Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4029

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 08 Apr 2022
  • Poruke: 657
  • Gde živiš: Gradac Moravski

Citat:To više neće biti udari po nemirnim delovima Ukrajine već po teritoriji RF.

To je тачно, али нацисти већ гађају цивилну инфраструктутру по територији РФ (Белгород, Курск, Ростов, Крим) тако да неће бити ништа ново, једино ако Руси сад окрену нови лист и крену да реципрочно узвраћају.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 10 Jan 2011
  • Poruke: 84

Када смо већ код малих беспилотних какве су теоријске могућности њиховог откривања инфразвуком и ехолокације ултразвуком?

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2341

Insan
S obzirom na odraznu povrsinu sumnjam da bi ih tipicni termal vidio jer nema tu velike temperature razlike u odnosu na okolinu a posto bacaju bombice uglavnom danju bolja bi bila obicna optika...tipa 9x do 14x.
Imaju Rusi a I mnogi drugi poluatomatske sacmare poput Vepr-a ili Saige12 ali to nije u vojnom arsenalu sem mozda nekih omon jedinica. Tako da neko moze ponijeti svoju licnu na front pa probati....

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1310

Ситуација у Лиманском правцу
до краја 29.09.2022

Украјинске формације настављају да окружују Лиман, развијајући офанзиву ка територијалним границама Луганске Народне Републике. Лимански гарнизон се бори у оперативном окружењу са надмоћнијим непријатељским снагама.

▪На периферији Лимана

➖Непријатељ је покушао да нападне град из три правца: са стране Диброва, са железничке станице Брусино и са Старог каравана. Гарнизон се држи, сви напади су одбијени.

➖Оружане снаге Украјине интензивно гранатирају Лиман свим расположивим средствима за уништавање, укључујући и ХИМАРС МЛРС.

▪Северно од Лимана

➖Јединице Оружаних снага Украјине заузеле су Колодези, Зелену Долину и пресекле пут Сватово – Макејевка – Терни – Лиман.

➖Са стране села Колодези, вод Оружаних снага Украјине, уз подршку оклопних возила, извршио је борбено извиђање у правцу Заречни (Кировск). После ватреног пораза од артиљерије Народне милиције ЛНР, украјинске формације су биле принуђене на повлачење.

➖Кроз Заречное – Торское пролази последњи пут који повезује Лимански гарнизон са територијом коју контролишу савезничке снаге. Оружане снаге Украјине нападају села са севера са стране села Колодези и са југа - са мостобрана на обали Северског Донца.

▪Западно од Лимана

➖УАФ заузела Шандриголово и Новоселку. Западни бок Лиманове одбране у Дробишеву држе борци БАРС-13 и 20 комбиноване војске Оружаних снага РФ.

🔻 У овој фази, без пребацивања значајних појачања и концентрације пажње команде Оружаних снага РФ у правцу Лимана, постоји озбиљна опасност од пада Лимана и даљег урушавања одбрамбених поретка Оружаних снага РФ. Снаге на западним границама Луганске Народне Републике.

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2341

E posto sam batalio Konasenkova jos u Siriji a narocito posle njegovog objasnjenja kako je oboren MH17 jel moze neko ovde da kaze da li on uopste pominje Liman u svodkama? Jel znaju oni uopste da se tamo....puca?

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2341
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

VladaNS1978 ::Liman se nekim čudom drži, a ukoliko je vremenska prognoza tačna, na jugu Ukrajine padavine počinju za 3 dana, a oko Oskola za 7 dana, što će otežati ofanzivne operacije.


Очекивало се повлачење Руса из Красног Лимана још пре 3-4 дана да би се избегло окруживање, али се оно још увек не дешава. Уколико се не деси у наредних пар дана, може се рећи да мапе баш и нису тачне и да су оне украјинске групе у шумама јужно од Диброве у принципу само ДРГ.

VladaNS1978 ::Ono što mi je čudno je da od najavljivanog Ukro udara ispod Zaporožja izgleda neće biti ništa izuzev onih par ispitivačkih pokušaja koji su loše prošli.

Неки телеграм канали канали кажу да Украјинци ту једноставно немају довољно војске за озбиљнији напад, а Руси су појачали одбрану. Исти они који су предвидели украјинску офанзиву у Харковској области, тако да, ваљда су у праву.

VladaNS1978 :: Gledam onaj CNN kažu 12 kilometara kolona prema Gruziji.

