi do izrazaja gubitak aviona za prikupljanje podataka sa sve izgubljenom posadom kada su ih izraelci navukli.
A na sve to treba povezati kako su ukri poceli prakticno ici napred odnosno nizati uspehe od kako je glumac smenio sefa sluzbe bezbednosti i jos jednog visoko rangiranog u vojsci. Nedavno nakon toga su unistili par lansera s-300 na zapada Hersonske oblasti, pa onda krenuli prakticno planski.
I pored svega toga i cinjenice da su informacije dosle ne do rusa nego i do nas na forumu o ofanzivi i da je to trajalo ne danima nego nedeljama oni ne da se nisu spremili za odbranu nego ni za povlacenje. Tako da je ocigledno da u rusiji nesto ne stima odnosno da gomila neodgovornih, nekompetentnih ljudi radi na odgovornim pozicijama. Povezite s' tim i slucaj skorasnjeg Putinovog izlaska iz limuzine i postavljanja pitanja mestanima u vezi guvernera oblasti.
Ja licno mislim da ce se u daljoj buducnosti saznati i da je Gerasimov prevara od coveka. Sa sigurnoscu ne mogu tvrditi ali ono sto znam iz svoje profesije i zivota je da oni koji toliko rade na svojoj promociji i mnogo pisu/pricaju nisu dobri odnosno posveceni poslu.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1325 korisnika na forumu :: 41 registrovanih, 4 sakrivenih i 1280 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 9k38, A.R.Chafee.Jr., Andrija357, Brana01, bufanje, cvrle312, darkangel, dika69, DonRumataEstorski, Dorcolac, DPera, draganl, drimer, FileFinder, galijot, gasha, Georgius, ikan, jackreacher011011, Karla, kikisp, Krvava Devetka, kuntalo, kybonacci, ljuba, Mcdado, mercedesamg, Milos ZA, milutin134, nextyamb, Pakito93, Parker, pein, raptorsi, skvara, suton, Trpe Grozni, wolf431, YugoSlav, zlaya011, Zoca