Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3748

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 20 Okt 2020
  • Poruke: 120

A mozda su vodjeni pregovori ispod stola da mi i ne znamo. Pa je po sredi neki dogovor…

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 06 Feb 2010
  • Poruke: 766
  • Gde živiš: RS/BiH

Krim pad SU-25 odmah nakon polijetanja

https://youtu.be/Ao8N-u7ngKc

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 5373

Da i ja reknem koju za dnevnik, kako se to već veli

Ja za razliku od raznih glorifikatora bilo koje strane, raznih narikača, i raznih, a ti su mi najgori, kao očekivao sam, želio sam itd za eter, a u srcu nešto drugo sa prebrajanjem gubitaka tih u koje je kao vjerovao, al nebitno…

Za razliku od svih nabrojanih, ja vidim problem u samom lokalnom stanovništvu. Sama SVO nije počela željom već neophodnošću, siguran sam da je plan napada na LNR i DNR postojao i SVO je vjerovatno krenula u 5 do 12 inače bi za njih sve bilo gotovo 5-6 mjeseci ranije od danas.

Po meni vojska RF ima kapacitet za mnogo toga, nije pobogu to neka lajava vojska, politički vrh također nije neki skup balavurdije već skup super iskusnih mahera.

Po ovom zadnjem, a posebno oko Harkova koji se i ranije spominjao, odlučeno je kako je odlučeno. Mi odošmo, a vi kad se odlučite, ako se odlučite možda se javite. Lokalna vlast, civilna, je ta koja treba eksploatirati rezultat vojske, ona je izostala i neće ni vojska ni politika forsirati akcije koje su neodržive

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3803

Ako su sve karte bacili na to da će se Evropa pokolebati, zbog energetskog problema,a posle ovog medijskog i propagandnog uspeha Ukr bolje da otvaraju druge opcije. Energetika mora biti jedna od 5 karata, al ona na frontu je poker Asova.
Evropa i Zapad kada namirišu slabost i krv neće puštati. Tako da to kojom se logikom ovde pojedini vode da će izbijati bunt širom evrope, pobune mislim da ni Rusija se više ne vode time.
Pošto do sada Evropa je po Ruskim zvaničnicima i njihovim medijima već trebala da bude gladna, da jede pomije industrija da mota kablove i da prestaje da radi, pobune već da se dese, kolektivno samoubistvo zbog inflacije. Itd

offline
  • Pridružio: 06 Feb 2010
  • Poruke: 766
  • Gde živiš: RS/BiH

Davno sam ja pisao ovdje da smo mi dupeuvlakace oficire u JNA koji cine sve da se uvuku pretpostavljenim zvali "cipelici". Takvih izgleda ima za izvoz u Ruskoj vojsci.

Sramota je na primjer vidjeti bilo kojeg vojnika pod Ruskom zastavom sa sljemom iz drugog svjetskog rata i puskom Mosinkom.Jednostavno to sad ne prolazi. Mogu takodje reci da je odnos prema snagama LNR i DNR u najblaze neprikladan.Rusi ih smatraju lokalcima ,nebitnim ,topovskim mesom sto je potpuno pogresno.

Taktika kreni stani je nesto najlosije sto se moze vidjeti u borbenim dejstvima neprijatelj se jednostavno goni dok imas snaga i mogucnosti a ne ovo sto Rusi rade.
Generalski vrh Ruske vojske su komunjare i cipelici i tu srece nema ni za politiku ni za potcinjene i tu je tacka .

Ovo cackanje kalibrima po elektranama je takodje odluka iz afekta koja ce stvoriti kontra efekat da se Ukri i koji su bili kolebljivi ili cak izbjegli vrate i prijave u jedinice

Rusi su nas sve iznenadili mnogo negativno.

offline
  • Pridružio: 10 Mar 2022
  • Poruke: 63

@ Drug pukovnik

И мени је то прво пало напамет али рекох да ме не разапињу овде виртуелно...

offline
  • Pridružio: 29 Mar 2022
  • Poruke: 252

Citam danas da je na ruskom granicnom prelazu bilo poginulih i ranjenih , ako tome dodadmo vec ranije napade na Belgorod i Krim , ZASTO se ne sprovodi djelimicna ili potpuna mobilizaji kad pored ovih napada na RF , svakodnevno cujemo Ukrajinske zvanicnike o napadu i rusenju Rusije ????

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1296

Ситуација у словенско-барвенковском правцу
од 17.30 часова 12.09.2022

▪Након што су јединице напустиле Изјум и околину, јединице савезничких снага заузеле су одбрамбене положаје на левој обали реке Оскол. Јединице Оружаних снага РФ настављају држање насеља Студенок и Оскол.

▪Најтежа ситуација се развија у околини Лимана, у близини којег се три дана заредом воде борбе малог гарнизона Оружаних снага РФ и НМ ЛНР са надмоћнијим снагама непријатеља.

▪Уједињене снаге су већ одбиле неколико напада, али АПУ не смањује напад. Артиљеријски удари се врше на противничке јединице које напредују.

▪У близини села Закотноје, украјинске формације су успеле да успоставе прелаз преко плитког Северског Донца и пребаце опрему како би стигле до Јампоља, обухватиле и јуришале на Лиман са истока.

▪Циљ Оружаних снага Украјине је да се учврсте на десној обали Северског Донца како би развили офанзиву према Кременној у ЛНР.

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2258

Druze pukovnice dozvolite da se obratim!Smile

Potpisujem. Nije doslo do uskladjivanja sa civilnim sektorom u Harkovskoj oblasti (pitanje je i za Herson) kao sto se desilo na Krimu pa cak i u Lugansku i Donjecku gdje su se formirale kakve takve republike pa cak i vojske. Nista od toga nema u Harkovu ni Hersonu. Ipak ostaje gorak ukus nacin na koji su izasli haoticnim povlacenjem i generalno losom "partijom saha" (Fisher razbija Spaskog) od pocetka. Da su Rusi usli 24.02. U Donbas i rasporedili se na granicama mozda bi bilo bolje resented. Ko ce ga znati sada...

offline
  • Pridružio: 10 Mar 2022
  • Poruke: 608

Drug pukovnik ::Da i ja reknem koju za dnevnik, kako se to već veli

Ja za razliku od raznih glorifikatora bilo koje strane, raznih narikača, i raznih, a ti su mi najgori, kao očekivao sam, želio sam itd za eter, a u srcu nešto drugo sa prebrajanjem gubitaka tih u koje je kao vjerovao, al nebitno…

Kako to lijepo kaže Nebojša Babić: naporniji su "strelkovci" od fanova kijevskog režima Mr. Green

Za dnevnik: ...viljušku ... pa boc!

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1280 korisnika na forumu :: 39 registrovanih, 7 sakrivenih i 1234 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Ageofloneliness, babaroga, bagor10, bigfoot, debeli, Dimitrise93, Dorcolac, draganl, Georgius, ikan, ILGromovnik, kikisp, kuntalo, Leonov, lord sir giga, LUDI, M1los, Marko Marković, Mcdado, mercedesamg, Mi lao shu, milimoj, Milos ZA, milos.cbr, Mixelotti, nikola990, pein, repac, S2M, sasa87, Skywhaler, suton, t84dar, Toper, Vlada78, YugoSlav, zlaya011, Zoca