На једином граничном прелазу између Русије и Грузије (Верхњи Ларс) je у нормалним околностима колона око 5 км у летњим месецима. Прелазио у оба правца. Оба пута аутостопом, једноставно је најбрже, јер тих 5 км колоне прођеш пешке, док ће ауто којим си дошао провести још пар сати дуже од тебе у чекању.

offline
  • Pridružio: 07 Jan 2007
  • Poruke: 722
  • Gde živiš: Beograd,Srbija

RedEffect,naš čovek,se bavi onim tenkovskim duelom između T-80BVM i T-64BV.
https://youtu.be/HGZfD1csuVA

offline
  • Pridružio: 10 Nov 2020
  • Poruke: 65

Golubari prate i razaznaju svog goluba, ciji je raspon krila 40 cm na visini od 300-400 m,a ne moguce je videti 12m sirokog BayraktAra?Sumnjam.

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1310

Уништавање позиционог подручја ПВО у Березњеговатоју

Ујутро су руске трупе задале још један ударац периферији села Березњеговатое у области Николајев. Две ракете су погодиле затворено подручје на западној периферији насеља.

Поред ПВО система Тор, у ограђеном затвореном простору налазила се станица за муницију и неколико камиона за гориво. Услед прецизног поготка, објекат је онеспособљен, елиминисано је најмање 20 украјинских официра који су се налазили на територији.

Експлозија је била толико јака да се у кућама на супротној периферији гипс срушио са плафона. Тренутно је простор око магацина потпуно ограђен, а кретање је строго забрањено.

Izgleda da ovi kod Hersona znaju sta rade i da je problem u ostalim jedinicama tj oficirima koji ih vode,a mozda i u obucenosti vojske(tu mislim na ove koji su bili u Harkovsom delu)
PS ide i nastavak,izgleda su ti isti udarili jos jednom i unistili novo pristiglu tehniku i vojnike.

offline
  • Pridružio: 15 Maj 2019
  • Poruke: 1514

Pojedinci me podsećaju na Kursulu...i njegov odgovor na pitanje..kako mu se čine Austrugari?
Nisu ono što smo očekivali...plaše se bombi i bajoneta
Tako i ovde možemo zbog pojedinaca da zaključimo da Rusi nisu ono što su očekivali..
Nisu vratili Ukrajinu u Kameno doba..i plaše se Nuklearnog rata

Jer ovo svako ovde treba da ima na umu ..da jedini razlog što do sada nismo svi "pozdravili babu" je VVP i njegova struktura ličnosti-čistra sreća po ceo svet ta činjenica,rekao bih- da je on na vlasti sada u Rusiji.

"Elite" u USA su već odlučile da su spremne da sede 30 godina pod zemljom,to se vidi po ulozima koje dižu svakim danom i koje će još više dizati svaki naredni dan i mesec....itd

Ali dok se ovde bavimo dešavanjima na terenu ...glavni sukob-Ekonomski rat ide dalje.
Ova sabotaža ST1 i ST2-je priprema za Dojčland kaput
Izgleda da je gosim Sjekloća u pravu ...da će Ali Baba ,opljačkati svojih 40 razbojnika,ako već ne može da opljačka Van Helsinga.

Tu se slažem...ako misli da se Takmiči sa Kinom u 21 i 22 Veku ,USA mora postati kao i Kina-"Zemlja kontinent" sa 500+ miliona stanovnika.
A to može samo sa Migracijama stanovništva iz Evrope.
Za početak ,onih sa Dubljim džepom i kapitalom.
Od čega će bežati oni?
Od ekonomske nesigurnosti i Rata.

Ko te dve stvari izaziva trenutno na Evropskom kontinentu?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1153 korisnika na forumu :: 41 registrovanih, 6 sakrivenih i 1106 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Bobrock1, Brana01, cavatina, deLacy, Denaya, hatman, havoc995, ikan, Istman, Karla, Kubovac, kunktator, laganini123, laki_bb, ljuba, Mcdado, mercedesamg, Mercury, Milos ZA, milutin134, Mixelotti, mnn2, mrav pesadinac, nebkv, nemkea71, panzerwaffe, pein, Ripanjac, S2M, saputnik plavetnila, shone34, slonic_tonic, Smiljke, stegonosa, suton, tomigun, vesthepes, YugoSlav, zeo, |_MeD_|, 1107