Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3795

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Neimar i savremeni farmer.
  • Pridružio: 24 Nov 2010
  • Poruke: 11683
  • Gde živiš: U sremu voljenome...

А у реду је да којекакав људски шљам ратује као добровољац из белог света против Руса, са неким својим убеђењима о супериорној раси која се бори против црвеног шљама. Немојте само д акажете па боре се и добровољци на руској страни...који примил је у питању у односу на ове белосветске плаћенике којима је циљ да за новац убијају. Која је разлика између њега и сада ових људи које вагнер мобилише и који су у затвору због ко зна чега?

Легија странаца исто је то, али боже мој то је чувена јединица јелте, са реномеом...

Пола састава легије после другог светаког рата су чинили припадници СС...паметном доста...

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3803

Raykan

Znači logika sledeća nenormalno hrabar kriminalac koji je mozda ubio nekoliko ljudi, ako se dobro pokaže moze da dobije pomilovanje, a porodice i ljude koje je unesrećio nema veze. Ok za mene je oko za oko zub za zub a nikalo pomilovanje ali pravo ne gleda tako kao ni ti ok. Idemo dalje apsolvirali smo ovu temu. Da ne davimo

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2022
  • Poruke: 395

Evo jedan off, ali s ciljem da se privede kraju ova priča i da vidimo ima li išta na frontu.

Od kud sada moralisanje, prvo rat je (koliko god ga mi zvali SO) cilj opravdava sredstvo, drugo Rusi se mogu postaviti na trepavice, Zapad će ih mrziti i dalje. Ovdje većina kaže "vode rat s jednom rukom iza leđa", sad kada rade stvari da smanje taj hendikep, ide kukanje "...ali zašto baš zatvorenici" daj se odlučite ne može i ovce i novce.
Kad već idu stalna poređenja sa Zapadom pa oni su od toga napravili gotovo romantičnu sliku, sjetite se samo filma "The Dirty Dozen - Dvanaestorica žigosanih" a bili i nastavci. Zatim veliki broj filmova o Legiji stranaca, sve kroz romantične naočale i sad se Zapad kao zgražava...

To je činenica, vidjet ćemo što će biti od toga, idemo dalje...

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3803

Sremac

Jel ima razlike izmedju bivseg foke i kriminalca?
Jel ima razlike izmedju bivseg specnazovca i kriminalca?
Prema ruskim podacima od ukupnog broja dobrovoljaca kazu Rusi 90 posto je sa ozbiljnim ratnim iskustvom? Ratnim veteran bio ratnik ostao ok ide za pare da ratuje ajd pitanje je da li zna sta drugo da radi. Ali razlika izmedju njega i kriminalca je ogromna, zar ne.
Do sada Vagner je skupljao veterane i bivse vojnike ne zatvorenike, to je razlika po meni. Pa legija je i krimose skupljala pa vise ne. I opet ide se na relativizaciju.

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2309
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

IlijaZ ::

Još jedna bitna vijest koja je kako, mi se čini, ove prošla neprimijećeno. Juče je u Kazahstan doputovao brat Si i dao jako značajnu izjavu:

Link za cijeli tekst:

https://vlast.kz/novosti/51669-kitaj-budet-vsegda-.....inpin.html


Preporučujem da se pogledaju ruske reakcije na ovu izjavu, doživljavaju je kao prst u oko i kao veliku prijetnju i opasnost. Već sam ovde napisao da Rusija u odnosima sa Kinom može da bude samo kineska Bjelorusija, nikakvog tu ravnopravnog saveze neće biti niti može da ga bude.

Stanje na današnjii dan je ovako. Ako je neki navedeni podatak netačan, molim da me se ispravi. Nagađanja i prognoze su drugo, to tek treba da vidimo, možda i omanu ali moja omanuća, za razliku od pogrešnih procjena političara i generala, nikoga ne koštaju života.


Идем у офф, али морам одговорити на пар ствари овде.

1) Није допутовао у Казахстан, већ у Самарканд, Узбекистан, где се одржава самит ШОС, на коме су лидери Кине, Русије, Индије, Ирана, Турске, Казахстана, Киргистана, Туркменистана, Таџикистана итд.

2) Које руске реакције? Неки званичник? Претпостављам да су то они Телеграм канали који воде Руси са ограниченим менталним способностима. Можда грешим. Дај неки линк руских реакција.

