Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3771

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3099

babaroga ::Osjecam da se cijeli forum trese dje ce slijedeca Ruska linija puci.

Boktejebo ko da se Guderijan povampirio


Nisu se ukri sjetili danas da gomilaju velike snage u Zaporožju i rajonu Hersona.

Ti plani su bili vjerovatno napravljeni davno. Pa možda bi trebali povlačenje ruja posmatrati sa tog aspekta. Po nekim informacijama tehnika koju su ruje ostavili u 70% je neupotrebljiva. Kad su se povlačili. Pa iako bi ruje povukle se iz Hersona ne bi trebalo da se stavimo u "panic mode".

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • BWG 
  • Građanin
  • Pridružio: 28 Maj 2013
  • Poruke: 95

Rusima bi sad dobro došla jedna brza kontra preko Oskola ili prema Zaporožju da smire Ukre.
Bilo šta da vrate pod svoju kontrolu bi uzdrmalo euforiju kod Ukra i vratilo ih u realnost.

Sve drugo je ohrabrivanje za nove ofanzive Ukra.

offline
  • Pridružio: 08 Apr 2022
  • Poruke: 657
  • Gde živiš: Gradac Moravski

Председник партије Грузијски сан Георгиј Кобахидзе изнео је такву иницијативу на брифингу у канцеларији владајуће партије Грузијски сан. „Нека народ каже да ли жели да отвори други фронт у Грузији против Русије“, рекао је Кобахидзе

https://www.gazeta.ru/politics/news/2022/09/13/18554809.shtml

На мршавог вука и зец диже ногу..

offline
  • Pridružio: 19 Dec 2015
  • Poruke: 274

Ono sto mi je fascinantno kod rusa je sto nisu naucili nesto od svojih iskustava u siriji.Tamo smo videli kolilo je „dzihadomobil“ opasno sredstvo.Setimo se kako ga je isis upotrebljavao.

-defanzivno u naseljenim podrucjima gde je nanosio velike zrtve i gde je napadac bio brojniji
-ofanzivno da probijanju linija koje su drzale cesto manje obučene snage,a zatim bi ekspoatisali uspeh sa toyota jedinicama.
-protiv polozaja gde cesto nije bilo avio podrske(posebno dok rusi nisu dosli)

Iz gore navedenog vidi se da rusi sad imaju istu situaciju.Ako su arapi u sandalama uspeli da naprave serijsku proizvodnju takve opreme,sta sprecava ruse da naprave svoj „putinomobil“.Samo sa jednom razlikom da ta vozila budu bezposadna.Prave onaj uran,znaci mogu ako hoce.

Izneo bih ovde i novi koncept brigade koji bi iz toga nastao.Robotizovana brigada- sa 2-3 batlj takvih vozila+ 1-2 btg uz dosta bpl.Zamislite situaciju gde pod zastitom art istovremeno nastupaju takva vozila na zemlji i bpl sa bombicom kao podrska iz vazduha.Ako već neće mobilizaciju onda vise „ robota“ jer manjak ljudstva je ocigledan

offline
  • Pridružio: 08 Apr 2022
  • Poruke: 657
  • Gde živiš: Gradac Moravski

Изгледа да је одбијен напад нациста на Давидов Брод

https://t.me/swodki/161932

Citat:Izneo bih ovde i novi koncept brigade koji bi iz toga nastao.Robotizovana brigada- sa 2-3 batlj takvih vozila+ 1-2 btg uz dosta bpl.Zamislite situaciju gde pod zastitom art istovremeno nastupaju takva vozila na zemlji i bpl sa bombicom kao podrska iz vazduha.Ako već neće mobilizaciju onda vise „ robota“ jer manjak ljudstva je ocigledan

https://www.youtube.com/watch?v=D_8Pma1vHmw&ab_channel=jozin

offline
  • Pridružio: 08 Apr 2022
  • Poruke: 646

Ova hladnokrvnost Rusa nakon Harkova tacno izludjuje EU .Solc bi kao neke diplomatske inicijative dok za stanovnistvo organizuje kurseve kako prezivjeti generalisimusa Zimu.

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3099

https://t.me/azmilitary11/20187

GP:"Tijela poginulih vojnika Oružanih snaga Ukrajine i plaćenika u Kodemi među kojima ima stranih plaćenika".........

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

gorican ::na privremeno zaposednutoj teritoriji se ne stavljaju mine i fortifikacija, ako planiras da napredujes uskoro jos stotine kilometara unapred.....

Nemaš ljudstva, tehnike, podrške, fortifikacije, mina... Onda je definitivno odavno plan da se pomjera sa te linije. Samo je pitanje u kojem smjeru.
Ali mogli su barem bolje rovove za iskopati, ako već duže vremena nije bilo pomjeranja linije.
Bio je onaj snimak nastradalih na tom pravcu gdje sjeda kao na kampovanju. Skoro bez zaklona. I svi nastradali. Ja sam tada pomislio da je to neka rezervna linija, ali izgleda da je moguće kako i nije.
Ali ako tako treba, onda ok. Nisu imali sreće.

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

Shinobi

Делује да су Немци и читава ЕУ је забринути због струје и гаса.
Пошто нисам стручњак питање за оне који јесу. Негде сам чуо да је енергетски систем ЕУ умрежен. И да веће хаварије у једној држави могу да доведу до тога да енергетски систем читаве ЕУ искочи. Баш ме интересује ако неко зна да појасни.

offline
  • Pridružio: 29 Maj 2022
  • Poruke: 35

Mislim da ce sledeci cilj ukro fokusa biti NE u enerogdaru. Sam Zeleni je izjavio da im je to potrebno zbog struje da bi mogu da šalju svojim prijateljima u Poljskoj. Tako da očekujem u tom pravcu više dejstava. Moglo bi opet da se desi napadi na hersonskom pravcu pa odjednom se udari prema NE, oprobani recept kao ova ofanziva u harkovskom pravcu . Zima dolazi sad zapad gleda svaki izvor energije. Padom NE Energodar zapad bi dobio za džabe električnu energiju. Pisali ste odavno da je ukrajinska El. Mreža povezana na EU sistem. ( možda i griješim)

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1094 korisnika na forumu :: 52 registrovanih, 7 sakrivenih i 1035 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, _Rade, A.R.Chafee.Jr., Apok, bankulen, bojank, ccoogg123, cincarin, Denaya, Dimitrije Paunovic, dragoljub11987, drimer, Georgius, ginjica, hyla, ILGromovnik, Karla, Komentator, Krvava Devetka, ksyyaj, Kubovac, kybonacci, ladro, ljuba, Lošmi, Luka Blažević, Marko Marković, mercedesamg, Mi lao shu, mikrimaus, milutin134, Mixelotti, nebidrag, nemkea71, nenad81, NoOneEver Dreams, nuke92, ostoja, panzerwaffe, rasok, Ripanjac, RJ, royst33, sasa87, slonic_tonic, stalja, Sumadija34, vathra, voja64, wolf431, wolverined4, ZetaMan