Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3711

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2021
  • Poruke: 1241

IlijaZ ::
Napušteni oklop kod Izjuma:
https://twitter.com/GirkinGirkin/status/1568877872533721093

Никад срећнији Oryx је само на овом клипу пребројао:
Т-80БВ = 6
Т-80У = 2
Т-80УК = 1
УР-77 = 1
БРЕМ-1 = 1
Р-149МА1 = 2

Има такође и још један видео са истог места: https://t.me/gistapapapa/46628

А има и на овом налогу једно 20-ак фотки напуштене технике https://t.me/gistapapapa/46628

Мада, увек може да буде у праву колега који је недавно рекао да је све ово маторо совјетско, него укри злоће стављају Z. Laughing

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 23 Dec 2006
  • Poruke: 12560

@Kibice

HIMARS nije nista spec kao vbr kvaka je u tome sto raketa ima da kazemo pametnu elektroniku, a posto je americka poluprovodnicka industija ogromna i posto Ameri imaju ogroman vojni budzet onda mogu da priuste da HIMARS pre svega koristi te rakete i zato je toliko precizan. Svaka raketa kosta ne manje od 100.000dolara

Rusi imaju slicne rakete za Smerc ali za razliku od HIMARS-a one su retkost

offline
  • Pridružio: 17 Mar 2020
  • Poruke: 569

@mgolub
Ne znam ja golube ni za kakve Ukro helikoptere,ambulantna kola i sl.
Ti si više puta pitao šta je bilo sa evakuacijom Ruskih trupa iz Izjuma helikopterima?
Ja ti pričam o Ruskim helikopterima i navodnoj evakuaciji iz Izjuma.
Snimak je od juče i potvrđuje moje navode.
O čemu ti pišeš,ja nemam pojma.
Ako veruješ da se Rusi ne bave propagandom,onda veruj!



Što se tiče događaja na severu,mislim da i tu idete u krajnost.
Nisu Rusi tek tako,ostavili male snage na tom pravcu.
Neki manevar je u pitanju.
Možda Nikolajev?

offline
  • Kibice 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2020
  • Poruke: 588

Vidi Jahorina, Rusi ogranicenim kapacitetima , za sza su napominjem sami krvi jer su birali da ratuju dozirano, su jednu Ukrajinu cija vojska je bila prekaljena ratom 8 godina i operativno na terenu brojnija nekoliko puta , pregazili za 5 meseci. Naravno da ce da sw dese porazi, ne igraju igricu pa kao gejm over sad idemo opet, ali su devastirali i Ukro vojsku i drzavu. Ovo sad ratuje kompletan Nato i ekonomski i fizicki na terenu i opet uspeli su tek toliko da nateraju Ruse da se povuku sa odredjenih pravaca i da posteno pobede na pravcu Harkova posle 5 meseci sabiranja , a sam ngs Ukro vojske kaze pre neki dan da je preko 100 k mrtvih i ko zna koliko ranjenih. Ko je tu izgubio? Jeste sramota , potope Moskvu, glavni brod flote... koliko Ukrajina moze da prezivi bez donacija sa zapada sada, u svakom smislu?
Rano je ovde govoriti o porazu Rusa. Niti vidim da se oni mnogo stresiraju. Ovo JESTE poraz, ali ide se dalje. Mozda ih isteraju i sa Hersonskog pravca, ali koliko vidim Ukri se nece smiriti, a pod tim mislim i zapad, dok ne smene rukovodstvo u Rusiji i ne provedu neki 5.oktobar. To se nece desiti. Jer na primer da neko slusa sta neko vreme govori Medvedev, shvatio bi da je npr. on sad taj koji odlucuje a ne Putin, da bi se kalibracija vrsila od pocetka po svim vitalnim strukturama. Ali da ne bih ja dobio sad odmor u banji od administracije, vise necu odgovarati ovde, mozemo da predjemo u dm.

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

Чини ми се да су Руси планирали да напусте Харковску област. Уопште када се све сабере нема много борбе. Као да се контраофанзива погодила са планираним повлачењем. Сада ми делује тако. Можда грешим?

offline
  • Pridružio: 08 Dec 2011
  • Poruke: 1959
  • Gde živiš: Novi Travnik - ex Pucarevo

Šta reći.



Ovo, ako je istina, nema nikakve veze sa napadom na Izjumskom pravcu. Ovo je napuštanje Harkovske oblasti i nazovite kako želite izdaja tamošnjih ljudi.

Uvedena rublja, dato državljanstvo, djeca kreću po ruskom školskom programu.... I sve ode u prah nakon par mjeseci.

Pobjeda nečega ili nekoga čista kao suza. Sramota neviđena u modernom ratovanju, a prije nekog vremena smo se smijali NATOu u Afganistanu.

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

Sada bez ikakve tampon zone za Belgorod. Biće im tamo veselo...

online
  • Pridružio: 13 Jan 2012
  • Poruke: 2263

ogromna kolona...ako je istina to sto pise, rusi se stvarno povlace.

Drone view of Russian columns retreat from Oskol city Izyum district, it was one of the last open corridors of Izyum for Russian forces.

https://www.reddit.com/r/UkraineWarVideoReport/com.....&context=3

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2015
  • Poruke: 107

Po trenutnim podacima i ako su tocni, Ukrajinska vojska je odlicno i vrlo profesionalno odradila svoj posao! Po meni jedan vrlo bitan detalj, Zelenski je dan-dva prije ofenzive oko Harkiva izjavio, za dan-dva ocekujte odlicne vijesti. Pitao sam se kako on to moze znati unaprijed. Međutim ako su ovi podaci o 48.759 mrtvih ruskih vojnika tocni, sasvim je jasno zasto je to izjavio. To bi ujedno znacilo da se mozete prestati nadati da se radi o nekoj mudroj taktickoj odluci gdje rusi navlace ukre, jer ako im je stvarno poginulo 48.759 vojnika, od koliko ih je ono krenulo u rat, oko 120.000 do sada, onda je jasno kao dan da tu nije imao tko drzati frontu.

"ruska agresija na Ukrajinu teška je ravno 48.759 mrtvih ruskih vojnika"

jutarnji.hr/vijesti/svijet/je-li-rusko.....i-15246106

offline
  • Pridružio: 23 Dec 2006
  • Poruke: 12560

danijell ::Sada bez ikakve tampon zone za Belgorod. Biće im tamo veselo...

Ukrajina jeste izvela uspesnu operaciju verovatno ni oni sami ovom uspehu se nadali nisu ali da rat prenese u Rusiju tesko, niti imaju mogucnosti niti bi to bilo uopste pametno jer onda bi to znacilo da vise nije svo vec rat a onda je to druga prica, jesu Ukri ludi ali da toliko su ludi sumljam.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1096 korisnika na forumu :: 44 registrovanih, 7 sakrivenih i 1045 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Apok, bankulen, bigfoot, bojanM84, bojcistv, Boris BM, BORUTUS, CikaKURE, dane007, darkojbn, debeli, djboj, Dovla, Fog of War, Frunze, ginjica, gomago, hologram, ikan, Još malo pa deda, kikisp, kripo, kybonacci, Marko Marković, milanovic, Millennium, Milos ZA, milutin134, nikoli_ca, panzerwaffe, radoznao, Sass Drake, Springfield, Stanlio, Sumadija34, Trpe Grozni, vathra, Vatreni Zmaj, vladulns, zdrebac, zlaya011, Zoca, šumar bk2