Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3722

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3099

IlijaZ ::

Meni takođe. samo što dobar dio forumaša sa ove teme odbija da povjeruje i izvodi sve moguće logičke vratolomije ne bi li sami sebe ubijedili kako je to stara ili ukrajinska tehnika. Raspad fronta, skoro pa oklopna brigada je uništena ili zarobljena. I još uvijek nije kraj, snimci samo pristižu, Ukrajinci asu došli i do mjesta pada SU-25 oborenog prije par dana a već se pojavljuju i prvi snimci ukrajinskih jedinica u mjestima uz rusku granicu.


Puno je starijih, fake snimaka sa obje strane. Ne treba uzimat sve za suvo zlato. Naravno, da su ukri na ruski granici, kad su se oni povuklii.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Neimar i savremeni farmer.
  • Pridružio: 24 Nov 2010
  • Poruke: 11683
  • Gde živiš: U sremu voljenome...

procesor ::@sremac983

To nisam napisao.A da je zadao problema jeste i to mnogo naravno ko to hoce da prizna.

Most u Hersonu se nije srusio sam od sebe a ni ona skladista u Kahovki se nisu sama palila...

Stvar je precizna i mocna


A otkuda ti znas da je za sve HIAMRS odgovoran? Sa TG kanala koji ga izdizu u nebesa...

A spavaci i diverzanti koji su ostali iza..to niko da spomene, sto je vise verovatno nego da se sve bog ibatina HIMARS unistio...za most stoji, gadjali su ga uporno danima, ali tako sto su zasitil iPVO sa drugim sredstvima da bi njegove rakete prosle...jednostavno da jednostavnije nemoz biti inace bi sve te rakete iz par njih bile poobarane...

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3803

Citat:Sta rusija moze da uradi da promeni situaciju/moji predlozi. Slobodno nek se i drugi nadovezu.
1) rusenje mostova i inafrastrukture-da se ukrima uskrati nato oprema i prakticno njihove snage podele na dva dela.


Ukrajina je ogromna zemlja od toga nema ništa. Imalo bi smisla da avijacija patrolira duž granica i da lovi te konvoje. Od toga nema ništa niti imaju toliko vazduhoplova niti je ukr PVO onesposobljena.

Citat:2)„kozacki“ upadi na teritoriju ukr koja se smatra sigurnom,a uz granicu kao sto je sumi.To bi bile neke lako opremljene trupe na lakim vozilima gde bi izveli taktiku„udri i bezi“ napadajuci vazna mesta sto se tice logistike.Te diverzantske grupe bi takodje izazvale paniku kod lokalaca i ukr vojni vrh bi mozda prinudile da ostave deo vojske radi zastite.

Imaju na hiljade naoružanih teritorijalaca, to se može koristiti ali s obzirom na broj UKR pod oružjem efekat je pod velikim znakom pitanja.

Citat:3)upotreba maskirovke na svojoj teritoriji. Ako vec regruti ne smeju van zemlje,nek onda barem ih pokrenu do granice sa ukr,a nek prosire pricu da je to nova vojna jedinica velicine korpusa .Ako je stacioniraju izmedju kurska i belgoroda to ce verovatno biti dovoljno da ukri ostave vojsku u harkovu i sprece ih da skoncentrisu snage.

UKR su već pokazali da imaju odličnu obaštajnu-špijunsku mrežu u samoj Rusiji, plus pomoć NATO, teško da se mogu tako namagarčiti.

Citat:4) sa cisto vojnog aspekta nastavak operacije mora dovesti do skracivanja fronta.Zato ce fokus najverovatnije biti na bahmutskom klinu.

