Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3818

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 10 Sep 2014
  • Poruke: 915
  • Gde živiš: Republika Srpska

https://mobile.twitter.com/deflotteur/status/1570862670601129984

тяжелораненых всушников вывозят мимо Украины в Европу. к трансплантологам видимо


Tesko ranjeni ukrajinci se avionom transportuju za evropu

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

Milan47

Шта је био задатак 4-те тенковске дивизије код Сумија? А шта је био код Изјума?
Хвала.

offline
  • Pridružio: 19 Jan 2015
  • Poruke: 1206

^^
Uglavnom transformacija iz tenkovske u pesadijsku diviziju 3-ceg poziva.

offline
  • Pridružio: 30 Jun 2020
  • Poruke: 146

Ако не грешим, задатак комплетне прве тенковске армије, чији је део била ова дивизија, је био овладавање Сумској области, и затварање Харковске области са севера, у првој фази наступања, а потом у садејству наступати са V групацијом која се спуштала преко Чернигова са севера са задатком да се блокира Кијев са истока и југа, а на помоћном правцу, 200. бригада, подржати Z групацију у овладавању Харкова. Ово је огроман задатак од стратешке важности, и он је био за целу армију. Шта је ту конкретно био задатак овој дивизији је тешко рећи, јер су сви стали код Сумија још, V групација се заглавила код Чернигова, а тек много касније су неки елементи армије успели да се пробију до источних делова Кијева, али не и да га блокирају са истока и југа. Ово је и било кључно за пропаст брзог наступања на Кијев и комплетне прве фазе рата. Код Изјума су биле сконцентрисане јединице некадашње V групације и елементи тенковске армије са задатком да продру у залеђину Слављанска и направе онај фамозни котао, ако га се више неко и сећа. Током маја и јуна су вођене интезивне борбе на овом правцу, и уз велике обостране губитке није дошоло до померања на фронту. После тога је дошло до затишја, Руси су променили правац наступања, и овај фронт је релативно био миран до УА офанзиве.

offline
  • Pridružio: 14 Nov 2020
  • Poruke: 13

Битка код Северодоњецка! Украјинска војска покушава да опседне Северодоњецк у Луганску!

youtube.com/watch?v=mJ_CLDv6cvE

offline
  • Pridružio: 30 Jun 2020
  • Poruke: 146

Следећа претпоставка, шта им је могао бити задатак у одбрани. Нису Руси толики аматери да гурну тенковску јединицу на прву линију, то је била ЛНР пешадија, а оклопне јединице ове дивизије су биле повучене и чиниле су мобилну резерву у одбрани, школски, ништа ново за рећи. Сада долази занимљив део, и по мени претпоставка због чега је Русима пукао фронт. На свим фотографијама уништене и остављене технике ове дивизије види се да је по њима радила артиљерија, а можда и авијација чак. Фотографије обилују са разваљеним дрвећем и срушеним зградама у непосредној близини остављене технике. А на делу фотографија је техника уништена и остављена на путу у току марша. Претпоставка је да су Укри успели да лоцирају руске оклопне резерве овог фронта, то су на жалост били мученици ове дивизије, и да их дејством униште у рејонима базирања и на маршу. И онда када је дошло до пробоја руског фронта, Руси нису имали чиме да му парирају, јер су им оклопне и мобилне резерве биле неутралисане. Може и глупља претпоставка да су Русу кренули да затварају бреше и једноставно изашли из возила и побегли, у то баш не верујем, по свему судећи, ватрено дејство Укра их је неутралисало.

offline
  • Pridružio: 01 Jan 2012
  • Poruke: 67

Најновији текст Александра Дугина
in4s.net/dugin-zapad-pokazuje-nameru-d.....unistenja/

offline
  • Pridružio: 13 Apr 2022
  • Poruke: 1073

Strelkov i dalje podb*ebava generalštab:

Citat:
Сообщают, что сегодня с самого утра ВСУ ведут огонь по российской территории по всей линии границы. Над Белгородом сбито не менее 8 ракет (долетели или нет какие-то другие - пока не сообщают). Пуски ракет произведены со стороны и из района Волчанска, что позволяет очередной раз восхититься глубочайшей мудростью и талантом нашего Генштаба. - Ведь если-бы наши войска без боя не покинули-бы Волчанск - наша ПВО не смогла-бы сегодня достичь столь выдающихся успехов над Белгородом.

Google prevod
"Како се наводи, Оружане снаге Украјине од раног јутра пуцају на руску територију дуж целе граничне линије. Најмање 8 пројектила је оборено изнад Белгорода (неке друге нису летеле или не – још није пријављено). Лансирања ракета вршена су споља и из области Волчанск, што омогућава да се још једном дивимо дубокој мудрости и таленту нашег Генералштаба. – Уосталом, да наше трупе нису напустиле Волчанск без борбе, наша противваздушна одбрана данас не би могла да постигне тако изузетне успехе над Белгородом."

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8441
  • Gde živiš: pecina stroga

Ruska napadna operacija na Izjumskom pravcu pocela je pocetkom marta, treceg ili cetvrtog.

Izjum je konacno posjednut 24 marta. Rusi nastavljaju sa pritiskom juzno od grada, sve negdje do kraja aprila. I tada prelaze u odbranu.

Bitno je naglasiti da su borbe oko Izjuma u prvoj fazi SO otprilike najzesce borbe, i po trajanju i po zestini sukoba (grad je nekoliko puta prelazio iz ruke u ruku) sve do pocetka ovih ukro kontranapada. Zesce su te borbe po meni i od borbi na Kijevu, osim mozda sektor Bucha - Irpin.

4. kantemirovska divizija je po engleskoj wiki povucena nazad u Rusiju 3. maja. A to otprilike odgovara kraju vecih napadnih dejstava Rusa na Izjumskom pravcu.

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2331
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

pedja2506 ::Битка код Северодоњецка! Украјинска војска покушава да опседне Северодоњецк у Луганску!

https://www.youtube.com/watch?v=mJ_CLDv6cvE


Која је поента оваквих будалаштина?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 730 korisnika na forumu :: 9 registrovanih, 1 sakriven i 720 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Dannyboy, goxin, kybonacci, M1los, MilosKop, Nemanja.M, nemkea71, simazr, wizzardone