Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3757

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1303

Концентрација војне технике Оружаних снага Украјине фиксирана је дуж целе линије додира у Запорожју, рекао је Рогов.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

U sta se pretvorila ova tema, po meni je zrela za kantinu. Svaka cast moderatorima, Treba ovo citati.

Nedavno sam pisao, da ce se mnogi iznenaditi, kada se u nekoj buducnosti objavi pravi broj ruskih snaga u Ukrajini. I izvori nisu od Strelkova, nego od direktnih ucesnika (ili njihovih poznanika). Evo i bojank je postavio neki dokument, koji je istina ekstreman, ali situacija nije mnogo bolja ni u drugim jedinicama. I ne, nisu gubici razlog.

Zasto se ovaj poraz dogodio, iz druge ruke:

1. Opsti krajnji nedostatak ljudstva, nedostatak protivtenkovskih sredstava u slucaju gubitka ili neispravnosti BVP. A takodjer pro.. komandovanja na danom pravcu koje je izgleda gotovo izgubilo upravljanje (nije receno tim recima, ali par jarkih primera ukazuje na to). Rezerva iz Harkova, koja je bila toliko oskudna, pozvana je sa zakasnjenjem, izgubila je vezu sa komandovanjem, sve dok prethodna komanda nije krenula da proverava sta se sa njima desava.
Isto tako komandovanje nije koristilo inicijativu na mestu, na kojoj se neko vrema drzao Kupjansk i jedan deo Izjuma, sto je obezbedilo evakuaciju gradjanskih (administracija, itd...).
Izvlacenje na granicu je iznudjena mera, da bi se na racun regruta, granicara i dr., koliko toliko oslobodile neke sile.
2. Sve pohvale avijaciji i artiljeriji. Ali vatrene moci jednostavno nije bilo dovoljno da se zaustavi potop.
3. Radio komunikacija VSU, se pratila u potpunosti, i takticka na Motorolama se desifrovala za pola sata- sat, ali malo vajde, jer informacija vise nije aktuelna. Veza na nivou brigada, je na Harisima i tu nije jednostavno desifrovati.
4. Gubici protivnika, na osnovi tih radio prehvata, su konzervativno oko 500 poginulih i 1500-2000 ranjenih u prva tri dana. Cetvrti dan su taj prvi esalon povukli.
5. [Za Druga Pukovnika] Govore da je naseljenje bilo za nas, tamo je bilo moguce i organizovati samoodbranu. Cak i vise od toga, Kupjansk nije odmah pao, zato sto su formirali kashu od predstavnika svih sluzbi u gradu i dopunili proruskim aktivom.
6. Krajnje negativna reakcija na interpretaciju razloga povlacenja od strane MO.

offline
  • Del70 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 06 Jan 2012
  • Poruke: 358

Ako ti je situacija u državi toksična, loša, ako su ljudi nezadovoljni, pa šta zapravo možeš da olekuješ od vojske. Svakako ne čuda.

offline
  • vobo 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 25 Apr 2011
  • Poruke: 1585

Uh...teskih 10 strana za citanje, pocela je depresija da drma forum. Par ruskih TG kanala koje pratim (aktivni ucesnici, neki stanovnici Donbasa, a neki iz Rusije) su bolje raspolozeni od vecine forumasa.
Razocarani su desavanjima, ali su i dalje ubedjeni da ce pobeda da bude na njihovoj strani. Imaju Ukri momentum, imaju sveze rezerve, ali nije ni to beskonacno. Ukrajina je doooobrano naceta zemlja, na aparatima maltene, pitanje je koliko oni imaju snage za dalja dejstva.
Misljenje da se Rusi pustiti da padne LDNR je van svake pameti, to bi bio definitivni kraj Putina i Rusije kakvu poznajemo, mislim da bi pre radile takticke nuklearke.
Moje misljenje je da ce Ukri pokusati jos malo da eksploatisu uspeh, pokusace napad na jos neki deo fronta (ovi ucesnici su vidim motivisani da ih fino docekaju, kazu da se vrse pripreme na Zaporoskom pravcu), a na nama je da vidimo sta nosi dan, a sta noc.
Kobac, sto se tice tih kineskih radio stanica, one su prakticne za unutar timsku vezu (unutar odeljensku), lako se slusaju, ali na tom sitnom taktickom nivou ne igra neku ulogu, vise pomazu ovima koji ih koristi (i kod nas je slicna situacija).

offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

KobacLJ91 ::Приметио сам још једну голему слабост код Руса да масовно користе Баофенг/Кенвуд кинеске радио станице са алиекспреса,

Ne koristi to RA, to koriste republike.

offline
  • Pridružio: 17 Maj 2022
  • Poruke: 68

najnovija vest: ruska vojska ulazi u bahmut!

offline
  • Pridružio: 13 Apr 2022
  • Poruke: 1073

https://t.me/rvvoenkor2/9033424
Svjatogorsk - ekipa ladno čamcima prešla rijeku, prošetali potpuno pustim gradom . . . Rusa nigdje.

Šta nam ovo govori ? Rusi su u ozbiljnom deficitu, ali nekim čudom Ukrajinci su popustili pritisak, inače ih ne bio došle pet-šest nego više hiljada.

@Kairos
Citat:4. Gubici protivnika, na osnovi tih radio prehvata, su konzervativno oko 500 poginulih i 1500-2000 ranjenih u prva tri dana. Cetvrti dan su taj prvi esalon povukli.

Možeš li malo pojasniti izvor za ove tvrdnje, ako su ove cifre tačne to znači da sam napravio dobru procjenu . . .

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2015
  • Poruke: 107

nezavisne.com/novosti/svijet/Lavrov-Ne.....vor/735259

LAVROV PORUČIO KIJEVU: Ne odbacujemo pregovore, ali što budete duže odlagali to će biti teže

Prema rečima Lavrova, kijevske vlasti saopštavaju da pregovori mogu da se održe tek poslije pobjede Ukrajine i da će biti spremni da razgovaraju kada "Rusija napusti ukrajinske zemlje", prenose ruski mediji.

Usput eksplozije u Rostov na Don i Belograd region-Russian Federation

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1303

Nesto ozbiljno gori u gradu Zaporozju,ogroman je plamen

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2313

Svjatogorsk, Izjum, Balakleja...Nikakva ovo nije pobjeda NATOa ili VSU...ovo je samo dobro procitan ruski blef. Ozbiljne vojske skoro da nigdje nije ni bilo. Plus naravno slaba organizacija i to je to.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 860 korisnika na forumu :: 30 registrovanih, 7 sakrivenih i 823 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 8u47, Alibaba1981, bokisha253, BraneS, cifra, DejanSt, djordje92sm, Fog of War, ILGromovnik, ivica976, kinez88, krkalon, Litostroton, m0nstrum_, mgolub, milenko crazy north, nemkea71, pein, Pohovani_00, Rogan33, Romibrat, sabros, Sir Budimir, slonic_tonic, Sokic, SR-3m, vaso1, Wrangler, zixmix, zlaya011