Niko živi ne zna s obzirom na toliko promena u ciljevima operacije od početka do sada.

offline
  • Pridružio: 09 Nov 2010
  • Poruke: 37

Можда неко зна судбину оног руског официра који је носио ранац неке пастелне боје, са почетка операције?

offline
  • Pridružio: 06 Feb 2010
  • Poruke: 793
  • Gde živiš: RS/BiH

@MB1213

Ako pitas za "Strunu" prozapadni medjiji su u junu negdje pisali da je nagazio na minu i ostao bez stopala

offline
  • Pridružio: 23 Mar 2022
  • Poruke: 654
  • Gde živiš: United Kingdom

Ilija Z, kaptain
Ruske snage nisu bile u mogucnosti da izvuku svu tehniku, medjutim velika je greska sto je nisu unistili/onesposobili.

Ukrajinske snage su krenule u napad s velikiom nadmoci u ljudstvu i krerali su se jako brzo, osim zauzimanja teritorije cilj im je bio okruzenje i unistenje Ruskih snaga, jedinicama iz Izjuma i tog dela je koliko je meni poznato samo jedan most preko koga su mogli da se izvuku, tako da nije bilo mogucnosti da se dosta toga izvuce.

U svakom slucaju izvanredno uradjena operacija Ukrajinskih snaga i njihova pobeda, no s druge strane Rusi su ipak uspeli da sprece katastrofu i rat se nastavlja, bez izgleda na skori kraj.

online
  • Pridružio: 02 Avg 2008
  • Poruke: 6916

_Petar ::Skidali bi ih sve jednog po jednog, nato bi ih locirao svojim kapacitetima i pratio i onda bi im ukri pravili zasede cime mogu.
Zapravo ne, ni NATO nema tolike kapacitete. Prosto se Rusi nisu spremali za ovakav konflikt. Oni su se obučavali za zaštitu sopstvene teritorije i gledali su paritet sa NATO. Nemaju finansija da drže hiljade savremenih vazduhoplova, upotreba istih im je specifična, doktrina upotrebe različita od NATO i iz tih i milion drugih razloga nikad nisu napravili namenske SEAD timove. U većini slučajeva jer im nisu ni trebali. Druga stvar je što je teritorija Ukrajine izuzetno velika. Praktično je to nemoguće pokriti avijacijom na nivou naše 99.

offline
  • Pridružio: 25 Dec 2016
  • Poruke: 2102

Stegonosa, komentarisem jurcanje za himarsom sa mig-31. Ne vidim kako nemaju tolike kapacitete kada su im napredne spijunske letelice toliko u vazduhu. Drugo ja nisam pominjao pokrivanje cele teritorije niti iko u diskusiji pre mene.

offline
  • Pridružio: 09 Nov 2010
  • Poruke: 37

Да на њега сам мислио, само сам заборавио позивни.

Пратим ову тему од првог поста и дивим се многим учесницима који се толико труде да схвате и разумију шта се уствари догађа на терену.
Изгледа да количина информација или дезинформација не помаже разумјевању стања и као да то и јесте циљ и са једне и са друге стране.
Ја сам лично збуњен и шокиран, али то приписујем и недостатку знања и искуства.
Бојим се да је све ово само увертира и опипавање пулса и једних и других, куповање времена за нешто велико и много горе што неће остати у границама Украјине.
На основу тога можда је јасно зашто Руси ратују са малим снагама, али није јасно зашто то раде са пола памети?

offline
  • Pridružio: 13 Apr 2022
  • Poruke: 1073

Mig31 da lovi HIMARS? Čija je to ideja ? Mr. Green

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1117 korisnika na forumu :: 46 registrovanih, 8 sakrivenih i 1063 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, _Rade, A.R.Chafee.Jr., Apok, babaroga, bojankrstc, bokisha253, CikaKURE, dankisha, djolew, dragoljub11987, FOX, Goran 0000, goxin, janbo, Karla, kikisp, kobaja77, kolle.the.kid, loon123, Luka Blažević, Marko Marković, Mercury, MiG-29M2, milenko crazy north, milutin134, mocnijogurt, moldway, mrav pesadinac, Neutral-M, nuke92, Parker, pein, powSrb, randja26, repac, RJ, sasa87, sevenino, Simon simonović, slonic_tonic, stegonosa, styg, W123, wizzardone, ZetaMan