Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3816

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 07 Nov 2013
  • Poruke: 5251

IlijaZ ::

Minimalni su i organizovano su su se povukli ako minimalnim gubiciama smatraš 100+ tenkova, više od pola su razne varijante T-80, 100+ BTR, 200+ MTLB i raznih tipova BMP i BMD. Dvadesetak MSTA-S haubica, 300 + kamiona, te brda razne municije. I to još nije konačan broj jer se teren i dalje pretražuje i još uvijek iskrsne ponešto. Sve je dokumentovano i dostupno za provjeru, mada znam da činjenice ne rade protiv uvjerenja.


Pola te tehnike je neupotrebljivo ili oštećeno , po pravilu službe se zarobljena municija ne koristi samo tako, nego mora na kontrolno tehnički pregled jer može biti podmetnuto svašta i na kraju imaš više štete od koristi. Pretpostavimo da će ukri koristit tu municiju jer nemaju drugi izvor sovjetske municije, i pretpostavimo da im rusi nisu podmetnuli "pušku".

Najbitnije je u ovom povlačenju da ne kažem bežaniji bilo sačuvati živu silu , a to je urađeno , makar ta vojska nije upotrebljiva bar tri mjeseca i to bude GRU pročešljao detaljno. Sve je to normalna procedura, kao i nekoliko javnih streljanja, a ako treba i svakog desetog . Mi ne znamo, možemo samo pretpostaviti na bazi kontradiktornih podataka što se tamo dogodilo u prvih pola sata prvog dana

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32774

Ilija odvadi malo brate mili prećera ga niko ne spori da su rusi tu imali što uništene što ostavljene tehnike dal ti je možda palo na pamet da npr ne kažem za svu al manji deo tehnike imao kvarove pa neće ni napred ni nazad Question Question Question

У јужном делу Мелитопоља дигнути су далеководи у ваздух, оштећена су два армирано-бетонска стуба.
Arrow https://t.me/SrbijaRusija/5429

Da ne bude da samo rusi ostavljaju tehniku evo su u Hersonskoj obl. ukri ostavili jedan svoj T72 i na ledini BMP1 koji je uništen sa F1 ručnom bombom
Arrow https://t.me/intelslava/37301
Arrow https://t.me/intelslava/37295

Hrsonska ofanziva ne ide dobro po ukre
Arrow https://t.me/intelslava/37298

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

Raketas

На том подручју су се водиле борбе пола године. Обе стране користе такорећи исто наоружање. Ко зна колико дуго на неком месту лежи неки уништен тенк? Ко зна чији је? Може да се сними више пута из више углова. Све у сврху пропаганде.

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

Ilijaz

Знаш да је на том подручју било борби протеклих месеци? Знаш колико дуго су се водиле борбе за Изјум? Знаш колика је вероватноћа да је много уништене и онеспособљене технике остало ту након пређашњих борби? И на крају. Знаш да обе стране у великој мери користе иста возила?

online
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3172

https://mobile.twitter.com/200_zoka/status/1571049723154567168

Ubijanje ukra sa artiljerijom.

offline
  • Pridružio: 08 Apr 2022
  • Poruke: 651

Sta dalje ?

https://twitter.com/topwar_ru/status/1570963328452.....XLU4g&s=19

offline
  • Pridružio: 05 Maj 2013
  • Poruke: 742

Ja sam okačio link, ko hoće, može da provjeri, da se uvjeri ili ospori, široka mu internetska polja.
Ima takođe i opcija da se vjeruje Kadirovu i njegovom zamjeniku da je do povlačenja došlo namjerno, sa ciljem da e Ukrajinci uvuku u klopku.

Nije bitka za harkovsku oblast odlučujuća za rat, naivan je ko to misli ali je još naivniji onaj koj minimalizira njene efekte.

Skakac7 ::Ilijaz

Знаш да је на том подручју било борби протеклих месеци? Знаш колико дуго су се водиле борбе за Изјум? Знаш колика је вероватноћа да је много уништене и онеспособљене технике остало ту након пређашњих борби? И на крају. Знаш да обе стране у великој мери користе иста возила?


Da, znam, zaboravio sam da naglasim kako među pronađenom tehnikom ima dosta one koja je uniptena pri zauzimanju Izjuma i kasnije dok su se borbe vodile u Šervudskoj šumi. Ali većina, debelo natpolovična, pronađenog su ipak gubici iz zadnje ofanzive.

offline
  • Pridružio: 08 Dec 2011
  • Poruke: 1965
  • Gde živiš: Novi Travnik - ex Pucarevo

Počeli smo opet zabijati glavu u pijesak vidim.

Nisu Rusi u Izjumu bili 10 godina nego par mjeseci. Siguran sam da velika većina zarobljene tehnike ide u borbeni sastav za par tjedana da ne kažem za par dana.
U ovakvom sukobu kontrolno tehnički pregled je protokol koji malo tko radi, a i onaj tko radi - radi traljavo. Dokazano u 90% ratnih sukoba u svijetu. Nisam primijetio da se do sada netko od Rusa sjetio žicu na vozilu presjeći a pogotovo ne uništiti ostavljenu tehniku.

A ovo da Rusi nisu ostavili ništa u harkovskoj oblasti... samo si stvarajte sliku idile, nitko vam ne brani. Od pada ove oblasti, Ukrajina i dalje ima inicijativu.

Sad čitam da su Rusi okupili 800 aviona oko Ukrajine. Još nismo vidjeli ni onih 400 od prije 10-15 dana. A sad pitanje kojih aviona? Kojih to operativnih borbenih aviona Rusija sada može zbrojno skupiti sa količinom od 800. Dakle ako je istina, to može biti samo 800 letjelica sa sve helikopterima i transportnim avionima.

Uz sve možemo dodati i Dekija, kaže neki dan: sprema se nešto dobro ali vam nemogu reći što. Salih Brkić mu nije ravan.

online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32774

Bolesno
https://t.me/Ukr_G_M/8772

offline
  • Profesionalna
  • Pridružio: 27 Feb 2022
  • Poruke: 354
  • Gde živiš: U stanu

Koliko vidim, opet na forumu preterivanja po sinusoidi.
Jesu Rusi ostavili puno tehnike, ali po ovom ispade da je bilo više tehnike nego vojske na izjumskom pravcu.
Hajmo malo logičkog razmišljanja - neka digne ruku onaj od vas koji bi od banderamobila radije bežao peške, negu u ispravnom BMPu, ili u bilo kojem prevoznom sredstvu koje ima ispravan motor sa unutrašnjim sagorevanjem.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 838 korisnika na forumu :: 55 registrovanih, 11 sakrivenih i 772 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: ajo baba, Alibaba1981, alkatraz080, anta, Apok, babaroga, Bobrock1, bojcistv, BORUTUS, cvrle312, Dimitrise93, djukapfc, Frunze, GenZee, goxin, havoc995, HrcAk47, Istman, JimmyNapoli, Karla, kolle.the.kid, Koridor, Kubovac, ljubacv, Mad Serb, MB120mm, Mercury, Milan A. Nikolic, mile23, milenko crazy north, nemkea71, nenad81, Niko Bitan, nobutado, NoOneEver Dreams, pein, Petarvu, Recce, Rema000, repac, RILE-NS, Rocky I, Sančo, sasa87, solic, srbijaiznadsvega, Steeeefan, stegonosa, TheBeastOfMG, virked, vlad4, vladas87, zdrebac, zillbg, zixmix