3) Као неко ко је више пута био у Казахстану - не постоји народ који Казахи мрзе више од Кинеза. Ово има везе са односом Кине према Ујгурима. Што се тиче односа према Русима има и оваквих и онаквих. Неки подржавају Украјинце у овом рату, а неки Русе. Неки се плаше да Русија не учини исто у Казахстану. Али свакако мржња према Русима не постоји, као што постоји према Кинезима.

4) Не постоји никаква могућност конфронтације Русије и Казахстана, осим уколико се не деси нешто налик на мајдан. То је покушано почетком године и осујећено.

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3803

Dirty dozen je labavo bazirana priča o legendi koja je navodno postojala, o takvoj jedinoci, koji je pisac pogresno namerno ili nenamerno progurao. Jedinica se zvaoa “Filthy Thirteen” i bili su padobranci. Pa istražujte.

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3043

https://mobile.twitter.com/GeromanAT/status/1570348701696262144

"Usput, Belogorivka se vratila pod kontrolu LPR-a." GP

https://mobile.twitter.com/ILRUSSO1/status/1570353630254977025

"U Krivoj Rog, raketni udar, rekao je šef vojne uprave Krivoj Rog Aleksandar Vilkul" GP

offline
  • Sim.a 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Avg 2009
  • Poruke: 2974
  • Gde živiš: Zemlja čuda

Niko nije bio iznenađen zbog korišćenja zatvorenika a kao da je sad to prvi put. Čitajte pažljivo poruke nemoj oma da bude Sad kad mu ja objasnim.

offline
  • Pridružio: 05 Maj 2013
  • Poruke: 742

@Frunze

Prije Samarkanda brat Si je posjetio Kazahstan.

https://www.akorda.kz/ru/prezident-kasym-zhomart-t.....om-1482656

Stalnno se ovde ponavja kako d početka SVO svijet više nije isti, da je globalno pretumbavanje u toku. Slažem se, prommijenilo se dosta toga pa se tako i stanje u Kazahstanu i sentiment prema Rusiji i Rusima prilično izmijenio. Sve je veći otklon od Rusije, bilo je i blokada vozova sa naftom, bilo je i pridruživanja nekim segmentima sankcija i jasno izrečene podrške ukrajinskom suverenitetu i na kraju, postoji sasvim razuman strah (iz kazaške perspektive gledano) da Putin ili neki njegov naslednik ne krene i u denacifikaciju sjevera zemlje u kom živi veliku broj ruskog sanovništva.
A u strahu su velike oči i donose se odluke koje su i do prije par dana bile nezamislive.

offline
  • Pridružio: 09 Mar 2022
  • Poruke: 197

Gerasimov je kao Svetislav Pesic, stara skola koja misli cistom silom ce pregaziti nekoga slabijeg. Ne moze covek od koliko vec ima 70- ak godina upravljati modernom armijom. To su ljudi legende ali u nekim drugim vremenima, nesposobni u svojim godinama da se prilagode. Pa dete na igrici koje igra strategiju nece ostaviti nepokriven deo fronta. Posebno me " fascinira" strah ruskog generalstaba od gubljenja aviona. Oni cuvaju strateske bombardere za sta? Pa i Ameri su u Pustinjskoj Oluji izgubili 40- ak aviona ali su oduvali Iracane. Jes da ovi nisu imali Bukove itd ali opet bolje i da izgubis neki Tupoljev ili Suhoj nego da fakticki ratujes bez podrske avijacije. Ako Rusi nisu videli iz nekih prethodnih ratova koliko je avijacija presudna onda nemam reci opisati takve astralne projekcije koje ima Gerasimov. Oni nece da im se razvlace oboreni avioni po CNN- u, drugacije to ne mogu objasniti. Cak i da izgube 20 strateskih bombardera od preko 150 koliko ih imaju ali bi ubili Ukrajince u pojam. Sve mogu da razumem ali ovoliki strah Rusa od masovnog upotreba avijacije ne.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1391 korisnika na forumu :: 28 registrovanih, 7 sakrivenih i 1356 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Ageofloneliness, Asparagus, babaroga, Brana01, CikaKURE, comi_pfc, Dukelander, FileFinder, Georgius, kolle.the.kid, ljuba, Lošmi, marsovac 2, Mi lao shu, Milos ZA, Mixelotti, Motocar, NoOneEver Dreams, oganj123, rodoljub, Skywhaler, Trpe Grozni, uruk, vathra, Vatreni Zmaj, Vlad000, yrraf, zlaya011